Buják Attila: Tavaszi versenyek 2012. március 25. vasárnap 21:42

Share
Buják Attila: Tavaszi versenyek

Lementek a márciusi versenyek, a szemetet (és a szereplő politikusokat) feltakarítják, az FKF Zrt. (közterület-fenntartó) gépei csöndesen pásztázzák a kihalt pesti utcát. Itt egy Orbán petárda, amott egy Semjén bon mot.  Szegény negyvennyolcasok, szegény jó Sándorunk, szegény márciusi ifjak – eszeveszett iramban forognak hantjaik alatt. Ennyiszer soha fel nem emlegetik, ki nem fordítják, le nem gyalázzák, exhumálják őket, mint a jeles napon. Ezt akarták, amazt akarták. („Akarta a fene” – copyright Arany János.)  Száz ünnep, száz történet, százezer históriai narratíva. Március idusa legkopottabb történelmi logónk.

Most a szabadságharc gondolatköre esett a történelmi hörgések epicentrumába, s mivel negyvennyolc, utólagos magyarázatok szerint, az (is) volt, Szociopata Viktor, az unió nemzetközi kovásza, Európa abriktolója a Kossuth térről lövöldözte mérgezett nyilait Brüsszel felé. (El ne felejtsük, hogy onnan, IMF áttétellel, a napokban nagyobb összeget is várunk.) Különös ország, furcsa nép, hasadt lelkű nemzet. Százezer ember tapsikol, amikor azt hallja, hogy Brüsszel és Moszkva dettó. A sokadik sértésre Barroso is reagált, igaz, csak szoft módon, szóvivői szinten. (Ha már nem szokása közös sajtótájékoztatón mutatkozni főnökünkkel.) A derék hivatalnok, Pia Ahrensen Hansen beérte annyival: „aki az Európai Uniót a Szovjetunióhoz hasonlítja, nem érti a demokrácia lényegét…” Elég felszínes, lapos kritika, de ennél többet ne is várjunk. Nem fognak gépágyúval lőni, „testvéri segítséget nyújtani”, bejönni, járőrözni, bábkormányt kinevezni, mert az Unió tényleg nem Szovjetunió. Kifinomultabb módszerekkel dolgozik.

Lefutottak a márciusi versenyek. Azért kétségünk ne legyen: ha a magyar miniszterelnököt nem is Brüsszel nevezi ki, hogy bármikor leválthatja, annyi sejthető. Ahogy Merkel személyesen dönt arról, ki a jövő görög miniszterelnöke. Kinek lehet nagyobb biztonsággal pénzt adni a kezébe.

Lefutottak a márciusi versenyek. Az eldobott tiketteket szedegetjük. Nehéz a hazát harcba ráncigálni, ha senki sem akar harcolni vele. Az önérzetében sértett Orbánunknak ez is sikerülni fog. A szabadságharc leverése elhalasztva. De egy pofonra mindig jók vagyunk.

One Reader’s Comments

  1. Nem csalódtunk ebben az írásban sem!


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók