Fellegi Tamás nemkívánatos az IMF-nél 2012. március 9. péntek 16:38 | AN Forrás: Portofolio.hu, origo.hu, ecoline

Fellegi Tamás nemkívánatos az IMF-nél

Washington/Brüsszel/Budapest – Gyakorlatilag nemkívánatosak a Nemzetközi Valutaalapnál a magyar kormány reprezentánsai azóta, hogy Orbán Viktor újabb kocsmai kirohanásokat intézett az Európai Unió intézményei ellen. Ameddig ez így marad, addig nemhogy hitel, de még tárgyalás sem lesz.

Cáfolta Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodájának vezetője Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter azon bejelentését, miszerint a jövő héten Fellegi a Valutaaalap által folyósítandó hitelről tárgyal az Egyesült Államok fővárosában.

Fellegi washingtoni útjának híre a portfolio.hu konferenciáján hangzott el; ezt a „félreértést” volt kénytelen tisztázni Ivascsenko, aki szerint Fellegi valóban találkozik – informálisan – vele, Ivascsenkóval, ám a mostani szakaszban semmiféle tárgyalás nem várható sem készenléti-, sem egyéb hitelről, és sem Fellegit, sem Orbán semelyik emberét nem várják Washingtonba.

Fellegi egy alkalommal csakugyan járt az amerikai fővárosban Christine Lagarde asszonynál, az IMF vezetőjénél, ahol azért fogadták, mert bíztak abban, hogy Orbán Viktor rendszere hajlandó elfogadni az uniós és valutaalapi feltételeket. Miután azonban a budapesti rezsim csak szavakban és kelletlenül tett eleget a kéréseknek, miközben egyes politikusai választóiknak hazabeszélve folyamatosan önérzeteskednek, maga a miniszterelnök pedig háromnaponta szól be a Nyugatnak, a további tárgyalások nem lehetségesek.

A hitelre nagy szükség lenne, miután az Orbán-kormánynak sikerült az egész évre tervezett hiányt már február végére, előre elköltenie, az igazi baj azonban nem ezzel van, hanem az egyre nyíltabb Európa-, Amerika- és Nyugat-ellenességgel, amelynek minden megnyilvánulása napihír a nemzetközi sajtóban, lassan már inkább, mint Hugo Chávez venezuelai elnöké; de Mahmúd Ahmedinedzsád iráni államfővel is csak azért foglalkoznak többet, mert nem lehetetlen, hogy politikája miatt regionális háború tör ki.

Az újjáéledő „szabadságharcos” retorika mellett a kormány kommunikációjának egyre hisztérikusabban ismétlődő vonása az összefüggéseikből kiragadott, esetenként kedvezőnek is mondható gazdasági fejlemények (túl)hangsúlyozása. Az ország ugyan változatlanul a csőd szélén áll, hitel nélkül pedig fizetésképtelenné válik, a budapesti vezetés pökhendisége azonban változatlan magasságokban szárnyal, miközben készakarva úgy tesznek, mintha nem értenék: már rég nem arról van szó, hogy hány százalékos a hiány.

Orbán Viktor láthatóan rosszul tűri a kettős mércét is, és kollégái sem akarják érteni, miért nem tűri el tőlük ugyanazt a Nyugat, amit eltűrt Bajnaitól vagy Gyurcsánytól.

Címkék:, ,

76 Reader’s Comments

 1. Ez az Ivascsenkó-leány nem a Nyugat része , láthatólag nem az udvarias USA.-ban szocializálódott.
  ( Lehet hogy tévedek , de ez az érzésem )
  És útálja Mihatalmonlévőnket.
  Keménykedés helyett talán virágot kéne neki vinni ?
  Pláne most , Nőnapkor….

 2. Menjen az IMF a búsba.

  Jó nekünk a tizen… %-os kamatra adott hitel is.

  Igy mulat egy magyar úr!

  topi mackó

 3. Figyu!!!!!!!!!!!
  Szeretett vezetőnk a vízól alig kiálló árbóc kosárból harsogja győzelmi jelentéseit a zemberek felé.
  Csak azt nem veszi észre, hogy a csata cirkálóból már csak az árbóc kosér áll ki a vízből, a legénység pedig már megfulladt.
  Kivéve a tiszt urakat. Ők a mentőcsónakból röhögnek rajta.

 4. “….újabb kocsmai kirohanásokat intézett az Európai Unió intézményei ellen.”
  Ja!
  Kezdődhet a tánc!
  Kiáltott fel a papagáj, és belerepült a ventilátorba!

 5. Ha jól tudom az egész évre tervezett hiány ” CSAK ” felét sikerült februárig összehozni.

 6. Zorbán hepciáskodik, mi meg mehetünk gombászni. “Parragh: ha nincs más munkahely, el kell menni gombát szedni” Hát üzenem zorbánnak is meg parraghnk is, hogy a kutyám menjen hozzájuk vala gonbászni.

 7. Hallgatva a kormányzati kommunikációt – most plagizálok, valahol olvastam, nem tudom hol -ebben a fidesz bagázsban a sötétség gyorsabban terjed , mint a fény.

 8. Parragh is jól meg lett fizetve,az újra kötelező kamarai tagsággal!Az embernek felfordul tőlük a gyomra!Eladják a lelküket – ami nincs – egy tál lencséért! Hogyan tudnak ezek a tükörbe nézni?A pénzért és a hatalomért,a vállukon hordják azt az embert,aki már rég belebetegedett saját zsenialitásába!Nesze neked Magyarország!Ezt akartad!

 9. Mint minden szervezetnek, igy az IMF-nek is megvannak a belső szabályai
  és munkarendje. Az IMF nem az EU szerve. Magyarország az EU szervezetébe tartozó ország. Érthető ha az IMF – fontos ügyben – akkor tárgyal egy EU tag
  országgal, ha az EU vezetése jóváhagyja a tárgyalást.
  A hitel-probléma már a körmünkre égett. Fellegi a fellegekbe is járhat, ha az
  EU vezetése még nem döntötte el megadja-e a tárgyaláshoz való engedélyt.
  Egyszer már illik tudomásúl vennünk, hogy a megváltoztatott
  törvényrendszerünkkel fel sem vettek volna bennünket az EU-ba. Megszegtük
  ezzel az EU és a magyar törvények összhangját. Ráadásul a kormány kétszinű
  politikája folytán nem láthatják biztositottnak hogy a kormány betartja igéretét.
  Ezért úgy volt, hogy fellegi tárgyalni akar és úgy is maradt.

 10. Fellegit rég beáldozták, a kormánynak fontos helyeken nem ő tárgyal (vagy imitálja a tárgyalást). Felleginek hagyják, hogy még utoljára költse az adóforintokat a felesleges utazásokkal.
  Alibi akció.
  Az mfor.hu cikke szerint:
  “Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára szerint a tagállamok pénzügyminisztereinek tanácsa jövő heti ülésén várhatóan megszavazza a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások felfüggesztését.”
  .
  A verébcsontú hölgy technikai problémának minősíti az ügyet, szerinte nem kell vele foglalkozni.

 11. Ez a festett hajú bohóc helyesebben tenné, a nem szórná a pénzt felesleges utatásokra. Mert ez a pénz az ország pénze.
  Az Ivascsenko nyilatkozat diplomáciai nyelvről lefordítva úgy szól, hogy maradjon otthon, nem kívánatos személy.

 12. Bohém hajja neröhögtessen engem hajja mee..szaal neröhögtessen.
  -
  Túlavasuti:
  Szóval Fellegi tárgyalni akart de úgymaradt.
  ( Mégiscsak röhögök akkó HHEEHEHEHEHEeheheeeeehehehhheheheehh …)

 13. Orbán azt mondja, hogy már hónapok óta ül a tárgyalóasztal mellett, de nem jön senki tárgyalni. Lehet ennyire buta egy ember? Ezek szerint lehetséges, de az már igencsak ciki, hogy ez az ember Magyarország miniszterelnöke! Ezért aztán várhat még amíg el nem unja. Én nem hiszem, hogy olyan fontos lenne az uniónak és az IMF-nek ez a tárgyalás. Végül is már megmondták Orbánnak, hogy fordítva ül a lovon. Nem nekik fontos ez a tárgyalás! Orbán a kettős, hármas beszédeit már össze-vissza keveri és azt is figyelmen kívül hagyja, hogy a talpnyalóinak szánt eszmefuttatásait külföldön is hallják. Sajnálatos, hogy egy pszichiátriai beteg képes teljesen tönkretenni egy országot!

 14. Lóránt:
  Úgy néz ki a lehányzó fekvése , hogy Mihatalonlévőnk hónapok óta kiadta neki az ukázt hogy jöjjön , mert a vágya fokozatosan nő.
  De nem jő a nő.
  ( Makacs szláv leányzó.)

 15. Orbán világpolitikai tényező szeretne válni. Ennek egyik módja az, h vagdalkozik , szavakban, igy felfigyelnek rá ki is az a magyar Felcsútról aki köhög, mint egy bolha? Aztán amikor a szakértők irnak Obama elnöknek 4-5 mondatot Orbánról , akkor jön a legyintés… Mert Orbán itthon nagyon erős, kezében öszpontosúlnak a hatalmi ágak, ugye ellensúly nem létezik. Azonban Orbán ereje a határnál elillan, egy kicsi ország, kicsi vezetője lesz csupán, egy a 27 közül az apróbbak közül, a futottak még kategóriában. Igy Orbán beállhat a hátsó sorba a fényképezés idejére, oda állhat ahová való az utolsó sorba, de már nem tényező, kigolyózta magát a klubból.

 16. .
  .
  Hűha! Nagy lehet a baj, ha már a Fidesz legfinomabb emberét sem fogadják. Ebből aligha várható hitel, de legalább is nagyon nehezen, hosszú könyörgések árán.
  .
  Viszont (!) Orbán, aki mindezt előre érezte, sőt tudhatta, azért szitkozódik a rá nézve jellemző, oly türelmetlen dühvel és veszettül*, könyörögni . n e m . l e s z . h a j l a n d ó , ergo . n e m . l e s z . h i t e l, ergo minőségében egy más fajta, nem is akármilyen “harc” várható.
  .
  *Lásd: a vergődő anyakacsa effektus…

 17. Anyakacsa-pörkölt…

 18. Van az a pénz, amiért Fellegi is minden megaláztatást eltűr!

 19. Bocs, de ez az utolsó mondat a cikkben egy kissé nonszensz!
  Hát mikor művelt olyan primitív bunkóságot akár Gyurcsány, akár Bajnai, amit tőlük “lenyelt” volna a Nyugat? Ráadásul “ugyanolyan”-t? Hol itt a “kettős mérce”?
  ….
  Marslakó – eredeti formájában: Matolcsyt felterjesztették FIZIKAI Nobel-díjra, mert bebizonyította, hogy Magyarországon a sötétség gyorsabban terjed, mint a fény.

 20. Csináljanak mind kistestvért maguknak !!!!!!!!!!

 21. kekec írta: “Magyarországon a sötétség gyorsabban terjed, mint a fény”
  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

 22. Fellegi fensőbbséges, arculcsapásnak számító mosolyával és vastag bőrével jár házról házra, és úgy tesz, mint aki.
  De azt hallottátok, hogy Martonyi virtuálisan már tárgyal az IMF-fel?
  Esküszöm, hogy tegnap vagy tegnapelőtt ezt olvastam a magyar Népszavában. Sajnos nem találom az interneten, de azért ez egy szép, tipikusan magyar mondat, nem?

 23. Olvastam ov szövegét, amit az Iparkamarában hablatyolt. Ő, a nagy tök éj (nem tökély, azt csak ő hiszi magáról, meg azt, hogy jópofa), azt találta mondani “a kohéziós alapok befagyasztásáról szóló javaslatról” – a magyar Népszavában jelent meg ma – idézem: “A brüsszeli mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne irányítani”.
  Csak néztem ki a fejemből. Ezt kocsmai szöveget egy ország – csődközeli helyzetben lévő ország – miniszterelnöke mondta. Észnél van?
  Ezt mondhatja otthon 4 fal között az ivócimborájának, de nagy nyilvánosság előtt semmikor. Ha meg kocsmának nézi-tartja az országot, akkor el kell takarítani! Mielőbb!

 24. Még mindig csak kerülgetik és körbeírják, ami már nem is régen kimondatott, hogy a jelenlegi jogrendszerünkkel nem vennének fel az EU-ba.
  .
  A korábbi kormányok által végzett jogharmonizációt ovi kormánya felrúgta – ezzel el is vesztette a jogalapot arra, hogy az EU támogatásokra igényt tarthasson, mert a támogatások megítélésének egyik alapja a jogharmonizáció volt.
  .
  A jelenlegi utazgatások, tárgyalgatások – azon kívül, hogy a közpénzt fogyasztják – nem jelentenek többet a kormány kommunikációs léggömbjeinek további eregetésénél.
  .
  Bokros Lajos ma este az Egyenes beszédben briliánsan összegezte ovi és az EU közötti gazdasági kötélhúzás tüneteit és várható eredményeit, de a jogi vonatkozások konzekvenciáira nem tért ki.
  .
  Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy a kritika azért nem erősebb, mert senki nem akar nyíltan szembeszegülni a Vatikán-ovi kapcsolatrendszerrel.

 25. Ego – én csak pontosítottam marslakót, a forrást már én sem tudom.
  gets – nem olyan félénkek nyugaton, a Vatikánt felvették a pénzmosodák jegyzékére!

 26. kekec
  2012. március 9. péntek
  22:56
  Az USA vette fel, nem az EU.

 27. Én nagyon pesszimista vagyok. Arra gondolok, hogy itt törvények, szerződések tömege jött létre. Ebben a helyzetben, ha kimondják, hogy Orbán nem beszámítható és Schmitt aláírásai sem legitimek, akkor zűrzavar keletkezik. Ebből a Fidesz Sch. Pacalka esetében valóban egy likviditási eljárással tud a legjobban kijönni. Orbán esetében is ez mutatkozik a megoldásnak, egy baleset. Ha betegnek nyilvánítják? Mi van a különféle szerződésekkel? Ha talonba teszik, még mindig veszélyes lehet.
  Egy hatalomátvétel esetén Orbán szerepe felértékelődik. Amíg él, a betegség jogi védelmet nyújthat a számára. Akkor mi van azokkal, akire a betegség nem vonatkozik? Na jó, a 3 boríték írása, mint Sztálin tette. :)))
  Orbánt élve, épségben kell elfogni, vallomását nyilvánosan megteendő, a NÉP előtt és jogilag felelőségre vonni. Helyesbítek, nem a jog szerint, az igazság szerint. A többiekkel együtt. Az idő sürgető! Az ország haldoklik! Itt nincs ha és de! Lehet cikkezni, beszédeket írni és mondani, az embereknek enni kell adni, a gyerekeket ellátni és végre el kell kezdeni dolgozni. A mezőgazdaságban, mert az egy termő év alatt legalább enni ad és ha a seggünk ki is fog lógni a kínai ocó carokból, de a hasunk tele lesz. Építeni, építeni, szakembereket a megfelelő helyre és TANULNI!TANULNI!TANULNI! Bezony ám, mert holnap nem lesz egy hegesztő, egy lakatos, egy szabó, egy cipész, mindenki informatikus lesz és manager. Más esetben hosztesz. (Simán kurva)
  Drága uraim, essenek neki a gombnak, 25 mínuszig meg se álljanak!

 28. ÜDvV. Mindenkinek.
  Rég nem írtam, és már olvasgatni is ritkábban járok errefelé.

  Korántsem hiszem, hogy úgy is van, de van egy benyomásom arról, hogy miért nem nagyobb a tiltakozás itthon és külföldön Orbán ellen, a dec végi- jan. elejei össztűzhöz képest is érezhetően.
  A hozzászólásom gets mondatai váltják ki belőlem: “Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy a kritika azért nem erősebb, mert senki nem akar nyíltan szembeszegülni a Vatikán-ovi kapcsolatrendszerrel.”

  Kicsit talán magamból kiindulva azt gondolnám, létezik egyfajta fásult “beletörődés”, csalódással, keserűséggel vegyes lenézés. A félelem csökkent, Orbán bizonyította, bukott, hitelten “diktátor” legfeljebb ügyvezetőként húzhatja ki választásokig. Van erőnk, van segítségünk a harchoz, de az elképedés a békemenettel nőtt, bennem legalábbis, hisz megdöbbentő erő, és főleg sötétség áll még mindig a kormány mögött.
  Az EP “vita” és az azt követő sajtótájékoztató azt mutatta, Orbán belátja, változtatnia kell, saját túlélése a túlerővel szemben múlik ezen. (Nem bölcs belátás, az intelmek megszívlelése.)
  Hogy mi van azóta?
  Orbán meg van győződve róla, hogy elég az időhúzás mind az IMF, de főleg az EU felé, elül a vihar, és ott folytathat mindent, ahol január közepén “abbahagyta”. Szabadságharcot, kettős beszédet, és hazán és akár házon belüli csatákkal. Magára fog omolni a kóceráj szerintem, bár nem árt, ha ebben segítünk a kellő időben, de idő elött jobb a látszólagos higgadtság.
  (Sajnos annál jobb stratéga, hogy a túlzott, fenyegető ellenállást figyelmen kívül hagyja, és akár áldozatok árán átcsoportosítja erőit, figyelmét…)
  Az nekünk kedvez, ha újra elbizakodott lessz, mint ahogy újra kezdi pl. osztani az EU-t (“vidéki kóceráj”).
  Tavasszal, vagy nyárelőn kormányátalakítás, sajnos kiváló időhúzás ismét részéről, de a Fideszen belüli megosztottság, csalódottság, nézeteltérések is elérhetik azt a kritikus szintet, mely segíti meggyengíteni a rendszerüket. ha szét nem is esik a szövetség, de a ma gondolkodás nélkül mindent megszavazó, majd a leszűkült listába, vagy polgármesteri tisztsége miatt kimaradó képviselők a saját szavazóbázisukkal segíthetik majd visszább álítani a demokratikus rendet, és átalakítani az alaptörvényt alkotmánnyá.

  Igaz, nem politikus, de jóravaló emberként a Fidesszel zavazó “polgár” Nagy Bandó remek cikkét ajánlom szíves figyelmetekbe:
  http://www.168ora.hu/velemeny/orban-farkashazy-szarszo-nagy-bando-fabry-tuntetes-92148.html
  Azért van ennek jelentősége, mert minden “megtért”, észhez tért segíthet a lelki és szellemi egyensúly helyreállításában, s az ilyenekre a jó példa ragadós, egy idő után “divat” is lehet.
  Nem zárom ki, de egyáltalán nem tartom sem aktuálisnak, sem szükségesnek, hogy zavargásokkal kelljen majd elzavarni őket, ahogy sokan szeretnék. Főleg, hogy egyszerűen NINCS ÉLETKÉPES ALTERNATÍVA!!!
  Pedig 2 év nem sok, ideje lenne már a körvonalaknak látszódni, de csak néhány szellemrajzot nézünk.

  Nem tudom, átjött-e éjjeli kis eszmefuttatásomból, melyben lehet az eszme el is futott, de úgy hiszem, most szigorú, de higgadt nevelőként az EU mindenképp kivárja hogy mikor büntessen, most épp lehetőséget ad a javításra, mi pedig örülünk egy kicsi nyugalomnak, (meg meg is lepődtünk a békák szinvonalán és tömegén), de azt is megtanultuk, hogy könnyen, nagyon könnyen kritikus méretű és egyre határozottabb tömeget tudunk megmozdítani, ha felhergelnek, lásd az Operánál pár nap alatt, úgyhogy nem lessz ajánlatos kekeckedni az utca, és persze a “civilek” tömegével sem.

  A koncepcióm nem túl apró szépséghibája, hogy maga Orbán a jelek szerint teljessen félreértékeli a helyzetet, maga szerepét, erejét, és ne felejtsük el, hogy az ORSZÁG NAGYON – NAGY HÁNYADA ezt, vagy ennél szigorúbb következetessebb politikát vár el, ugyanebbe az irányba, és még kevésbé konszolidált stílusban, mint amit ez a “futóbolond” képvisel.
  Ez nagyobb baj, mint Orbán, Semjén és a Vatikán és a gazdasági válság együttvéve…

 29. Ervin elgondolása IS egy alternatíva. Két év “nem nagy idő”, csak korgó gyomorral, fűtetlen lakásban gyereksírást és éhes nyöszörgést hallani, gyereket, szülőt, beteg házastársat temetni, megfagyni és a munka leghalványabb reménye nélkül élni, a gyerek tanulásából két évet elvenni, az idők végtelenje.
  Itt ugyan is nem szükségszerűséggel állunk szembe, hanem végtelen és
  kiszámított aljassággal, mert amíg Lázár kölykének a svájci bankbetéte növekszik és kívánatos vőnek fog számítani, addig a zemberek gyereke csak annyit fog érni, amennyije van és míg a Lázárkölyök végigbas*a a lányaitokat, addig a fiatok az erősebb kutya elvén Marok Marcsát gyömöszköli.
  Ervin elgondolása az észérvek alapján megáll. Az emberben viszont van egy másik, ismeretlen tényező, a szunnyadó vadállat. Én láttam már ébren, tátott torokkal. Csak az éhes gyomrok forradalma veszélyes, mondta az igazi Napoleon.
  Nehéz lesz Ervin a dübörgő talpak elé odaállni, nem javaslom. :)))
  A Radnóti gimnázium igazgatója a szülőktől kér pénzt az iskola működésére.
  Ha adnak a szülők, akkor holnap a Fazekas , holnap után a Berzsenyi, a Könyves, Szent László, stb. működésére is adhatnak.
  Olcsóbb egy kötél Rózsika nyakába. Egyszerű számtan, még csak nem is matematika. A tömegbe lehet lövetni. Lehet, hogy aki a fegyvert fogja,
  elgondolkozik a lövés előtt, ha hallja:
  “Mi lesz, ha Dózsa György kósza népe
  rettenetes nagy dühvel özönöl?”
  Ervin, a kötél szálai már pattognak, foszladoznak.

 30. Gonoszka!
  Nem vitázni akarok veled, nem meggyőzni, nem elítélni véleményedért, bár tény, az agresszíót (de a pökhendi, fölényes, lenéző viselkedést is, de ez élből nem neked válasz, hisz esetedben nem erről van szó…) nagyon nehezen viselem, az “ellenségemtől” ugyanúgy, mint ha magam, vagy “elv”, vagy valódi barátaim (ez sem neked szól,) kapom ezen.

  Tudom, neked véredig hat a győlölet, a harag és az erőszak vágya, s ezért nem általlasz nagyon beszűkülten látni, érezni, s ha teszel rá kísérletet, gondolkodni is.
  Amit írsz, lehet, “jól hangzik” bizonyos körökben, és bizony ott szinte mindeggy ki ellen szól, csak végre tombolni lehessen, de ha egy kicsit lehiggadnál, rájönnél, ez csak a pusztítás, rombolás vágya, nem méltó, emberi barbarizmus.

  Haragod alpjait, a hatalom arroganciáját, melyben értékrendet, és a nemzeti elhülyülés eszméjét erőltetnek ránk, a romló gazdasági és szociállis állapotokat, és kilátástalanságot érzem, látom, de nem tudom elfogadni hozzáálásod. Az agresszivitás mindig a szellemi, fizikai vagy lelki gyenge eszköze, ahol érvek, konstruktív tervek helyett lehet alkalmazni.
  Ez 1% (de legyen akár 10) jogos felháborodás düh és 99%, de legyen min. 90 anarchista, törvény és emberségellenes vandalizmus, melynek a hangoztatása is bűn szerintem.

  Amiket írsz az okokról, az korántsem olyan fekete, mint ahogy írod.
  Szerinted ez általános? : ” csak korgó gyomorral, fűtetlen lakásban gyereksírást és éhes nyöszörgést hallani, gyereket, szülőt, beteg házastársat temetni, megfagyni és a munka leghalványabb reménye nélkül élni, a gyerek tanulásából két évet elvenni, az idők végtelenje.”, itt tartunk, TÉNYLEG?
  “amíg Lázár kölykének a svájci bankbetéte növekszik és kívánatos vőnek fog számítani, addig a zemberek gyereke csak annyit fog érni, amennyije van és míg a Lázárkölyök végigbas*a a lányaitokat, addig a fiatok az erősebb kutya elvén Marok Marcsát gyömöszköli.” Te annyira tartod a NŐKET, hogy szerinted az alapján fekszenek, kinek milye van? aki csóró, annak a keze marad? (mert az lehet, tényleg csak annyit ér, aki ezt hiszi). Ráadásul kiemeltél EGY gazdagot, holott minden kormányban vannak, voltak vagyonosabb emberek, vagy maga a vagyon a baj? Persze Lázár egy arrogáns pökhendi pöc., de ez a kormány akkora bűne, hogy már sodrod a kötelet? Ugyan…

  “Az emberben viszont van egy másik, ismeretlen tényező, a szunnyadó vadállat. Én láttam már ébren, tátott torokkal.” Van, benned különössen, és nem csak láttad, látod most is, ha tükörbe nézel. Csukd egy kicsit be a szád, lehet a te közérzeted is javul, a környezetednek is jót teszel… (Nem személyeskedni akarok, komoly tanács, mégha idősebb és tapasztaltabb is vagy.)
  “Csak az éhes gyomrok forradalma veszélyes, mondta az igazi Napoleon.
  Nehéz lesz Ervin a dübörgő talpak elé odaállni, nem javaslom. :)))”
  Az igazi Napoleonról máig nem dőlt el, zseni, vagy őrült volt-e INKÁBB, de ilyen nagy mondásokért nem kell olyan messzire menni… Különben áll a nyavaja, ha a “szép szó”, az észérvek nem hatnak, a kompromisszumkészség nullához konvergál, akkor ÉN minek “védjem” bármelyik felet ?

  Hogy a Radnóti gimnázium pénzt kér a szülőktől?
  Gyerekeid, unokáid mikor jártak suliba, régen, ugye? Nekem három gyerekem jár az alsótól a középiskoláig különböző sulikba, és én mást se csinálok tízenpár éve, mint talicskával tolom utánnuk a pénzt, de ez már az oviba, bölcsibe is így ment. Szomorú, de ha nincs pénz, arra a leghatékonyabb megoldás, (habár relatív olcsó) nem egy esetleges akasztás!
  Félre ne értsd, rühellem, amit Rózsa kisasszony képvisel, s ha már Lipót nincs valami apácazárdába ültetném és nem lennék szomorú, ha a kulcsa elveszne, de akasztás?
  Lehet, Te mindezeket csak a dramaturgia fokozására írtad, lehet, komolyan is gondoltad, de egyik rosszabb, mint a másik.
  Ennek az országnak és az egész világnak talán nem erre van szüksége, hanem megnyugvásra, türelemre.
  Ha mindenki aprítaná, aki neki nem tettszik…
  Gonoszka, nem tudom, nem akarom eldönteni, te gonosz(de nem -ka) vagy-e, vagy ostoba, vagy netán én vagyok naív, mint mondtam nem haragszok rád, csak a tö.öm tele van minden oldal fanatikusaival, ezért ez a felhorkanás.
  Azt azért jól láttad, hogy ez két nagyon különböző alternatíva, amit mi képviselünk. Remélem nem túl sokan képviselik a tied, mégha az enyémnél kicsit drasztikussabban kezélnék (szó szerint?) Orbánékat.

 31. Olyan szépen írogatunk itt mindenféle megoldást, hogy mit kellene csinálni ezzel az elmeháborodottal és bandájával csak egy dolgoz nem veszünk észre: az emberek hatalmas többsége (szerintem) még mindig csodákra vár. Nincs igény a változásra nem mennek tömegével az utcára letakarítani a sz@rt az asztalról. Ez a nép menthetetlen. Kertész Ákos tökéletesen leírta a magyarok mentalitását.

 32. Ervin,kösz a likot! Mármint Nagy Bandó írását a 168 órában. Elolvastam! Mielőtt véleményt nyilvánítanék, idézek: “Kedves Viktor, ami fájó és végképp zavaró, hogy mindazt, amit mi, a zemberek itthon érzékelünk, nem lehet teljesen érthetővé tenni az Európai Parlamentben. Ügyes fiúk vagytok, Te különösképpen: jogilag majdnem minden rendben van. Amit tesztek, látszólag (persze ügyeltetek rá), egyébként is jogszerű.” Vélemény: Ha valaki törvényt alkot a törvénytelenségre,akkor természetesen,törvényes! De az már csupán költői kérdés,hogy mit ér a törvénytelen törvény? Az amerikai példa azért nem jó,mert nem a törvénytelen törvényeket tartották be,hanem az addig is kompatibilis törvényeket,és mert az amerikaiak gyomra ezt nem tudta bevenni,a törvények betartása mellett,leválthatóak lettek!

 33. A nagy szellemi háborúba a Vatikán és az EU között beáldoztatunk?
  Sajnos O.V. nem akarja észrevenni, ha valaki bent ül a házban és felrobbantja, az az ő fejére is esik.

 34. Orbán legutóbbi beszédéből: “az EU vezetői egy vidéki kóceráj elvezetésére se képesek.” Ja, mert megtűrnek maguk között egy ilyen nyegleó, felelőtlen, bugrist, eltűrik tőle a sallerokat, kokikat és tockosokat, aki úgy gondolja (az internet korában!), hogy amit itthon mond nem hallatszik odakint és azt amit odakint mond, azt itthon nem halljuk meg!

  Orbán kritikán aluli beszólása után mondá Fellegi: Mo. célja a mielőbbi EU-IMF megállapodás. A mielőbbit nem definiálta…Neki pedig van az a pénz, amiért korpásodik a haja.

  Orbán két hónapja várja az asztalnál a tárgyalófeleket, otthon pedig az asszony már összecsomagolt, mert ugye a sohasemhazudó azt mondta, ha jön az IMF én megyek…akkor tulajdonképpen mire vár annál az asztalnál?
  Na min1, nem kell mindent megérteni, úgy vagyok, mint a 2/3: olyan szépen beszél a Viktor, de, mikor megkérdezik, mit is mondott, hát azt nem tudom!

 35. (Ez Gyurcsány hibája! Mikor kordont bontottak vigyorogva, bevarrták volna csak a felét az érvénybe lévő törvények alapján, most nem kellene agyalni a “vezír” hülyeségei miatt!)
  A feltételezések összevisszaságot szülnek, ezért kár már emlegetni is! Gonoszka szép napot!
  A pont, nálad!

 36. Ervin,amit írsz,nagyon tiszta!Konszolidált keretek között!De hol van ma Magyarországon,konszolidált keret? Az értelmiségiek,hagyták,hogy így legyen!Emlékszem a választások előtti nyilatkozatokra,beszélgetésekre,hogy a 2/3 majd mindent megold!Nem ördögtől való az!Amikor beszélgetésekben azt mondtam,hogy nincs olyan erő,akinek a kezébe 2/3-ot adnék,azt mondták nagyon negatív vagyok,és ne mondjam már azt,hogy……..! Meg azt, : ….. hogy azt azért mégsem merik megtenni…….! Nagy Bandó rájuk szavazott,pedig 98-2002 ig, a FIDESZ regnálálása alatt,továbbá az elmúlt nyolc év alatt,bemutatták a világhoz való viszonyulásukat! Nem kellett hozzá diploma, – ha egy kicsit is valaki érzékeny – hogy ne érezze annak szellemi vonulatát!Bár az is igaz volt,amit sokan mondtak,hogy már ne azért kelljen a szocikra szavazni,mert nincs más alternatíva,meg ….. már ne azért ne mondhassak véleményt,hogy a hülyeségeikért,ne mi vigyük el a balhét………. stb,de azért az a véleményem,hogy bárki aki kurva okosan megszólalt,talán el kellett volna gondolkodnia azon,hogy milyen kettős satuban kormányozni? Az ellenzék és a sajátjaim satujában vagy satujaiban?Harmóniát,egy békétlenkedő világban megteremteni,a háttér teljes hiánya nélkül,lehetetlen! Ezt nem mérte fel kellő időben Gyurcsány Ferenc! Ez volt a legnagyobb bűne,de nem az,amivel karakterét ellehetetlenítették! Ezt a helyzetet megteremtette és aztán zseniálisan kihasználta Orbán! Az eszköz a mai magyar értelmiségi volt,aki zászlaja alá toborozta a 2/3-ra voksoló embereket! Lehet azt mondani,hogy Gonoszka büdös,de az az igazság,hogy bármilyen módon és stílusban is megfogalmazva,Gonoszka csak azt fogalmazta meg,ami a legállatiasabb valóság! Élni kell!Így jártunk,és most főhet mindenkinek a feje,a hogyan továbbról! Egy tanulság,azért mégis van,ha képes rajta elgondolkodni az értelmiségi társadalom,hogy mérlegre kellene tenni a fontos és kevésbé fontos dolgokat vélemény nyilvánításaiknál,és nem a bosszúról,a haragról és a gyűlölködésről beszélni negatív módon akkor,amikor már az is gyógyírnak számít,ha már valaki erre gondol! Van e olyan ember,aki ezt a vágyat egy egészséges mederbe terelve,hitet adna egy jobb jövőre?NINCS,mert mindig lesz olyan ember,aki jobban tudja,mint Ő!Itt jut szerephez Orbán Viktor,aki az asztalra csap és azt mondja KUSS ! RENDET AKAROK ! Ehhez képest gonoszka mondatai lányregénybe illő szavacskák! Az Orbán Viktor által generált gyűlöletet nem lehet túlüvölteni! Ezt az értelmiségi társadalomnak fel kellett volna tudni mérnie!

 37. Gyöngyi Péter!
  Értem én, de mégsem értem, vagy csak nem akarom “érteni”…
  ” Az Orbán Viktor által generált gyűlöletet nem lehet túlüvölteni!”
  Igaz, mélyen igaz mondat ez sajnos.
  Többek közt épp ezért nem szabad ezzel próbálkozni, de nem kísérletezek, hogy ezt elfogadjátok, mint mondtam, nem fogok a tankok és lándzsák közé állni…

  Azért, hogy érthető legyen, hogy értem én a gyűlölet forrását, mindjárt bemásolom egy kis eheti szösszenetem egy másik (semlegesebb) fórumról, mutatva azt ott értetlenkedőknek, miért gyűlöljük ennyire Orbánt, ezt a politikát, stílust, és hogy nyilvánvalóan miből indul ki, és hova akar érkezni ez az “országmegújítás”…
  Sokan, nagyon sokan nem is értik (ŐSZINTÉN!!!), hogy másnak mi a fő baja ezzel a politikával…

  A hozzászólás egy Kovács Zoltánnal a 168-órában megjelent inerjuja kapcsán, az ő és a riporternő viselkedésmódja közti külömbség kapcsán csusszant ki belőlem…

  …Idefigyel kis köcs.g! Elkúrtad az egész elmúlt 8-20 évet, legfőképp 2006-ot, ezzel szerintem akármeddig zsarolhatlak, mutogathatok rá, mert a híveiddel is nagyobbrészt elhitettem, azt a nagyobbrészt tényt, hogy szinte mindenért te vagy a hibás. Ráadásul nem tagadhatod kommunista gyökereid, éltél a kommunizmusba! Lehet, hogy még vezető is, voltál, vagy ügynök, vagy meggazdagodtál, tehát szégyelld magad. A mi múltunk makulátlan, mert mi már akkor “ellenetek” harcoltunk, és aki hozzánk átszivárgott, az mind jó kommunista, tiszta pénzekkel, tehát ezért is jobb lenne, ha befognád, meg azok is, akik lepaktáltak veletek. Döglött madarak!
  Azt hiszed, te hazaáruló, szoclib, hogy egyenrangú vagy? Papíron öcsém, vagy ott sem remélem örökre kiszavaztunk, szerepetek nulla, a többiekkel meg majd lerendezzük a dolgokat. Az LMP még tejfölösszájú kamasz, nem ellenfél, a Jobbikkal meg ugyan méltó ellenfél, rokon szálakon de azért félnünk még nem kell tőlük, legfeljebb kicsit mozdulunk feléjük, és így sok szavazónk visszatér majd hozzánk.
  Végülis mi is szeretjük azt a közeget, ahol ők be akarnak rendezkedni csak dörzsöltebbek vagyunk.
  Szóval figyelj, jól figyelj! A sajtó oroszlánrésze velünk van, (milyen meglepő, mi?), a környező országok magyarsága velünk van, ezért szavazhatnak is, a keresztény egyházak, a maguk és a mi ezeréves értékeikkel és azok, akiket még befogadunk egyháznak, minket támogatnak, szolgálnak, tehát mi vagyunk MAGYARORSZÁG! Érted? Már régen megmondtuk, hogy a haza nem lehet ellenzékben, nem igaz?
  A gyerekeidet MI NEVELJÜK, ha jut rá idő, és neked pénzed, akár tanítjuk is, az alkotmányt és a köztársaságot megváltoztattuk, az embereinket mindenhova beültettük 9 évig legalább örködhetnek, gondolod, hogy hosszútávon sokkal több esélyed van, mint rövidtávon. Ne ábrándozz, és ezt az eszetlen dacos ellenállást szüntesd már be, rossz fényt vet ránk!
  Mi ezt akartuk, mi Magyarország vagyunk, nemes, magasztos, büszke (és nem genetikussan alávaló, ezt meg ki merte díjjazni?) nép, nemzet, -e jakuláció.
  Ha most befejezed a hőbölgést itthon, és külföldön, esetleg konszolidálhatunk kicsit, a nehezét úgyis simán nyertük, s még igazán kemény eszközökhöz sem kelett nyúlnunk, pedig tényleg szívessen kipróbálnánk párat, csak azért még fenn kell tartani a látszatot, hogy itt minden renben, csak a hülye pásztorgyerek kiabál mindig farkast…
  Figyelj, elmondom, hogy lessz mindkettőnknek a legjobb, tatsd magad ehhez, mert … Nem győzködlek, csak megérted.
  Még itt játsszunk egy kicsit az EU- IMF megeggyezéssel, hátha kapunk olcsón sok manit, meghátugye, az egyfajta “szabad út” igazolás is.
  Ha van pénz, akkor kihúzzuk még egy ideig komolyabb megszorítások nélkül, jut pénz fejleszteni, törleszteni, osztogatni, a választásokkal gond nem lehet, kicsit itt lehetnek a “boldog békeidők” ki tudja, talán még a (kormánybarát) gazdaság is beindul. Néhány éven belül persze megint halmozódnak a gondok, fizetni is kell, meg jönnek a következmények, (addigis nyertünk pár évet és egy választást!), de kész tervünk van erre is. Persze a ti rossz döntéseitekre és álnok megfúró politikátokra is hivatkozva háritjuk a felelősséget, és ismét felerősítjük az EU ellenes politikát, majd egy ügyes fondorlattal a (választási eredmények szerint vagy titkos, vagy nem titkos)szövetséges Jobbikkal “megeggyezve” az eunál, világbanknál kezdeményezzük a hitelek, átütemezését, és ha minden kötél szakad az EU-t is könnyes szemmel elhagyjuk. Mire idáig jutunk egy iskolás korosztály, a jövő polgárai, a te gyereked, de a mi nevelésünk, már simán biztosíthatja a jövőt, (“nem fogunk tudni veszíteni”), ti kihaltok, beolvadtok, stb, és megvalósul a korábban is írt hosszútávú, egypólusú centrális erőtér.
  Ez az ország érdeke, nem az a féle utcaiharcos saját kormányunkat lejárató, annak keresztültevő politika, amit mi nemes célokra, nem nektek fejlesztettünk ki! Hagyjatok fel vele, amíg ezt önszántatokból tehetitek!

  Hát, úgylátszik, tényleg nagyon pihent vagyok, hogy ilyeneket írok, őszintén sajnálom, hogy Packa már terjedelme miatt sem olvassa végig, de ez kicsusszant.
  Ugye ebben nincs semmi realitás, csak az én fáradt, megfáradt, sőt lassan bomló elmém játéka?

  Ja azt nem szőttem bele a mondandóba, hogy ugye azt Ti is elimeritek, hogy a mi keresztény alapú világunk értékrendünk értékesebb, nemesebb, mind a ti ki tudja milyen szabad, liberális, bolsevik, vagy egyéb “értékrendetek”?

 38. Na a végét elfelejtettem levenni, az persze oda szólt, és még annyit mentségemre, hogy a héten éjszakás műszakban, vagy utánna, gyakorlatilag alvás nélkül írtam ilyeneket… Meg diszlexiás is vagyok, meg külföldi a billentyűzetem is, a pontatlanságok, helyesírási hibák többek közt ilyeneknek (is) köszönhetőek…

 39. T. Marslakó!
  .
  Igen, a Hubble űrteleszkóp bebizonyította, hogy a világban létezik egy sötét anyag, melynek jóval nagyobb a jelentősége, mint a látható matériának. Megnyilvánulásai általában végső hatásaiban érzékelhetők, ám működése némely fázisában erős, a pillanat tört része alatt megjelenő felvillanásai árulják el létezését.
  A térben való elhelyezkedése nem egyenletes (akárcsak a látható anyagé), így például e sötét elemből (röviden sötétség) a normálisnál sokkal több koncentrálódott a Fidesz és a Jobbik gázfelhő – valójában azonos – halmazának struktúrájába. Ugyanis súlyos gravitációján keresztül érvényesülő, végső hatásában katasztrofális, romboló turbulens mozgásokat gerjeszt nem csak a környezetében, de a tőle távolabb található, jelenleg még ragyogó galaxisok struktúrájában is, azok egészséges energiáit felemésztve végül is eltüntetni, lenyelni azokat. (Pl. Kisgazda, az MDF és stb. csillagképek) … De épít is, így keletkezett az LMP ballib orientáltságú a zöldnarancs spektrumképet produkáló apró gázpamacs. A már említett Jobbik, a tömegét tekintve, közepes de magából mármár szuper agresszív retrográd sugarat kibocsájtó “barna törpe”.
  Sajnos a sötét anyag tudományos tanulmányozása egyelőre igen kezdetleges fokot ért el, ugyanis vizsgálata nem csak bölcs előrelátást igényel, de szükséges kezdetekhez visszacsatolni, mi történhetett az ősrobbanás állapotában, amikor az azt előidéző anyag csoportosulások – pusztán figyelmetlenségből – mindent elrontottak, és hagyták kibontakozni e fekete lyuk legsötétebb, legagresszivebb tulajdonságait.

 40. Kedves ervin
  2012. március 10. szombat
  10:05
  Ezt a barna mocskot talán nem kellett volna idemásolni – aki ilyet akar olvasni az a kutykurutyinfon megtalálja. :((((

 41. Kedves Ervin! Muszáj válaszolnom,de előbb idézek!
  Gyöngyi Péter!
  Értem én, de mégsem értem, vagy csak nem akarom “érteni”…
  ” Az Orbán Viktor által generált gyűlöletet nem lehet túlüvölteni!”
  Igaz, mélyen igaz mondat ez sajnos.
  Többek közt épp ezért nem szabad ezzel próbálkozni, de nem kísérletezek, hogy ezt elfogadjátok, mint mondtam, nem fogok a tankok és lándzsák közé állni…
  Ervin,akkor szerinted békésen,mit kellene csinálni?Te nagyon félre értettél!Én nem akarok vért! A vért Te szűrted ki a szavaimból! Különben,teljesen logikusan!Szerinted,aki védtelen,hagyja hogy tőr nélkül gyilkolják le? Tudod,hogy mi a tőr nélküli legyilkolás,a szellemi leamortizálódás,a szellemi építkezés hiánya,a depresszió – a kilátástalanságtól – az öngyilkosság……. stb!
  Ezek az emberek,csak önmagukban tesznek kárt,mondhatnád! Ez viszont nem igaz,mert ez az életérzés tovagyűrűzik és ezáltal teret nyer a közhangulatba,vagy úgy gondolod,nevetve pusztuljunk bele a nihilbe és a kilátástalanságba?Nem fognak fegyvert,mert félnek,jobban félnek a fegyvertől,mint a nyílt éh,fagy vagy szellemi haláltól! Az ideológia gyanánt,Őellenük fogtak fegyvert! Őellenük és mi ellenünk! És ebből már nem is csinálnak titkot! A gazdasági világválság,csak hab a tortára! Itt ideológiai háború folyik! Amit a szocik – ideológiai alapon – másképp osztottak,azt mind visszaveszik az utolsó szálig,azzal,hogy a szocik az adogatással tették tönkre az országot!De most ezt a visszavett pénzt,szétosszák a felső középrétegnek,egy olyan időszakban,amikor egyébként válság van! Mi ez ha nem ideológiai polgár háború?Szerinted,azt kellene csinálniuk az embereknek,mint a lágerekben a zsidóknak?Mint a birkák vonultak a gázkamrákba?Én nem mondtam azt,hogy harc legyen!Puccsot csinált a FIDESZ 2006-ban,csak nem sikerült! Én nem mondom,hogy harc legyen,de álljon végre valaki az élére az elkeseredésnek,hogy tényleg ne legyen vér! Egy tény, a gyűlöletet nem lehet túlüvölteni,de el lehet és el kell pusztítani!

 42. Vélemény,”Orbán világpolitikai tényező szeretne válni.” Véleményem az,hogy nem csak szeretne,hanem sajnos az is!Orbánt szellemét,a magyar értelmiség,kiszabadította a palackból és ránk szabadította,de ezáltal rászabadította az egész világra!A legnagyobb baj az,hogy még mindig csápolnak hozzá,mert kezet nyújtanak a mohók,akiknek semmi sem drága! Március 15-én erődemonstráció lesz újra,megtámogatva önmagukat a lengyel jobboldaliakkal,mert már itthon nincsenek elegen,hiába visznek magukkal még egy embert!

 43. olvasva a sok jo kommentet,mit hogyan kell csinálni,de ennyire gyengék
  vagyunk hogy csak itt merjük elmondani,még két évet akarunk várni, mikor
  egy egy nap is kegyetlenül telik el,várni a csodát,mitöl félünk ha mind
  kimegyünk sokan leszünk,vagy szenvedünk tovább ök meg élik a dözsölö
  életüket,hogyan türhetjük hogy ezek a szemtelen barmok minket kisemmiznek,
  már semmink sincsen de még mindig elvesznek,gyülnek a kifizetetlen
  csekjeink,filléreskedni meddig birjuk még,ök meg utazgatnak egyszerü
  ember számára elképzelhetetlen helyekre milliokat költenek luxusra,hogyan
  engethetjük ezt?vannak most is Petöfi Sándorok akik ki mernének állni csak
  valahogy elvesztettük a bátorságunkat,hogy egy pszihiátriai beteg
  garázdálkodik az egész politikai bagázs az, akik a 22 év alatt lopkodva
  gazdakodtak meg és lettek hajléktalanok és ingyenkonyhán élök,meg a sok
  öngyilkos és a sok megélhetési bünözö,elmegyünk egymás mellett
  lehajtott fejjel vérzö szivvel holott csak össze kéne fogni és ezt a csalással
  nyert 2/3ot elzavarni ha nem tesszük nekünk még a nap is másképpen süt,
  mert még annak sem tudunk örülni,fekete minden és borus.

 44. Tisztelt Ervin
  Örülünk irásaidnak. Köszönjük!
  Azt hiszem tanulságosan kiegészitetted Bartus úr irásait, helyi tapasztalatainkkal.
  Egyetértünk:
  “NINCS ÉLETKÉPES ALTERNATÍVA!!!
  Pedig 2 év nem sok, ideje lenne már a körvonalaknak látszódni, de csak néhány szellemrajzot nézünk.”
  Nem indok a “hely ráérünk arra még”. Mivel hol van még 2014 ?
  Szerintem irásaidból is érthető, hogy e helyzetben nem lehet elég korán
  kezdeni. Mivel a kormány időhúzásából adódó konszolidációnak lehetőségét
  az ellenzék – akaratlanul – is lehetővé teszi ezért minden perc drága.
  Az ellenzék pártjainak “szellemrajzai” ugyan fejlődést is mutatnak, de még
  mindig nem látszik annak észrevétele mivel állnak szemben. legalább is vidéken.
  .
  Továbbra is várjuk a pártok aktivizálódását. Nem mindegy ki mellé állhatunk,
  mert a jelenlegi kinálat kritikán aluli.

 45. Szegény Fellegi legalább Brüsszelben – lám, és pont ott – mindenképp szeretett volna megfelelni, de hát… :
  .
  - Belgiumban, hadseregben a sorakozónál az őrmester elüvölti magát :
  …Vallonok jobbra! … Flamandok balra!
  - A kiürült alakulótéren toporogva áll Grűn a katona, kezét félszegen
  szalutálva a sapkájához emeli és halk zavartsággal megkérdezi:
  … és tessék mondani, mi belgák hova álljunk?… *
  .
  * Egy régi, régi pesti vicc és íme, még mindig elgondolkodtató.
  .

 46. Gondolom, a József nádor által alcsúti birtokán letelepített derék földművelő munkásemberek figyelő tekintetüket mindig is a szorgos, gyarapodó Felcsútra vetették, a horizont nemcsak Párizst, de már Pestet is takarta szemük elől (nemhogy Brüsszelt vagy New Yorkot). Remélem, a mai internetes és gps-es világban már kevés az ott felnövő kisgyerek aki nem lát távolabb Felcsútnál, akinek Felcsút a Párizsa és magát is igyekszik odavalósinak beállítani.

 47. Túlavasuti! Nézzük meg,kikből áll az ellenzék!A Jobbik,akikről ugye nem mondható el az,hogy konszolidáltak,és ugye az sem,hogy a kormánykoalíció ellenzéke lenne?Az LMP,akikről szinte megalakulásuk pillanatától kezdve,lehet tudni,honnan bújtak elő!Sólyom László talárja alól!Na szó se róla,ez egyúttal nem kellene,hogy azt jelentse,hogy szétzilálja a kezdeményezések minden mozdulatát,de ezt teszi,és mindannyian tudjuk,Sólyom László szerep vállalását a mai helyzet kialakulásában! Továbbá azt is tudjuk,milyen rendkívül jó viszonyt ápol az LMP a JOBBIKKAL! Marad tehát az MSZP,aki kellőképpen lejáratta magát ahhoz,hogy bárki komolyan vegye, és maradt az éppen parlamenti küszöböt átlépő DK,akinek vezetőjét,olyan módon járatták le az előbb felsoroltak,hogy csoda lenne,ha egy személyben,ezzel a kicsi párttal át tudná ütni ezt a gyűlölet láncot!A szemlélet,a ki az úr a gáton,még a civil mozgalmakba is beférkőztek! Oszd meg és uralkodj!Ért hozzá a jobb oldal,és értünk hozzá mi is!Csak azt kell kiüldözni,aki balga módon vállalkozna a lehetetlenre! Üldözzük ki közösen! Ajánlat! Kérjünk Kéritől,Lengyel Lászlótól vagy Havas Henriktől tanácsot!

 48. AVI,és ha én most egyetértek veled az jó?Mindannyian meg vagyunk bénulva!Nem hisszük el,hogy igaz lehet az,ami történik.Mindannyian azt hisszük,hogy ez csupán egy rossz álom,és ha sikítunk,megsimogat valaki és felébredünk! De ez kivétel nélkül mindannyiunkra vonatkozik! Mivel nem cselekedett senki Kertész Ákos megtette! Mindannyian nem dönthetünk így! Kellene egy vezető,akit nem hagyunk kinyírni!

 49. Gyöngyi Péter
  2012. március 10. szombat
  11:55
  Hamar abbahagytad a felsorolást – persze mutatóba ennyi sem kevés! :)

 50. Nem ragozom tovább a ragozhatatlant. :)
  .

  Őrzők, vigyázzatok a strázsán,
  Az Élet él és élni akar,
  Nem azért adott annyi szépet,
  Hogy átvádoljanak most rajta
  Véres s ostoba feneségek.
  Oly szomorú embernek lenni
  S szörnyüek az állat-hős igék
  S a csillag-szóró éjszakák
  Ma sem engedik feledtetni
  Az ember Szépbe-szőtt hitét
  S akik még vagytok, őrzőn, árván,
  Őrzők: vigyázzatok a strázsán.
  .
  Olvasgatok.
  Van, amit Adytól kevesebbet idéznek, a Margita versek. Margita élni akar.

  …”egy különb ember van, aki bátrabb.”
  . Azt hiszem, Ervin érti a szavakat. Mikor az én szavaim élét köszörüli, a FIDESZ reszkető kezével teszi.
  A Kádár időkben a márciusi fiatalságot őrizetbe vették, zaklatták, de meg nem törték., mert az ifjúságot megtörni nem lehet.
  Tarlós a Múzeumkertben? Orbán a parlamentnél? A MI ünnepünkön? Kokárda? Szép beszédek? Ugyan.
  Ma még nincs ok izgalomra. Nincs még Vezető.
  AKI KIÁLLT- OTTHON MARADNI ÜNNEPELVE NEM RÉSZT VENNI A HATALOM CIRKUSZÁBA.
  Semmi izgalom. Kónya nem vezető. Végrehajtó katona csak.
  Majd akkor szarjátok össze magatok, ha lesz egy göthös valaki, aki a szívhez szól és aki elindul, és utána megy a nép. Na akkor,….
  Most megyek olvasni.
  Gyerekmeséket. :)))

Kapcsolódó cikkek

Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam 2013. december 15. vasárnap

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

Cáfolja az IMF Varga Mihályt 2012. december 12. szerda

Bajnai nem támadja Orbánt 2012. december 8. szombat | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok