Ronai and Ronai
AMERIKAI

Úton az X Bolygó felé 2012. április 26. csütörtök 0:05 | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Úton az X Bolygó felé

Az X Bolygóra csakis Eric Swain és Troy Bernier segítségével juthatunk el. Az utazás kellemes lesz, hiszen a két civilben tudósként egy munkahelyen dolgozó férfi nagyon kellemes társaság. Szabadidejükben már évek óta készítenek amatőr sci-fi filmeket, amelyekben kezdőleges számítógépes animációs trükkök által nagyon sok a verekedés, lézerfegyver általi halál, lefejezések és űrrepülés általi menekülés.

Troynak végre sikerül meggyőznie Ericet, hogy próbálkozzanak egy profi film elkészítésével. Myles Kane és Josh Koury dokumentumfilmje ettől a pillanattól kezdve kíséri végig Eric és Troy két éves munkálkodását. Először forgatókönyvet írnak, majd meghirdetik a filmbéli szerepeket a helyi lapokban. Az amatőr színészválogatásokon is jelen vagyunk, majd egy improvizált filmstúdióban figyeljük egyes jelenetek forgatását. Megismerjük Troy feleségét, aki őszintén nyilatkozik arról, milyen fogadtatásban részesültek Eric és Troy korábbi filmjeik szűkebb baráti körükben. Elképzelhető, hogy Troy azért szeretné, hogy a Planet X, az új film, profi kivitelezésű legyen, hogy barátaik, családtagjai ne nevessenek rajta.

Szabad idejükön kívül a két tudós rengeteg anyagi áldozatott is hozott a filmért.  A Planet X című sci-fi végül elkészült és az első vetítésen, ahol a színészek is részt vettek, a közönség sokszor hangos nevetésbe tör ki. De Troy legnagyobb örömére a filmet meghívták egy amatőr sci-fi filmeket bemutató fesztiválra, ami nagy sikert jelent.

Kane és Koury egy olyan kellemes dokumentumfilmet hozott világra, amely alatt a közönség elfelejti, hogy filmet néz: mintha ott lenne a szereplőkkel Floridán a forgatáson, a vágóhelyiségben, stb. A két főszereplő hétköznapi, de érdekes ember és álmuk létrehozását végigkísérni igazi élvezet. Mindenki szorít nekik és amikor a közönség mégis nevet, a néző átérzi Eric és Troy csalódottságát.

Eric Swain, Sheena Blake és Troy Bernier forgatás közben

Journey to Planet X, Rendezte: Myles Kane és Josh Koury, USA. 2012.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A sors keze 2012. április 28. szombat | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

Yossi 2012. április 27. péntek | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

Amíg itt voltunk 2012. április 26. csütörtök | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

Caroline és Jackie 2012. április 25. szerda | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos