Egyre gyorsabban terjed az okostelefon 2012. március 22. csütörtök 14:38 | AN Forrás: MTI

Share
Egyre gyorsabban terjed az okostelefon
Budapest – Egyre gyorsabban terjednek világszerte az okostelefonok, Amerikában és Nyugat-Európában már az eladott telefonok 90 százaléka tartozik ide, a magyar piacon ugyan még nem ez a helyzet, de tavaly év végén a Telenor Magyarország által eladott készülékeknek a fele már ebbe a kategóriába tartozott.
.
Takács Zoltán, a cég termék és innovációs igazgatója csütörtökön Budapesten sajtóbeszélgetésen elmondta, világszinten több mint 5 milliárd embernek van mobilja a valamivel több mint 7 milliárdos népességből. A mobil előfizetőkön belül 1,5 milliárdan okoskészülékeket használnak. Tavaly világszerte 1,63 milliárd mobilkészüléket adtak el, amiből 483 millió volt okostelefon. Az okoskészülékek az elmúlt évben már 30 százalékos arányt értek el, szemben a 2008. évi 11 %-kal. A magyar piacon tavaly év végén több mint 2,1 millió mobilinternet előfizető volt Magyarországon, míg 2008-ban még csak mintegy 500 ezer.
.
2014-ben világszinten már több mobil internet előfizető lesz, mint vezetékes, s a mobilosok 2015-ben már legalább 2 milliárdan lesznek. Világszinten 2014-ben a mobil adatforgalom 50 százalékát az okostelefonok generálják majd. Magyarországon hasonló folyamatok játszódnak le, amit befolyásol az is, hogyan alakul a következő időszakban az okostelefonok ára. A magyarok elsősorban szórakozásra, videoletöltésre, közösségi oldalak látogatására élménymegosztásra, zenehallgatásra használják az okostelefonokat, hasonlóan a világ más fejlett régióihoz. A másik nagy lehetőség a mobilfizetésben van, amit mutat az is, hogy míg 2011-ben 240 milliárd dollár értékű volt ez a piac, addig 2015-re már 670 milliárd dollárosa bővül az előrejelzések szerint.

Egyre gyorsabban terjed az okostelefon

Címkék:

6 Reader’s Comments

 1. Nem vagyok híve annak , hogy a mobilom okosabb legyen mint én.
  Pedig én sem vagyok egy okos ember.

 2. Én sem vagyok híve a telefon internetnek. Arra ott a vezetékes. Sőt, a vezetékes sokkal olcsóbb.
  Ahhoz túl kicsi a kijelző, hogy az internet élményét adja. Ahhoz is kicsi, hogy üzletember használja. Így nem más mint divat, Buta, költséges, értelmetlen divat.

 3. Én meg nem tudok egy normális telefont venni, mert “az már nem korszerű”. Nincsenek nagy igényeim: kagyló kialakítás+ fényképező + bluetooth. Öt évvel ezelőtt volt ilyen, most nincs. Mindenhol ezt a hülye tapikijelzőt nyomatják.

 4. Még mindig nem tudok megbarátkozni a smart phone-ról magyarosított okostelefon szóval, mert ezt lefordítva még sehol máshol nem hallottam, mindenesetre kiváló találmány.

  “Ahhoz túl kicsi a kijelző, hogy az internet élményét adja”

  Nem feltétlen kicsi, egy iPhone kijelzője sokszor olvashatóbb, mint egy régi asztali gép. Az internet leginkább hasznos dolgait pedig pontosan telefonon lehet kiélvezni, pl geolokáció és az ehhez kapcsolódó számtalan előny, amit otthoni gépen nem igazán lehet kihasználni. Persze, weboldalak nézegetésére sokkal jobb egy asztali gép, de ez az internetnek csak töredéke. Az igazi internetes élményt egy iPad nyújtja.

  A telefonnal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy egy teljesen idejétmúlt eszköz a hagyományos funkcióját tekintve. Manapság mindezt meg lehetne oldani skype és hasonló alkalmazásokkal. Persze más kérdés, hogy a szolgáltatók nem nagyon szeretnének elesni a bevételtől. Olyasmi ez is, mint a hidrogénes autó.

 5. Báthory Ödönke
  A “tapi” máshol is előrenyomul

 6. Báthory Ödönke:
  Most vettem Németországból , Interneten egy Samsungot.
  Kinyitható , külsö-belső képernyős( hogy becsukot helyzetben a külső pici képernyőn látható legyen kinyitás nélkül is hogy ki a hívó , plusz az óra.) , külső-belső kamerás , videó-rögzítős , MP3 lejátszós stb..stb..benne MAGYAR menürendszer , felszabadított SIM kártyás , beszélőkészlettel.
  4 Euróért vettem plusz 3 Euró szállítási költség.
  Annyira “megsértődtem ” az olcsóság miatt hogy egy tízest postáztam az eladónak. Ne mondja azt hogy kifosztottam.
  A teló abszolute tökéletes.Aksija jó neki.

Kapcsolódó cikkek

Okostelefonra csatlakoztatható kártyaolvasó 2012. március 21. szerda | AN

Google Voice a Sprint-telefonokon 2011. május 4. szerda | FH

Terjed a mobilfizetés Magyarországon 2011. április 28. csütörtök | MTI


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók