Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mi a közös a nácizmusban és az iszlámban? 2012. május 16. szerda 8:53 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mi a közös a nácizmusban és az iszlámban?
Budapest – Ilán Mor budapesti izraeli nagykövet az iráni atomprogramról, az arab tavasz következményeiről, valamint a közel-keleti békefolyamatról beszélt kedden a Közép-európai Egyetemen (CEU), hangsúlyozva, országa békében szeretne élni szomszédjaival. Míg „hetven évvel ezelőtt egy magát felsőbbrendűnek tartó faj akarta kiirtani a zsidókat, ma egy magát felsőbbrendűnek tartó vallás” törekszik ugyanerre, mondta. Előadását közbekiabálás zavarta meg.
.
A diplomata hangsúlyozta Izrael demokratikus jellegét, valamint rámutatott, hogy a zsidó állam védhető határok kialakítására törekszik, emellett pedig szeretne békében élni szomszédjaival. A mostani kiszámíthatatlan, veszélyes, új kihívásokkal teli környezet nem kedvez ennek a törekvésnek, tette hozzá.
.
A függetlenségének 64. évfordulóját ünneplő Izrael budapesti nagykövete elmondta, hogy országa stratégiai környezete sokat változott az utóbbi időben. Ilán Mor szerint nem kérdéses, hogy Irán minden tőle telhetőt megtesz Izrael megsemmisítéséért, és – mint fogalmazott – Európának nem szabad bedőlnie Teherán alkuszmentalitásának. Míg „hetven évvel ezelőtt egy magát felsőbbrendűnek tartó faj akarta kiirtani a zsidókat, ma egy magát felsőbbrendűnek tartó vallás” törekszik ugyanerre. „A különbség csak annyi, hogy most már meg tudjuk védeni magunkat” tette hozzá.
.
A diplomata előadásának végén a közel-keleti békefolyamatról beszélt. Az utóbbi hatvannégy évben nem változott az alapkonfliktus: az arabok képtelenek elfogadni Izrael létét, magyarázta a nagykövet, aki szerint a béke útjában álló legnagyobb akadály az, hogy miközben a palesztinok saját államot akarnak, az Izrael területére való visszatérés jogához is ragaszkodnak.
.
Ilan Mor véleménye szerint két út áll a régió országai előtt, Szíria és Irán, vagy a második világháborúból kilábaló Európa útja. „Izrael békét akar a leendő palesztin állammal”, de ez nem képzelhető el kölcsönös kompromisszumok nélkül – mutatott rá.
.
Ekkor a hallgatóság soraiból egy fiatal férfi azt kiabálta: „Soha nem felejtjük el a nákbát, soha nem felejtjük el a nákbát, te hazug.” A férfit a biztonságiak kivezették a teremből.
.
Május 15-e a palesztin nakba (katasztrófa) napja. A Gergely-naptár szerint a palesztinok május 15-én, az izraeli függetlenség napja után egy nappal emlékeznek meg hányattatásaik kezdetéről, amelynek következményeként mintegy 700 ezer palesztin menekült el az újonnan létrejött Izraelből.
.
A nagykövet a bekiabálásra csak annyit mondott, megérti a férfit, ugyanakkor szerinte a múlt felhánytorgatása helyett reménykedve kell a jövő felé kell fordulni. „Ha egyszer elkezdünk beszélni egymással, akkor nem lövünk a másikra”, mondta. Hozzátette, „mindkét fél sokat szenvedett, de ezt félre kell tennünk ahhoz, hogy képesek legyünk békét kötni”.
.
A rendezvénynek a kérdésekre fenntartott részében diáklányok ingerülten fordultak a diplomatához. Egyikük azt sérelmezte, hogy Izraelben nem lehet megemlékezni a nakbáról, nem tanítják az iskolákban, sőt az egyik izraeli parlamenti képviselő azt mondta, ez olyan, mintha a második világháborúban elesett náci katonákról emlékeznének meg. A másik diáklány a Negev-sivatagban élő beduinok rossz helyzetéről szólt.
.
