Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarlós másodszor nem figyelmezteti Dörnert 2012. február 28. kedd 12:58 | AN Forrás: 168 Óra

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarlós másodszor nem figyelmezteti Dörnert

Budapest – Még mindig nem igazán érti a főpolgármester, mi azzal a probléma, ha érvénytelen pályázatot beadó náci kezére játszunk egy színházat, arra azonban most ígéretet tett a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak, hogy nem enged teret az antiszemitizmusnak az Új Színházban.

A FAS szerint Tarlós István csodálkozása és alig leplezett ingerültsége őszintének hat: a német lap érzékelteti, hogy Budapest főpolgármestere minden valószínűség szerint nem gondolt bele abba, mekkora vihart arat azzal, hogy papírkosárba dobja az Új Színház alapító igazgatója, Márta István érvényes pályázatát, elfogadja Dörner György érvénytelen pályázatát, és ráadásul még abba is belemegy, hogy az antiszemitizmust a rendszerváltás pillanatától módszeresen terjesztő Raszkolnyikov ügynök, azaz Csurka István legyen a színház intendánsa.

Ez utóbbit végül Tarlós nem engedélyezte, s a nagybeteg náci drámaíró rövidesen a föld alá is került az 1956-os hősök parcellájában, Dörner azonban elfoglalta a helyét és már az emberek kirúgását is megkezdte. A Frankfurter Allgemeine A gonosz színpada címmel közölt budapesti riportjában arról ad hírt, hogy Tarlós eltúlzottnak tartja a vezetőváltás körüli felháborodást, s annak hatásait fideszes kettős beszéddel, hazudozással próbálja leplezni, a riport tanúsága szerint meglehetősen ügyetlenül. Azt állítja, az előző igazgatót nem kirúgta, hanem annak lejárt a szerződése, Dörner pályázata pedig azért lehetett nyertes, mert abban az állt, hogy a magyar irodalom klasszikusair akarja hagyományos rendezésben színpadra állítani, és ilyen programmal működő színház – Tarlós szerint – eddig nem volt Budapesten.

E kijelentések, valamint Tarlós fogadkozása, hogy nem fogja hagyni, hogy Dörner hungarista csepűrágó hellyé változtassa az Új Színházat, ismét azt a gyanút erősítik meg, hogy Dörner „megjutalmazásáról” a főpolgármesterénél jóval magasabb hivatalban döntöttek, minden valószínűség szerint maga Orbán Viktor, aki elsősorban Csurkának szerette volna megköszönni sok év támogatását az intendánsi kinevezéssel, másodsorban az egyre terjedelmesebb és ingerültebb széljobb által folytatott Kulturkampfnak kívánt a lépéssel besegíteni, harmadrészt pedig eleve szándékában áll a vele szemben álló kulturális élet einstandolása, az orbáni világrendben el nem férő fórumok elhallgattatása, és ennek a folyamatnak lett az Új Színház az első állomása.

Amennyiben így történt, egyáltalán nem nehéz elképzelni, hogy Orbán a technokrata Tarlóst vette rá a piszkos munka elvégzésére, aki kulturális, színházi területen finoman szólva nincs otthon, és aki számára édesmindegy, hogy az Új Színház új igazgatóját Dörnernek vagy Mártának hívják. Tarlós minden bizonnyal csak akkor döbbenhetett rá tette súlyára, amikor már késő volt, s a tiltakozás és a felháborodás nemzetközi szinten, elemi erővel csapott fel. Tenni azonban ekkor sem tett sokat azon kívül, hogy a halálán lévő Csurkának mégsem engedélyezte az intendánsi teendők ellátását, és – látszólag – még mindig nem nagyon érti, mi a gond azzal, ha nyilas kézre játszunk egy közpénzen működtetett színházat. Igaz, más választása nincs, mivel ha érteni kezdené, nyilván azonnal még nagyobb veszélye kerülne a BKV állami támogatása, amit Tarlós István – sok egyéb mellett – jelenleg nem engedhet meg magának.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 23 szavazatból)
Tarlós másodszor nem figyelmezteti Dörnert, 5.0 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Nem játssza a hülyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  2. Dr.Tóth Elek
    2012. február 28. kedd
    13:22
    Miért? Csak eddig játszotta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Mert először sem fogja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  4. Nem kell ezt neki játszani. :))
    A “Stockholm-szindróma “jele a FAZ szövege:
    “A FAS szerint Tarlós István csodálkozása és alig leplezett ingerültsége őszintének hat:”
    Egy kérdés: Újságírónak nevezik aki Tarlósnak hisz?
    Szerintem nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Azt a részegen száguldozó gyerekgázolását is kielemezhetnétek, amit óbudán követett, majd tussoltatott el 90-es években.. (asszem 95) akkoriban még ott laktam és nagy viszhangja volt, de elintézték valami olyasmivel, hogy “az anyja miért nem vigyázott rá jobban” és végül a gyerek anyját büntették meg, a részegség, meg a száguldozás nem számított.. Éljen soká főbohócunk hurrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  6. Ilyen az egyik fideSSen főbohóc amikor megnyilatkozik. Mint jól nevelt pártkáder nem látja a fától az erdőt. Ez már számtalan alkalommal megesett vele, csak e tévedései nem kerültek ilyen nemzetközi reflektorfénybe.
    Egyetértek azzal, hogy nem játsza a hülyét, hanem ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. “Tarlós másodszor nem figyelmezteti Dörnert .”
    Igen!
    Akkor a következő már célzott lövés lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Beengedi a farkast a játszótérre, majd azt hiszi meg tudja nevelni, hogy ne egye meg Piroskát. Tarlós mint állat szelídítő?Szét fogja tépni a horda.
    Mindig csak egy kicsit engedünk be a farkasból, és nem vesszük észre, hogy már régen bent van.Mi meg lassan a gyomrában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  9. Moment!
    *
    Talán úgy gondolod, hogy Tarlós tulképp. kívülálló – állatszelidítő – aki jót akar? Hát hatalmas tévedés, ő a farkas.
    *
    A két példamesét is kevered:
    Az első a Piroska és a farkas, melyben a fenevad nagymamának öltözik…
    A második a Kismalac meg a farkas, ahol az ordas eljátssza, hogy nagyon fázik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. A címképhez még egy transzparens:
    *
    VASÁRNAPI MATINÉ
    Vona Gábor: Az eszlári Eszter per.
    (120 ÉVRE PROLONGÁLVA)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. Emberek, had legyen ez csak az Ő fellegváruk!
    Csak valami nagy premier idején valaki idézze meg Dimitrov szellemét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Málnaszőr: meseirodalomban megfelelő iskolázottsággal rendelkezem, ha magyarázod a példát, már régen rossz. A farkast pedig még nem ismered.
    Tarlós maximum a nagymama lehet ebben a mesében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  13. Tarlós csak játssza az értetlent. Eldicsekszik azzal, hogy 15-ből 13 színházigazgatót nem váltott le. Pedig, ahogy fogalmazott, a rózsaszíntől a vörösig tart a színpalettájuk. (Nem pontos az idézet, elnézést érte.)
    Amikor Tarlós Dörnert és Cs.I-t nevezte ki az Új Színház élére csapnivaló, összehajigált pályázatuk ellenére, akkor biztos voltam benne, hogy ov döntését hajtotta végre. De ov nem fog odaállni mosakodni, helyette Tarlós hord össze hetet-havat, mert papíron ő nevezte ki ezeket. A balhét vele viteti el ov.

    Nézem a második képet. Ez igaz??? Ez valóság???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. neveletlen
    2012. február 28. kedd
    21:08
    Fotoshop a második kép, de a veszélye …. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. Gets, remélem, sose lesz valóság ez a kép! Teljesen megdöbbentem, de meg is rémültem, mikor megláttam.
    Egyetértünk, a veszélye itt van :((( és félelmetes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. Gyula Bognar, Jr.

    A Mussolini receptet követi a Viktor és a katolikus egyház! A Szálasi receptet követi a Jobbik és a Dörner. Az eredmény ugyanolyan tragikus lesz. Megint birkanemzet lett a Magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Cinikus ,szemét ! Csinál egy nyilas szinházat, majd azt mondja rájuk szól ,ha úgy viselkednek, mint ahogy a nyilasoktól el lehet várni. De nem fog szólni, mert akkor azt fogja mondani,hogy ő nem cenzúrázhat ! Miindenkit hülyének néz ahogy ezt már megszoktuk ! Meddig még!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Akár mi is lesz a sorsa megérdemli a náci bérenc!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. AN “Dörner azonban elfoglalta a helyét és már az emberek kirúgását is megkezdte.”

    Nos, nem úgy volt, h a színészek nem akarnak az Új Színházban játszani???
    A baloldaliak tudósítottak is erről:

    “Az is nagyon tisztességes volt, amikor a társulat színészei közül azt mondták, Dörner alatt nem hajlandóak játszani és vállalják ezért az esetleges jogi következményeket is.”

    /És ezt így hogy?? Van sapka, nincs sapka??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Tarlósnak csak a szájkarate maradt ! Beszalámizták mint Torgyánt és a kereszténydemokratákat .Döntési joga semmi ( csak a hajfestés ) , semmire nem költhet ! Bevétel kell Pista + adóztasd Budapest lakosságát ! Következő választáson mi (fidesz) adjuk főpolgármestert . Eladtad magad ezt kaptad . ! Csicska lettél te is , a nyelved már nem elég hosszú !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

„Még nem döntöttem, folytatom-e” 2012. szeptember 25. kedd | AN

Csurka-dráma mindenáron 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Megszűnhet a BKV 2012. június 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos