Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ki lehet a Fidesznél az ősbolsi? 2012. február 28. kedd 13:57 | AN Forrás: 168 Óra

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ki lehet a Fidesznél az ősbolsi?

Budapest – Egyes vélemények szerint a közvetlen pártvezetés érintett – vannak, akik szüleik, rokonaik révén –, mások szerint azonban a kommunista múltban a Kádár-rendszerrel erőteljesen lepaktáló katolikus papok, református lelkészek besúgó múltja miatt marad titkos továbbra is az ügynöklista.

Más volt csatlósországokban már nyilvánosságra hozták és egyszer s mindenkorra lehetővé tették az elkövetett vétkek megbánását és feldolgozását, még az olyan társadalmakban is, mint az egykori keletnémet zónáé, ahol a lakosság igen nagy hányada dolgozott ilyen vagy olyan formában a Gestapo szellemi utódának, a Staasinak.

Magyarországon ezzel szemben több mint húsz éve részben a felszín alatt zajló politikai iszapbirkózás központi elemének számít az úgynevezett ügynöklista, amelynek eltussolásáért rendre hadba indul a mindenkori politikai elit, jelenleg épp az állampárti státusra törő Fidesz. Átlátszó, sunyi, aljas kifogásokat hallgat a magyar társadalom arról már húsz éve, miért nem lehet napvilágra hozni az ügynöklistát.

A valódi ok persze az első pillanattól fogva világos: azért nem, mert a döntéshozói pozícióban lévők érdekét sértené. Az elmúlt húsz évben következetesen kizárólag az SZDSZ szállt síkra az ügynöklista nyilvánossága mellett (talán ugyanazon hátsó gondolattal, amivel mindig is támogatta az adócsökkentést: tudta, hogy úgyse lesz belőle semmi), a mai parlamentarizmusnak és politikai életnek pedig gyalázata, hogy úgy tűnik, a javaslatot benyújtó LMP-n kívül egyedül a Jobbiknak nincs veszítenivalója a lista nyilvánosságra hozatalával.

Magyarország jellemző módon az utolsó kelet-európai csatlós, ahol az ügynökmúlt rendezésére még semmilyen formában nem tettek kísérletet, a Fidesz szavazógépezete pedig minden vita nélkül lesöpörte az LMP javaslatát, miszerint az ügynökaktákhoz bárki szabadon férhessen hozzá. A kérdés aktualitását az adta, hogy a sajtó megfenyegetése miatt lemondásra kényszerült német államfő posztját az a Joachim Gauck lutheránus lelkész töltötte be, aki a valamikori keletnémet zónában mindent megtett azért, hogy az ügynökakták szabadon kutathatók legyenek.

Több harmincezer titkos dokumentumról van szó, amelynek titkosságát a Fidesz nem kívánta feloldani, mi több, a szavazógépezetnek még azt is megtiltották, hogy bárki hozzászóljon a kérdéshez. A Fidesz ezzel az utolsó szöget is beverte a valamikori antikommunista, forradalmi, rendszerváltó, ifjúsági párt koporsójába – abba a bizonyos üres koporsóba, amelyről Orbán Viktor Nagy Imre és társai újratemetésén nem minden jóstehetség nélkül állította, hogy „abban a mi jövőnk is benne fekszik”.

Az MSZP és a DK – most, hogy különösebb kockázat nélkül tehették – megszavazták a javaslatot, a nagy kérdés azonban az, kik a Fidesz ősbolsijai, akiket megéri védelmezni. A harcos antikommunizmus az első nagy orbáni köpönyegfordítással véget ért, csak szavakban folytatódott és kizárólag akkor, ha az ellenfelet kellett mocskolni. Az első Orbán-kormányban köztudomásúan több volt az egykori MSZMP-tag, mint Horn Gyuláéban, de a pártban a mai napig fellelhetők volt KISZ-funkcik, KB-tagok, nem beszélve a közvetlen hatalomhoz nem jutó, de feltétlenül a holdudvarhoz számító, időközben átnemzetiesült morzsalesőkről, mint Pozsgay Imre és Szűrös Mátyás.

Nem valószínű azonban, hogy a Fidesz olyan emberek érdekében zárt volna össze, akikről eleve mindenki tudja, hogy kommunisták voltak. A szavazás egyik érdekessége, hogy csak tizenkilenc ember lógott ki a sorból; még az általában habzó szájjal kommunistázó zászlóbanya, Wittner Mária is csak tartózkodni mert – úgy tűnik, valaki kemény munka árán megérttette vele, mit jelent a „magasabb érdek” fogalma.

A Fidesz mostani összezárása feltehetően több keresztény egyház, elsősorban a katolikus és a református ügynökei érdekében történhetett, jóllehet a zsidó hitközségek is dicsekedhetnek olyan, jelenleg is magas hivatalt betöltő személlyel, aki III/3-as ezredes – felesége pedig alezredes – volt. Noha az egyházakon belül is szép számmal vannak, akik azt állítják, tiszta vizet kellene önteni végre a pohárba, a többség mégis úgy véli, a besúgómúlt mindenféle feszegetése egyházellenesség, netán egyenesen „vallásüldözés”.

Ami persze könnyen megakadályozható lenne, ha az érintettek maguk lépnének és kísérletet tennének arra, hogy múltjukkal szembenézzenek. Ez azonban még akkor sem történik meg, ha történész számol be politikamentesen magas polcra jutó egyházi ember viselt dolgairól – lásd Ungváry Krisztián 2006-os cikkét az Ésben, amelyben Paskai László bíboros érsek 1965 és 1974 közötti besúgómúltját dolgozta fel, kizárólag a szakma előírásait szem előtt tartva.

…és még egy szívderítő felvétel Magyarország miniszterelnök-helyetteséről, valódi főnöke társaságában

Ha Paskai ügynökből később esztergomi érsek lehetett, minden további nélkül pápává is választhatták volna, ami akkor is elképesztő, ha tisztában vagyunk azzal, hogy Paskai a félig-meddig kényszerből jelentők közé tartozott, aki ott szabotálta a munkáját, ahol csak tudta. Ismerve a Fidesz és a katolikus egyház közt folyó politikai vérfertőzést, több mint valószínű, hogy amíg a budapesti rezsim nem hagy fel a klerikálfasiszta rendszer kiépítését célzó kísérleteivel, addig az ügynökakták is elzárva maradnak, mivel a párt nem fogja a legfontosabb ideológiai szövetségeseit a közvélemény megvetésének kiszolgáltatni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 42 szavazatból)
Ki lehet a Fidesznél az ősbolsi?, 4.7 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Fejétől bűzlik a hal….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  2. A cikk súlyos kérdéseket feszeget.
    Úgy vélem amíg a csuhások és hasonszőrűek saját maguk berkeiben nem nevezik meg az ügynökeiket, és azoktól nem határolódnak el, addig a politikusoktól sem várható ilyen jellegű megoldás, mert ősi elv, hogy kéz kezet mos.
    Az LMP az SzDSz-hez hasonlóan korrekt javaslatott tett, de ez bántotta az inkorrekt, autokrata, fideSS diktatúra prominenseit, emiatt egyértelmú volt a javaslat sorsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (51 szavazatból)
  3. Valószínűleg jó néhányan lehetnek “apák és fiúk” is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  4. Gyerekek! Kérdezzétek a Lendvai Ildikót! Kövér, Pokorni, Orbán Szájer,Munkásőrség, KISZ meg egyebek. Valóban, az Orbán körben több az MSZMP kötödés, mint a Demokratikus Koalicióban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (52 szavazatból)
  5. Egyszerűen nem tudom minek nevezzem. A pofátlanság csak enyhe kifejezés lenne. A kommunista boszorkány üldözők pedig éppen azok akik maguk is sárosak. Csak a kis kommunista pubit Viktorkát emlitisem akinek apukája párt titkár és Fehér megyei pátbizottsági tag, anyukája is vezető párt funkcionárius volt. Vagy országgyülési elnökünket aki a Központi Bizottság alkalmazottja volt, márpedig oda nem alkalmaztak szivgárdistákat. Ilyen hiteltelen köpönyegforgatók mernek beszélni arról, hogy a kommunizmus maradványainak felszámolása érdekében hoznak létre uj alkotmányt és törvényeket a kétharmados gőzhenger segitségével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (55 szavazatból)
  6. NEM ELOSZOR SZAVAZTAK LE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    .
    A datumra mar nem emlekszem pontosan, de egyszer mar volt szo a “ugynoklista nyilvanossagra hozasarol” az SZDSZ kezdemenyezesere. Mecs Imre, Kenedy es meg nehanyan ossze is allitottak az ominozus listat! Csak a parlamentben kellett volna megszavazni!
    AKKOR IS LESZAVAZTA A FIDESZ!!!!!!!!!!!!
    .
    Nagyon feledekeny a magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  7. Egy tipp:
    Tessek elmenni Papara, es megkerdezni barki 60 feletti polgart, mit tud a kover-familiarol?
    Ha van iroi venaja, bestsellert csinalhat belole!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (45 szavazatból)
  8. Az I. kép aláírás folytatása: … a háttérben Fejti György MSZMP kb. titkár és Orbán Viktor fideszes reménység. Paskaitól balra, szerintem Orbánné Lévai Anikó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  9. Szerintem sok ügynök van minden szinten, ha ennyire nem akarták nyilvánosságra hozni a listát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Méghogy a cikkben ezt állítani: “….habzó szájjal kommunistázó zászlóbanya, Wittner Mária…” amikor én őt a Schmitt helyére javasoltam – akkor lenne csak igazán Magyarország Mária országa……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  11. Mate, Ivan Tibor

    A helyzet kisertetiesen emlekeztet “Az orseg panasza”ban leirt esetre, amikor a svab falu volt nyilas vezetoje mar AVHs tisztkent pofozza az egyik falubelit, hogy nevezze meg a volt nyilasokat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  12. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!
    Ez a hal már nem csak a fejétől bűzlik.
    Büdös ez úgy ahogy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  13. Az kiabál legjobban, akinek a háza ég! Szerintem a fityiszben több az ügynök múlttal rendelkező, mint az összes többi pártban. Wittner Mária miért tartózkodott? Valószínűleg, neki is vaj van a fején!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  14. „A valódi ok persze az első pillanattól fogva világos: azért nem, mert a döntéshozói pozícióban lévők érdekét sértené.”
    Ez (úgy gondolom) csak az egyik ok. A másik ok, ha nem úgy táncol a jó ember ahogy elvárják, akkor kiderül róla vagy a családi kapcsolatairól egy és más. Olcsó fegyver tuti zsaroláshoz. Volt már rá jó néhány példa és ahogy elnézem lesz is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  15. Wittner nem rég Amerikát szidta pedig a saját múltja olyan mocskos hogy
    jobb ha meg sem szólalna . Agárdi nevezetű férje munkásőr volt és alkoholista
    ő maga pedig prosti módon élt és mindenkit kihasznált aki útjába került .
    A gengszterváltáskor hihetetlen aljasságokat követett el és nem riadt semmitől sem vissza és mai napig folytatja oly módon is hogy aljas gyanúba hozott egy
    régi támogatóját és még sok másokat is .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  16. Ha ezek után sem csökken radikálisan az álságos, farizeus fidesz-kdmp támogatottsága, akkor magamnak teszem fel a kérdést: Akarok-e ezek után is Magyar lenni!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  17. A besúgás része a civilizációnak.
    Államgépezet nem létezik nélküle.
    Kádár koponya, Orbán koponya,mindegy.
    Semmi pikantéria nincs abban, hogy éppen a komcsizó fideszes komcsik szavazták le az ügynökakták megnyitását. Durva húzás, de más nem is volt várható.
    Így,mi emberek továbbra is álmodozhatunk tisztalelkű, nem korrupt, és ügynökmúlttal nem terhelt közéleti személyekről. Voltunk, és maradunk is a besúgók országa.
    Szar a világ, tök a tromf.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  18. Ez már annyira undorító! Selyem Zsoltika megélhetése a tét és ezért áldozzák be a hithű katolikusokat is. Szegények! És szegény hazám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  19. Molnár Géza!
    “Kádár koponya, Orbán koponya, mindegy”

    Sajnos nem mindegy! Kádárét már elvitték ismeretlenek, Orbánét sajna még nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  20. Mit kell itt ügynökkérdéssel foglalkozni. Volt aki hazaszeretetből csinálta. Most a fideSSben szereti a hazáját. Tönkretenni! Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  21. Miért szidjuk őket!
    Nem hibáztak, teszik a dolgukat!
    Magunkat szidjuk!
    Mit tettünk azért, hogy ez ne következzen be, és mit kívánunk tenni, hogy ez az állapot megszűnjön!
    Szerintem a szidás, bírálat ideje lejárt!
    Tényleg tettekre van szükség!
    Nem hallom, hogy kiabálná is valaki, gyere, segíts!!
    Na itt a baj!
    ÉBRESZTŐ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  22. Gulyás Gergelyke is kommunistázhat, meg alkottathat törvényt a kommunista bűnökre. Ő tudja, hogy kiket márthat be padtársai közül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. Abszolut rossz a kérdés!!

    Helyesen:Ki nem …..

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Orsóséknál ki lenne erre alkalmasabb.
    A párttitkár Győző
    vagy a KISZ titkár Viktor (szintén zenész, már minthogy Győző) aki győzni akart
    de miért kell szégyelni a származásukat ?
    Mások nyiltan be merik vállalni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  25. Kit érdekel már ez a gumicsont? Engem már 1989-ben sem. A kilencvenes évek lopóit; az ún privatizációs törvények megalkotóit , és kedvezményezettjeit kell kiközösíteni és megszégyeníteni! 1944 óta ők okozták a legnagyobb kárt és a legtöbb szenvedést a magyar társadalomnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  26. Új felirat a narancsra :
    Megtért kommunisták egyesüljünk !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  27. KFJ!
    Üdvözöllek!
    Az egész csak HAZUGSÁG minden oldalról!
    Itt csak a hatalomról és a pénzről van szól!
    Ennek megszerzése, és birtoklása, a pénzek lenyúlása mozgatja az egészet!
    Mi meg 47 ezer forintért majd megkapjuk a cumit!
    Tudod ki volt ebben a témába a legőszintébb!
    Lázár János!
    Valahogy így mondta, kinek mennyije van, annyit is ér!!
    Na ehhez tartják magukat “nagyjaink”!!!
    Mi meg tapsolunk nekik!
    Szerintem a tapsolókba, bennünk van a hiba!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  28. A lista titkosságát megőrizni egyedül a fidesznek érdeke, hiszen ha kivennék a zsarolható egyéneket a piramisból, azonnal összeomolna Hazudniképtelenség hűbérpiramisa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  29. Nem értem, miért kell ennyit szarakodni a listák nyilvánosságra hozásával. Felajánlok egy teljesen ingyenes amerikai honlapot a kutatóknak és vállalom a közzététellel járó összes – hangsúlyozom: összes – személyes felelősséget. tessék értesíteni a szakembereket (már ha a kommentelők el tudják érni őket), hogy a kapu nyitva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  30. Csuhások imához , de ettől még Isten sem véd meg benneteket , mert ő mindent lát :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Itt megmagyarázzák hogy miért szavaztak ellene , a zászlóbanya a csúcs.
    .
    http://index.hu/video/2012/02/27/nem_a_fidesz_es_az_mszp_impotens_hanem_a_tarsadalom/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Ugynoklistak vannak csak nem lehet tudni hogy mennyire hitelesek. Az ilyen olyan gyanusitgatasoknak nem sok ertlemuk van ha nincs ra bizonyitek. Mendemondara megsem lehet alapozni ezert fel kell tuntetni a listaban a nevek mellett a hiteles forrasokat is.
    itt egy minta
    http://ugynoklista.freeblog.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  33. Orbán Viktor – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár,

    Orbán Győző – párttitkár (Orbán anyuka a pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.)
    Kövér László – KISZ titkár és a MSZMP Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa,
    Mikola István – Hazafias Népfront elnök,
    Fónagy János – MSZMP tag,
    Vonza András – MSZMP tag,
    Szabadi Béla – MSZMP tag, munkásőr,
    Varga Mihály – KISZ titkár,
    Rogán Antal – KISZ titkár,
    Deutsch Tamás – KISZ titkár,
    Pozsgai Imre – MSZMP KB tag,
    Szűrös Mátyás – MSZMP KB tag,
    Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
    Járai Zsigmond – MSZMP tag, kormánytag, III/2 besúgó, szabadkőműves,
    Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök,
    Martonyi János külügyminiszter-jelölt : volt MSZMP tag, kormánytag, III/2 besúgó,

    Ligetvári Ferenc – MSZMP tag,
    Chikán Attila – MSZMP tag,
    Farkas Flórián (Lungo Drom) kegyelemmel úszta meg a börtönt, az ügyét 30 évre titkosították,
    Pintér Sándor MSZMP titkár, Gergényi Péter haverja és üzlettársa.

    Eddig a lista. Közben az jutott eszembe, hogy a Zűrös Matyi hozatott haza a csehektől, amikor a Deutsch Tomival túlfeszítettétek ott kint a húrt, és a cseh rendőrök becsuktak. Nem szégyelled magad? Gondoltam… Eljött a hálaadás ideje. Nálatok így működik. Persze, említhetném a Pokorni Zoli apukáját is. Ő is besúgó volt, akit 12 évre ítéltek emlékezetem szerint, majd két év rabság után bevállalta a vamzer szerepet. Annyira belejött, hogy már nem is figyelt rá, amikor letelt a maradék 10 év, hanem szemrebbenés nélkül szolgált tovább. Egészen a gengszterváltásig! Belejött talán? Megtetszett neki a besúgó élet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  34. CommonSense! 02.29 – 06:19
    .
    Az ügynöklistádról pont a “fiatal demokraták”, a régi és a mai fideszesek hiányoznak. Ez nem lehet véletlen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Megjegyzés az előbbihez:
    .
    A te válogatásodat valami egészen más szempont szerint állították össze. Na, vajhon mit is akar bizonyítani?
    Nem vagy te egy kissé “egyoldalú”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Ez a “róka fogta csuka” esete. Miért lehet vajon belügyminiszter a belügyminiszter? A tudás hatalmat ér. KommonSense Néhány betű kimaradt a listádról. Az O betűsök, a P betűsök hiányoznak. És a k betűs lista is hiányos. Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. ” Mendemondara megsem lehet alapozni ezert fel kell tuntetni a listaban a nevek mellett a hiteles forrasokat is.
    itt egy minta..”
    Ez neked hiteles minta?
    Sürgősen kérd a felvételedet a Jobbikba vagy a Fideszbe. Ott ilyeneket várnak akiknek egy ilyen lista hiteles lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. A cikkben közölt fényképen megláttam ezt a senkiházi strómant, tudtam el van cseszve a mai napom. Sajnos ilyen figurák között kell élnünk. A cikkben felsorolt KÉT név mellől még néhány hiányzik. Véleményem szerint az alávaló állítólag politikai elit, titkol mindent ami számára bukást jelenthet. Ez a rajtunk élősködő, csak önmaga javát és a mi javainkat akaró csapat a maga által hozott törvények mögé bújva akarja megúszni a felelősségre vonást. Jellemükből fakad, hogy nem ismerik az önvizsgálat fogalmát. JÉZUS mondta: ” Az életben, kiegyenlítetlen számla nem marad ” Úgy látszik Ők elfelejtették ezt a kinyilatkoztatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. A fidesz csapat alapvetően a zsarolhatóság elvén került összeállításra, ezért ezt a témát kerülik mint ördög a szenteltvizet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  40. A Történeti Hivatalban – miután 1987-ben állásvesztést szenvedtem el Egerben – tíz éve beadtam egy kérelmet a személyemre vonatkozó adatokkal kapcsolatban. Nemleges választ kaptam. Amikor 2011-ben újra beadtam a kérelmet, a sok tonnányi új anyagról azt a választ kaptam, hogy igen, van találat, de majd megírják.Többszöri sürgetésemre sincs válasz a 2011. március 3.-án kelt kérelmemre. A megújított kérelem csak abban tért el az eredetitől, hogy tartalmazott három nevet is. Egy fidesz képviselőét, Homa Jánosét, egy ma is szerkesztőként dolgozó ember nevét Szegedről, V. Fekete Sándorét, és egy halott nevét: Pécsi (Pjevara) Istvánét, akiről már 2006-ban kiderült az érintettsége, és a beléptetés súlyos indoka: pedofília. Én tényleg azt szeretném, hogy V. Fekete Sándorról, Homa Jánosról kiderüljön a tisztessége. De ha nem hagyják? Pedig egyszerű volna: X nem volt III/3-as, és kész. Miért nem lehet ezt leírni? Gondolkozom tovább ezen. Én szóltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (14 szavazatból)
  41. Lesli G. Charteris

    Megint egy dolog, amiben példát lehetne venni arról, ahogy a németek az egész ügynök dolgot elintézték. Igen vagy nem. Mi meg mérgezzük a köz- és magánéletet 20 éve. Akkor vesznek elő valami papírt, ha van valami kiaknázható aktualitása. A mi papjaink azok nem voltak besúgok, nem pedofilok. Ezek a csúnya dolgok mind megálltak a határnál. Bár csak ezt tapasztalnánk! Javaslom a ” Mások élete” c. német filmet, ami őszintén dolgozza föl a témát. Nem emlékszem, hogy Esterházy Péter “Javított kiadás”-án kívül volt-e valami hasonló itthoni földolgozása a témának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Na és a történelmi egyházak szolgáiban is, van ám bőven mit eltakarni. Nem azért tolódott el az ügynök múlt nyilvánosságra hozatala, mert egyik másik pártban vannak “sárosak”, a többség a fityisz után az egyházfikban keresendők. Ezért nem volt eddig senkinek sürgős, mert a következmény nagy zűrt okozhatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. Egy Ymre nevű kommentelő arra kíváncsi, hogy ügynök voltam-e?

    Két ciklusban (1998-ban és 2002-ben ) voltam országgyűlési képviselő, mindkétszer kiadták a dokumentumot, hogy nem voltam ügynök. (Igaz, eddig ilyen vád még senkinek a fejében nem fordult meg velem kapcsolatban. )
    Szükség esetén megküldöm bárkinek az említett dokumentumot.

    Én viszont ismerek egy Kőhidi Ymre nevű fotós-gyakornokot, MSZMP vezetőségi tagot, aki autóbuszjegyet hamisított, s ezért kirúgták a megyei laptól …
    Nahát én az ő ügynöki múltjára lennék kíváncsi, esetleg kgb-s múltja is érdekelne. Be is adom a kérelmemet a Történeti Hivatalnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  44. Ezen problémákon ,mint máshol,már a választások előtt elveszteget-
    hetne “a zember” pár pecet ill. gondolatot! Utána sírni hiábavaló! Már
    15 évvel ezelőtt is ismerte ez az ország a “német metodust”,de mindent
    magyarosan kell elintézni,ami úgy működik. “Saját fejjel menni a falnak
    az egy Hungaricum!” Viel Spaß dabei Kumpels!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  45. Tóth Imre Sarkad Város volt Fideszes parlamenti képviselője, volt Fideszes polgármestere és jelenleg a megyei kormányhivatal oktatási Főosztályvezetője egykoron a kommunista párt élharcosa volt. A felvételen a Fidesz jelenlegi politikusa beszél és élteti a kommunizmust: http://www.youtube.com/watch?v=hvm5BZ24BIA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Facebookkal a besúgók ellen 2011. október 10. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos