Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fellegit nem vette komolyan az IMF 2012. május 11. péntek 12:44 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fellegit nem vette komolyan az IMF
London – Pozitív fejleménynek tekinti londoni elemzői vélemény Varga Mihály kinevezését a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalások vezetőjévé. A kinevezést Orbán Viktor diktátor jelentette be pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. „Eseménydús” tárgyalássorozatot jósoltak a JP Morgan citybeli elemzői prognózisukban.
.
Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének igazgatója befektetők számára összeállított pénteki gyorselemzésében annak a véleményének adott hangot, hogy Varga Mihály gazdaságilag és politikailag nehézsúlyúnak számít, akire Orbán odafigyel, és pénzügyi körökben is jó a vélemény róla.
.
Ash szerint Varga Mihály kinevezése azt jelzi, hogy a magyar kormány most már az IMF-tárgyalások tényleges megkezdésére készül. Az RBS vezető elemzőjének véleménye szerint lehetséges, hogy a Görögországgal és az európerifériával kapcsolatban támadt piaci idegesség késztette Orbán Viktort pozitívabb lépésekre IMF-fronton.
.
Timothy Ash közölte: azzal számol, hogy a hivatalos IMF/EU-tárgyalások a következő egy hónapban megkezdődnek, de a nyár vége előtt nem fejeződnek be, és esetleg több tárgyalási forduló, IMF-küldöttségi látogatás is lesz a megállapodás előtt. Az elemző ezzel együtt azt valószínűsítette, hogy a tárgyalások megkezdésével kapcsolatos várakozás hatására rövid távon kitart a pozitív piaci lendület.
.
Az RBS vezető londoni felzárkózó térségi szakértője azt sem zárta ki pénteki elemzésében, hogy a kormány még az IMF/EU-tárgyalások alatt megjelenik a tőkepiacon egy eurókötvény-ajánlattal, bővítendő saját tárgyalási mozgásterét. Ez utóbbi lehetőséggel kapcsolatban azonban megoszlanak a londoni elemzői vélemények; más házak inkább azt valószínűsítik, hogy Magyarország a megállapodás után hajt végre kötvénykibocsátást, és akkor is csak korlátozott értékben.
.
A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői minap ismertetett legutóbbi prognózisukban azt jósolták, hogy az IMF/EU-megállapodás létrejötte után Magyarország le is fog hívni a számára jóváhagyott hitelkeretből, és a következő két évben csak 3 milliárd euró értékű kötvényajánlattal jelenik meg a magántőkepiacon, vagyis nem fogja a teljes lejáró szuverén devizatörlesztési kötelezettséget a piacról refinanszírozni. A JP Morgan londoni szakértői ezt az előrejelzésüket azzal a véleményükkel indokolták, hogy az ennél nagyobb értékű devizakötvény-kibocsátást a piac esetleg az IMF-feltételrendszer teljesítésével kapcsolatos magyar kormányzati hajlandóság gyengüléseként is értelmezhetné.
.
A JP Morgan citybeli elemzői prognózisukban „eseménydús” tárgyalássorozatot jósoltak, de a harmadik negyedévre megállapodást valószínűsítettek egy 15 milliárd eurós készenléti csomagról.
.
A majdani IMF/EU-hitelkeret 15 milliárd eurós értéke jórészt konszenzusos előrejelzés Londonban.
.
A Morgan Stanley bankcsoport londoni részlegének felzárkózó piaci közgazdászai befektetőknek összeállított legújabb forgatókönyvükben arra a következtetésre jutottak, hogy az általuk számolt bruttó finanszírozási igények alapján egy 15 milliárd eurós, két évre szóló IMF/EU-program több mint elégséges lenne a magyar gazdaság külső finanszírozásával kapcsolatos piaci aggályok elsimítására.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Varga Mihály tanulmányozza Fellegi kollégája sorsát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Na most majd a mi Varga Misink feltűri az ingujját, oszt megmutatja annak fránya ÍeMeFnek, hogy hogyan kell kesztyűbe dudálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Tudták ezt az IMF-ben, hogy Felleginek a “valaki” funciója jutott.
    Olyan komolyan vették partnerei.
    .
    Vidéki családi házaknál ugyanis este bezárják az utcai kaput
    és benn üldögélve szórakoznak jobb dolguk hiján. (ahogy most nálunk)
    Ilyenkor, ha csengetnek megszólal egy parancsoló hang: menjen ki valaki!
    És “valaki” mindig kimegy. Legalább megnézi, ki az és mit akar.
    Úgyis a felnőttek tárgyalhatnak komolyabb dolgokról.
    Fellegi kiment és megnézte, hogy valóban nem akarnak rohanni hozzánk az
    IMF hitelével, hiába ül Orbán kéthónapja várva. Hiszen a népes békemenet
    küldöttségét is hiába küldték ki, hogy hitel nélkül meghal nemzetünk.
    Az IMF mégis arra lenne kiváncsi, mivel hozhatnák a gazdaságot olyan
    állapotba, ami biztosithatná a hitel visszafizetését.
    Fellegi nem tudta kibeszélni a tehénből a borjút. Ezért betöltötte a valaki funkcióját. Mehet egy tárgyalóképes fiú a “házból”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Fellegi Tamást az oroszok sem vették komolyan….többször járt náluk hiába!
    Orbán sem vette komolyan, mert a helyére egy érettségivel rendelkezőt is megfelelőnek tartott!
    Tanácsadónak veszi maga mellé lehet, arra jó lesz – valamikor tanította Orbánt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. A cikkből “Ash szerint Varga Mihály kinevezése azt jelzi, hogy a magyar kormány most már az IMF-tárgyalások tényleges megkezdésére készül.”

    -
    Így van ha szükségessé válik. Orbán bármire rávehető akár érdek akár parancs árán. Pénzért eladja a lelkét is és a parancsnak automatikusan engedelmeskedik ha az a felette állótól vagy az erősebbtől jön.

    Ha Orbánt ma besoroznák a honvédégbe közlegénynek, egyetlen ráförmedésre tisztára nyalná az őrmester bakancsát és ha dicséretként az őrmester csak annyit mondana neki “jól van kisember szorgos ügyes legény vagy” , azt halála napjáig büszkén emlegetné, hacsak a környezete hatalmat nem ad a kezébe.
    -
    Orbán született alázatos , ridegen tartott, kisember paraszti gőggel aki átcsörtet mindenen ha megengedik neki, de a valódi kicsiny meghunyászkodó énjét kimutatja és alázatosan meghajol ha megfosztják a hatalmától és egyedül marad az erősebbel aki egy nagy pofonnal hazazavarja.
    -
    Kapott ő sok ilyen pofont életében, tudja mit jelent, nem is ismer más eszközt ő maga sem azért ígérgeti mindenkinek és osztogatná jó szívvel. Most úgy érzi végre ő üthet, viszket a tenyere de nagyon , de csak a gyengébbeket tudja ütni az erősebbekre csak acsarkodik mint a hisztis kiskutya a biztonságos óljából, de ha belerúgnak, vagy elé dobnak egy zaftos csontot egyből hangot vált.
    -
    Született, tehetségtelen de ambiciózus, túlbuzgó, primitív durva faragatlan, kétszínű kisember és úgy is kell vele bánni és az egész Fidesz pereputtyával.
    -
    Remélem az IMF tudja kivel van dolga, nem eszi meg sem a nagy szájúságát ( valójában teljesen tanácstalan) sem az acsargó kiskutya trükkjeit (Varga Mihály) amit bedob ha zaftos koncot dobnak elé. Vagy felrúgni, vagy kicsalogatni a kuckójából a világ végéig egy darab kolbásszal.
    Tudom talán hihetetlen de ő sem nem karizmatikus, sem nem okos, sem nem félelmetes csak egy biztos odúba befészkelt kiskutya. Egy Kacor Király. Sok szerencsét nektek IMF.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  6. Szerintem bevették Cipolla új mutatványának első trükkjét.
    Mióta is, már két éve? …. Jó hosszú a mutatvány. Jöhetne már Márió! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Miért is vették volna komolyan ezt a festett hajú pojácát?
    Ő is orbánc vazallusa, akárcsak a tuskó Matolcsy, akinek az állatkertben a csimpánz visszaadná a perecet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Hehe.
    És mégegyszer hehehe..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Én még emlékszem 1998-ra amikor pénzügyminisztériumi államtitkárként a szocik sorozatos interpellációval megszorongatták, köpni- nyelni, értelmes választ adni nem tudott.
    Nem hiszem, hogy azóta fejlődött volna, hisz a szocializmusban szerzett diplomát, azt a rendszert esetleg megtanulta, a kapitalizmushoz nem ért, ez látszik Matolcsyn is.
    A kor előrehaladtával csak hülyül az ember.
    Amikor képernyőn meglátom őkelmét, azonnal tovakapcsolok.

    Azért ezt is érdemes megnézni, hogy tudjátok mire számíthat mindenki ebben az országban akit betegség kínoz és nyugdíjas lesz vagy már az.

    http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. A kedves vezetőt nem veszik komolyan ! …. igen mi aztán mindenben egyet értünk !
    Itthon … nehogy már ők diktáljanak de azért várom a tárgyló asztalnál őket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Orbán András Lajos

    Gondolja-e valaki komolyan hogy a ,,Csontit,, bárhol komolyan fogja venne bármelyik nemzetközi szervezet, KÉTLEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Na igen, mennyivel könnyebb lett volna ezt a több hónapos cirkuszt kihagyni, megfelelni az EU-csatlakozásban elismert, és aláírt egyezmény nagy részével és szépen zsebre vágni a pénzt, amit akár tetszik-akár nem, egyszer úgy is vissza kell majd fizetni, remélve persze, hogy sokkal józanabb, földön járó kormányzat és épeszű magyar lakosság lesz akkorra.

    A fülkeforradalom, és a nem létező ellenséggel folytatott szánalmas “szabadságharc” elbukott, hiszen eleve halva született volt. Orbán Viktor egyszerre akarta megkülönböztetni magát a misztikus “elmút’nyolcév” amúgy sok tekintetben valóban kritikán aluli MSZP-s teljesítménytől, és kiépíteni a magánbirodalmát a birkahadként lábbal szavazók nagy engedelmével. Nem kell nagyon gondolkodni, hogy a kettő közül melyik érvényesült szinte maradéktalanul, de azon sem, hogy végül annak is totális bukás lesz az eredménye, a magyar nép ennél komolyabb tényleges diktatúrák ellen is bátran szembeszállt, igaz, ehhez sajnos nem a demokrácia, hanem a létbizonytalanság romlása szükséges. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam 2013. december 15. vasárnap

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

Cáfolja az IMF Varga Mihályt 2012. december 12. szerda

Bajnai nem támadja Orbánt 2012. december 8. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos