Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egészpályás letámadás Obama ellen? 2012. május 18. péntek 0:15 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egészpályás letámadás Obama ellen?
Washington – Egy konzervatív super PAC – politikai szuper-akcióbizottság – azt tervezik, hogy reklámkampányban irányítja rá a figyelmet Barack Obama elnök és a fajgyűlölő eszméiről hírhedt tiszteletes, Jeremiah Wright kapcsolataira. „Megtesszük, amit McCain 2008-ban nem engedett megtennünk”, hangzik republikánus körökben a jelszó.
,
Joe Ricketts, a Chicago Cubs milliárdosa tízmillió dollárral járult hozzá a lejárató kampányhoz, amely ezt a címet kapta: „Barack Hussein Obama veresége: Ricketts-terv, melynek célja, hogy egyszer s mindenkorra véget vessen költekezésének”. Ebben a szellemben nevezték el Ending Spending Action Fundnak (kb.: a költekezés befejezése akcióalap) a szóban forgó Super PAC-et is.
.
A terv egy példányát a New York Times szerezte meg, s abból kiderül, hogy a csoport az általa „metroszexuális, fekete Abe Lincoln”-nak nevezett elnök, valamint a „fekete felszabadítási teológiájáról” hírhedtté vált Wright tiszteletes kapcsolatát akarja pellengérre állítani. „A világ hamarosan nagyszabású, figyelemfelkeltő módon most először ismeri meg Jeremiah Wrightot és érti meg, milyen befolyást gyakorol Barack Obamára”, áll az ötvennégy oldalas javaslatban.
.
.
A kampány tévéhirdetések és egész oldalas újsághirdetések segítségével mutatná be a fekete lelkészt, aki Obama lányait is keresztelte, mégpedig az Országos Demokrata Konvenció szeptemberi ülésével egy időben. A tervben szerepel az a javaslat is, hogy a republikánusok szólaltassanak meg a támadás részeként egy kimondottan konzervatív nézeteket valló afro-amerikait.
.
Wrighton keresztül már 2008-ban, McCain javára is akarták támadni Obamát, el is készültek a reklámfilm, amelyeket azonban mégsem sugároztak, mert a lovagias vietnami veterán nem kívánt ilyen eszközökkel győzni az elnökválasztáson. „Ha az ország látta volna azt a hirdetést”, írja Ricketts, „soha nem választották volna meg Barack Obamát”.
.
Úgy tűnik azonban, hogy McCainhez hasonlóképpen gondolkodik Mitt Romney is: a republikánusok majdnem-biztos jelöltjének kampánystábja kijelentette, nem kér Obama korábbi lelkiatyjának megtámadásából, véleményük szerint a kampánynak gazdasági kérdésekre kell összpontosítania.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Egészpályás letámadás Obama ellen?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Remélhetően feleslegesen dobja ki 10 millió dollárját, ez az egyébként jobb sorsra érdemes Joe Rocketts nevű fickó!
    (Értelmesebb dolgokra is költhetné a pénzét.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Egy az USA belpolitikáját és az abban résztvevőket nagyon jól ismerő hivatalnok megdöbbentett amikor Obamáról volt szó. Egy eredeti magyar közmondással lepett meg: “Kutyából nem lesz szalonna” mondta.
    Nem hittem volna, hogy egy semmilyen magyar vonatkozással nem bíró évszázadok óta ott élő család egy tagjától, egy magyar közmondást hallok! És milyen jól alkalmazta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama nem egyezett ki a Kongresszussal 2012. május 17. csütörtök | AN

Romney a konzervatív voksokra hajt 2012. május 14. hétfő | AN

Romney újabb három államban nyert 2012. május 9. szerda | AN

Egy éve ölték meg bin Ladent 2012. május 2. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos