Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A magyarok nagyon rövid története 2012. április 30. hétfő 17:16

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A magyarok nagyon rövid története

Azokhoz szólok most, akik 1./ elég ideje élnek az Egyesült Államokban ahhoz, hogy hiteles forrásnak tekintsenek Magyarország politikáját illetően, 2./ print változatban olvassák az Amerikai Magyar Népszavát, de nem csak ezt, hanem mindent, mert egyáltalán nincs internet bevezetve hozzájuk, illetve amennyiben mégis, akkor csak az amerikai internetre fizettek elő, és a magyart nem látják, 3./ nem olvasnak más sajtóterméket nyomtatásban sem magyarul, valamint nem hallgatnak rádiót és nem járt rokonuk mostanában ott, hogy híreket vigyen.

Most, hogy sikeresen leszűkítettem a célcsoportot Önre, Aranka néni, elmondom, hogy mi történt idehaza az elmúlt huszonkét évben.

Buksi kutya meghalt, de szép élete volt, az utolsó fényképen is jól nézett ki, pedig már 17 éves volt, és kicsit húzta a lábát a diszplázia miatt, de azért a sétát sohasem hagyta ki.

Voltak szabad választások, és a Magyar Demokrata Fórum nyert, hogy a KDNP-vel és a Kisgazdákkal alakítson kormányt, ami sikerült is. Nyomorult négy évünk volt.

Úgy tettek, mintha nem történt volna semmi mostanában, és az első zsidótörvény után Magyarországon folytatódtak volna a boldog békeidők, sem nyilasok, sem világháború, csak az oroszok, de azok nagyon.

Pökhendi, álszent és nevetségesen bumfordi kormányunk volt, igaz, legalább nem loptak sokat, viszont hagyták a szocialistákat tovább lopni, mert ők már a nyolcvanas években belekezdtek rendesen.

Beégtek, mint a rongy, ami törvényszerű volt, de beindították a nyilasokat, ami viszont nem.

Utánuk Horn Gyula jött, aki nem sok tolvajt zárt börtönbe (hogy finom legyek), és igyekezett, igyekezett, de már késő volt. Itt szeretném megjegyezni, hogy hazánk esetében mindig késő volt, tulajdonképpen a húszas években kellett volna belehúzni, de mint tudjuk, elsöpört minket a történelem.

Jött is utánuk a Fidesz, de ez nem az a Fidesz volt, amelyik az MDF ellenzékeként működött, hanem egy másik, mert ott közben kinevezte magát vezérnek az Orbán nevű, de róla majd később.

Buksi nem örült az új kutyának egyébként, de aztán megszerette, együtt jártunk sétálni, igaz, ő csak hátul kullogott, amíg Betét elől rohangált, mert Betét lett az új kutya neve, utalva egy rendkívül undorító szokására, amit most nem részleteznék.

Aztán egyik reggelen, amikor indultunk volna, csak felemelte a fejét, és én láttam a szemében, hogy többé nem jön velünk sétálni. Feladta, nem is maradt neki sok hátra, de azt a tekintet sohasem felejtem el.

Az első Orbán-kormány erősen kezdett, már nem a szocialisták lopták a legtöbbet, de az is kiderült, hogy a miniszterelnök elkötelezett a bunkó országot, de gyorsan ügye mellett, és ezért mindent meg is tett. Nem mondom, ha én lennék a vezér, akkor nem biztos, hogy meg tudnám állni a balett megszüntetését, mert nem szeretem, és ugyan miért legyenek olyan dolgok az én országomban, amit nem szeretek. De csak ha iszom. Mert ha nem iszom, akkor ennél sokkal okosabb vagyok, nem is leszek miniszterelnök.

Kínos is volt, hosszúnak is tűnt, láthatóvá is váltak az alapelvek, miszerint Magyarország nincs jó helyen Nyugaton, mert ott liberálisok uralkodnak, és mindenbe belepofáznak.

Nagy meglepetésre (nem én lepődtem meg, hanem ők), leváltották őket a szocik, jött Medgyessy, ez a jó szándékú, ám végtelenül gyönge és tehetségtelen miniszterelnök, aztán Gyurcsány, aki valamivel erősebb és valamivel tehetségtelenebb volt elődjénél. Mondanom sem kell, már megint nem a Fidesz lopta a legtöbbet.

Ebben az időszakban láttam konkrétan leláncolt hétvégi házat, mert a közeli faluban ülésezett a kormányzó párt.

Gyurcsány megbukott (hosszú történet, nem mennék bele), jött Bajnai, aki tehetségesebb volt, de mindenkinél gyöngébb, elég ha csak azt mesélem el, hogy nemrégiben megkérdezték, vállalná-e megint a posztot, mire valami olyasmit mondott, hogy amennyiben megnyeri valaki helyette a választásokat, elintézi a papírmunkát, elmondja a beiktatási beszédet, akkor esetleg beül a miniszterelnöki székbe, de nem szabad bántani.

Tökös csávó, Miskolcon már halott lenne.

Hullottak a levesbe, ahogy kell, jött megint Orbán, és volt nagy csodálkozás, mert ennyit azért még senki sem lopott, nem beszélve a szervezésről, amitől a szocialisták hirtelen az Olsen bandának látszottak, míg a Fidesz az Ocean Eleven-nek, de minimum tíznek.

Volt megint kultúrabezárás, sajtóvisszametszés, sógor-koma fékezett habzású horthyzmus, pofátlanság és primitívség, de ezerrel, és mivel megtehették, meg is tették, csak egészség legyen.

Annyit tehát bízvást elmondhatok: rohadt jól tették, amikor úgy döntöttek kedves olvasóim, és drága Aranka néni, amikor elhúztak innen a vérbe, mert ebből az országból még évtizedekig nem lesz semmi, főleg nem működő demokrácia vagy gazdaság, kóbor kutyákat meg Amerikában is látni, amiatt nem érdemes búsulni. A hazai ízek szarok, a csodálatos és páratlan magyar nyelv tökéletesen elfelejthető, amire a legjobb bizonyíték, hogy azok is alig beszélik már, akik itt laknak.

Mennék én is, csak édesanyám már öreg, és a törpenyulak is nehezen szoknák meg a szabad levegőt, még beledöglenének hirtelen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 92 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A magyarok nagyon rövid története, 4.6 out of 5 based on 50 ratings

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Para! Ez megint nagy volt! “Tökös csávó, Miskolcon már halott lenne.” Kijelentő módban, ez óriási! Hajrá! (Én eladtam a törpenyulaimat. De a kopasznyakú tyúkjaim hiányoznak igazán az emigrációban.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  2. A nejemnek meg az fos párizsi, az hiányzik. Nekem meg a Fradi kolbász a cupákokkal.

    Nem is értem, miért kell a gyerekeknek 300 oldalas történelemkönyvekből tanulniuk. Parából simán leérettségiznének, sőt akár szakdolgozat is lehetne belőle…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  3. Egy igazi hazankfia törtenet Nemetorszagban:Egy felütödö kavics egy köröm-
    nagysagu serülest okozott az autom hatuljan,erre en igazmagyar modra egy
    mini nagysagu magyar zaszloval lefedtem.Szombaton a heti bevasarlaskor
    egy bevasarloközpont elött ,ugy 3-4 meterre beszelgetek egy nemet baratommal,jön harom fiatal magyar,nagy hangon egymast tulkiabalva,
    dicserik a nagy valasztekot es az olcso arakat, majd az egyikük ramutat
    az automra es azt mondja:nezzetek a geci 56-ost,itt el es kidiszitette az autojat
    magyar zaszloval,itt el a szemet es magyarkodik,jönne csak haza majd elmenne a kedve a hazafiassagtol.Hazaerve elsö dolgom volt, a zaszlot egy
    nagy D betüvel atragasztani,annak ellenere ,hogy mar az auto masik sarkan
    mar diszelgett egy nemet jel.Ez otthoni velemeny volt ,de szivböl jövö igazsag
    Külföldön batrabbak a gyavabb magyarok is,mint a fülkeforradalom földjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  4. Érdekes, én tökre úgy emlékszem, hogy hat év töketlenkedés után Bajnai nyomta le a szocik torkán a csomagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  5. Az való igaz hogy a vér-mély magyar erősen töri a magyartot :
    Kiöblösített hollivúdi gettóhangon hörgi , mintha reppelne :
    Te figyejjé máá kiccsákóó…
    -
    Van egy cimborám aki Tanzániából származtatta ide magát. Építészmérnök a lelkem. Na ez a srác kábé ötezerszer jobban bírja az édes anyanyelvet mint ezek a zug-árvalányhaj termesztők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  6. Köszi Imre!
    Ismét jót kuncogtunk mi is. Csak vigyázni kellett. No nem miattunk.
    Ugyanis itt volt a barátom unokája és tudjuk az ő ovónénie nagyon
    nagy fideSSes. Még majd a Danit kirúgják az oviból ha elszólja magát.
    Legközelebb nem is engedjük internetközelbe,
    mert az anyja most kapott munkát 2 év után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  7. Üdvözlöm én is “Aranka nénit”! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Mit szepitsuk!Igy nez ki az elmult 20evűnk röviden,Parásan….Aranka neni,Buksi kutya,nagyon jo!!!!!!!!Ide kivánkozik Boda Magdolna;EDESANYANYELVUNK c.verse PSZT!NEM ILLIK MAGYARUL BESZELNI MEKING MANI,MEKING LAV.SZEPEN BESZELNI PLÁNE NEM ILLIK A SZERETLEK SZO TÖVE A BAZD MEG & UGYANEZ A MULT,JELEN,JÖVÖIDEJE IS.MÁR CSAK A CSÖNDEK,A CSÖNDEK MARADTAK. ABBOL KENE ERTENI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Túlavasúti 2012. április 30. hétfő 18:31
    +++++++++++
    Sajnos ez a magyar valóság.
    Lassan, az egész ország hibernálódik.
    Na megyek holnap “babazsúrra”
    Csak “oszolj” ne legyen. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. ez nagy duma. szegény aranka néni, most menekül tovább, mert azt gondolja amerika nincs elég messze orbánisztántól.
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Juj, Para,
    ez tényleg rövid volt, viszont ültek a groteszk poénok rendesen.
    Valahogy nekem is ilyenformán kellett volna megírnom
    szendam
    blogján, hogyan is jutottunk idáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. A cikkből

    “mert ebből az országból még évtizedekig nem lesz semmi, ”
    -
    A rendszerváltás közeledtekor a 80-a évek derekán amikor a változás már látható és érezhető volt, beszélgettem néhány magyar barátommal és kérdeztem őket, mennyi időre lesz szükség amíg Magyarország demokratikus, termelékeny, stabil országgá válik.

    Az átlag válaszok az volt, hogy minimum 3 teljes generációnak kell kicserélődnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Az elmult 20 evet Amerikarol is meg lehetne irni, de hagyjuk. Maradjunk annyiban, hogy ha akarod hulyere dolgozhatod magad es felrerakhatsz nemi penzt, de ennyi elmebeteg embert, akit az utcan vagy a metron latsz nem talalsz sehol mashol a vilagban. Amerikaban semmi mas sincs csak a penz! A kiszivargott magyarsag eltuno felben. Az utolso magyar hentesek bezartak. Nincs magyar etterem es semmi mas, ami magyar kulturakent jelen lenne. Miert kellene orulni, hogy 200 ev mulva eltununk a fold szinerol es muzeumban gombnyomasra szol majd a Kodaly vagy Bartok?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  14. Nekem nemhianyzik sem Kodaly, sem Bartok, sem a Magyar hentes. Nem hianyzik hogy az ugyintezeseknel a hivatalnok átnézzen rajtam, nem hianyzik hogy a adóhivatal eleve bűnösnek tartson. Nem hianyzik a magyar kormany (sem a jobb sem a bal), es foleg az hogy mindenki azt nezi hogy a masiknak mibol van mennyije. Nem hianyzik a túl adoztatás, a szar eü ellátás, stb stb.
    Valojaban “csak” a barátok / rokonok hianyoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  15. Kodály és Bartók csak azért nem hiányzik, mert itt több van belőle, mint otthon. Mindkettőjüket, és még Lisztet és Dohnányit is értékén becsülik, nem azért mert magyar. Az első számú zongoraművész Schiff András. Az első oboista Lencsés Lajos. Sorolhatnám. Azt, hogy a hivatalokban nem kínoznak, csak egyszerűen elintézik az ügyedet, egyszerűen nem lehet megszokni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Kéri László az elmúlt hónapokban meghasonlott önmagával is és kibújt belőle végre a normális értelmiség – a professzor.
    Az ATV egyenes beszédben végre a tőle régen megszokott formáját hozta – ilyen erős kritikát a társadalom vezetéséről mástól még nem hallottam – mindezt szellemesen és letaglózóan.
    Összecseng PKI cikkével is. :))) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Gondolkodtam. (Néha szoktam…). A fityesz megint nyert. Az ország lakoínak fele Gyurcsány szakdolgozatával van elfoglalva, közben az ország kifosztása zavartalanul folyik: százmilliárdok mennek a Simicska Műveknek (másnéven: Közpénzelnyelőgép Rt.), onnan pedig a maffiafőnök és baráti köre zsebeibe. A termőföld szinte ingyen vándorol a fityeszes oligarchákhoz. Rövid időn belül 1,5 millió zsellér fog napszámban robotolni, napi 16 órát egy falat kenyérért. Pontosan úgy, ahogy Demján “Póker” Sanyi megálmodta. Adó adó hátán, már nem söralátét kell a bevalláshoz, hanem egy egész tekercs WC-papír se elég. Egyetlen kivétel van, eltörlik a 98%-os “pofátlan végkielégítés”-adót. No persze, kell a dohány a minisztercserék érintettjeinek… Az országnak új címere lett: narancsszínű mezőben egy szárnyas nyelv. Ez azt jelenti, hogy aki nem nyal, az repül. A fiúk pedig eközben jót röhögnek, hogy a hülye nép gyurcsányozik ezerrel, ők meg viszik a kasszát. Az egykori kollégiumi szobából pedig múzeum lesz. Jogosan, a világon még sehol nem történt olyan, hogy egyetlen kis kollégiumi szobában négy ekkora nagy ember találkozzon, mint Orbán, Kövér, Áder, no meg a társaság esze, a jó Sim(l)icska Lajos…
    Még szerencse, hogy megváltoztatták az ország nevét, a világ összes valamirevaló köztársasága joggal kérné ki magának, ha ez a pöcegödör hasonló néven említené magát. Bár a név még nem tökéletes, szerintem helyesen így hangzik: Gyagyarország (angolul: Hungry). Lakói a gyagyarok, ostoba, lusta, irigy, sopánkodó, a hibát mindig másban kereső népség. Ezért pont ilyen vezetőket érdemelnek, mint a Fityesz Rt. nevű maffia tulajdonosai. Nemzedékek sora fogja megszívni mindezt, egy-két éven belül 4-5 millió ember kerül a nyomorszintre. De ezek az agyamentek még akkor is csak azt fogják skandálni, hogy “Viktor, Viktor!”. No meg azt, hogy “Gyurcsány, takarodj!” Akinek meg egy csepp esze van, elhúz innen jó messzire, és valahol Ausztráliában még a születési adatait is megváltoztatja majd, Budapest helyett Bukarestet jelöli meg születési helyeként, az mégsem lesz annyira ciki… És ez így lesz hosszú éveken át. Egyszer – nem ma, nem is holnap – eljön majd egy új generáció, aki kinyitja az ajtót-ablakot, jól kiszellőztet, veszi a seprűt. és kisöpri ezt a szeméthalmazt innen. Talán. Ebben lehet bízni csak, hogy az unokáinknak több esze lesz, mint a mi nemzedékünknek, amelyik 22 éve tálcán kapta a lehetőséget (figyelem: a rendszerváltás SOHA nem jött volna létre, ha a nemzetközi politikai helyzet nem úgy alakul, ahogy a múlt század nyolcvanas éveiben alakult…), de nem tudott élni vele. Addig is jó mulatást, barátaim, az utolsó távozó tegye a kulcsot a lábtörlő alá…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  18. Eagle,
    Én is beszélgettem kedvenc pártom tagjaival, és nem bírtam meggyőzni őket, hogy kell vagy 30 év, mire kialakul valami. Majd’ megöltek a felvetésemre! Akiket nem bírtam meggyőzni, azok a 4-igenes népszavazás ideje környékén tódultak a szervezetbe, rendkívül tahó módon és erőszakosan nyilvánultak meg. Igaz, a helyi szervezet vezetője egyetemi tanár, akinek egész családja rohant a politikába, és teljesen hasonlóan viselkedtek, csak sokkal kultúráltabban – ebből is látszik, hogy a kultúra nem minden. Olyan kultúráltan csaltak és intrikáltak, hogy lazán lesöpörtek minden értelmes ellenvéleményt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. Ezek szerint nem csak én vagyok ennyire pesszimista. Ennek viszont nem örülök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. girbegurba
    2012. május 1. kedd
    15:02

    -
    Érdekes, és jellemző. Örülök, hogy leírtad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. 45 évesen,egykori politikai elítéltként (1983 ,CPg zenekar,) kényszerültem gyerekeimet és imádott hazámat elhagyni,és a nem éppen szeretett usa-ban letelepedni,hogy a gyerekeim és én ne haljunk éhen. Ezért kár volt annak idején kinyitnunk a szánkat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. “…a törpenyulak is nehezen szoknák meg a szabad levegőt, még beledöglenének hirtelen.” í
    lol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Lehet kicsit áttételesen, de ide kívánkozik a történetünkhöz:
    http://hirszerzo.hu/hirek/2012/4/27/20120427_mszp_nyereseg
    “Csaknem 73 millió forint nyereséggel zárta a tavalyi évet az MSZP azután, hogy 2010-ben még több mint félmilliárdos vesztesége volt”
    Érdemes megnézni a támogatókat is:
    “Jogi személyektől 64 millió forint bevétele származott az MSZP-nek. Egymillió forintnál nagyobb hozzájárulást kaptak a szocialisták a XVIII. kerületi, a nagykanizsai, a nagykőrösi, a ceglédi, a szentendrei és az egri önkormányzattól, míg az V. kerületi önkormányzat 8,3, a kispesti pedig 6,8 millió forinttal támogatta őket. Feltehetően ugyancsak ingatlanhasználat révén jutott az MSZP ötmillió forint támogatáshoz az ugyanígy a Fideszt is segítő Fény utcai piac Kft.-től és csaknem 7 millió forinthoz a kőbányai vagyonkezelő zrt.-től.”
    A Fidesz-nek több milliárdos veszteséget sikerült nyereségbe fordítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. “Tökös csávó, Miskolcon már halott lenne.”

    A múltkor is Borsod megye került képbe valamilyen negatív dolog folytán.
    Akkor is megkérdeztem: no és Zala, Szabolcs, -és még sorolhatnám-megye mennyivel jobb?
    Utálom az egyszerű -hadd ne használjam a primitív szót- sablonokat, mert ok nélkül okoz negatív képzetet a helyzetet nem ismerő jónépben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Ez remek!
    És végtelenül szomorú…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Nagyrészt remek – de azt mondani, egy 6 egész százalékos költségvetési kiigazítást végrehajtó miniszterelnökről, hogy tehetségtelen, nem is tudom, minek nevezzem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Én csak azt nem tudom eldönteni, hogy mire véljem azt a szöveget, hogy Gyurcsány tehetségtelenebb volt mint Medgyessy. Ha jó indulatú akarok lenni akkor azt mondom, hogy Para csak beáll abba a sorba akik szerint mindenért Gyurcsány a hibás. Egyébként azt kell, hogy mondjam ebben a dologban Para téved. Nem kicsit, nagyot.
    Ettől eltekintve, tetszenek vitriolos írásai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Úgy látom, lassan új kifejezéssel gazdagodik a nyelv: ha valamit nem jól csinálunk, akkor a “basszus, de hülye voltam”, az “ő a hülye”, a “nahát, ezt nem értem” mellé most már ott a “meragyurcsány”.
    Rövid, kimondása puha, meleg akolérzést okoz, és nem kell hozzá gondolkodni. Persze, aki használja, az nem is szokott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos