Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nemcsak a föld, de az információ is az oligarcháké 2012. május 17. csütörtök 18:35 Forrás: AN, atlatszo.hu

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nemcsak a föld, de az információ is az oligarcháké

Fejér, Békés, Bács, Borsod – Mi a  közös ezekben a megyékben? Sok más mellett az is, hogy kizárólag a Fidesz kegyeltjei ismerhetik az állami földbérlet pályázatokról szóló adatokat. Ha valaki, körön kívüli is szeretné megtekinteni ezeket a dokumentumokat, perelnie kell.

A Fejér megyében jelentős állami földbérletekhez jutott Mészáros Lőrinc polgármester, akit Orbán Viktor miniszterelnök csókosai között tartanak számon, azt nyilatkozta az atlatszo.hu-nak, hogy az “összes alcsútdobozi földre” egyedül pályázott, ezért nem is nyerhette meg más azokat. Állítása szerint mindezt onnan tudja, hogy kikérte az erre vonatkozó adatokat, hiszen szerinte “hogy hányan pályáznak, az nem titkos”.

Az LMP viszont nemrég kénytelen volt pert indítani a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellen, mert közérdekű adatigénylése ellenére sem hozták nyilvánosságra az állami földbérlet pályázatokat.

Az országgyűlési képviselők betekinthettek az iratokba, de velük is titoktartási nyilatkozatot írattak alá, ezért az állampolgárok továbbra sem ismerhetik meg sem azok tartalmát, sem az egyes földrészletekre vesztesen pályázók számát és személyét.

Jó lenne megismerni az ügyben a miniszterelnök magyarázatát, hogy a Fidesz oligarchái miért és hogyan juthatnak azokhoz az információkhoz, amelyeket kormányrendeletekre hivatkozva mindenki más elől rejtegetnek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 15 szavazatból)
Nemcsak a föld, de az információ is az oligarcháké, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Az információ hatalmas érték, nem falkabeli nem kap belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. Nekünk csak bőrünket nyúzzák le, hogy több jusson a fideszes oligarcháknak,de tájékoztatni nem fognak bennünket,a mikéntről. Még mit nem? Hogy a plebs,meg a panelproli is megismerje a gazemberségüket?
    Fékek, meg ellensúlyok! Ezért lettek megsemmisítve.A hülye magyar meg csak néz ki a fejéből…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Minden adat csak a fideszé. Januárban résztvettünk a Szabadság és Reform Intézet konferenciáján, többek közt a bünözés változását mutatta be az egyik elöadó. Az adatok ismertetésekor megjegyezte, hogy míg korábban ezek az adatok mindenki számára, nyilvánosan hozzáférhetöek voltak az interneten keresztül, most már nincsenek fenn egy honlapon sem, ki kell ezeket kérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. http://magyarinfo.blog.hu/2012/05/17/kozmunkasok_rabszolgasorban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. 120992
    ‘a képviselő-testület sajnálattal vette tudomásul, hogy a Start-közmunkaprogramban dolgozók munkahelye, illetve családjaik megélhetése “politikai támadások kereszttüzébe került.”
    .
    A helyiek elmondása szerint ugyanazok az emberek, akik korábban Simonka földjein dolgoztak, ma ugyanezeken a földeken dolgoznak, csak éppen közmunkásként. A státuszuk változott csak.’
    .
    HOGYAN FOGLALKOZTATHAT MAGÁN SZEMÉLY KÖZMUNKÁST?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Túlavasúti, úgy, hogy fideszes, és azért, mert fideszes. Neki szabad. Mint a bagázsának. Szabad. Mindent.
    Meddig még????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Mi a gond?
    Előre megmondták: “Csak a Fidesz!”
    Ezt az egyet betartják.
    Ez van, tudtuk előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Már hogyne működnének a fékek és ellensúlyok??? Gőzerővel dolgoznak!
    .
    CSAKHOGY A NÉP ELLEN, A FIDESSÉRT :-((((( !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Ez – úgy vélem – magában is bűncselekmény. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Lassan eljön az ideje annak, hogy egy, a bel-és gazdaságpolitikában nagyon jól tájékozott valaki megírja, hogy hogyan is szólt volna Orbán választási programja, ha egy őszinteségi rohamában (közben no lám, kiderült, hogy a Samsung monitor mindent kibír) mindent beleírt volna, amit a hatalomra kerülése óta megvalósított.
    .
    (Ez akár önálló műfajjá is válhatna.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Marcus Aurelius 2012. május 17. csütörtök 22:50
    “nagyon jól tájékozott valaki megírja, hogy hogyan is szólt volna Orbán választási programja”
    .
    szendamondja
    Kérünk vállalkozz egy ilyen összefoglalóra.
    Talán sikerülne néhány ember tudatát kissé kifényesiteni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. A narancsagyúaknak beszélhettek !
    És ők vannak többen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Az információ= hatalom!
    Hatalom mindenhol és minden áron! Ez ennek a szemét orbánnak és s…nyalóinak a programja. Ha ezt a választási kampányukban nyilvánosságra hozták volna, már azt is elfelejtette volna a nép, hogy volt valamikor egy fideSS!
    De azt hiszem, nem lenne jó elfelejteni, hogy még egyszer ilyen hazug, elnyomó, náci banda ne kerülhessen többé hatalomra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Kéne egy picinykét olvasgatni, pl. a Kennedyek történetét, mert így is végezhetik azok, akik mindenekfelett valóknak vélik magukat, nemcsak dicsőségben ágyútalpon.
    A mások könnye és szenvedése árán szerzett hatalom és gazdagság nem jó ómen hosszútávon sem, de a keresztény kurzus bizonyára ismeri a Bibliát, ha szembe is megy vele. Vannak helyek, ahol pénzzel nem lehet státuszt venni, sőt…
    Máté 19:23 Jézus pedig monda az ő tanítványainak: Bizony mondom néktek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába.
    Máté 19:24 Ismét mondom pedig néktek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Az Orbán kormány rabszolga kereskedelemmel foglalkozik, mivel az állami pénzből finanszírozott közmunkásokkal magán földeken dolgoztat. Ezt a világon minden állam törvényben tiltja. Nem csak a Simicskáékat kell feljelenteni csalásért – hanem Orbánékat is ezért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. .
    nem ösmerős az eset?
    mintha ebbűű akartnk vón kimenekűni, s most meg mintha vissza akarnának vinni minket oda!
    csak ippeg hogy az lesz belűle, mirűl írtak az okosok, hogy aszongya, viktorunknak annyi baja van csak a szocival, hogy nem ő a pártfőtitkár.
    no, akkó olvassuk csak:
    Ki érthette volna nála jobban a legendássá vált Ebédszünet műsorban a melósokat? Már az elsőből is világraszóló botrány lett: az emberek teli szájjal ekézték a nyereségelosztási rendszert. Elterjedt, hogy a Baloghmari ellenforradalmat csinál a műsorában. Lett nagy vizsgálat, két kb-titkárral. Szerencsére az egyik Nyers Rezső volt, aki kiállt a riporter mellett: arra való ez a műsor, hogy még mi is tudjuk, mi történik kint a való életben. Ez volt a zöld lámpa. Jöhettek az adások az Ebédszünetben, majd A Hétben arról, hogyan építtették fel házukat vezetők saját beosztottaikkal, hogyan szüntette meg egy téesz a téglagyárat, amelyet cigányok saját pénzükből hoztak létre, hogyan szántották be a terményt, amelynek betakarításához éppen kevés volt a gép és a munkáskéz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Lassan olcsóvá vállik a Felcsút közeli földbírtokok árai …
    Ez történik amikor tömegével kerűl valami, valamiért a píacra ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Gáspár Szupersztár 2014. február 28. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos