Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tömeggyilkosok a paradicsomban? 2012. március 30. péntek 15:01 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tömeggyilkosok a paradicsomban?
Guantánamo, Kuba/Doha, Katar/Washington – Az Obama adminisztráció jelezte: hajlandó arra, hogy a jelenleginél kevésbé szigorú körülmények között tartsa fogva azokat a tálib vezetőket, akiket az afgán militánsokkal folytatandó béketárgyalások nyitányaként a guantánamói támaszponton lévő fogolytáborból hamarosan a katari fővárosba szállítanak.
.
A Pentagon által folytatott tárgyalások során amerikai részről jelezték, hogy első körben öt olyan tálibot szállítanak Dohába, aki jelenleg a guantánamói maximális biztonságú Camp Delta szigorú, ám korrekt vendégszeretetét élvezi. Egyikük Mohamed Fázl mulla, aki a tálib rezsim magas rangú katonai parancsnokaként óvatos becslések szerint is több ezer fegyvertelen afgán kisebbségi síita lemészárlásáért felelős.
.
Az átszállítás első feltétele, hogy Katarnak szavatolnia kell: a terroristák nem távozhatnak sehová az emirátus területéről. Ha az Egyesült Államok megkapja ezt a garanciát, ahhoz sem fog ragaszkodni, hogy a katari hatóságok börtönben vagy házi őrizetben tartsák a tálibokat.
.
Ahhoz azonban Washington mindenképpen ragaszkodik, hogy a futni hagyott tálibok egyszer és mindenkorra hagyjanak fel a terrortevékenységükkel. A Pentagon szerint „a cél az, hogy az őrizeteseknek ne legyen alkalmuk visszatérni harcolni”. A Talibán terrorszervezet a maga részéről hallani sem akar arról, hogy a Katarba engedett emberei bármilyen kényszerintézkedés szenvedő alanyai legyenek. Emiatt jelenleg állnak a tárgyalások az Egyesült Államok és Katar között, de nem folytatódnak a béketárgyalások sem az amerikaiak és a tálibok között.
.
.
Fogolyszállító kordé Guantánamón. Nem akarják, hogy visszatérjenek
.
A jelenlegi elképzelések szerint Afganisztánból 2014-ben távozna a NATO, onnan kezdve csak tanácsadók segítenék a helyi kormány munkáját. Miután régóta nyilvánvaló, hogy a mostani, rendkívül korrupt, több százmilliárd dollárt nyomtalanul elsikkasztó Karzai-rendszer huszonnégy órát sem tudna kitartani egyedül a Talibánnal és más fegyveres trónkövetelőkkel szemben, Amerika egy ideje a tálibokkal tárgyal annak érdekében, hogy valamilyen modus vivendit találjon a sokat szenvedett ország számára 2014 utánra is.
.
A novemberi újjáválasztásáért küzdő Barack Obama elnök politikai ellenfelei közül többen kritikával illetik, amiért kész beleegyezni abba, hogy a Guantánamóról átszállított terroristák szabadlábon grasszáljanak Katarban, mivel az országnak már korábban is adtak át őrizeteseket, akikről azóta se tudni semmit.
.

.
Doha, Katar fővárosa
.
Leon Panetta védelmi miniszter, aki az átadásért személyesen felel, a Pentagon szerint részt vesz a megállapodás részletes kidolgozásában, ez azonban nem elég ahhoz, hogy terroristákat hagyjanak futni. A törvények értelmében az adminisztrációnak felhatalmazást kell kapnia a törvényhozástól, mégpedig harminc nappal az őrizetesek szabadulása előtt. Ezt a felhatalmazást még meg sem kérték, és ha megteszik, a Kongresszus nemet ugyan nem mondhat, ellenben mégis meg tudja akadályozni az átszállításukat azzal, hogy új törvényt fogad el róluk. Ezt viszont az elnök vétózhatja meg.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Tömeggyilkosok a paradicsomban?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Targyalas,targyalasok….meg a vegen a talibok fognak diktalni,hogy az Usa mit hogyan csinaljon…..
    Agyonloni minden egyes ganej gyilkost,de elobb elve megnyuzni Oket……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  2. Nem terroristak, a tobbseguk meg csak nem is vadlott, maximum gyanusitott, kiveve persze ha a Rakosi tipusu klasszifikaciot alkalmazuk: akiket az utcan latsz, azok a gyanusitottak; akiket bevisznek az tutira bunos.
    Ha nem kepesek vadat emelni ellenuk, az elegge nagy benasag es politikai mellefogas, bizonyitek – ugy tudom – van boven.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  3. Eszem megáll…
    Még azon az istenverte kordén is lengéscsillapítók vannak , hogy ne rázza szállításkor a rohatt seggét neki.
    Obama nem egészen normális , ez kétségtelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  4. Békáeres legyen nyugodt akik mostanra ottmaradtak azok mind sárosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  5. Geyza,
    tokmindegy, hogy sarosak-e. Az amerikai igazsagszolgaltatas ezt az egeszet jobban elkurta mint Gyurcsany az oszodi beszedet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  6. Golem a' lá lehem

    Azért ezt nem kéne! Lefotózták az első képen azt a csoportos pisoárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Ezeknek a gyilkos taliboknak rengeteg ver van a kezen, es most majd megigerik, hogy a szabadulasuk utan jok lesznek.
    Alapveto moszlem teoria, hogy a “hitetlennek” tett eskut, igeretet csak addig kell tiszteletben tartani, ameddig a moszlem felnek elonyos. A magyar tortenelembol ismerjuk mar ezt a rutint.
    Az Egyesult Allamok eddigi tortenelmeben a legjobb moszlem elnok kerult hatalomra. Bocsanatot kert a koran-egetesert, a hulla-pisalasert. Elobb utobb majd remelem, bocsanatkeresre kotelezik a nyilatkozatai kovetkezteben elvesztett amerikai eletekert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. Ha Obama célja az lenne, hogy úgy támogassa az iszlámot, hogy ne lehessen egyértelműen ráverni, de valahogy mindig minden döntése vagy nem döntése nekik legyen jó, akkor pontosan azt kellene tennie, amit a megválasztása óta folyamatosan tesz.
    Na de hiszen akkor….
    Neeeeem, az nem lehet! Mégicsak az USA elnöke!
    De más ellenérvem tényleg nincsen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Golem,
    ezek a csontsovany, rosszul tartott es halalra kinzott lelkismereti tiltakozok nem konnyitenek a holyagjukon, hanem az amerikai tilalom es vallasuldozes ellenere ott keszulnek pofara esni Mohamed nagyobb dicsosegeert. Bar sose allnanak fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. Gondolom, ha 9/11 Obama elnöksége idején érte volna, nem lenne ennyire vajszívű és meggondolatlan. A Talibán volt az, aki az al-Kaidát bújtatta és támogatta, most pedig elismerik, hogy mind a ketten legyőzték az USA-t.

    Nem tárgyalni kell velük, hanem meg kell őket ölni, mert biztos, hogy kiszabadulva már a bosszút fogják forralni, ami újabb százak, vagy ezrek életébe kerülhet. Ez háború, nem piknik, és ha kell, ezért brutálisan kell fellépni, mert az ellenség semmivel sem, sőt sokkal brutálisabb.

    Térj észhez Amerika, ne hagyjátok magára a nyugati civilizáció, sőt mi több, az arab világ állampolgárait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  11. Butaság őket elengedni. Majd Katarban békésen sisáznak és piknikeznek a tengerparton. Micimackó talán el is hinné.
    Maradjanak csak Guantánamon, jó ott nekik.
    Ajman Zavahirinek is kijárna egy dron látogatás, az lehűtené. Atán az utódjának, és így tovább. Majd csak elfogynak a terrorvezér jelöltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Orbán András Lajos

    Az ami repcsi talán még fel se száll, a muksók már dobbantottak is Katarból…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. fringe: Nagyon jól beszélsz!!!!!!!!!!!!!Így kell velük bánni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Ego
    2012. március 30. péntek
    17:30
    Ha Obama célja az lenne, hogy úgy támogassa az iszlámot, hogy ne lehessen egyértelműen ráverni, de valahogy mindig minden döntése vagy nem döntése nekik legyen jó, akkor pontosan azt kellene tennie, amit a megválasztása óta folyamatosan tesz.
    Na de hiszen akkor……..No de hiszen akkor ?
    Iránnal tárgyalni , tárgyalni, tárgyalni…..a nuke meg csak készül…..
    Na de hiszen akkor……..No de hiszen akkor ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Az összes rabot tegyék a robotpilótával felszerelt gépre, oszt az óceán felett lőjék ki a gépet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Nem indulhatna az iráni választásokon? Akkor talán a civilizált világ érdekeit támogatná……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. A tálibok nem tömeggyilkosok. Ők azoknak a modzsahideknek az utódai akik a Szovjetúnió ellen védték Afganisztán függetlenségét, akiket a CIA képezett ki és fegyverzett fel. Most – a történelem fintoraként – az USA és csatlósai ellen védik országukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Fellebbezést nyert bin Laden sofőrje 2012. október 16. kedd | AN

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos