Bank Center: a biztonsági őrök nem hibáztak 2012. március 19. hétfő 17:00 | AN Forrás: MTI

Bank Center: a biztonsági őrök nem hibáztak
Neohungarista csőcselék a Szabadság téren, szabadlábon
Budapest – A fővárosi Bank Center üzemeltetője szerint az épület biztonsági őrei a tőlük elvárt módon cselekedtek, amikor március 15-én az V. kerületi épületbe bejutott tüntetők garázda cselekedetei miatt értesítették a rendőrséget.

Múlt csütörtökön, a nemzeti ünnepen, kora este Toroczkai László, a náci és nyilas eszméket valló Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetője több mint száz bűntársával ment be az V. kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap képviselőjének.
Vitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, majd többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, és távoztak az épületből. Ezután átvonultak a Szabadság térre, a volt MTV-székházhoz, ahol Toroczkai László ott tartott beszédében azt mondta: “a világon egyedülálló és példátlan módon megalázták” az IMF-et.
A Bank Center üzemeltetője az MTI érdeklődésére hétfőn azt a tájékoztatást adta: az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök a megszokott protokoll és forgatókönyv alapján, az ilyen esetekben elvárható módon látták el feladatukat. Ennek megfelelően értesítették a hatóságot, és irányításukkal megtették a szükséges óvintézkedéseket, a rendőrség pedig hivatalból tett feljelentést a garázdaság miatt. Megjegyezték, az épület azért volt nyitva március 15-én, mert több külföldi bérlő irodájában is dolgoztak, hiszen számukra az a nap nem volt munkaszüneti nap.
A BRFK sajtóosztálya az ügyben későbbre ígért tájékoztatást. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI-nek még szombaton azt mondta: szabálysértési eljárást indítottak a Bank Centernél történtekkel összefüggésben. Mint ismeretes, Toroczkai felelőssége egyértelműen megállapítható volt a 2006-os tévészékház elleni fellépés esetén is, felelősségre vonására azonban nem került sor.
Kapcsolódó cikkek

Toroczkai László polgármester lett 2013. december 16. hétfő

Botrányra készül a Betyársereg az Új Színháznál 2012. január 26. csütörtök | RR


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény
RSS e-Vitae
RSS torokmonika
Videók