Ötszázmillió évesnél idősebb fosszíliák Ausztráliában 2012. március 25. vasárnap 20:23 | AN Forrás: MTI

Ötszázmillió évesnél idősebb fosszíliák Ausztráliában
Kenguru-sziget, Emu Bay
Canberra – Bemutatják azokat az ötszázmillió évesnél idősebb ritka fosszíliákat, amelyeket Ausztrália déli részén, a Kenguru-szigeten, az úgynevezett Emu Bay-palában tártak fel. A leleteket az adelaide-i Dél-Ausztráliai Múzeum szombaton kezdődött paleontológiai hete alkalmából láthatják az érdeklődők.
.

.
Az Emu Bay-pala egyike a világ három olyan lelőhelyének, ahol az 542 millió évvel ezelőtt kezdődött kambriumi földtörténeti időszakból maradtak fenn fosszíliák, köztük puhatestűek lenyomatai. A másik két lelőhely a Kanadában, a Sziklás-hegységben lévő Burgess-pala, valamint a kínai Csengcsiang, ismertette az ABC ausztrál hírportál.
.

.A nemzetközi feltárások hat éve kezdődtek az Emu Bay-palában, a vizsgált lelőhely az 542 millió és 513 millió évvel ezelőtti időszakból származik. „Eddig harminc fajt azonosítottunk, és további 50-80 fajt kell leírnunk”, mondta el Jo Bain, a Dél-Ausztráliai Múzeum paleontológusa, aki hangsúlyozta, hogy a tudomány számára teljesen ismeretlen fajokról van szó. „Közülük némely oly fura, hogy időnként egyszerűen nem hiszünk a saját szemünknek.”
.

.
A kambrium az első olyan földtörténeti időszak, amelyből a tengeri szivacsoknál és medúzáknál bonyolultabb többsejtű élőlények fosszíliái maradtak fenn. Egyes elképzelések szerint a kambriumban hirtelen mintegy ötven élőlénytörzs jelent meg úgy, hogy a legtöbbjük elődeiről nem is tud semmit a tudomány. Az organizmusoknak ezt a földtörténeti mértékkel gyors kirajzását kambriumi robbanásnak nevezik.

25 Reader’s Comments

 1. Ez bizony kb. 100ezerszer régebben volt, mint a legelső írásos emlékek kora. :))

 2. Avatárka , a nyilas bányarém majd bebizonyítja hogy azok a Tejútról ideszármazó magyarok ösmaradványai. Ősmagyarványok.

 3. 542 millio eves lelet? C14-es kormeghatarozas?..
  Nezzenek utana: a radioaktiv izotopok bomlasi ideje gyorsithato vagy lassithato.
  Kamu az egesz!!!

 4. Lehet hogy csalnak és csak 535 millió évesek ?
  Feljelenteni őket az Ombudsmannál !
  Beletiportak alapjogainkba , az információk valóságát illetően !

 5. Végre egy kis tudomány. Nem csak mindig politikai káosz.

 6. “…Kamu az egesz!!!…”

  - Az ezt beírótól megszokhattuk, hogy lényegében nulla tudással beír ilyesmiket, legyen szó bármiről…

  Most pl. fizikusok, paleontológusok, geológusok évszázados munkájáról jelentette ki, hogy “Kamu az egesz!!!”.

  Féleszű.

 7. Felulrol a masodik kep az ugy nez ki mint egy e’rme,az e’rmen meg egy emberi mutatoujj!:D Jo,jo!Csak viccelodok…
  Erdekes tema!Kar hogy csak ilyen keves kep van..Engem erdekelnenek es kivancsi vagyok azokra a “fura fajokra”!

 8. A ” feleszu ” kint volt a barlangbol es megprobalta leirni a kinti szines, 3 dimenzios vilagot a bentmaradottak kozul egy nagyon okos, egesz hitvany eleteben a vilagot csak a barlang falara vetulo arnyekokbol ismero osszelancoltan ulo bamba de sokdiplomas ELOLENYNEK.
  Rosszul tette, nem kellet volna elkepzelhetetlen dolgokrol beszelni, egyeterteni es tapsolni kell inkabb. Azert meg moslek is jar. A NAGYONDOKTOR DISZNO BARLANGEMBEREK kozt sose probalj valodi GOLDOLKODO ember lenni.

 9. Jóember!
  A cikk nem emliti sehol, hogy radiocarbonos kormeghatározást használtak. Nem is emlitheti, mert a C14-es kormeghatározás limtje 50-60 ezer évnél van.
  Az rendben van, hogy te megpróbálod leirni “három dimenzióban” de elötte talán jobb lenne ha figyelmesebben olvasnál.
  -
  Más,… nem útálod te magadat túlságosan? Rálépsz a saját lábadra és ezért megsértödsz magadra?

 10. Ok, cOLOMBUS, akkor HONNAN A …BOL veszik ezt a kort?
  Nem leptem sajat labamra, ertem a hasonlatodat.
  Mindenesetre orulok hogy szemelyedben vegre kulturalt levelezotarsra akadtam, es nem sertodtem meg magamra, csak egy E. nevu levelezo semmilyen vele ellenkezo velemenyt elviselni nem tudo, a kadari idoket idezo irasa, vitapartnereit kulturalatlanul lekezelo / mert itt nincs moderator?/ iro sorai kicsit sz…ul estek.
  En a Beszelot nyomtattam es terjesztettem amikor E. a Marxizmust magolta.

 11. Kicsit zsörtölödö kedvedben vagy. Eldrad majd megvédi magát de nekem azért más a véleményem róla. De ennek nincs jelentösége. A ti ügyetek. De ha te minden topic végén Eldradot cikized az rád nézve nem szerencsés. Mint Móricka, akinek mindenröl a punci jut eszébe? No, ugorjunk.
  A radiocarbonos meghatározáson túl még van néhány módszer a fossziliák korának meghatározására. A radiocabon csak a humán civilizáció történelmét takarja be. Erre már te is ráéreztél.

 12. “csak egy ember” (WTF???)

  - Piciapám, te be vagy tépve… komolyan.

  Vagy drog nélkül is, alapból vagy ilyen hülye?

  Vitázni sem lehet veled, olyan értelmetlen, összefüggéstelen baromságokat recskázol ide mindig…

 13. colombus:

  - Te meg nem tudom, mit magyarázol ennek a lelki nyomoréknak. Most egy ilyennek akarod megmagyarázni, mi az eltérés a C14, meg a C4, meg a magas C között?

  :(

  Egyszer egy hasonló elmebetegről (az egy beteg USA gyalázó volt, akit olyan szinten pörgettünk ki, hogy a végén már félőrült lett) itt te magad mondottad, hogy

  “agyalágyult hisztérika”

  Na, ez is olyan, az ilyennel csak egyféleképpen lehet bánni.

  Amúgy, kedvencem, mikor az ilyenek beírnak valami bődületes baromságot, sokszor nem is a topikhoz kapcsolódód, aztán, mikor el vannak hajtva, mint az egyszeri hasmenés, akkor bőgik: “miért nem érvelsz?”

  Hihetetlen… azt hittem, már mind lejöttünk a fáról, de az ilyenek jól láthatóan most akarnak visszamászni.

  Na nem baj, 500.000.000 év múlva talán ők is értékesek lesznek.

  Fossziliaként.

 14. Geyza, a magyarok egészen pontosan a Szíriuszról származnak. Olvastam néhány éve a Hihetetlen vagy a (P)ufó magazinban. De ezt Avatarka is megmondhatja.
  Egyébként felmítoszkutathatná a csészealjat amivel az ősbetyárok idejöttek, hogy vissza is mehessenek. Így mi, kik földi magyaroknak valljuk magunkat, nyugodtan élhetnénk.

 15. “…a magyarok egészen pontosan a Szíriuszról származnak…”

  - Nem, hanem a Pleádokról.

  :(

  Komolyan! Valami “ezoterikus” hulladék szerint ez így van; a magyartot lerakták ide a fénylények a Pleádokról, több millió éve.

  Hogy miért pont egy aszteroida- övezetből, aztatat nem tuggyuk, de nem baj.

  És tanárok, értelmiségiek képesek ezt a szemetet komolyan venni…

  Carl Sagan egyik könyvében kielemezte, pszichológiai szempontból miért lehetséges, hogy a legelvetemültebb szemét baromságot is képesek valóságként megélni még tanult emberek is.

  Olvasd el, érdekes. Ha jól emlékszek, a “Korok és démonok” című könyve az (Angol kiadás: The Demon haunted World”).

 16. Eldrad: “Te meg nem tudom, mit magyarázol ennek a lelki nyomoréknak.
  Egyszer egy hasonló elmebetegről (az egy beteg USA gyalázó volt, akit olyan szinten pörgettünk ki, hogy a végén már félőrült lett) itt te magad mondottad, hogy “agyalágyult hisztérika”.”

  Nem, nem. Csak hisztérikát irtam. Az agyalágyultat csak gondoltam hozzá de nem irtam. Nézd, én elsö körben mindig türelmes vagyok. A hisztérikából is csak a harmadik forduló után csináltam hintalovat.

 17. A harmadik kép egy szép háromkaréjú ősrákot mutat, nyilvánvaló a magyar szál. Három a magyar igazság.

 18. Marcus,
  Az utolsó képen meg mintha árpádsávok lennének. Nem?

 19. Most úgy öszintén. Mi a fenét vártok? Visszaveszik? És? A Golyóstoll marad. Legjobb esetben lemond (ugyan már). És? Orbán eldönti majd, hogy ki legyen a következö golyóstoll és a jövö hónaptól majd öróla szolnak a cikkek.
  Ez a magyar társadalom rohadt. Pont annyira és úgy, ahogy Kertész Ákos leirta.
  Beleolvastam a “szépmagyarok” forumaiba. Politikai lufinak tartják az egészet. Szerintük egy-két idézöjel miatt csinál az ellenzék ekkora felhatást. Az ország nagyobbik fele fel sem fogja az egész ügynek az erkölcsi súlyát. Akkor mi a fenéért szurkolyok, hogy levátsák vagy lemondjon?

 20. cOLOMBUS
  Ez a kutató szem primátusa :-)))))

 21. Kösz.
  Ezt a másik marhaságot viszont nem ide szántam.

 22. Eldrad írta (2012. március 28. szerda 00:54):
  “Nem, hanem a Pleádokról.”
  .
  Ebben nagyon tévedsz.
  A “Pleiádok” egyszerű szótévesztés, a magyarok a “Plédekről” származnak. Reggel az asszony elővette a barlang zugából az oda rejtett reggelit (az ételnek ezt az eltételét hívták ők rejtésnek, lásd “haj, regő, rejtem”). Aztán jóllakottan leheveredtek a plédjükre, és adtak a fajfenntartásnak.

 23. Az utolso’ kep meg a reinkarnalodott SP!Nem latok gerincet…

 24. :(

 25. Ego, ne rombold le szegény betyárok minden illuzióját. Szentül hiszik, hogy ők ufónép. Ne vedd el a mítoszaikat. Miről beszélne akkor Syöjatarka a királyi tévében?


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók