Para-Kovács Imre: Nekem köszönhetik 2012. March 8. Thursday 5:11

Para-Kovács Imre: Nekem köszönhetik

2009-ben a magyar újságírók értelmesebb része összeült egy titkos tanácskozáson,  hogy a Moszad, a CIA, az IMF és a magyar lakosság érdekeivel mit sem törődve, kialakítsa a következő évek szórakoztatóipari szempontból legmegfelelőbb kormányát, hogy a szürke és meglehetősen unalmas szocialista ciklusok után végre legyen min röhögni, mert az már tűrhetetlen volt, hogy Nyakó képviselő az egyetlen humorforrás.

A tanácskozás a Fővárosi Nagycirkuszban zajlott szeptember 21-én, és magam is jelen voltam.

Az elkeseredés tapintható volt, sokan nyögtek, mások szipogtak, egy magából kivetkőzött rádiós kolléga pedig gyakorlatilag összeomlott, mert már hetek óta képtelen volt megszabadulni Lendvai Ildikóról szóló álmától, ami ébren is kísértette.

Rossz volt a hangulat, de éreztük magunkban az erőt, hogy megváltoztatjuk a történelmet, és létrehozzuk Európa legviccesebb politikai konstrukcióját, ami később Fidesz-kormány, Schmitt Pál köztársasági elnökkel néven épült be a köztudatba.

Első körben kivitelezhetetlennek tartottuk Schmitt megválasztását, de néhányan megnyugtattak bennünket, hogy igenis lehetséges, nekik vannak közeli ismerőseik a Fidesz frakciójában, és majd megzsarolják őket, ha másképp nem megy.

Közszájon forog, hogy nem a Fidesz nyert, hanem az MSZP vesztett, de ez annyira igaz, amennyire Szijjártó Péter bármelyik megnyilvánulása, mert a valóságban az történt, hogy az MSZP nyert, és a Fidesz vesztett, így nekik kell kormányozni.

Azt azért önök sem gondolják, hogy a kétezres évek után egyetlen normális párt is vállalta volna Magyarország vezetését?!

Orbán Viktornak konkrétan levágott lófejek garmadát kellett elhelyezni az ágyában, mire egyáltalán hajlandó volt elgondolkodni a 2010-es induláson, és a többieknél sem ment könnyebben. Rogán Antalt csecsemőhormon-bevitellel, Lázár Jánost pedig napközis tanárának videó-vallomásával lehetett csak sakkban tartani.

Elindultak és vesztettek, kezdhettek kormányozni.

Röhögtünk rajtuk, ha eszünkbe jutott, viszont végre nem kellett téma után feltúrni az elektronikus világhálót, mert természetesen a szóvivők személyét is mi határoztuk meg, innentől kezdve pedig életünk könnyed volt, mint a Zsákba macska minden nő című operett, és elég volt bekapcsolni valamelyik közszolgálati adót, ha publicisztikát akartunk írni, mert a rettegő pártalkalmazottak tulajdonképpen tollba mondták az anyagokat.

Vicces ország lettünk, lecsúsztunk a térkép legaljára, de nekünk semmi sem drága, mert egy poénért eladnánk akárki anyját, apját, gyermekeit és távolabbi rokonait is, nem beszélve a nemzeti érzés teljes hiányáról, ami olyan szériatartozék a független újságíróknál, mint japán autóban a Bon Jovi CD.

A legnagyobb húzásunk, mint később kiderült, Schmitt Pál áterőltetése volt, mert azt sejteni lehetett, hogy félanalfabéta és betegesen hiú, de „A forgatókönyv” egyszer csak önálló életre kelt, és már nem kellett minden reggel felhívnom Orbán Viktort, hogy emlékeztessem megállapodásunkra, hanem magától cselekedett, nyilván a deal szellemében, de saját kútfőből.

A Hócipős kolléga el is keseredett kicsit, hogy egy év elteltével már nem ő írhatja Szijjártó és Kövér László megnyilatkozásait, de megnyugtattam, hogy ideje elengedni a kezüket, menni fog ez magától, elvégre nem lehet annál nagyobb öröm egy mesternek, hogy tanítványa tovább viszi tanításait, miközben még fejleszt is azon.

Szomorúságába büszkeség vegyült, de minden adandó alkalommal emlékeztette a többieket, hogy ezt a fordulatot is tőle csente el a huncut szóvivő, meg azt is, amazt is, mi pedig ráhagytuk, bár tisztában voltunk vele, hogy a kis Szijjártó immár felnőtt, túlszárnyalta mesterét, és a ciklus végén önálló estje lesz az RTL klubon, ha nem is azonnal.

A haza közben elveszett, de mi szépen gyarapodtunk, magam is olyan tempóban cserélgettem a SUV-jaimat, hogy megszokni sem volt időm a gázpedál holtjátékát, sőt az is előfordult egyszer-kétszer, hogy nem volt időm kifogyasztani a tankot, mert már jött is az új gép, persze egyenesen a gyárból, mert csak a hülyék járnak szalonokba.

Vinnyogva röhögtünk a 100 leggazdagabb magyar listáján, mert azt is mi csináltuk, és még véletlenül sem voltunk rajta, pedig ha a reális sorrend jelenik meg, azon csak újságírók és humoristák lettek volna, majd a kétszázas körben a takarítónők, kertészek és sofőrök, de még a kedvenc trafikosom is befért volna az 500-ba, mert csak a jattból vett egy megyét Svájcban.

Kétségtelen, hogy a ciklus közepére elég sokan kimerültek, Schmitt sem fog már új kunsztokat bemutatni, Szijjártó, Lázár fárad, Deutsch végig alulteljesített, így marad a helyén, de már megtaláltuk az új sztárokat, akik átveszik a lankadtak helyét, bár személyükről még nem nyilatkozhatok, és a legjobbak végigcsinálják a négy évet, mert Orbán Viktort például lehetetlen lenne helyettesíteni, mint ahogy Tarlós Istvánban is van még tartalék, csak hagyni kell jobban kibontakozni.

Ha a cirkusznak vége, az egész országot átveszi egy névtelenséget kérő vállalkozó, és letolja Szocsi mellé, mert parkoló kell a terepjárójának, a lakosok meg mennek a levesbe.

22 Reader’s Comments

 1. A ragyogó írásban minden állítás igaz. Neki (Para-Kovács Imrének) köszönhetjük.
  Verjük el érte!
  ———-
  Bocsánat.

 2. Más lehetőség nincs, el kell fogadnunk.

 3. Kovács józsef

  Tetszik a tények igazak és humorosak.Különösen jó, győztek és veszítettek.

 4. Talán mégsem PKI megveretése a megoldás! :D
  Köszi! Jó reggelt kaptam.

 5. Csak tudnám, hogy mi a baj a Bon Jovi CD-vel…

 6. Ki kell söpörni a Mikroszkópot. (természetesen a szinpadot.)
  Itt egy uj társulat:
  porondmester Schmitt Pál konferál, mig a többiek felöltik neglizséjüket,
  vagyis álorcájukat
  “Ipi a parádé, csalamádé, viri a varázslat, pliccs, placcs, pluccs.
  Itt a csimbum cirkusz”
  Ha már a kenyér egyre kevesebb, legalább a 47 000-hez ezzel szolgálunk.

 7. Na, levesből kellene valami finomat kihozni….

 8. Kurrrva vicces…mingyá elsírom magam.
  Csak azzé nem teszem mert hülyén néznék ki lesírt hajtókájú zakóban.

 9. Lehet mínuszolni , de akkor sem őszinte a mosolyom. Ha Mosthatalmonlévőre kerül a szó.

 10. Jja ha ilyen könnyen ment, akkor szeretném az idei mogyoródi futamot megnyerni.
  Para, lécci, lécci, lécci.
  Csocsesz vagy. Köszi. A bukiknál majd megjátccuk helyre tétre befutóra ahogy Janival a görög bemondást csináltuk.
  Mamának meg kézcsók!

 11. Lehet, hogy nem Szocsi mellé kerül az ország, hanem észak lengyelbe.
  http://index.hu/belfold/2012/03/08/vonatokkal_erkeznek_az_orbant_tamogato_lengyelek/

 12. Sumarella
  Mennyit ér egy ilyen troll tevékenység manapság?
  Órabér vagy darabbér?
  Ennyi marhaságot … – már lassan szájjalártói vagy girosz ászi magasságokba emel! Ennyiért már prémium is jár!

 13. gets
  2012. március 8. csütörtök
  18:58
  Azért ez nem semmi!
  Külföldről utaztatnak ezreket közpénzen a diktátor éltetésére! Már nem elég az erdélyi tapsolók? Ez a pofátlanság teteje.

 14. A lengyelek szerintem azt hiszik, hogy RK rendezvényen kell megvédeni ov-t, megvezették szegényeket

 15. Sumarella – most eltekintve a trollságodtól, elárulnád nekem, hogy mi az az elbazikikázás? Mondjuk a fidesz “szerencsétlen” minősítésével nem vitatkoznék – legfeljebb fokozatokon: az ország még náluk is szerencsétlenebb az “áldásos”
  működésük következtében. Dupla bóvli és a hasonló cukros dolgok.
  De mi a fene az az elbazikikázás? Valami fidesz-újbeszél kifejezés?

 16. kekec
  2012. március 8. csütörtök
  21:05
  Szerintem elbazikiázás = PC elbaszás. De lehet, hogy tévedek.
  A cikk pedig szuper! Nagyon jót mulattam, kösz Para.

 17. Én már gyanítottam hogy valami hasonló történik , mert a hülyék nem találnak így egymásra :)
  Ok nélkül :D

 18. Köszönjük Para, ez nagyon jó volt…:-)
  Tanulságos, de ez az írás is bizonyítja azt a régi mondást, miszerint “A szél mindíg összefújja a szemetet”..:-)

 19. Hű de jót röhögtem? Sajnos nem.

 20. R O S S Z A L I N K E L É S Para-Kovács C I K K E I H E Z !

  A D M I N!!!

  K É R E M J A V Í T S Á K!!

  A főoldal megakadt a Kerekasztal Hülyéi cikknél!
  http://imre.para-kovacs.nepszava.com/


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók