Gerinctelen nyaloncok szégyenfala 2012. március 28. szerda 10:05 | AN Forrás: 168 Óra, Index, Origo, vg.hu

Gerinctelen nyaloncok szégyenfala
Csak nem akarja eltolni a biciklit
Budapest – Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja. A bizottságban neves, külföldön is elismert tudósok vannak, akik félelemből vagy kényelemszeretetből korrumpálódtak, amikor nem mondták ki egyenesen, hogy a köztársasági elnök közönséges tolvaj, hanem ehelyett „hoztak is ajándékot, meg nem is”. Különvéleményt csak az ügyvéd tag jelentett be. A Fidesz-frakció tagjai nem nyilatkozhatnak Schmitt Pál ügyében, erre sms-ben figyelmeztették őket kedden reggel. A 168 Óra szerint a Semmelweis Egyetem rektora magát a miniszterelnököt is megkereste korábban a dilemmával, hogy miként lehetne az egyetem hírnevét és a köztársasági elnök renoméját is megmenteni.
,
Heteken át töprengett a tudós testület az egyértelműen koppintott és így érvénytelen kisdoktori felett; végül több mint ezer oldalas (!) jelentésben tesz meglehetősen szánalmas kísérletet arra, hogy mentse a menthetetlent, a nemzet szánalmas bohócának, a Fidesz kártékony aláírógépének gyalázatos tettét – amivel azt érte el, hogy az ügyben eddig udvariasan hallgató nyugati sajtó, élén a Spiegellel, napirendi kérdéssé tette Magyarország újabb gyalázatát. Schmitt Pálnak pechje, hogy korábbi sportdiplomáciai pályafutása okán viszonylag ismert figura nemzetközileg is; az Orbán-kormány megítélésének is minden bizonnyal használni fognak a következő hetekben megjelenő anyagok.
.
Nem szabad megfeledkeznünk arról az öt emberről, akik közül négyen sokat tettek azért, hogy kimosdassák Schmittet. Ők a következők: Tóth Miklós, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja, Gombocz János, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Testnevelés-elmélet és Pedagógiai Tanszékéről, Kovács Etele, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Atlétikai Tanszékéről, valamint Rácz Károly, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola elnöke és Fluck Ákos ügyvéd, aki egyedüliként különvéleményt fűzött a jelentéshez. A sajtó számára természetesen valamennyien elérhetetlenek, illetve nem kívánnak nyilatkozni; jó, sunyi magyar szokás szerint behúzzák fülüket-farkukat, és várják, hogy alábbhagyjon a nemzetközi felháborodás.
.
Van, aki már megkapta a júdáspénzt. Tóth Miklós – 2011 óta a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja, kutatóorvos, 1979-1986 között a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán dolgozott, több alkalommal kutatott Heidelbergben az ottani gyógyszertani intézetben, illetve a finn oului egyetem gyógyszertani intézetében; 1989-ben német orvosdoktori címet szerzett Magna cum Laude minősítéssel; 1991- 2009 között az MTA Orvosi Tudományok Osztályának tudományos titkára; 2000-2002 között Széchenyi Professzori Ösztöndíjas volt, 2002-ben megszerezte az MTA Doktora címet; különböző vezető beosztásokban dolgozott a Semmelweis Egyetemen, volt rektori tanácsadó, a Szentágothai János Tudásközpont igazgatóhelyettese, a Technológiai Transzfer Iroda igazgatója. 2007-től a Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék vezetője – 2009-től a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke, 2010-től pedig a Magyar Olimpiai Bizottság orvosbizottsági tagja, idén, már a plágiumbotrány kirobbanása után, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé választották. A MOB február 26-ai közgyűlésén lett elnökségi tag, hetekkel a vizsgálóbizottság felállítását követően, s szinte napra pontosan egy hónappal a tegnapi „eredményhirdetés” előtt. A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett – írja a vg.hu.
.
A 71 éves Kovács Etelét a SOTE-ről választották a bizottságba. 2001 óta sportszakmai dékánhelyettes, atlétika tanszékvezető. Középiskolai testnevelő tanárként diplomázott, atléta szakedző lett, majd az ELTE pedagógia szakát végezte a 60-as, 70-es években. A dobások specialistája, korábban szakedzőként dolgozott Irakban és Katarban. Nős, három gyereke van, nyelvismeretként angol c-típusú középfokot jelölt meg. A tudományos publikációs listája itt található.
.
Az 1944. január 14-én, Sopronban született Gombocz 1968-ban az ELTE BTK-n diplomázott pedagógiából és magyar nyelv és irodalomból. 1968-88 között az ELTE Neveléstudományi Tanszékének munkatársa. 1988-tól tanít a Testnevelési Főiskola Testnevelés-elmélet és Pedagógia Tanszékén docsensként, 2000-től egyetemi tanár. 1994-től megbízott tanszékvezető, 1995-től tanszékvezető, 1999-től megbízott intézetigazgató, 2000-től intézetigazgató a Társadalomtudományi Intézetben. Szakterülete a neveléselmélet, a pedagógia elméleti és történeti alapjai. Korábban neveléstörténettel és sportpedagógiával foglalkozott.
.
Rácz Károly az orvostudományok doktora, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának elnöke. 1976-1978 között segédorvos volt a Tétényi úti kórház belgyógyászatán. 1982-1986 között a montreali McGill Egyetem, 1989-1991-ben a párizsi College de France ösztöndíjasa volt. 1978-2008 között a SOTE II.sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozott, adjunktusként, docensként, majd 1996-tól egyetemi tanárként. 2008-tól 2009-ig az Általános Orvostudományi Kar dékánhelyettese, 2009-től a II. sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója. Ettől az évtől a Doktori Tanács elnöke. Fő kutatási területe az endokrinológia. Nemzetközi folyóiratokban 122 tudományos közleménye jelent meg. Tagja a Belgyógyászat Szakmai Kollégiumnak, a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság elnöke, az Orvosi Hetilap főszerkesztője.
.
Fluck Ákos ügyvédnek a XXII. kerületben van az ügyvédi irodája, tevékenységéről kevés publikus adat található. 2003-ban a Belügyminisztérium megbízásából, hivatalos kiküldöttként részt vett az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) egyik rendőri etikáról szóló konferenciáján Észtországban. Ezen kívül jogi képviselőként lépett fel egy építőipari generálkivitelezéssel foglaló cég közbeszerzési ügyében, illetve jegyzőkönyvvezető volt a Hungarograin Tőzsdeügynöki Szolgáltató Rt. közgyűlésén. Fluck Ákos 2002-2004 között az ELTE jogi karán a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszéken meghívott oktató is volt.
.
Nyilatkozatstopot rendelt el a Fidesz frakció sajtóosztálya a kormánypárti képviselők körében Schmitt Pál plágiumügyével kapcsolatban. A kormány és a Fidesz elnökségének több tagja kapott olyan sms-t, amelyben utasítják, a köztársasági elnök kisdoktori dolgozata ügyében ne nyilatkozzon a sajtónak – értesült az Origo, amely nevük elhallgatását kérő kormánypárti képviselőkre hivatkozva állítja: többen csalódottak amiatt, hogy a bizottság nem marasztalta el egyértelműen a csaló államfőt, aki maga sem tagadta, hogy a dolgozata nagy részét „átemelte”. A legtöbb fideszes azonban mégis arra számított, ami bekövetkezett, mert a bizottsági tagok „nyomás alatt” végezték a munkájukat, ami gyakorlatilag abból állt, hogy megpróbáltak valamilyen mentséget találni Schmitt számára. Ennyi tellett tőlük.
.
A dolgok kimenetelét alapvetően határozta meg Orbán Viktor Fideszen belül megmásíthatatlan akarata. A diktátor az első pillanattól fogva letette a garast Schmitt megvédése mellett, tekintet nélkül arra, mit tett, és az milyen súlyú; ennek az akaratnak pedig szolgai módon engedelmeskedett az egész párt, egyetlen pisszenés nélkül. Sokan reménykedtek abban, hogy Kövér László, aki annak idején körömszakadtáig ellenezte Schmitt kinevezését, hatni tud Orbánra. Kövér azonban később letagadta, hogy ellenezte volna Schmitt személyét, és az elnök lemondásáról úgy vélekedett, hogy az „nem időszerű”.
.
A diktatúra magas rangú képviselői közül egyedül Pokorni Zoltán fideszes alelnök és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nyilatkozott a lemondás mellett, illetve mondta ki, hogy csaló az, aki más dolgozatát adja be diplomamunka gyanánt.

2012bfe7c9c308ee47cff9c6c928d1422090

  1. Dr. Doktor Observer
  2. Dr. Doktor Observer
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény
RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók