Bloghangulatjelentés 2012. március 29. csütörtök 12:39 | AN Forrás: A hivatkozott blogok

Bloghangulatjelentés
Budapest – Lassan már senki előtt sem kérdéses, hogy lopott dolgozatot adott be diplomamunka gyanánt Schmitt Pál, és minden eddigi ezzel kapcsolatos megnyilvánulása hazugság volt. Magyarország államfője egy hazug, tolvaj csaló; ebül szerzett kisdoktorija elvételét a Semmelweiss Egyetem doktori tanácsa 16:2 arányban javasolja az intézmény Szenátusának, amely ma délután hoz döntést az ügyről.
.
A jelek szerint mégsem kíván majmot csinálni magából a Semmelweiss Egyetem, amelynek ötfős bizottsága tegnap még arra tett erőtlen kísérletet, hogy a Schmitt Pál által húsz évvel ezelőtt elkövetett köztörvényes bűncselekményt az elbírálók nyakába varrja. Most már úgy tűnik, nem az a kérdés, elveszik-e a lopott diplomát Schmitt Páltól, hanem hogy lemond, illetve lemondatják-e. Számos népszerű, zömében inkább jobboldali blog vonatkozó posztjai között tallóztunk.
.
„Ha egy kiskutya fejét belenyomják a nappaliban odatett ürülékhalomba, akkor nem kezdi el nyaldosni a szája szélét, hogy milyen finom”, állítja Poldi, szavait magának a köztársasági elnöknek intézve, nyílt levélben utalva arra, hogy Schmitt Dél-Koreában „egyfajta elégtételnek” minősítette a bizottság jelentését, ami szőrmentén ugyan, de mégiscsak a bűncselekmény elkövetését állapította meg. „Ön azt hiszi, hogy ’más egyéb kvalitásai’ feledtethetik azt a súlyos erkölcsi hiátust, amely egész életútját végigkísérte, s most is az Ön legjellemzőbb sajátja.’
.
Szokásához híven odamondogat Varanus. A posztírót az háborítja fel, hogy a Schmitt lemondását követelő tüntetés egyik résztvevőjét retorzió gyanánt másnap kirúgták a munkahelyéről. „Ha én lennék SkiccPali, akkor a lemondásom előtt egy perccel még tanúbizonyságot tennék arról, hogy minden látszat ellenére én igenis igyekszem betölteni az alkotmányosság őre posztomat, saját árnyékomat átlépve szót emelnék Bálint Gergely elbocsátása és annak indoklása ellen. Mert az tényleg ne legyen, hogy ma itt egy munkáltató szembe mehet a nehezen összehozott, rettentően védett Alaptörvényünk betűjével és szellemével. Akkor se, ha kedvenc egyházunkra, és a munkavállaló ellenzéki szerepére hivatkozik. Ehhez mondjuk egy felelős döntésekre képes, elegáns és nagyvonalú ember kéne. Nem egy ilyen bukott ripacs”, teszi hozzá Varanus.
.
„Összejöttek, szivaroztak, borozgattak, sztorizgattak, majd gyorsan lezavarták a doktorit a Nagyfőnöknek, a MOB-elnöknek, az olimpiai aranyérmesnek. Honnan tudhatták volna, hogy a Nagyfőnökből egyszer, 20 évvel később a Még Nagyobb Főnök lesz?”, kérdi cinikusan a Vastagbőr. „Ennyi az egész, már Móricz is megírta a rokonokban: uram-bátyám, sógor-koma, ezt most nyugodtan ki lehet egészíteni azzal, hogy haverok, buli, kisdoktori.”
.
A Véleményvezér szerint az államelnök lemondása kizárható, miután Schmitt eltávolításával Orbán azt ismerné el, hogy hibázott, amit a blogger nem tart elképzelhetőnek. „Schmitt Pál mint köztársasági elnök csakúgy, mint Schmitt Pál mint EP-listavezető vagy mint főpolgármester-jelölt egyedül Orbán Viktor kreatúrája. A Fideszben és hátországában csak a miniszterelnök határozott akaratának köszönhetően lehetett elfogadtatni, hogy a párt ezekbe a pozíciókba Schmittet jelölje. Ezen hátszél nélkül a szocialista rendszer egyik kegyeltjének, az alkalmazkodáson és a sportteljesítményen kívül kevés eredményt felmutatni tudó egykori szállodavezetőnek igen kevés esélye lett volna a magyar jobboldalon politikai karriert befutni. Köztudott tény az is, hogy Schmitt köztársasági elnöki jelölésekor komoly vita alakult ki a Fidesz elnökségében. Sajtóértesülések szerint Kövér László egyenesen paprikajancsinak nevezte Schmittet, ami meglehetősen egyértelmű jelzés arra nézve, hogy az ’emberek embere’ valójában nem is a Fidesz, hanem csakis Orbán Viktor embere, és egyedül neki köszönheti állását. És pontosan ez az az ok, ami miatt Orbán Viktor még most sem hajlandó elengedni a köztársasági elnök kezét. Schmittnek nincsenek olyan elnöki kvalitásai, melyek ne lennének igen egyszerűen pótolhatóak. Sem népszerűség, sem hitelesség, sem szimbolikus erő tekintetében nem hoz a konyhára, bólogató jánosokból pedig a párt környékén nagyon könnyű találni bármennyit. És kétségünk ne legyen, hogy a plágiumbotrány a kormányfő szerint is rettenetesen kínos. Ám Orbán Viktor úgy érzi, hogy az ő tekintélyén esne jelentős csorba az államfő bukásával, és teremtődne látványos és félreérthetetlen bizonyíték az ő vezetői hibájára. Magyarul: pontosan azért tart ki Schmitt mellett, amiért Matolcsy György is még miniszter lehet. A miniszterelnök valójában saját magát védi”, vonja le a következtetést a Véleményvezér.
.
A baloldali szimpátiákkal nehezen vádolható Jobbklikk higgadt érveléssel hívja fel a figyelmet arra, hogy az ügy megnyugtató lezárása híján a múlt aligha lesz „végképp eltörölve”: „A Schmitt-ügy a kommunista-posztkommunista állapotok közötti átmenet, vagyis a demokrácia szürke zónájának tipikus esete, úgy is mondhatnánk, hogy a plágiummal való PhD-címhez jutás a ‘tudás spontán privatizációjának’ tekinthető. Hogy is szól a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata? Úgy, hogy az ‘az átmenet két zavaros évtizede’ után, az általa kiváltott ‘mély lelki, politikai és gazdasági válság’ miatt következett el a 2010-es választás hatalmas sikere, amely a szavazófülkékben bekövetkező forradalomként a megújulás reményével hatott. A ‘90-es évek elején – a doktori eljárás rendezésének 1994-es megvalósulásáig – bizony sokszor előfordult, hogy nem konkrét tudományos teljesítményért, hanem hivatalból kapott valaki akadémiai címet. Nincs okunk abban kételkedni, hogy a másolással, vagyis plágiummal készült, a mai tudományos minősítési eljárásoknak közel sem megfelelő módon kapott doktori cím a posztkommunizmus egyik megnyilatkozási formája, amelyet éppen úgy egyszer és mindenkorra magunk mögött kell hagyni végre, mint a posztkommunista gazdasági és politikai elitet, vagy az elmúlt évtizedek balliberális véleménydiktatúráját.”
.
Van blogger, aki szerint Schmitt nem marad a helyén. Így vélekedik a Politológusblog szerzője: „Szerintem Schmitt lemond, hiszen ezzel foglalkozik mindenki, erről témázunk ezerrel a munkahelyeken, ezt érti jobboldali és baloldali, fiatal és öreg egyaránt. A kormány és a parlament most nyugodtan csinálhatna sok szemétséget, észre sem venné senki a Schmitt-hírek között. Csak az a kérdés, mikorra időzítik a lemondást.”
.
Nem tartja jó ötletnek, sőt kimondottan ellenzi az államfő eltávolítását a militánsan Fidesz-párti Orange Order, amely így érvel: „Most visszaléptetni hatalmas hiba volna és rossz üzenet az ellenzék felé. Üzenet, hogy nekik lett igazuk, precedenst teremthetnek. Sorban, szépen elővehetik mindenki kellemetlen hülyeségeit, és akkor majd sorban csinálhatnak ki mindenkit a kormányból. Ezt azért mi se gondolhatjuk komolyan. Gondoljunk csak bele: Selmecziről mi jut mindenki eszébe? Kiflitolvaj. Lázárról? Akinek nincs semmije, az annyit is ér. Kósáról? Hogy kurvázott. Pedig egyik se igaz, mint a balliberális szakmédia besározásának, kiforgatásának az eredménye, hogy ma is ez forog közszájon. Azt akarjuk, hogy még mindig a dr. Kende Péterek befolyásolják a közvéleményt és ezáltal a döntéseket?”

20127cb0b7d6671338a2e57cdb0a8ec9b3f2

  1. modortalan doktortalan dologtalan
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény
RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók