Ronai and Ronai
AMERIKAI

Emberi maradványok a Titanic roncsában 2012. április 18. szerda 11:28 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Emberi maradványok a Titanic roncsában
New York – Az RMS Titanic elsüllyedésének 100. évfordulóján világszerte rendezett megemlékezések idején hozták nyilvánosságra azokat a még 2004-ben készült felvételeket, amelyek első ízben szolgáltatnak bizonyítékot arról, hogy a hajóroncs egy hatalmas vízalatti temető is egyben.
.
Az egyik ponton egy, a tengerfenéken felhalmozódott üledékbe süppedt kabátot és bakancsot fényképeztek le; a ruhadarabokban minden valószínűség szerint egy odaveszett utas maradványai rejlenek – James P. Delgado, a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) égisze alá tartozó Maritime Heritage Museum igazgatója szerint a bakancsok elhelyezkedése mindenképp erre utal.
.
.
A tudós, aki a NOAA 2010. évi expedíciója alkalmával a hajóroncs feltérképezését végezte el, azt állítja, korábban már nyilvánosságra hozták a bakancsos képet – de annak a retusált formáját, amin csak egy bakancs látszott. A manipulálatlan fotó mostani közzététele része annak a kampánynak, amely arra figyelmezteti a Titanichoz immár tömegével lemerülő kíváncsiskodókat, hogy a roncs víz alatti végső nyughely, amelyet mindenki tartozik megóvni és tiszteletben tartani.
.
.
Az újonnan nyilvánosságra hozott kép első ízben a New York Timesban jelent meg, amely megjegyezte: nem minden Titanic-szakértő van azon a véleményen, hogy lehetnek az 1985-ben megtalált roncsban emberi maradványok. James Cameron, a hajóról szóló eddigi leglátványosabb szuperprodukció rendezője, aki jó néhányszor megjárta a roncsot, azt állította, lábbeliket látott, emberi maradványokkal azonban sohasem találkozott.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Emberi maradványok a Titanic roncsában, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Szerintem inkabb az volna meglepo, ha NEM volnanak maradvanyok a hajotestben. A fedelzetek kozott nem volt szabad atjaras, elofordulhatott,hogy emberek rekedhettek a hajotestben, plane ha megserultek.
    Ha megtehetnem, bizony en is megneznem, de valoban illo tiszteletet tanusitani, a Titanic egy orias koporso.
    Remelhetoleg nem fogjak szethordani:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. ” végső nyughely, amelyet mindenki tartozik megóvni és tiszteletben tartani”
    Ez meg micsoda ? melyiik torveny irja ezt elo ?
    Ha asas kozben tobszazeves emberi csontokat talalok a kertemben akkor mar nem is gazdalkoghatok rajta. (Ez megtortent gyerekkoromban a nagyszuleim kertje alatt egy reges regi temeto fekudt.)
    Ha autobalesetben az egyik aldozat az en foldemre kerul akkor azt tekintsem a nyughelynek.
    Ezek az emberek nem oda temetkeztek hanem oda pottyantak a titaniccal egyutt, igaz kicsit lassabban torten az ese mint a levegoben. A Titanicot nem a temeto mivolta miatt kellene , vedeni hanen mert tortenelmi emlek. Az esetleg ott levo holttestek azota mar regen eltuntek, a soos viz, es halak, rakok mar eltakaritottak a maradvanyokat. Ilyen szempontbol ne egyunk rakot sem hatha megevett valami emberi maradvanyt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. A kegyeleti torveny vonatkozzon csak a sirokra / temetokre, ne az egyeb baleset szinhelyeire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  4. CommonSense, én egyszer láttam egy dokumentumfilmet, ami szerint azért nincsenek csontok a roncsban, mert vízben gyorsabb a lebomlás, mint a talajban. A tengerfenéken sok dögevő állat él, szerintem is megettek minden szerves anyagot azóta. Elnézést, nem akartam morbid lenni, de hát ez a természet rendje.A cipők azért maradhattak meg, mert a cserzett bőrt nem tudják megemészteni az állatok, így ott hagyták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Micsoda baromsag! akkor minden hajoroncsot kegyeleti helynek kell nyilvanitani?
    Mi ez a megkulonbozteto erzekenyseg a Titanic-kal?
    A Hollywood keltette erzelmek alapjan betiltjak majd az osszes regeszeti kutatast?
    Szep vilag var rank.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Biztosan nem a regeszekkel van ott a baj, hanem a kincsvadaszokkal. A Titanic sem csupan egy porul jart hajo, hanem egy legenda, ezert illik tiszteletben tartani, nem pusztan kegyeletbol.
    Talan csontok meg lehetnek lent az aldozatoktol, ki tudja. Egy biztos, a hajo allaga a felfedezes ota sokat romlott es meg fog is. Valoszinuleg erdemesebb volna a leleteket regeszeknek osszeszedni es felhozni, mielott azt a kincsvadaszok, a vagyonos gyujtok megtennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Tenger maganyaban, lenn
    Hivsagunkhoz tul melyen
    S tervezoje, az Elet Gogje nelkul pihen csendesen.

    A csillogo tukrokon
    Nem fenylik a vart orom
    Fergek vonnak erzeketlen, undok nyakot szinukon.

    Halvany, holdszemu halak
    Lesnek arany targyakat
    S kerdik : “Mit keres e gogos csoda itt a viz alatt?”…

    /Thomas Hardy/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. kisvuk,
    igazad van. Hogy en erre nem gondoltam? Ha legenda, akkor tiszteletben kell tartani. Maradok tisztelettel – de minel tavolabb a Titanic legendatol.
    Idokozben ket masik tragikus “legenda” is napirendre kerult, romai szamokkal azonositva.
    Vilaghaborunak neveztek, es a harmadik most langol – takarek langon, de a szaz evvel ezelotti szerencsetlenseg igy is tobb emociot valt ki. Sziriaban ot vagy tiz hajonyi elet sullyedt el az utobbi harom honap alatt. Pontos adatok ismeretlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Mar megbocsass, Mate, Ivan, Tibor, hogy sokan vagyunk, akiknek nem a politikan jar megallas nelkul az eszunk, hanem szeretunk masrol is olvasni! Es nem azon stresszelni, megallas nelkul, hogy jaj, mi van Sziriaban stb, megjegyzem, politikai problemakert es nyomorert nem kell a szomszedba mennunk nekunk sem, mert nekem pl nagyon ugy tunik, hogy egy elmebeteget valasztott meg az a bizonyos begeto 2/3-ad, aminek en sosem voltam a tagja, megis elvezem a tvekenyseguk “aldasait”.
    Ha ennyire irrital, szerintem ne olvasd el, csak a politikai hireket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Itt van egy izgalmas téma a Titanicról, de csak be kell ide is hozni a politikát, bégető kétharmad és társai, szörnyű. :( Én tényleg a Titanic roncsáról szerettem volna olvasni, plusz esetleg értelmes hozzászólásokat. Psszí

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Mit gondoltok William Murdochról a hajó első tisztjétől szerintetek úgy halt meg hogy lelőtt 2 embert és önmagával is végzett. Mert a rokona szerint a kabátja beakadt valamibe és nem tudott kiszabadulni,de ez is elképzelhetetlen mert akkor leveszi a kabátját és megy tovább????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Elnézést de a Titanic tényleg legenda egyben meg egy katasztrófa ezen már késő vitázni ezt mind akkor kellet volna meg tenni mikor építették a Titanicot több mentő csónakot kellet volna rá tenni és nem ez volt itt ami meg idézte a sok ember halálát 2. nem Tavasszal kellet volna a Titanicot el indítani az Atlanti Óceán non mindenki tudja hogy akkor kezdenek a jéghegyek le válni és a hajók útjába kerülhetnek 3.vész jelző rakétát is kellet volna a hajóra rakni mert nem csak a Titanic volt az egyetlen a az Atlanti Óceán non és jelezhetek volna bármelyik közelben lévő hajónak csak …. az emberek okosabbak mindenkinél

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mégsem voltak magyarok a Titanic fedélzetén 2012. június 1. péntek | AN

Újjáépül a Titanic 2012. május 1. kedd | AN

Ballard: szét fogják hordani a Titanicot 2012. április 15. vasárnap | AN

Titanic-évforduló: túlélők és halottak 2012. április 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos