Hozzászólás: Ismét taxisblokád lehet Budapesten http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Bubu64 http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183928 Bubu64 Tue, 29 May 2012 16:09:25 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183928 Szerintem nem lesz semmi, mert Orbán sikeresen elérte, hogy senkit ne érdekeljen a másik problémája, persze ehhez kellett a magyar mentalitás.(tehénügy). A taxisok pedig húsz év alatt elérték, hogy ugyanúgy alkalmazottak szinte, mint egy BKV-s. Illúzió, hogy szabad vállalkozók. Szerintem nem lesz semmi, mert Orbán sikeresen elérte, hogy senkit ne érdekeljen a másik problémája, persze ehhez kellett a magyar mentalitás.(tehénügy).
A taxisok pedig húsz év alatt elérték, hogy ugyanúgy alkalmazottak szinte, mint egy BKV-s. Illúzió, hogy szabad vállalkozók.

]]>
Bubu64 http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183926 Bubu64 Tue, 29 May 2012 16:05:20 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183926 Kérdem én, hol voltak a taxisok, amikor a tűzoltók, a rendőrök nyugdíját elvették. Hol voltak, amikor a szakszervezetek tüntettek a közalkalmazottak jogai és az új munkatörvénykönyve miatt. Nem emelték fel a szavukat, amikor a munkáltatók érdekeit helyezték előtérbe az új Mtk. megalkotásakor. Nem az ő dolguk, nem érdekelte őket. Azt gondolták megússzák? A taxis sztrájk idején is akkor hőzöngtek csak, amikor hirtelen, nagy összegben emelték, és piaci áron kellett a benzint megvenni. Ha Orbánnal élve, lassan főzték volna őket meg, eszükbe nem jutott volna az útlezárás. A másik, a taxisok 2/3-a Jobbikos és Fideszes. Mégis azt mondom, vágjunk bele. Csak kezdődjön már valami. Kérdem én, hol voltak a taxisok, amikor a tűzoltók, a rendőrök nyugdíját elvették. Hol voltak, amikor a szakszervezetek tüntettek a közalkalmazottak jogai és az új munkatörvénykönyve miatt. Nem emelték fel a szavukat, amikor a munkáltatók érdekeit helyezték előtérbe az új Mtk. megalkotásakor. Nem az ő dolguk, nem érdekelte őket. Azt gondolták megússzák? A taxis sztrájk idején is akkor hőzöngtek csak, amikor hirtelen, nagy összegben emelték, és piaci áron kellett a benzint megvenni. Ha Orbánnal élve, lassan főzték volna őket meg, eszükbe nem jutott volna az útlezárás.
A másik, a taxisok 2/3-a Jobbikos és Fideszes.
Mégis azt mondom, vágjunk bele. Csak kezdődjön már valami.

]]>
CommonSense http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183815 CommonSense Tue, 29 May 2012 12:18:43 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183815 Annak a régi első taxis blokádnak sem volt értelme. A benzin árát pár nappal később felvitték. Akkor kb 60-70 Ft volt a benzin litere. Akkor drukkoltam a taxisoknak, de átgondolva a blokádot, a teljes ország lezárást, engem mint állampolgárt akadályozva a szabadságomban, valojában nem más mint zsarolás. Ez útlezárásnak hasonló alkalmazását használták pár éve a Torontoi tamilok. A tamil zászlót a terrorizmus a jelképeként tekintik Torontóban, mégis kimerték tenni a zászlót. Az ok amiért Torontóban tüntettek hogy rákényszerítsék a Kanadai kormány a párpeszédre/tárgyalásra a meggyilkolt Tamilok ugyében. Persze ez annál inkább is durvább mert Kanadának valójában semmi köze nem volt a dologhoz, később a nyilatkozatokban az utlezárás célját "kérésnek" tuntették fel a résztvevők. Akkor a Gardiner expressway volt lezárva, több orás késést idézve elő rengeteg kanadainak és turistának egyarránt. A rendörség határozott de türelmes volt, nagyon profin kezelték az ügyet. Persze az a profizmus sajnos nem létezik Magyarországon, itt senki sem vállalja a felelősséget a döntésekért, mindenki mindent megtehet ha éppen pozícióban van. Sajnálom a taxisokat de egy országos sztrájk esetleg hasznosabb volna mint az útlezárás. Egy régebbi link a Torontói esetrőlÉ http://www.thestar.com/news/article/632136--tamil-protest-moves-off-gardiner-to-queen-s-park Annak a régi első taxis blokádnak sem volt értelme. A benzin árát pár nappal később felvitték. Akkor kb 60-70 Ft volt a benzin litere. Akkor drukkoltam a taxisoknak, de átgondolva a blokádot, a teljes ország lezárást, engem mint állampolgárt akadályozva a szabadságomban, valojában nem más mint zsarolás. Ez útlezárásnak hasonló alkalmazását használták pár éve a Torontoi tamilok. A tamil zászlót a terrorizmus a jelképeként tekintik Torontóban, mégis kimerték tenni a zászlót. Az ok amiért Torontóban tüntettek hogy rákényszerítsék a Kanadai kormány a párpeszédre/tárgyalásra a meggyilkolt Tamilok ugyében. Persze ez annál inkább is durvább mert Kanadának valójában semmi köze nem volt a dologhoz, később a nyilatkozatokban az utlezárás célját “kérésnek” tuntették fel a résztvevők. Akkor a Gardiner expressway volt lezárva, több orás késést idézve elő rengeteg kanadainak és turistának egyarránt. A rendörség határozott de türelmes volt, nagyon profin kezelték az ügyet. Persze az a profizmus sajnos nem létezik Magyarországon, itt senki sem vállalja a felelősséget a döntésekért, mindenki mindent megtehet ha éppen pozícióban van. Sajnálom a taxisokat de egy országos sztrájk esetleg hasznosabb volna mint az útlezárás.
Egy régebbi link a Torontói esetrőlÉ http://www.thestar.com/news/article/632136–tamil-protest-moves-off-gardiner-to-queen-s-park

]]>
Grezó http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183800 Grezó Tue, 29 May 2012 11:42:44 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183800 OK, mi kell ahhoz, hogy legyen egy általános szakszervezet, amelynek vezetése minimális létszámú, van egy-két jogász, talpraesett szervező stb., akik kezdetben szorgalomból, majd fizetésből csinálná a vezetést? Ezek kapnának csak fizut a tagság befizetett pénzéből. Tehát, a tagság befizetne. Számoljunk havi 1000HUF-ot! Ötezres tagság esetén ez havi öt milla. Folyószámla nyitás, utalás, aztán majd ha lesz több bevétel, lehet szépítgetni a dolgot (helységbérlet, tagkártya, szakemberek, tanácsadók megfizetése, egyéb költségek stb.). Plusz lehetne támogatókat keresni, külföldi szövetségeseket meghívni, tanulni, támogatást keresni. Biztos, hogy a francia, német stb. szakik is szívesen támogatnának közvetlenül egy talpraesett szakszervezetet. Az ötezer ember bárhonnan jöhetne, mindenkit képviselünk, az egyik cél a bérnövekedés, a másik a jogbiztonság. Kizárólag a munkavállalók érdekében. Ha sikerül a bérnövekedést elérni, akkor az érintett tagság egy megadott összeggel több tagdíjat fizetne egy darabig jutalomként és további ösztönzőként. Stb. Őszintén, miért nincs ebben az országban senki, aki egy ilyet megszervezne? OK, mi kell ahhoz, hogy legyen egy általános szakszervezet, amelynek vezetése minimális létszámú, van egy-két jogász, talpraesett szervező stb., akik kezdetben szorgalomból, majd fizetésből csinálná a vezetést?
Ezek kapnának csak fizut a tagság befizetett pénzéből. Tehát, a tagság befizetne. Számoljunk havi 1000HUF-ot! Ötezres tagság esetén ez havi öt milla. Folyószámla nyitás, utalás, aztán majd ha lesz több bevétel, lehet szépítgetni a dolgot (helységbérlet, tagkártya, szakemberek, tanácsadók megfizetése, egyéb költségek stb.). Plusz lehetne támogatókat keresni, külföldi szövetségeseket meghívni, tanulni, támogatást keresni. Biztos, hogy a francia, német stb. szakik is szívesen támogatnának közvetlenül egy talpraesett szakszervezetet.
Az ötezer ember bárhonnan jöhetne, mindenkit képviselünk, az egyik cél a bérnövekedés, a másik a jogbiztonság. Kizárólag a munkavállalók érdekében. Ha sikerül a bérnövekedést elérni, akkor az érintett tagság egy megadott összeggel több tagdíjat fizetne egy darabig jutalomként és további ösztönzőként.
Stb. Őszintén, miért nincs ebben az országban senki, aki egy ilyet megszervezne?

]]>
hamond http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183795 hamond Tue, 29 May 2012 11:34:31 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183795 Sajnos én ezzel szkeptikus vagyok, a múltkori taxis felvonulás után sem történt semmi, de akkor az ellenzék, vagy bárki, a taxisokkal szimpatizálva, meg kellett volna hirdetni egy "milla" szerű össze jövetelt, az talán már hatásos lett volna. Sajnos én ezzel szkeptikus vagyok, a múltkori taxis felvonulás után sem történt semmi, de akkor az ellenzék, vagy bárki, a taxisokkal szimpatizálva, meg kellett volna hirdetni egy “milla” szerű össze jövetelt, az talán már hatásos lett volna.

]]>
girbegurba http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183794 girbegurba Tue, 29 May 2012 11:33:04 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183794 Annak idején a taxisblokád váratlan volt, és a taxisok egységesen léptek fel. Ezen kívül bízhattak az új hatalom visszafogott reakciójában, amit Göncz papa vissza is igazolt. Most nincs egység, a taxisok között kenyérharc dúl, és a hatalom gátlástalan. Annak idején a taxisblokád váratlan volt, és a taxisok egységesen léptek fel. Ezen kívül bízhattak az új hatalom visszafogott reakciójában, amit Göncz papa vissza is igazolt.
Most nincs egység, a taxisok között kenyérharc dúl, és a hatalom gátlástalan.

]]>
sommas http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183789 sommas Tue, 29 May 2012 11:25:00 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183789 Tisztelt gusztavnagy! . Üdv! . gusztavnagy 2012. május 29. kedd 06:31 . ++++++++++++++ . ÍGY gondolom én is :-)))) ! . ELJÖTT AZ IDEJE ANNAK, HOGY A NÉPHARAG "GYERMEK KORBÓL" "FELNŐTT KORBA" LÉPJEN :-))) !!! Tisztelt gusztavnagy!
.
Üdv!
.
gusztavnagy
2012. május 29. kedd
06:31
.
++++++++++++++
.
ÍGY gondolom én is :-)))) !
.
ELJÖTT AZ IDEJE ANNAK, HOGY A NÉPHARAG “GYERMEK KORBÓL” “FELNŐTT KORBA” LÉPJEN :-))) !!!

]]>
norbert http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183780 norbert Tue, 29 May 2012 10:56:39 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183780 Én arra lennék csak kiváncsi, hogy ennek: - http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz mikor lesz visszhangja????? Vagy még nem esett le a tantusz? Ez aztán mindenkit érint a velejéig! Én arra lennék csak kiváncsi, hogy ennek:
- http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz
mikor lesz visszhangja?????
Vagy még nem esett le a tantusz? Ez aztán mindenkit érint a velejéig!

]]>
arzagon http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183772 arzagon Tue, 29 May 2012 10:24:55 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183772 A taxisokkal ki kell menni minden Demokratának az utcára és nem szabad egy napot sem kihagyni. Menni tüntetni. Leváltani a szemét bandát. Már most. "Már nem kér a Nép" csak vesz ragad. stb. A taxisokkal ki kell menni minden Demokratának az utcára és nem szabad egy napot sem kihagyni. Menni tüntetni. Leváltani a szemét bandát. Már most. “Már nem kér a Nép” csak vesz ragad. stb.

]]>
bumburi http://nepszava.com/2012/05/magyarorszag/ismet-taxisblokad-lehet-budapesten.html/comment-page-1#comment-183753 bumburi Tue, 29 May 2012 09:38:47 +0000 http://nepszava.com/?p=105426#comment-183753 gusztavnagy Ebben reménykedek én is. gusztavnagy
Ebben reménykedek én is.

]]>