A máltaiak és a Tízparancsolat 2012. március 30. péntek 12:38 | AN Forrás: Hír24

A máltaiak és a Tízparancsolat
Budapest – „Katolikus érzelmű helyen ez nem működik”, hangzott az indoklás, amikor Bálint Gergelynek felmondtak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Utcai Gondozó Szolgálatánál, mert részt vett az LMP által szervezett, Schmitt Pál lemondását követelő Kossuth téri flashmobon.
.
A másfél évtizede a szakmában lévő, diplomás Bálint Gergely egy hónapja, próbaidőn dolgozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, miközben az LMP munkájában is részt vett; politikai nézeteit, pártállását sohasem titkolta, bár ebből a munkahelyén témát sem csinált, mivel oda dolgozni járt be. Munkájával meg voltak elégedve, legalábbis  a flashmob előtti napon még arról volt szó, kulcsot kap az összes helyiséghez, tehát véglegesítik. Ha nem a villámcsődület, ez meg is történik.
.
A hivatalos indoklásban persze az áll, hogy indoklás – nincs, hiszen próbaidőn nem kell a felmondást megindokolni, ennek ellenére nyilvánvaló, hogy Bálint Gergelynek azért kell szaporítania a munkanélküliek amúgy is nyomasztóan magas számát, mert kinn volt az LMP megmozdulásán, és ezt a Máltai Szeretetszolgálatnál megtudták.
.
A Lehet Más a Politika megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy „az egyébként köztiszteletnek örvendő Máltai Szeretetszolgálat vezetősége leplezni sem igen próbálta, hogy a szociális munkásként dolgozó ellenzéki párttagot politikai nézetei miatt távolították el”. A párt szerint a legmegdöbbentőbb, hogy arra hivatkoztak, politikai tevékenysége összeegyeztethetetlen a segélyszervezet alapvetően katolikus beállítottságával.
.
„Mintha nem a bibliai 7. és 8. parancsolatot súlyosan megsértő köztársasági elnök volna a bűnös, hanem az, aki ezt nem hagyja szó nélkül”, írta az LMP, amely nem érti, „mennyire egyeztethető össze a keresztény tanítással, erkölcsi normákkal egy szakmailag kiválóan teljesítő szociális munkás azonnali hatállyal történő elbocsátása? Ott tartunk, már le sem kell szólni a pártközpontból, a politikai megfelelési kényszer ott buzgólkodik egyre több munkaadóban, beszivárog az egyetemekre, az emberek cenzúrázzák saját gondolataikat. Teljesen világos, hogy a Fidesz a rendszerváltás előtti kor utolsó maradványa”, zárul a párt közleménye.
Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény
RSS e-Vitae
RSS torokmonika
Videók