Egy férfi kérdésére, aki a zsidó állam létrejöttének körülményeit és egy másfajta megoldás lehetőségét firtatta, a diplomata határozott hangnemben válaszolt: „Cionista vagyok. Izraelben születtem, a feleségem és a gyerekeim is ott születtek, az az otthonom. Izraelért dolgozom, mert hiszek a cionista eszmében, abban, hogy másokhoz hasonlóan a zsidóknak is joguk van az önrendelkezéshez.” A nagykövet hangsúlyozta, létrehoztak egy államot, amely fenn fog maradni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Mi a közös a nácizmusban és az iszlámban?, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Mate, Ivan Tibor

    Az ingerult zsidogyulolo diaklanyok tudhatnak, egesz Izrael es a legtobb zsido unnepli a nakbat, de mi Yom Ha’atzmaut-nak nevezzuk. Am Yiszroel Haj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  2. “…a palesztinok május 15-én, az izraeli függetlenség napja után egy nappal emlékeznek meg hányattatásaik kezdetéről, amelynek következményeként mintegy 700 ezer palesztin menekült el az újonnan létrejött Izraelből…”
    .
    - És mi van a kb. 800- 900.000 zsidó menekülttel, kik különféle iszlámnáci diktatúrákból lettek kirúgva 1947- től?
    .
    A nagypofájú “arabjogvédők” számára ez valahogy nincs, az átlag európai pedig egyszerűen nem is tud erről.
    .
    Amúgy a “nakbát’ tudomásom szerint lehet tanítani Izraelben, olyan iskolákban, ahová “palesztinok” járnak. Legfeljebb ordítozó- lövöldöző tömeggyűléseket nem lehet tartani ez ügyben, de valamelyik izraeli kommentelő kolléga majd kiigazít, hogy van ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. “Míg „hetven évvel ezelőtt egy magát felsőbbrendűnek tartó faj akarta kiirtani a zsidókat, ma egy magát felsőbbrendűnek tartó vallás” törekszik ugyanerre, mondta. ”
    -
    Amennyire én meg tudom ítélni, az iszlám már inkább politikai mozgalom mint vallás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. Pici a különbség a többi közös (mert hogy azóta fejlődtek a gyűlölködésben).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Nem kell ezen csodálkozni. A CEU-ra bárkit felvesznek aki kiköhögi a tandíjat, ha a takonyagyú, arab péniszről ábrándozó kiscsaj fizeti, akkor őt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  6. Szerintem különböztessük meg az iszlámot, mint vallást egyik oldalon, és az iszlámot, mint fundamentalista, uralmi törekvést.
    -
    ugyan az a helyzet, mint a keresztény vallással. Ahogyan Assisi Szent Ferencnek semmi köze nincs a zsinatokhoz, meg a Banco Vaticanohoz, ugyan úgy a hívö moszlemnak sincs rögtön köze ahhoz az áramlathoz, mely most FELHASZNÁLJA az iszlám vallást világuralmi törekvéseire.
    -
    érdekes elolvasni Tony Blair önéletrajzában az Irakröl szóló fejezeteket. Egyszerüen voltak erök, akik nem akarták, hogy Irakban béke legyen, nem akarták, hogy demokrácia legyen, mészároltak és öltek azért, hogy ne lehessen béke. És ezt az egészet az iszlám látszatába burkolták.
    -
    ahogy a katolikus egyház is minden eszközzel azon dolgozott és dolgozik, hogy egyeduralmát tartsa/visszaállítsa, ugyan ugy teszi ezt a fundamentalista iszlám.
    -
    nagyon szomorú dolog ez, hiszen a vallás feladata, hogy összekapcsolja az embert élete mélyebb értelmével. Ès nem az a dolga a vallásnak, hogy uralja-átkozza az embereket, elvegye szabadságukat, lelküket büntudattal pusztitsa, öket ölésre buzdítsa.
    -
    A Korán azt mondja, akit megöl egy embert, az megöli az egész emberiséget. Milyen gyönyörü! Na, hát nem szabad hagyni, hogy a hatalmi törekvések elvegyék tölünk emberektöl a hitünket – legyen az keresztény vagy muzulmán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. “…Milyen gyönyörü! …”
    .
    Ricsi, ha ezt olvasod, kérlek, írj már be jó pár idézetet, forrásmegjelöléssel, mely minden korra érvényes, nyílt, félreérthetetlen módon módszeres erőszakra szólít fel az iszlám “szentírásokban”… neked alighanem naprakészen vannak ezek, én most nem találom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. “a múlt felhànytorgatàsa helyett”
    Ez nagyon jóóó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. sajnálom, hogy így reagál, kedves Eldrad, engem idéz, de nem szólít meg, a soraiból ugyan ki tudom olvasni, hogy más véleményen van, de nem mondja ki, harmadik személyhez fordul. Miért olyan nehéz egymással vitatkozni? Szerintem az egymást tisztelö véleménycseréböl csak tanulhatunk, a demokrácia gyakorlása jót tesz.
    -
    azt, hogy “milyen gyönyörü” szivemböl írtam, milyen kár, hogy nem tiszteli. Talán nem is érti, akkor okéj, illetve mégsem: ha nem érti, hogy miért írom így megérintödve, hogy “milyen gyönyörü” miért nem kérdez rá??-
    -
    magam részéröl ismerek néhány embert, akik iszlám hívök, és mélyen vallásos emberek. Jol esik tisztelnem öket. Jól esik tisztelnem a másságukat, és jól esik tiszttelnem ahogy életükben komolyan veszik az erkölcsi tanításokat és azelmélyülést. Azt látom, hogy azok, akik egy – egy vallásban elmélyülnek, – bár ezek a vallások különbözöek – egymáshoz nagyon hasonlóvá válnak. Gandhi hindu volt, Gibran muzulmán, Assisi Szent `Ferencet már mondtam, a zsidó vallás szent alakjai közül nem ugrik be senki, de vannak. Az adoot vallás hirdetett értékeit átültették az életükbe, ezáltal hitelessé váltak, megszentelödtek.
    -
    ahogy a kereszténység is öldöklö, megosztó, gyülöletet szító “vallássá” vált, úgy ez az iszlámmal is megtörtént. Ès az eggyes ember, aki Istennel kapcsolódva az életét megszenteli, a valódi vallást gyakorolja, – legyen bár keresztény vagy muzulmán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Naja.
    A mostani diáklányok inkább a túlfűtött fantáziájuk kiélésének lehetőségét keresik a felsőoktatási intézményekben , mintsem a valódi tudást.
    Ámbár….ha valaki jól forgatja az alfelét , sokat kereshet azáltal hogy megcsillogtatja képességeit. Holmi felnőtt-videókban .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  11. Nincs jó meg rossz iszlám. Az iszlám olyan, mint a katolicizmus. Ha módja van és világi hatalmat kap, vérengző fenevaddá válik. Ha nem, báránybőrbe bújik és béget, hazudik veszettül, hogy ő nem is ártalmas. De a Korán magyarul is hozzáférhető, aki nem hiszi, tessék olvasgatni, muszlim fordítás:

    http://www.egyistenhit.com/Quran/default.php

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. “A Korán azt mondja, akit megöl egy embert, az megöli az egész emberiséget. Milyen gyönyörü!”
    ..
    Ezt a Talmud mondja. Ami a Koránban pozitív, azt a Tórából és kapcsolt részeiből lopták, sokszor szó szerint, sokszor meg eltorzítva.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Itt csokorba gyűjtetett a Korán némely ékessége:

    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/anti-semitism/koranjews.html

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. “…sajnálom, hogy így reagál, kedves Eldrad, engem idéz, de nem szólít meg, a soraiból ugyan ki tudom olvasni,…”
    .
    - Kedves Eldradnak egyszerűen nincs már türelme egy esszé terjedelmű cáfolatot írni “az iszlám a béke vallása” baromságra. Ezt Kedves Eldrad már rengetegszer megtette, itt is, más fórumokon is, egyszerűen sem türelmem, sem időm nincs erre.
    .
    Főleg, hogy az ilyen “iszlámabékevallása” rizsát lölőket semmi nem fogja meggyőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  15. De látom, tényleg a tipikus hülyeségek jönnek elő újra… na erre mondom, hogy ez reménytelen.
    .
    Most idetekerhetnék vagy 100 korán- szunna- hadith idézetet, forrásmegjelöléssel, leírással, stb… de már látom, mi lesz rá a kész válasz: hogy az csak szövegből kiemelés (nem az, szövegkörnyezettel együtt vannak idézve), az csak rosszindulatú ferdítés (az sem az, oldalakat írnak róla), az csak néhány szélsőséges félreértelmezése (pedig százmilliónyi emberállat ordítja az “imákon” meg a felvonulásokon, hogy halál Izraelre, usa- ra, mindenkire), stb…
    .
    Ha meg ide linkelném a Religion of peace- t, a Second draftot, a MEMRI tv- t, a DEBKA- t, a Gates of Vienna- t…
    .
    Akkor meg nácirásszistázás jönne.
    .
    Ez van.
    .
    “a Sátán legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette magáról: nem létezik…”
    .
    Az iszlámé is valami hasonló.
    .
    Nem baj, hogy eleve egy tömeggyilkos, imperialista ideológia volt kezdettől fogva, vagy hogy a 20. században az iszlamisták egymás közti népirtásai több, mint 10. millió halottat eredményeztek, nem baj,hogy az iszlám szentírásokban százszámra vannak minden korra érvényes, teljesen nyílt, módszeres erőszakra való utasítások… áh.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  16. teszek még egy kísérletet.
    -
    mi van, ha én mind ezt nem tudom az iszlámról??
    -
    nem igazságtalan egy picit, a véleményemet rögtön egy “De látom, tényleg a tipikus hülyeségek jönnek elő újra… na erre mondom, hogy ez reménytelen.” letenni? -
    -
    ha már sokszor megírta, ha már türelmetlen: okéj, tiszteljen meg azzal, hogy KIFEJEZI. Tistzeljen meg azzal, hogy bízik benne, meg fogom hallani, fel tudom fogni, át tudom érezni a türelmetlenségét.
    -
    MI ez a mondat, hogy “nem baj, hogy eleve egy tömeggyilkos, imperialista ideológia” ? MIkor én azt mesélem el, hogy ismerek több embert, akik mélyen hisznek, és hitük szerint élnek, és muzulmánok? Hiányzik itt az én véleményem tisztelete. Az én tapasztalataimnak az ‘”ez is lehet” elfogadása.
    -
    nos, ahogy mondom, ha kifejezi a türelme fogytát, elfogadom. És kérem, hogy itt az én véleményemet ne nevezze “tipikus hülyeségnek”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. “…Hiányzik itt az én véleményem tisztelete…”
    .
    - Ha valaki marhaságot ír, a minimális háttérismeretek nélkül, az nem “vélemény”, hanem marhaság.
    .
    Véleményt mondani úgy lehet, hogy megvannak a szükséges háttérismeretek, látjuk az összefüggéseket, de az eredmény nem egyértelmű, vitára adhat okot.
    .
    Másképpen az nem vélemény.
    .
    Amiket írtál, azok pedig a már ezerszer – sokezerszer cáfolt ostobaságok, azon a tipikus módon előadva, ahogy azt már számtalanszor láthattam akár én is.
    .
    “…az én véleményemet ne nevezze “tipikus hülyeségnek”…”
    .
    - Akkor hogy nevezzem, ha valaki tipikus módon tipikus hülyeségeket ír, minimális háttérismeretek nélkül?
    .
    iszlám békés, gyönyörű, az erőszak kizárólag minimális kisebbségére jellemző, ugyanolyan erőszakos a keresztény vallás is (WTF???), stb.
    .
    Namost… ha úgy érzed, képes vagy ezeken felülemelkedni, ÉS az általam, valamint a Ricsi által megadott anyagokat alaposan átolvasni, akkor úgy fél év múlva újraértékelhetjük ezt az egészet. Azért fél év, mert mindennek az ALAPOS megnézéséhez- átolvasásához kb. ennyi idő kell.
    .
    Nem kevés, és az angolt középfelsőfokon tolni kell hozzá, de ez másképp nem megy. Van jó magyar nyelvű anyag is, pl. a Second Draft magyar feliratos változata, a Dzsihadfigyelő (a professzionális Jihadwatch magyar változata), vagy a SOTI cikkek…
    .
    Ez sem kevés, de csak alapozás. Aki erről többet akar tudni, annak az angol nyelv kell, és kész.
    .
    De ez is tipikus:
    .
    “…MI ez a mondat, hogy “nem baj, hogy eleve egy tömeggyilkos, imperialista ideológia” ? MIkor én azt mesélem el, hogy ismerek több embert, akik mélyen hisznek, és hitük szerint élnek, és muzulmánok?…”
    .
    1, Ez azt jelenti, hogy az egy eleve egy tömeggyilkos, imperialista ideológia. Tessék már megnézni az iszlám történetét, kezdettől fogva, az istenfáját neki… és azt is, a mohammed nevű pederaszta elmebeteg tömeggyilkos, és bűntársai miket műveltek, már az elején… ezt nem hiszem el, komolyan…
    .
    2, Az idézett bekezdés második fele nem következik az elsőből.
    .
    3, “…MIkor én azt mesélem el, hogy ismerek több embert, akik mélyen hisznek, és hitük szerint élnek, és muzulmánok?…”
    .
    - És akkor mi van, ez mit bizonyít?
    .
    Hagyjuk már…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  18. És még valami:
    .
    - Ajánlom figyelmedbe az iszlámnácizmus immár 80 éves történetét, hadzs amin al husszeinitől abdul kaderen, aq handzsár hadosztályon át a mai iszlámnáci őrületig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Lám lám…
    Náciszlám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Zsuszenkam és mindenki ! A vallás senkin sem segit. Egyik vallás sem. A keresztény/zsidó vallás (ilyen bibliai értelemben nem is létezik), sem a muszlim sem a hindu sem semmelyik. Mi a vallás. Egy hitvallás vagy vilgánézet amely mindíg az embertől irányul valamiféle természetfeletti erő vagy személy felé. Az esendő ember tehetetlen erölködése. Lehet gyönyörködni az irastudatlan mohamed öklendezéseiben, de ha tudod hogy ezeket az ihleteket honnan kapta, aki a forrása akkor talán már nem találod olyan gyönyörünek. Mohamed barlangokba járt megvilágosodásért amikor végre eljött hozzá egy angyal (szerinte Gabriel) és lediktálta neki a koránt.
    Ábrahám, Izsák, Jácob,Mozes ezzel szemben nem izzadott hogy keresgessen valami féle istent. Őket megszólította a mindeható, a teremető. Isten maga mutatkozott be nekik. Nincs semmilyen olyan vallás ahol Isten közelitette volna meg az embert. Az igazi hívő élet nem vallás eredménye (erkölcsi tanítások, szabályok betartása, rituálék és ceremoniák) hanem valóságos kapcsolat (intim kapcsolat) Istennel. A Biblia felsőbbrendüségét bizonyitják az Isteni kinyilatkoztatások a profáciák százai amelyek már betejesedtek. Ha bárki veszi a (nem kis) fáradságot és kutat a témában be kell hogy imserje hogy a biblia minden szempontbol egyedül álló, minden értelmet meghaladó alkotás. Több mint 40 ember írta le, akik egymástól több ezer év távolságban éltek, különböző foglalkozások volt , eltérő kulturáli stársadalmi környezetben éltek , és mégis olyan egybetartozó, minden szempontból összefüggő, integráns írást alkottak, amely nem lehet a véletlen műve. A lottó ötös esélyét több biliószór meghaladó esélyekkel kell számolnuk a bekövetkezésükhöz.
    Ennélfogva a minden vallás egyenlö című gondolatmenetet kiegészíteném azzal , hogy igen egyenlő és egyenlően haszontalan. Amig az ember cdak megszokásból vagy tradiciók tiszteléséből teszi a “vallásos” dolgait az esetleg azoknak használ akiket anyagilag megsegít vagy vigasztal. Az igazi Hit azonban nem más mint Istennel járni, vele kommunikálni, vagyis kapcsolatban lenni vele, Az sem ér semmit ha megtartom Isten parancsolatait (tanácsait, ezeket el lehet olvasni, vagy hallani másoktól), de a szemelyes kapcsolat hiányzik.
    Jobb ha valaki ateista (helyesebb talán a szkeptikus szó) mint vallásos, mert a vallás csak kötelék ami szenvedést okoz. A legjobb persze ha valaki hívő és hit által egyszerű módón Isten gyermekévé válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Több millió, akár milliárd embert vallása miatt nácinak nevezni gyűlöletkeltés, kedves nagykövet úr. Ez a mentalitás semmivel se jobb, mint az általa pellengére állított arab/muszlim rezsimek által propagált Izrael-ellenesség, antiszemitizmus, csak más a célpontja.

    A nakbáról pedig hagyj emlékezzenek meg a palesztinok a zsidó államon belül, mert valóban megtörtént. Semmiképpen sem egyenlő a holokauszttal, (hiszen menekülésről, és nem népirtásról szól) de ahhoz éppúgy semmi közük nekik, mint a zsidóknak az ő történelmi emlékezetükhöz.

    Természetesen ettől még nem lesz béke, a két nép -legalábbis a politika frontján biztosan- ellenséges lesz egymással, de a mindennapok kényszerű valósága úgy is felülírja az előítéleteket, a rossz beidegződéseket, így akár lesz ténylegesen független, megszálló izraeli katonáktól mentes palesztin állam, akár nem, sorsuk épp úgy össze van kötve, mint a magyarországi “fehér magyaroké” a cigányokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. kedves CommonSense, köszönöm, hogy kifejtette a véleményét. Amit mond, különös tekintettel erre: “Az igazi hívő élet nem vallás eredménye (erkölcsi tanítások, szabályok betartása, rituálék és ceremoniák) hanem valóságos kapcsolat (intim kapcsolat) Istennel.” egy az egybe az én véleményem és tapasztalatom is. -
    -
    azzal a kiegészítéssel, hogy ismerek jó pár embert, aki a vallásosság útján jutott el ehhez az intim kapcsolathoz Istennel. Mikor vallásról beszélek, soha nem a szabályok betartásátra gondolok, és véleményem szerint a rituálék, melyeket lelassulva átél valaki, segítik az mély és intim kapcsolat kialakulását. -
    -
    ismerek olyan embereket is, akik nem vallásosak, és ott van bennük az az igazi Hit, amiröl ön is ír. A természet kapcsa´n jutottak el oda, vagy sokan a buddhizmus segítségével.
    -
    nagyon szomorúnak tartom, hogy olyan kevés ilyen ember van, mert véleményem szerint az ember arra hivatott, hogy az életét ebben a tudati-lelki állapotban élje. Szomorú, hogy a vallás, RELIGION, nem tölti be azt a hivatást, ami alapból sajátja, hiszen Religion visszakapcsolást jelent, visszakapcsolni az abból a bizonyos Kapcsolatból kilépett embert.
    -
    és igaza van, a legtöbb ember számára a “vallás” a szabályok betartását, rituálék automatikus végrehajtását jelenti. Nagyon tetszett, ahogy fogalmazott: “Az igazi Hit azonban nem más mint Istennel járni, vele kommunikálni, vagyis kapcsolatban lenni vele.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Izrael léte legyen precedens! Saját hazát a hazátlan népeknek! Minden népnek jár saját haza! A tótoknak, az örményeknek, a kurdoknak, a katalánoknak és a longobárdoknak is!
    A következmények és mellékhatások tekintetében kérdezze meg az új szomszéddá vált népeket vagy az arabokat akik önként adták át a helyüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Nem a vallások erkölcsi és/ vagy egyén megítélése volt a kérdés, hanem hogy az ismeretek teljes hiányában miért állítja valaki az iszlámról, amiket állított fentebb.
    .
    De látom, erre nem lesz válasz, miért nem lepődök meg ezen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. @ ricsi 17:45
    Ha összeveted a Talmud, Szanhedrin vonatkozó részét, a Korán 5:32-vel, akkor beszélhetünk-e plagizálásról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Én csak egy kérdést tennék fel: vajon ki tud még egy olyan vallást mondani, amelynek alapítója egy mészáros volt? Igen, Mohamedre gondoltam. Mert valljuk be, a különböző arab törzseket nem szép szavakkal és példamutatással “győzte” meg/le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Ugy tudom a palesztínokat nem a zsidók üldözték el márcus 15.-én hanem arab “testvéreik”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. “…Ugy tudom a palesztínokat nem a zsidók üldözték el márcus 15.-én hanem arab “testvéreik”…”
    .
    - Azért a zsidó alakulatok elől is sokan elmenekültek, különösen a deir jaszini események után.
    .
    Az arabok végül is nem elüldözték a palesztinai arabokat, hanem ostoba propagandájuk miatt kezdődött el a tömeges menekülés. Kannibál zsidók jönnek, felhentelnek mindenkit, folyik a vér tengerekben, de jönnek a győzelmes arab haderők, addig meg meneküljön mindenki, 3 nap, és visszajöhettek.
    .
    Kb. ez volt az arab propaganda.
    .
    Le is lépett vagy félmillió arab ezért. A többit tudjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. “…A következmények és mellékhatások tekintetében kérdezze meg az új szomszéddá vált népeket vagy az arabokat akik önként adták át a helyüket…”
    .
    - WTF???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. “Nem a vallások erkölcsi és/ vagy egyén megítélése volt a kérdés, ” –
    -
    de, egészen pontosan ez volt a kérdés, legalább is az én, 13.10 szerdai hozzászólásomban. Pontosan arról írtam, hogy EGYÉNI véleményem és tapasztalatom az, hogy ismerek embereket, akik az iszlám vallásban élve igazi spiritualitásra tettek szert, erösek és szelídek, nem az anyagiakat halmozzák, stb. -
    -
    “az ismeretek teljes hiányában” – írja ön, nos, ez igaz, valóban csak vonalasan ismerem az iszlám történetét, – de nem is erröl írtam, hanem arról, hogy EGYÉNILEG sok embernek jót tesz az iszlám, mint ahogy a kereszténység is sok embernek jót tesz. -
    -
    ez az én véleményem, és tapasztalatom, mire ön elöször belémrúgott, majd, mikor tiltakoztam, még néhányat belém rúgott.
    -
    köszönöm ricsinek a fáradtságot, a linkeket meg fogom nézni. Az ön által felállított féléves felkészülést nem vállalom, azonkívül megnéztem a Wikipediában, mit jelent a vélemény:
    -
    “A vélemény egy személynek, individuumnak a dolgokról vagy egy bizonyos dologról alkotott elgondolása, egyéni értékítélete, az értékítéletet megalkotó személy nézőpontjának vagy értékrendjének tükrében. ”
    -
    mit mondjak zárszónak? Nagyon rosszul esett ez a bánásmód. Hogy dühét mi okozta, nem tudom, semmiképpen nem az én hozzászólásom, hiszen az (ahogy fentebb olvasható a wikipedia idézetben) csupán az én nézöpontom volt. -
    -
    belerúgni a másikba akkor sem szabad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Szeretném felhívni a figyelmét minden kedves liberális jogvédőnek,hogy a multikulturalizmus és tolerancia melletti kiállásaik alkalmával rendre iszlámnáci fanatikusok jogait is védik.Vicces ,hogy miközben a zsidókat bárhol megölhetik ezek a szélsőségesek addig a kamu zsidó szervezetek ezeknek a férgeknek a jogait védi egész Európában.Franciaország mára szinte élhetetlenné kezd válni nemcsak a zsidók számára hanem másokéra is.Európa és az USA bár egyesek szerint antiszemita mégis szinte paradicsomi körülmények vannak a világ 80százalékához képest./A zsidók pedig kezdenek elpuhúlni, nem azért mondom de az utóbbi időben nem egy zsidótól hallottam hogy “szegény palesztinok stb” vagy az önvédelmi reflexek lankadása vagy a liberális agymosás következményei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

Béke a Közel-Keleten – az őskorban 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos