Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hazudnak az amerikai magyarok nevében 2012. február 2. csütörtök 6:24 | AN

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hazudnak az amerikai magyarok nevében

Budapest – Szélsőjobboldali amerikai magyarok azt a látszatot próbálják kelteni, mintha bármilyen befolyást tudnának gyakorolni az amerikai elnökválasztásra, és ezzel tudnák zsarolni a Fehér Házat. Azt követelik Obamától, hogy határolódjon el Hillary Clinton külügyminiszter Orbánnak írott levelétől, amelyben számonkéri a demokrácia leépítését. A valóság ezzel szemben az, hogy az amerikai magyarság befolyása nemcsak elhanyagolható, hanem a nullával egyenlő. A szélsőséges szervezeteknek nincs befolyásuk a tagjaikon kívül másokra, másrészt az amerikai magyarok döntő többsége a hideg háború örökségeként szilárd republikánus szavazó.

Magyarországot nemcsak az Orbán-kormány diktatúrát építő intézkedései járatják le, hanem az a szervezett propaganda is, amellyel próbálják hatástalanítani a világlapokban megjelent erős médiakritikát. Nagyköveteket aláznak meg újságok azzal, hogy helyesbítő leveleiket olvasói levélként közlik, közben a szélsőjobboldali emigráns magyar szervezetek próbálnak nyomást gyakorolni a külföldi sajtóra, kormányokra és döntéshozókra.

Ezek egyik legbotrányosabb szervezete a Lipták Béla által vezetett amerikai magyar levelező kommandó, amely Lipták szélsőséges és demagóg levélmintáit másolva ostromolja az amerikai lapokat, szenátorokat és a kormányzatot, immár több évtizede égetve és lejáratva a magyarságot. Lipták mindenre reagál, legutóbb Konrád Györgynek írt bizalmaskodó nyílt levelet, miután a Kossuth-díjas magyar író cikket jelentetett meg a New York Timesban a magyar demokrácia haláláról. Lipták nyílt levelét a kormányzati cselédsajtó nagy része, a Heti Válasz és más propagandakiadványok is közölték. Lipták ebben megismétli azt az antiszemita szövegét, amelyet egy ízben már Schiff Andrásnak írott levelében is megfogalmazott, miszerint Kornrád György írása nem segíti az ő “antiszemtizmus elleni küzdelmét”. Lipták, mint egy képmutató antiszemita, aki állandóan pozitív példákat hoz fel azt bizonygatva, hogy vannak rendes zsidók is, a “magyar-zsidó megbékélés” harcosának tünteti fel magát, miközben leveleiben egyszerűen lezsidózta Konrád Györgyöt és Schiff Andrást is. Lipták azt javasolja, hogy mindkét félnek, a náciknak és a zsidóknak is tenniük kell azért, hogy ne legyen antiszemitizmus…

Lipták levelek százait íratta Barack Obama elnöknek is, amelyben azzal fenyegette meg az elnököt, hogy nem szavaznak rá az amerikai magyarok, ha nem ítéli el Hillary Clinton Orbánnak írott levelét. Lipták olyan látszatot keltett, mintha másfél millió amerikai magyar szavazatával rendelkezne, és azt attól függően irányítja, hogyan reagál a leveleikre Barack Obama. Legújabban egy petíciót szövegezett, amelyet az MTI szerint több mint százan aláírtak, melyben Lipták és társai arra kérik az amerikai elnököt, hogy “próbálja meg megvédeni Magyarországot a globalizált bankszektor fojtogató kizsákmányolásától, emelje fel szavát elnyomott kisebbségeink kollektív emberi jogai mellett”, és a Magyarországot februárban felkereső kongresszusi bizottság jelentése alapján “fordítsa meg a jelenlegi, félrevezetett magyarellenes politikát és állítsa helyre történelmi barátságunkat”. A beadvány aláírói előre megköszönik Barack Obamának a Magyarországnak nyújtandó segítséget, hogy ők, mint politikailag független amerikai magyarok novemberben “azzal viszonozhassák ezt, hogy újraválasztják”.

Az MTI megszólaltatja Bollobás Enikő egyetemi tanárt, akinek egyetlen mondata alapján kijelenti a propagandahírügynökség, hogy “van súlyuk a magyar szervezeteknek az Egyesült Államokban”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a magyar szervezeteknek semmiféle súlyuk nincs az Egyesült Államokban. A másfél milliósra becsült magyarság második és harmadik generációs tagjainak többsége nem beszél magyarul, nem érdeklődik Magyarország iránt. A magyar identitásukat megőrző amerikai magyarok túlnyomó többsége nem tart semmiféle kapcsolatot magyar szervezetekkel. A magyar szervezetek száma radikálisan lecsökkent, a magyar klubok kihaló félben vannak, közülük egyre több megszűnik. A legnagyobb magyar lobbiszervezetek is fantomszervezetek, a benne érintetteken kívül szinte senkit nem képviselnek. A magyar templomok, magyar klubok konganak az ürességtől. New Yorkban a magyar negyedben már alig maradt valami, legutóbb a magyar hentesbol is bezért, miután tűz keletkezett. Az amerikai magyar szervezetekkel kapcsolatot tartó magyarokkal nem lehetne megtölteni az Üllői úti futballstadiont, még negyedház sem lenne, az aktív vezetők pedig elférnének az öltözőben. Liptáknak nincs semmiféle befolyása ezekre a magyarokra sem. Neki kizárólag a levelező kommandóban résztvevő 1200 fő lobbi tagra van hatása. Az amerikai elnökválasztás kimenetelét tekintve ennek semmi szerepe nincs, súlya egyenlő a nullával. Egészen pontosan annyi ember áll mögötte, ahány a primitív petícióját aláírta: nagyjából száz fő.

A választásra jogosult amerikai magyarok többsége hagyományosan republkikánus szavazó, miután a hidegháború éveiben a republikánusok szovjetellenes politikájához kapóra jöttek az 56-os emigránsok, ezért a politikai menekültek a republikánus kormányzatoktól nagy támogatásokat kaptak, így jutottak sokan lakáshoz, ingyenes tanuláshoz, amit az amerikai magyarok a szavazataikkal viszonoztak. Területileg van némi szóródás, mivel a kaliforniai amerikai magyarok nagyobb része szavaz demokratákra is.

Az amerikai adminisztráció természetesen tisztában van az amerikai magyar emigráció helyzetével és súlyával, az amerikai választási eredmények szempontjából jelentéktelen befolyásolási lehetőségeivel. Ezért ezzel nem lehet az Obama kormányzatot zsarolni, legfeljebb lejáratni lehet még jobban Magyarországot és a magyar embereket. Azt csak Lipták Béla és Móricka gondolja, hogy az amerikai elnök és a külügyminiszter eltérő álláspontot képvisel a magyarországi demokrácia megítélésében. A normális magyar emberek csak abban bízhatnak, hogy a kormányzat levelező részlegében olyan nagy rutinnal rendelkező munkatársak dolgoznak, hogy a megkergült, antiszemita, szélsőséges vénemberek ostoba leveleit elolvasás nélkül dobják a szemétbe. Ezek csak arra jók, hogy az MTI és az orbáni cselédsajtó azt a hazug képet tudja festeni Magyarországon, mintha befolyásolni lennének képesek az amerikai politikát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 61 szavazatból)
Hazudnak az amerikai magyarok nevében, 4.5 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Köszi. Amerikai magyarként ég is a pofám emiatt a kedves ember miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (70 szavazatból)
  2. De főleg azért, mert a szabadság és demokrácia hazájában egy fasiszta rendszert védenek. Hál’ istennek az amerikaiak nem hülyék, ők szabadon születnek és a demokrácia a vérükben van, és messziről érzik, ha valamelyik országban bűzlik valami.
    Magyarországra pedig most már a “bűzlik” nem kifejezés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (75 szavazatból)
  3. b!!
    -es mibol gondolod hogy az usa-ban nincsenek magyar nacik!??
    a haboru utan beengedtek oda egy csomo kisnyilast,csendort,stb-stb!!
    -(hozzatartozik az is hogy a haboru alatt vissztoloncoltak egesz szallitmany zsidokat)-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (30 szavazatból)
  4. Tudjuk, sokan megéltük, magam is gondolkodtam a “disszidáláson”. E szónak akkor (‘56) más volt az értelme.
    Nagyon sok, tisztességes ember hagyta el hazáját, több okból, de tudjuk azt, hogy nagyon sok Lipták Béla féllék is. Lipták a köztörvényesek közt is “jeles” alak volt. A nyilasok gerincét ilyen alakok alkották.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (62 szavazatból)
  5. Sajnos eljárt felette az idö, úgy 1956 körül. Semmit sem ért azóta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (38 szavazatból)
  6. Me’ nem koltozik haza ez a joember. Ott biztos jobb lenne neki. Idiota magyarok, azt a sz@rt akarjak ami otthon is volt. Menjenek a …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  7. Ahogyan a cikk írja, nincs semmi jelentősége ennek a maroknyi bértollnoknak !
    Mármint Amerikában, itt persze más a helyzet, mert ezzel kábítják a figyiszes szavazókat, hogy a művelt nyugat is érti a magyar kormány géniuszát. Amerikában pláne tudják értékelni a mi jelenlegi “demokráciánkat”, hiszen nem véletlenül vándorolt ki ötvenhatban oda több tízezer ember és azóta sem felejtettek, de még a leszármazottaik se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (31 szavazatból)
  8. Az idióták csak maradjanak ott, a normálisakat küldjétek haza, hátha segítenének megtanítani az itteni idiótákat arra, hogy mi a demokrácia… Van
    itt elég idióta ahhoz, hogy lejárassák a tisztességes dolgos, a demokráciát remélő embereket. Ebben kellene a segítség.Klinton levele meg a realitáson alapszik. Ő legalább érti a mi helyzetünket.Remélem a további pártfogásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (36 szavazatból)
  9. Mindig tudtam, hogy Amerika egy szegény ország. Elmebetegeknek is csak a Lipták féle magyarjai vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (21 szavazatból)
  10. Jó az írás, egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (28 szavazatból)
  11. Hol is van demokrácia——————————————————————————————————————–USA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  12. Igazán karakán ez a hazug zsarolósdi. A megrendítő, hogy ilyen és hasonló szellemiségű emberek fognak világszerte arra szavazni, hogy nekünk akik itt élünk, milyen kormánya legyen. Mert a mi mély empátiával rendelkező kormányunk azt is tudja, hogy ebben a földi paradicsomban 47.000 Ft-ból meg lehet élni (lásd Matolcsy nyilatkozata).
    Azt hiszem mégiscsak jó lenne, ha egy-két fazont haza küldenétek. Összedobjuk nekik a 47.000 Ft-ot, és megnézzük, ahogy megélnek belőle. Valószínűleg ezerrel húznának vissza a „rothadó” amerikai demokráciába. És talán-talán nem próbálnának beleszólni olyasmibe, amiről halvány fogalmuk sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  13. Lipták bácsi, és a többi fogatlan, szenilis álmagyar, ugyan-vajon milyen jogon akar beleszólni a Magyarországon élő magyarok dolgaiba?
    Ez most a divat, hogy a külhoni demokráciák biztonságában élő, magukat magyarnak hazudó sitnyikek támogatják Európa egyik legkirekesztőbb politikai rendszerét, és annak legaljasabb politikai vezetőjét? Miközben a honi munkavállalók legalapvetőbb jogait csorbító, az emberek többségét kisemmiző alaptörvényt írt alá a közismerten csaló, köztörvényes bűnöző, aki a Köztársaság elnöki székét bitorolja.
    Ja, hogy ez, és az egyéb aljasságok nem voltak benne az Orbánék által írogatásra buzdító kiküldött körlevélben…?
    Nyilván jó pénzért, a magyar adófizetők forintjaiból felvett támogatásokért, kitüntetésekért nyalnak segget a nagytudású nénik, bácsik. A levelezés helyett, melynek költségeit nyilván az orbáni országimázs építés költségvetéséből fedeztek, szégyellhetnék magukat, és szép csendesen örüljenek annak, hogy olyan országban élhetnek, ahol mindenkinek joga van az emberhez méltó élethez.

    A további tisztánlátás érdekében tessék elolvasni Mihancsik Zsófia kiváló írását a Galamus.hu-n.
    galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=115422:igy-vedik-orbant-tavolba-szakadt-hazankfiai&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (32 szavazatból)
  14. “fordítsa meg a jelenlegi, félrevezetett magyarellenes politikát és állítsa helyre történelmi barátságunkat”
    .
    Lipták Béla által vezetett amerikai magyar levelező kommandó csak talán
    nem arra a “történelmi barátságra” gondol amikor Horthyék hadat üzentek
    az Egyesült Államoknak, majd a háborúból való kisomfordálási szándékuk
    felmerülésekor szalmaszálként kapaszkodtak mindenbe. Ahelyett, hogy az
    ország iránti kötelességüket teljesitették volna.
    Érdekes “magyarias” párhuzam:
    -szabadságharcunkban “kipateroltuk” az IMF-et
    -mégis rájöttünk, csak ha ideadják a pénzt, utána “paterolhatnánk”.
    Ez aztán a jó haladó hagyományunk, vagyis a nyugati portyázás
    hagyományainak felújitása. Liptákék is vallják: barátod vagyok az utolsó
    filléredig. Hiszen ki segitette őket – ilyen ideológiai hátterükkel – a háború
    utáni létük során.
    Azért jó, hogy bemutatkoznak. Legalább a fiatalabb generáció közvetlenül
    a tőlük jövő információból vonhatja le következtetéseit. Nem kell felülniök
    mások magyarázatára, amit vagy elhisznek, vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  15. Orbánnak már csak ilyen, szenilis külföldi támogatókra telik?
    Valójában a cikk remekül megfogalmazta a lényeget is. Minden ember azt a földet tekinti hazájának, ahol született, és ahol az élete nagy részét leélte. Ezt azért írom, mert dőreségnek tartom, külföldön született, ott élő magyar etnikum támogatására bazírozni. Valamennyivel másabb az elszakított területeken élők, mivel ők nem önszántukból kerültek oda, így a leszármazottak nagyobb része is még Magyarnak tekinti önmagát. Ez köszönhető, a környező országok belpolitikájának. De ahol nincs etnikai kérdés a Magyarokkal szemben, ott már csak néhány Lipták Béla maradt.
    Nem tudom, Béla bácsinak a postaköltséget a zárt elmeosztály állja, vagy Viktor utalja át?
    Itt a szélsőjobb is, úgyhogy fiúk, -15 pontot kérek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (36 szavazatból)
  16. Gyomorforgató a régi/új horthysta, náci és neonáci, elmezavarodott amerikai szélsőjobbos magyarok erölkődése senki sem érdeklő, hallhatatlan hangjuk felemelésére.
    Miután jelenleg sikerült a világban csaknem mindenkit magunkra haragítanunk, egyben szinte senki nem ért meg bennünket, megindították a tákolmányozó, fülkeforradalmár, szabadságharcos ámokfutó horthysta, újfasiszta élharcosok akciózásait a nyugati sajtóorgánumokban, fizetett hirdetésekben, interjúkban stb. A fellelt alanyok ott is bénán esendők.
    Olyan ez mint amikor a bolha köhög az elefánt hátán és figyelmet akar kelteni, szánalmas és megmosolyogtató.
    Teljesen igaza van Dési Jánosnak: Ceterum censeo. Orbánnak mennie kell. Az autokrata polgári diktatúrája minden közszereplőjével, politikai rendszerével együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  17. De jó, hogy nem itthon rontja a levegőt ez a vén temetőtöltelék!Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  18. Hmmm, eddig meg nem talalkoztam republikanusokra szavazo magyarral, ambar lehet, hogy csak szegyenlettek bevallani. Aztan persze foleg csak delieket ismerek. Nem lennek meglepve, ha alapvetoen nem republikanus vagy demokrata lenne a beallitottasguk, hanem ellenzeki. Texasban demokratak, Massachusettsben meg republikanusok. Arkansasban meg nem jarnanak szavazni :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  19. Az ilyen Liptákoktól mentese meg a magyarokat az Isten.Jöjjön haza az ur ,adozzon Magyarországon és csak azután emelje fel szavát.Ha én Obama volnék fenékbe rugnám az ilyen alakot.Szégyelje magát a magyar nép töbsége előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  20. Siralmas/nevetseges amikor ket rasszista veszekszik egymassal. Az egyik zsidozik, a masik bunos magyar nemzetrol beszel.
    Liptakrol mar hallottam, de csak masodkezbol, most akkor raneztem a netre is, hogy mi van rola, hat elegge ocsmany az egesz. Ket szelsoseges es velemenyevel kisebbsegben levo allaspont kiabal mert tobb figyelmet szeretne maganak. Hat tolem se Liptak es tarsai se Regős Péter es tarsai nem fognak tobbet kapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  21. Stumpné Bekes Margit

    Szeretném,ha az amerikai magyarok demokráciát képviselő tagjai,elküldenék a francba Liptákot és követőit!Egyszerűen tessék fellépni ellenük! Meg kellene magyarázni Liptákéknak,hogy könnyű az Óceán túlsó partjáról hülyeségeket beszélni akkor,amikor fogalmuk sincs,hogy mit művel Orbán és társasága itthon az egyszerű magyar nemzettel!! Éppen a demokrácia határát feszegetik és egyes esetekben túl is lépték már a határt! Egyszóval fogják be a szájukat és ne irogassanak hülyeségeket! Obamáék nagyon is tisztában vannak azzal,hogy mi történik az országban! Lassan a demokratáknak illegalitásba kell vonulni,vagy ki kell vándorolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  22. Kedves Stumpné Bekes Margit!

    Én is szeretném: és szavazok is Amerikában. A szavazatomat viszont nem Lipták és Orbán fogja meghatározni. Fel vagyok háborodva, hogy Lipták a nevemben beszél.Jó lenne, ha az itteni magyarok hasonlóan gondolkodó része (saját nevükben) írna egy nyilatkozatot amiben támogatja a Clinton levélben leírtakat és egyetért az Orbán kormány bírálatával. Én jó eséllyel alírnám és tudom, hogy nem vagyok egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  23. GabeGab
    2012. február 2. csütörtök 20:46
    Ha valóban ez a véleményed – mivel ott élsz – mi akadályoz meg abban,
    hogy (saját nevedben) barátaiddal egyetértve megird azt a nyilatkozatot.
    Vagy te is csak ilyen “hozzászólogató magyar” vagy?
    Gondolod ennyi elég?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  24. Túlavasúti: értem, amit mondasz. Egyelőre próbálok olyanokat találni, akiknek nálam ismertebb neve van és talán gördülékenyebben tudnak fogalmazni mindkét nyelven valamint amit leírnak, sok itteni magyar el tudja fogadni. Meg hát valahogy hírverést is kell egy ilyen petíciónak keríteni. (És nemcsak Magyarországon, ahogy Liptákék tették. Mellesleg még mindig nem tudtam megtalálni az eredeti levél szövegét a Lobby amerikai honlapján sem. Úgy látszik csak az MTI-nél található meg a levél szövege…. Obamának is oda kell fordulnia, ha el akarja olvasni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  25. Tisztelt
    GabeGab 2012. február 2. csütörtök 22:47
    Elnézést az előbbi megszólitásért, sajnos tudom nem egyszerű a helyzet.
    Valami hasonlóval már mi is foglalkoztunk, sajnos nem nagy sikerrel.
    Dumálni mindenki tudott. A baj akkor kezdődött, amikor csinálni kellett !
    Köszönjük a támogató szándékot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  26. Ez tipikus: “Azt követelik Obamától….” mert ugy-e a magyar nem kér, nem javasol, nem tanácsol, hanem KÖVETEL!!!!!. Mert Orbanisztán egy NAGY (??) hatalom, nekik minden jár.
    “Olyan ez mint amikor a bolha köhög az elefánt hátán és figyelmet akar kelteni, szánalmas és megmosolyogtató.” Nem megmosolyogtató, inkább sírni való.
    Az is igaz, hogy a második generációs magyarokat nem érdekli M.o. legtöbbje
    a nyelvet sem beszéli, az enyéim sem. Igaz van itt is nyilas söpredék, fõleg az idõsebb generációbol, de a fiatalabbakat nem érdekli, ami ott megy.
    Ez a Lipták is nagyzási mániában szenved….bizony ez már Alzheimer’s.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  27. Azért mégis hogy van ez…?
    Bezzeg 56-ban minden “hős forradalmár” epedve várta, sőt követelte, hogy az Egyesült Államok avatkozzon be, a Magyarországon zajló szomorú eseményekbe. Ekkor, de később is számtalan alkalommal követelték, hogy az ENSZ tegyen lépéseket az ország ellen. Ami persze nyilván a magyar állampolgárok sorsát nehezítette, minden egyes alkalommal. Néhányan emlékszünk még a gazdasági embargók korára, a COCOM-listára, csakhogy néhányat említsek.
    Most ezek a vén szarháziak pedig azt szeretnék előírni az előzőekben felkért kormányoknak és szervezeteknek, hogy ne tegyenek semmit, a magyar demokrácia megsegítésének érdekében.
    Tisztelettel kérem, ne ott tessenek leveleket küldözgetni a békés jólétből!
    Tessenek felállni a nagy klubfotelből, szépen hazafáradni,- persze csak akkor, ha a trottyos nadrág, és az Altzheimer megenged ekkora utazást-, és megbeszélni velünk a dolgokat. Majd mi elmondjuk mit akarunk, és mi is itt az igazság. Nem kell helyettünk levelezni senkivel, hiszen tudunk mi írni, ha akarunk. Na ahhoz persze kevés a bátorság, mert szembenézni a valósággal sokkal kellemetlenebb dolog az üres szócséplésnél, és az aljas hazudozásnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  28. bizony az amerikai magyarok ezen idősebb korosztálya lázálomban él. Ugye lobog bennük a jobboldali tűz, mert haza zavarta őket a szovjet hadsereg a Don kanyartól. Cserkész nevelésük nyomán nem adják fel soha. Az idő azonban befedi emléküket. Remélhetőleg a németek fasiszta érzelmű öregei is lassan, a generáció váltás nyomán csak egy rossz emléke marad a kornak. Az újfasiszták , nagy kérdés miből meritik erejüket. Miért engedik meg a hatalmak újjászületésüket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  29. Vélemény! Ez a kérdés sokakban felmerült már, de minden ország más miatt engedi meg a létezésüket. Van ahol tényleg demokrácia van, és azért. Ott viszont ellenőrzés alatt tudják tartani őket. Nálunk más a helyzet. Itt a regnáló kormány nem “engedi”, hanem TARTJA őket, és előveszi a dobozból, ha szüksége van rá. Cél a megfélemlítés. Miféle hatalom az, ahol összeeresztik ezeket a barmokat békés tüntetőkkel? Normális demokráciákban halál pontosan nyilvántartásba vannak véve. Itt eltakart pofával törnek-zúznak, és ha a rendőrök fellépnek ellenük, akkor a rendőr megy a dutyiba. Egy másik kérdés is felmerül bennem egyre gyakrabban. Ki finanszírozza őket? Egy olyan országban, ahol a szegénység mindent elborít, egy-egy ilyen egyenruha biztosan nem 47000 Ft-ba kerül, azon kívül a megélhetésüket, kiképzésüket is fizetni kell valamiből. Csak nem a mi adóforintjainkból? A szenilis levelezgető vén barmok meg jobb ha ott maradnak ahol vannak. Ha esetleg ide tolnák a pofájukat, őket is el kellene tartanunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  30. Kik is azok a hazug magyaroknak nevezet amerikaiak,nevűk csak van,lehet igazságosan véleményt irni roluk,feltárni a hazugságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Ez a Lipták csak maradjon ott ahová ment évekkel ,vagy évtizedekkel ezelőtt , Ha annyira nagy “Hazafinak” tartja magát akkor miért távozott más országba? Csak a saját érdeke vezette , akkor, pedig ne osztogassa, az észt .Nekünk is van eszünk , csak pénzünk nincs ……Vagy eszünk sincs.!!!!..Hiszen meg lehet élni 47.000E forintból !!!!! Kinek ? Nekünk ,Matolcsynak ,Liptáknak ? Amióta ilyen hideg van az országban korábban megyünk aludni ,a takaró alatt legalább nem fázunk. ….. Ezeket az okoskodókat ,sokáig küldeném a friss levegőre -15 -20C fokban éhen, szomjan gyalogoljanak ,úgy ahogy a Miskolc-i emberek tették . .Petőfi Sándor gyalogolt a19. században Debrecenből egy kis kabátban. Ebből is érződik ,hogy mennyire elkeseredettek az emberek………Obamát nem az amerikai magyarok választották meg, hanem az amerikaiak , Liptákocska! Magyarországon is vannak tanult emberek !!!A tudomány krémje Amerikába ment ……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. A világhírű társadalomtudós, Francis Fukuyama az American Interestben megjelent írása teljes magyar fordításának elolvasása után,…
    …………
    Erre a cikkre történt államtitkári válasz elolvasása után…
    ……………
    Illetve…
    ……….
    Az államtitkár válasza, amire Francis Fukuyama What’s Wrong with Hungary? (Mi baj Magyarországgal?) című írásában felel: című írás elolvasása után….
    …………….
    A következő a meglátásom:

    Azt írja Fukuyama:
    “Mint a posztban megjegyeztem, a klasszikus brit Westminster-rendszer messze nagyobb hatalmat összpontosít a miniszterelnök és a Parlamentben többséget szerzett párt számára, mint a magyar alaptörvény.”
    ……..
    Innentől kezdve nem tudom miről ír Fukuyama, de egyre jobban azt látom hogy a valós problémák mellett elmegy, és azokat a problémákat szedte össze egy csokorba, amit a hatalomból kiesett emberek sérelmesnek tartanak, ez pedig a lakosságot nem érdeklik. Miből áll ez a csokor? :
    1.A bírók nyugdíjba vonulása. Senkit sem érdekel az hogy ők most haragszanak, mert korábban mennek nyugdíjba, és családjuk nem élvezi a nagyobb jövedelmet. Kis számú embert érint.
    2.Magánbiztosító.: Az „állam”i biztosítót a kapitalista állam találta ki(és nem a kommunizmus), mert a magánnyugdíj pénzárakat szétlopták a világon mindenhol. Senkit nem érdekel a probléma, hogy akik a magánnyugdíj-rendszerből jól éltek, azok most nem kapnak pénzt. Kis számú embert érint.
    3.Bankadó. Ez megint csak sokak helyeslését váltja ki.
    Ellenzők= kevés számú ember.
    3.Vallásügyi törvény kevés számú embert érint.
    4. és a többi, stb……….
    …………….
    Egy professzortól többet vártam volna el, de Fukuyama írása nem szentírás.
    …………
    Valós problémák :
    1.Látens rejtett rasszizmus, ami sokszor nem kerül kimondásra, csak hallgatólagosan annak megfelelően cselekszenek.
    2.Állami kölcsön felvétele nem az ipari beruházásokra megy, hanem szétosztják.
    3.Jogkövető,jó szándékú ember számára élhetetlen a társadalom.
    4. És a többi,stb,…………
    Sőt, a további meglátásom a következő:
    Valójában nemcsak a hatalomból kiesett emberek panaszainak összegyűjtése folyik,hanem
    Fukuyama írásához kapcsolódóan sokan XXI.századi vallásháborút és keresztényüldözést akarnak elindítani.
    A kommunizmus primitív ateizmusa jóval több ártatlan ember elpusztítását eredményezte mint a nácizmus, Valójában a kommunizmus és a nácizmus is keresztény és katolikus ellenesek voltak.
    Hazugság összemosni a nácizmust a katolicizmussal, hiszen az áldozatot akarják összemosni az elkövetővel.
    Ezzel szemben az összes egyetemeket a katolicizmus alapította a X és XV század környékén, és a tudomány ennek folytán mintegy Isten sugallatára tudott csak kifejlődni a mai formában. Az ateizmus fellépett a tudományosság látszatában, holott tudománytalan és a tudomány akadályozója.
    Az ateizmus a mai napig a szofisztikus szó-gimnasztikában szójátékban jeleskedik.
    Egyes „szentek” elismerését a katolikus egyház nem követeli meg híveitől, különösen egyes szentek vitatott kijelentéseit sem. Az erre épített bírálat így csak kártyavár, ügyetlen szójáték. Ez mind mellébeszélés.
    A valóság (konkrétum) az amit egyes riporterek csináltak a rasszizmus bizonyítására, ami a következő:
    A „más fajúnak” tekintett polgár elment albérletet keresni, és nem talált mert azt mondták neki hogy az albérlet már elkelt.
    Tíz perc múlva ment egy „azonos fajú” , és annak már volt albérlet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  33. Feladta: Liptak Jozsef
    Cimzett: Amerikai Magyar Nepszava
    Elkuldve : 2012 jan. 24.

    Nyilt level Liptak Belanak !

    Kedves Bela !

    Te az Egyesult Allamokban elsz, egyetemi tanarkent megvan az evi 100 000 $-os fizetesed es nincs reszed azokban a mindennapi gondokban, amivel mi magyarok itthon szembenezunk nap mint nap: a novekvo munkanelkuliseggel, a kormany felelotlen gazdasagpolitikajabol fakado inflacioval, az altalanos elszegenyedessel, hanem gondtalanul abrandozhatsz ott kinn a regi “Hoskorrol”, a szep emlekekrol tavol a mai magyar valosagtol. Szerenyen megkerdeznem, miert nem jossz haza? Ez lenne a te jellemprobad es hazafisagod bizonyiteka, hiszen mar nincs kommunizmus, nem uldozne senki. Ha pedig ezt nem vallalod, mert nincs kedved egy 40 m2-es lakasban lakni a villad utan akkor szepen kerlek, ne a palya szelerol kiabalj be, ne akard iranyitani azok sorsat, akik, itt elnek, hanem hagyd meg ezt a jogot nekunk.

    Ami pedig az eszreveteleid illeti:

    Emlekeztetlek, hogy tavaly osszel maga Matolcsy miniszter ur dicsekedett azzal, hogy “sikerult kipenderitenunk az IMF-et Magyarorszagrol.” (En nem vagyok gazdasagi szakember, de mar akkor tudtam, hogy Magyarorszag a 21.sz-i eletszinvonalat nem tudja fonntartani hitel nelkul, szantani pedig senki sem fog visszaterni sem faggyugyertyaval vilagitani).Sajnos kormanyunknak erre 2 honap kellet, hogy rajojjon. Milyen dilettans tarsasag ez kerdem en? Szegyenszemre vissza kellet kullogniuk, kaparni az ajtot es egetni bennunket is. Ha ezt a hibat egy cegnel koveti el valaki mar reg repult volna, de miniszter lehet barki ebben az orszagban igy is.

    A szemet demokracia cim engem nem sert. Nem vagyok azonos Orban Viktorral. Aki ot kritizalja az engem nem bant sem azokat, akik ellene szavaztak. Honnan veszed a batorsagot, hogy veluk azonosits es azt mondd, hogy engem is bantanak?
    Ne legy a partfogom, majd en szolok, ha bant valami.

    Megkerdeznem tovabba, hogy a Fidesz mit csinalt amikor a csocselek megostromolta a televizio epuletet, rendorautokat gyujtott fel, es a rendorseg follepett ellenuk? Rohant Brusszelbe es bepanaszolta a torvenyesen megvalasztott kormanyt, hogy veszelyben a demokracia, es szankciokat surgetett. Ok mert teregettek ki nepuk szennyeset ? (megjegyzem, hogy amikor kiderult az oszodi beszed,amely mellesleg a legoszintebb politikai megnyilatkozas volt – Orban erre nem kepes meg zart korben sem noha gatlastalanabbul hazudik mint Gyurcsany) aznap este a kozszolgalati hiradoban beolvastak a Fidesz kozlemenyet, mely igy szolt (akkor meg volt mediaszabadsag): “Elorehozott valasztast akarunk, vagy forradalommal kell elsoporni a kormanyt”(vajon ma ilyet be lehetne olvasni a kozszolgalati TV-ben?) Masnap megjelentek a “forradalmarok” es elkezdodott a Magyar Televizio “folszabaditasa”. A Fidesz rogton reagalt es azt mondta:”Ehhez semmi kozunk, ez provokacio” pedig 24 oraval azelott ok robbantottak ki. A megnyert valasztasok utan aztan ismet bekes tuntetok lettek a destruktiv elemek, akiket a brutalis rendorok bantalmaztak. (Egyebkent az olasz es francia rendorseg sokkal kemenyebben lep fol ilyen esetekben, Olaszorszagban meg halalos aldozat is volt.)

    A kormany megbuktatasarol: Konradnak mint szavazonak jogaban all egy darab szavazattal hozzajarulni ehhez, en viszont toletek vennem el a szavazati jogot. Aki nem itt el ne iranyitsa az itt elok sorsat.

    Az utcai politizalas a fidesz egyik destruktiv modszere volt, amikor az utcara csoditettek a szimpatizansaikat. Pl. nagyon jol tudtak, hogy az egyetemi oktatas regi strukturajat nem lehet fonntartani tobbe, kifogytak a forrasok, megis utcara vittek az embereket a 10 000 ft-os tandij ellen szavazni, ok most 1 000 000 ft-ot a szazszorosat bevezettek. A 300 ft-os vizitdij ellen is nepszavazast kezdemenyeztek, ok most korhazakat zarnak be, orvosok tavoznak kulfoldre. Milyen part az, amely tudatosan egy orszag tonkretetelen munkalkodik, csak azert, hogy minel elobb levaltsak a meglevo kormanyt?

    Es vegul: attol, hogy egy rothedo kormanyrol szepet mondunk nem lehet becsapni sem az Uniot, sem az Egyesult Allamokat. Ennyire butanak hiszed oket? Ha ennyire hazafi vagy itthon lett volna a helyed a rendszervaltas utan, ebben a kurzusban, amely a kereszteny voltanak hangsulyozasa kozben az iszlam fele nyit es a kerszteny Europat ki akarja iktatni. Orban egyik elso utja allamfokent Kadhafihoz vezetett, nemreg pedig Irannal targyalt csak szerencsere a vilag jozanabb fele emlekeztette, hogy embargo alatt all es ne merjen uzletelni vele.

    Osszefoglalva : Te egy kepmutato ember vagy aki nem vallalja a gyakorlatban a hazafisagat, csak a szajaval, mivel nem jossz haza. Te mit latsz, ha reggelente a tukorbe nezel, amikor egy nalad sokszorta jobb embert kritizalsz, aki raadasul itt el es ezert joga azt mondani, amit mondott.

    konrád györgy

    1983 Herder-díj
    1985 a Charles Veillon Alapítvány Európai Esszédíja
    1986 a skandináv békeszövetség kitüntetése
    1988 az antwerpeni Instelling Egyetem díszdoktora
    1989 Maecenas-díj
    1989 a mainzi Tudományos és Irodalmi Akadémia Wilhelm Heinse-medálja
    1990 Kossuth-díj
    1990 Manès–Sperber-díj (Bécs)
    1991 a német könyvkereskedők Béke-díja
    1991 a Nemzetközi PEN Club irodalmi békedíja
    1996 a Francia Becsületrend
    1998 Közép-Európa-díj
    1998 Sztjepan Mitrov Ljubisa-díj
    1998 Felix Meritis-ösztöndíj (Hollandia)
    2000 Goethe-emlékérem
    2001 Nemzetközi Károly-díj (Aachen)[9]
    2001 a VII. kerület díszpolgára
    2003 a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal
    2003 Nikola Tesla-díj
    2004 Budapest díszpolgára
    2007 Franz-Werfel-díj

    A kerdeses “Konrad”- elemzes (nagyon talalo es elegans) :

    http://nepszava.com/2012/01/uncategorized/a-demokracia-es-a-diktatura-hataran.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201202

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Bollobás Enikő irodalomtörténész, honnan ért ehhez?! Találtak egy önmutogatásra betegesen hajlamos, fanatikus volt MDF-es pártapácát, ( Zwack Pétert tönkretevő követtitkár nő) szolgalelkű jobboldali szolgálót, aki hajlandó volt ezt nyilatkozni. Bizonyára megkapja érte a jutalmát! Ez a nő minden időben megtalálja holkell dörgölödni. 1985-ben Csóri Sándorról írt ’szigorúan titkos’ jelentéséket, meg kitudja kiről amit nem tudtak az irattárban felgönygyöliteni még. Aztán szegény Zwack-ot is simán megfigyelte…feljelentések százait írva a Magyar Külügyminisztériumnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán megvásárolja az amerikai sajtót 2012. december 6. csütörtök | AN

Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI 2012. november 22. csütörtök | AN

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

BBC-felmérés: a világ Obamára voksolna 2012. október 23. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos