Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bártfai Imre: Békemenet a nagy semmibe 2012. január 27. péntek 4:23

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bártfai Imre: Békemenet a nagy semmibe

Vonul a tömeg, vonul, éltetve a kormányt, a hazát, fújolva a zsarnoki uniót, csak úgy porzik utánuk a város. Elgondolkodik az ember. A TV-ben azon a bizonyos csatornán lenyalt hajú, pomádés agytrösztök, kormányhű intellektuelek küldik mennybe vezetőinket, retúr nélkül, nekik örökre ott a helyük.
Apám morog: vajon hány melós van ezek között, akik itt vonulnak? Ő már csak ilyen, valahogy a hitgyülis „Vidám vasárnapot” se tartja túl őszintének. Ahogy egy épeszű ember sem.

Közben a haza bölcsei a tévében kifejtik, hogy a magyar nép nem valami ellen tiltakozik (azok a balosok), hanem valamiért. (Ööö akkor mi is ez az unióellenesség?) Nem vonul mindennap az utcára, védeni az érdekeit, de tiltakozó hajlamunk erős. (Más szóval: rohadtul nem tudjuk, mi az a demokrácia, mindez virágnyelven előadva.) Meghatározó tömegről beszélnek. Erre reagálnia kell az állítólagosan demokrata Nyugatnak, kacsintanak össze. Az Operaháznál nem volt meghatározó tömeg, persze, persze sag’ schon… A balos nem ért a demokráciához.

Olyan ez, mint a „Palacsintás király” című mese. Tudják, abban táncol-énekel az udvar, a himnusz az, hogy „Egy szál derelye” stb., éjszaka meg lopják ki a köteg sonkákat, szakajtó kolbászokat a hű udvaroncok a királyi raktárból. A népnek nincs semmije.  Viszont, amikor a király megeszik hetvenhét palacsintát, azt hazafias módon rögtön bevezetik az évkönyvekbe. „Páratlan hőstett!”-rikoltja az udvari hadvezér. Másnap megint lopják a sonkát.

Páratlan ez a tüntetés is. Nem ironizálok, demokratának tartom magam, elismerem a nép szavát. Remélem tényleg a népé.

Elnézve a vezetőket, hát… Kicsit mégis olyan érzés, mintha a Piedone, a zsaruban felvonult volna a Csonkakezű a Camorrával együtt az igazságszolgáltatás tisztaságáért. Enyhén szólva is hiteltelen. Lehet beszélni a buszokról is, amikkel vitték a tüntetőket közköltségen (nem tudom lehet-e ezt bizonyítani), de lehet meghajolni a népakarat előtt is, mint a nagy jobbosok. (Mélyen hajolnak meg, mert „véletlenül” épp azt akarja a nép, amit ők.) Impresszív tüntetés, bár fiatalok alig voltak, viszont voltak milliomosok, korábban Szlovákiába adózó vállalkozók, no és Pataky Attila, a szívcsakra tudója.

Nem érti az áldott jó magyar ember, hogy ha a kormány szimpatizánsai kerülhetnek minden kulcspozícióba, ha a köztársasági elnök kétes hírbe keveredhet, ha a kormány rohamtempóban, társadalmi konzultáció nélkül alkotmányoz, hoz törvényeket, rendel el pereket és letartóztatást, miközben ismert sikkasztók és tolvajok szabadon rohangálnak, ha a sajtó kivágja a kormányfőnek nem tetsző embereket, manipulálja a híreket: az NEM DEMOKRÁCIA.

Mint ahogy az sem demokrácia, amikor valaki a káros, pazarló, értelmetlen gazdaságpolitikáját alkotmányba iktatná. Széleskörű konzultáció nélkül gyökeresen átalakítja az oktatást, a közigazgatás egyes részeit, leváltja a bírói kar egy részét, szolgalelkű sajtót nemz, önkényes adókat vet ki és rendeletek alkot, sokszor egyszerűen pénzbehajtási vággyal. Igen, az ottomán szultán megtehette ezt, meg a mongol nagykán is, de ha hozzájuk ragaszkodtok, akkor fel is út, le is út. A magyar történelemben eddig mindig a nyugatos irányzat nyert (igaz, nagy nehezen, és keveset). De nyert.

Egyszer hazánk egy neves, egyébként „balos” filozófusának, aki azt állította, az igazságosság=törvény, azt találtam mondani: akkor a nácik is igazságosak voltak, mert törvényt úgyis olyat alkottak, amilyet akartak. Megorroltak rám. Hát nem értitek, ha egy játékos szabja a szabályokat, akkor a többinek lőttek? Akkor cinkelt lapokkal játsszák a játékot?

Nem bíztok Európában… És jobb lesz nélküle? Tudjátok ti, kedves felvonuló polgártársaim (mert ismerőseim is vannak köztetek), hogy él egy átlagos orosz, kínai ember? Tudjátok ti, mi történt azokkal az újságírókkal, akik Putyint kritizálták? Efelé tartotok ti? És ha nem, hát mi felé? Mennyi megszorítás kell még nektek, mennyi jogsértés, Szijjártó és Giró-Szász urak mennyi üres magyarázkodása hogy felébredjetek?

Ti tényleg mindent megesztek? Hogy a csalás erény, ha a legmagasabb polcon ül, de halálos vétek, ha a köznép betonján trappol? Hogy a Gonosz csak külföldről érkezhet, és hogy igazhitű huszárok vezetik a népet? Szerintetek a 80 huszár, a vértanúk, a kurucok olyan kormányért vonulnának veletek, amelyik önkényes megszorításokkal, kalandor, társadalomromboló, autoriter politikával „centrális erőteret” épít hű kegyenceinek?

Magyarország több mint 800 évvel idősebb az USA-nál, igen, így van. (Ha 1000-től számolunk, akkor kicsivel kevesebbel.) Amit azonban ti lehagytatok a transzparensekről, kedves feleim, az az, hogy az USA kétszáz éve demokrácia, mi pedig 1989 óta vagyunk csak demokrácia, ha egyáltalán vagyunk. Úgyhogy, ha az USA jó tanácsot akar adni a demokrácia kapcsán, azt azért megköszönhetjük. Fáj nektek, hogy beleszólnak a dolgunkba, és elismerem, abban igazatok van, hogy a szlovák nyelvtörvénybe nem szólt bele az Unió keményen, pedig kellett volna. De most a mi érdekünkben szólal meg, mert a demokrácia mindnyájunkért van: a sajtó, a független bíróság nem az EU szálláscsinálói. Vagy talán a bankadó ellen üvöltött Cohn-Bendit Brüsszelben Orbánnal?

Ki a ti ideálotok, Alba herceg vagy Caraffa? Mert csak ők tüntettek volna elnyomó uraikért. Bizonyosan nem az européer, frankofón Rákóczi fejedelem, korának művelt államférfia. Elhiszitek – gondolom –, hogy Trianon az, ha betartjuk, amit megígértünk az Uniónak, hogy nem hozunk demokráciaellenes törvényt. De bármit is gondoltok, pénzt nem ad majd a gyűlölt külföld a semmire, bedőlő gazdaságra, félkegyelmű politikára. Akkor mi lesz, majd kalandozni megyünk, vagy kínai barátaink megvesznek minket kilóra? Tüntetés megint, uniós zászló égetése, netán elégetitek a 168 órát, a HVG-t, az Amerikai Népszavát, a Le Monde-ot stb. jelképező bábukat? Meg is kell, hogy együk majd a szalmabábokat, más nem lesz, kedves hazafiak. Úgyhogy jó ropogósra süssétek majd meg a bábukat, egy ideig nem lesz más főétel.

Sokan a vezetőitek közül, akik most elöl lépkedtek a sorokban, könnyen megtehetik, hogy lelépnek, ha bedől a magyar állam pénzügyileg. Vajon mi, egyszerű emberek, ti, akik kint voltatok, és én, aki nem, mi mit fogunk csinálni?

„Térdre, imára” – ezt kurjongatta nemes nemzetvezetőnk annak idején poénból a papoknak, amikor még nem volt nagykeresztény, amikor még nem valami jezsuita Szent Grálból itta a mindennapi kávéját.

Igaza volt, jól látta, előre: imára magyar, mert rajtad már csak az Isten segíthet. Ha a nemzet barátai vonultak a békemeneten, akkor igaz Kant mondása is: „A barátaimtól óvj meg Istenem, az ellenségeimmel majd elbánok magam is.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (55 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +65 ( 79 szavazatból)
Bártfai Imre: Békemenet a nagy semmibe, 4.7 out of 5 based on 55 ratings

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Kedves Imre!
    Úgy érzem, egyetértünk, hogy “a hülyeség nem termelőerő!” Egyébként megint csak gratulálni tudok az írásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (42 szavazatból)
  2. Térdre,imára” …talán ekkor és itt kezdődött.Ez a semmirekellő párt felismerte az érzelmileg

    befolyásolható vallásos tömegek felhasználásában rejlő,- úgy tűnik határtalan-, lehetőségeket.Bár az

    elvesztett választások nem igazolták ezt a sanda mocskos módszert ,de tudjuk,hogy az egyik

    vereségük úgyszólván véletlen volt.A győzelem már egy beérett helyzetben következett be és a

    baloldalon is sokan “munkálkodtak” érte…
    Határozottan állítom nem a Mari nénik és a Jóska bácsik a felelősök !!!!
    Ezért kérem ne minősítsük őket,mert ők csalóka eszményekért lépnek fel mert hát Ők HISZNEK!!!
    A BŰNÖSÖK azok akik ezeket az egyszerű embereket mocskos propagandájukkal becsapják és

    az egyházak hathatós segítségével törtek és nyerték el a hatalmat.
    Ezzel a hatalommal visszaéltek, és akik hittek MEGCSALATTAK !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (37 szavazatból)
  3. Nagyon “igaz Kant mondása is: „A barátaimtól óvj meg Istenem, az ellenségeimmel majd elbánok magam is.””
    Kiváló írás – talán ez már egy átlag magyar számára is felfogható! Gratula!
    Ilyen szellemes gondolatébresztőkre van szükség és a remény hal meg utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (36 szavazatból)
  4. NAGYON JÓ írás!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  5. bruckenbacker kapitány

    Nagyon jó a cikk! Gratulálok a szerzőnek, remélem sok hasonló minőségű írással ajándékoz meg bennünket és remélem nem kell ilyet írnia nagyon sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  6. “…Sokan a vezetőitek közül, akik most elöl lépkedtek a sorokban, könnyen megtehetik, hogy lelépnek, ha bedől a magyar állam pénzügyileg. Vajon mi, egyszerű emberek, ti… mi mit fogunk csinálni?…”

    - Eldrad megmondja, mert Eldrad nagyon okos ám…

    Szóval, ebben az esetben az fog történni, hogy a cserben hagyott fitymesz- zombik dühöngő fenevaddá változnak, és nekimennek mindenkinek, AKI NEM A FITYMESZ- MAFFIA TAGJA, és/ vagy kitartottja.

    Hogy miért?

    - Mert ezek az ótvar, lelki nyomorékok ebben az esetben is meg lesznek róla győződve, hogy szeretett vezéreiknek az “idegenek”, meg a komcsik miatt kellett menekülniük, és amúgy is, az egész katasztrófát is ez utóbbi két csoportnak köszönhetik.

    Ennyi… nem bonyolult ez.

    Nem hiába nevezem ezt az átokverte magyarföldet, ezt a reménytelen, mentális (és minden egyéb) csődtömeget az angol munkatársaim számára is érthetően “hungary” helyett “fuckgary”- nak… persze, meg is magyarázom, miért.

    És a mélymagyar életbölcsesség axiómáival szemben az átlag angol nem hülye, nem műveletlen tapló… így pontosan értik, miről van szó.

    Jaj nekünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  7. Nagyon jó cikk! Kár, hogy intelligencia kell a megértéséhez, meg egy kis műveltség. Na ez a kettő hiányzott a nagy “Békemenetből”. (Már bocs, de szerintem fingjuk se lenne, ha megkérdeznéd, ki az a Caraffa? Melyik Való világban szerepelt? AVV5-ben biztos nem, azt mindennap nézzük!!) És ezt ismerte fel nagyon jól ez az Orbán gyerek. A tömegnek nincs esze. Viszont ők vannak sokan :) Ha az ő nyelvükön szólsz, ha az érzelmekre, indulatokra hatsz: nyertél. Ha az eszükre próbálsz hatni, vesztettél. Ördögi kör, mert a “populista demokrata”, az egy antagonisztikus ellentét, nem? Puszi nektek :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  8. Ezek hol éltek 89 előtt nem tűnik fel nekik az azonosság?
    Csak a Kádár nevét cserélték le a s@gg nyalók nagy része maradt!!!!!
    Milyen szert szednek ezek? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  9. Mindent elmond, ha megnézzük hol volt Pataky “művészúr” és hol volt Bródy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  10. Tancs Kaszabell!
    “…nem Marinénik és Jóskabácsik a felelősök!!!”
    .
    Viccelsz? Akkor ezzl azt mondod, hogy Marinénik és Jóskabácsik ne is szavazzanak, mert alkalmatlanok rá. Tudtommal a magyar választók nagyobbik fele felnőtt ember. Ha abból indulunk ki, hogy mindenki átverhető és át is verték őket, akkor igaza van Orbánnak és bűntársainak: minek ezeknek demokrácia.
    .
    Hát ki a franc választotta meg Hitlert annak idején, talán nem a német Marinénik és Jóskabácsik? De bizony ők. Ne mentegessük őket, mert vagy lusták voltak elolvasni a hatalmas példnyszámú Meinkampfot, vagy – még rosszabb – azért szavaztak rá mert olvasták.
    .
    Persze, hogy az egyéb körülmények is befolyásolják a “a néptömegek” ide-oda csapkolódását a propaganda szélrózsa – sokszor viharos – fuvallatai között, de azért mégis az ő kezükbe adtuk a népfelség elvén alapuló szavazás, választás lehetőségét. Ők pedig éltek ezzel a lehetőséggel. Kik úgy, hogy hagyták magukat a józan észtől eltérő eszmék áramlatai által eltéríteni, kik pedig úgy, hogy nem mentek el szavazni és képtelenek voltak felfogni, hogy tulajdonképpen gyakorlatilag e lépésükkel – illetve nemlépésükkel – szavaztak. Ennek a tömegnek, a népnek igen kis hányada annak ellenére, hogy ismerte azokat a körülményeket, amelyek másokat oda sodort ahová, ők – tudatosan -mégse szavaztak a diktatúrára, pontosabban ellene szavaztak.
    .
    Kedves T.K.! Arról van szó, hogy vagy elfogadjuk, a népfelség elvét, azaz a demokráciát, vagy megette a fene az egészet.
    .
    ui: Sokan szeretik az ún. kollektív felelősség fogalmát is elhesegetni, felllazítani, hiszen valóban, jogi értelemben lehetetlen tömegeket a bűneikért – mert voltak a történelemben ilyenek – felelősségre vonni. Azonban legalábbis az erkölcsi felelősséget soha nem lehet elkendőzni, legföljebb tagadni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke

    Kadhafi mellett is százezrek vonultak fel. Amikor egy kormány tüntetést szervez sajátmaga támogatására, az már rossz jel. Ha valahol jól mennek a dolgok, akkor nem kell azt százezres tömeggel bizonygatni. Másfelől: hiába mondogatja százezer ember, hogy nem jártam rosszabbul, a tények makacs dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  12. Szabadságharc közben szervezett békemenet jól jellemzi annak próbáját
    hogyan lehet beetetni a zembereket. Újból magyarságérzetet pumpálva
    a külföldön élő magyar állampolgárokba. Pesti tüntetésre busszal érkezve
    már vitték táblákat “nem leszünk gyarmat”. Természetesen úgy gondolták,
    hogy lakóhelyükön otthon. De mit szólnak a mellettük lakók, akik otthon
    maradtak? Nem jöttek ilyen békemenetre, mert ők békében szeretnének
    élni Szerbiában, Romániában, Szlovákiában is a velük együtt élő
    barátaikkal.
    A menetet szervezők ismertek hazánkban is, külföldön is.
    Például Széles Gábor ki bemelegitett kádáréknál. Az akkori nyugati
    korlát miatt bevezetett embargót kijátszva üzletelt fejlett nyugati
    termékek behozatalával. Csak egy példa. A VIDEOTON mellett
    lekoppintották a francia eredetű CDC1010-es sorozattal jelzett
    - klf melléknevű – Z80-as processzorral rendelkező számitógépet.
    Megbuktak ugyan vele. Külföldi piackutatásra ugyanis eredeti
    francia gyártmányt vittek. Természetesen az előlapon átragasztott
    myagyar gyártmányra utaló feliratokkal. A franciák észrevették.
    Bukott is Széles, mivel a kormány éppen akkor akarta bőviteni
    a francia-magyar kapcsolatokat. Hagyjuk a többi problémát.
    Lényeg inkább az, hogy mindig a más pénzét használva
    gazdagodott. Ügyes! Már személyes megjelenésével is
    bizonyitja hol áll.
    Nyilvánvaló a kormány melletti tüntetésre mindig lesz pénz.
    De ki pénzeli az ellenzék egyes csoportjait, mert semmi sincs
    ingyen. Azt hiszem látható a különbség.
    A kormánymenet régi beidegződött jelszava: “a béketábor
    legyőzhetetlen, a béke útja biztos út…..”. De hová is vezet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  13. Nagyon jó irás, csak az a baj,hogy az orbán féle istenimádok, nem fogják fel az értelmét.
    A környékemböl 1 – 2 olyan ember ment el, akik életükben nem dolgoztak semmit, amugy 2000Ft -ba került a felmenetel, de nem ök fizették. Felmerül a kérdés vajon kik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  14. Én még tartok attól, hogy Orbán a kettős beszéd mellett taktikázik és mint a kutya a vizet, minden rendszabályt amit számára előirnak le akar rázni.
    További sarkalatos törvényeket vizsgál a Velencei Bizottság.
    Már nem sokáig kuruckodhat, komoly szakember mondják meg, kaphat-e védőhálót, ahogy ő nevezi. Már csak az EU-ban reménykedhetünk a labancokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  15. Hát kicsit olyan érzésem van, mint a Zsidóknak Egyiptomba a kivonuláskor illetve az azt megelőző időben!
    Harcolunk a szabadságért, a nép felemelkedéséért, de ha eljön az angyal és meg kell jelölni a házainkat, hogy a pusztulást elkerüljük, akkor bizony hátunkon a batyuval, kezünkbe botunkkal, állva kell a vacsoránkat elfogyasztani hogy indulásra készen legyünk, és akkor végleg elmegyünk!

    Ne így legyen! Győzzön a józan ész és a mérhetetlen szabadságvágyunk, itt ebben a Hazában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  16. 1.Viktor Bejrútban járt ,ti értitek ezt,milyen kapcsolatokat építünk arafele?
    2.egyre több ismerősöm kap az önkormányzattól ingatlan adóbevalló papírt(kommunális). Ti mit tudtok erről nekem úgy tűnik indul az ingatlanadó biznisz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  17. Bártfai Imre, Gratulálok Az egyik legjobb irás amit mostanában olvastam,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  18. Érdekes dolog, hogy tavaly március 15-én alig voltak a régi népgyűlésekhez képest a Nemzeti múzeumnál. Okt.23-án minden kormánypárti politikusnak le kellett lépnie valahova. Most milyen lelkes tömeg ünnepelte a ducét. Melyik volt az igaz? Szerintem a fizetett tömeg verzió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  19. Tisztelt Bártfai úr!
    Az írás nagyon tetszett, csak kár, hogy az érintettek nem olvassák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. Van Adynak egy publicisztikai írása. A címére nem emlékszem. Bennszülött törzsek ünneplik magukat. A gazdagok egy napig, a szegényebben két napig, a legszegényebbek három napon át dobolnak táncolnak stb. Az derül ki az írásból, hogy minél rongyosabb egy nép, annál hosszabb a himnusza. Ezt látjuk. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  21. egy nagyon egyszerű, nemigen politizáló ismerősöm azt mondta erre a felvonulásra, hogy minek kéne utcára menni az embereknek a KORMÁNYÉRT?
    ha elégedettek a kormánnyal az emberek, élik az életüket, és nem a miniszterelnök képével vonulnak , …
    önszántukból mért mennének?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Köszönöm mindenkinek. Az Önök által említett dilemmán (akinek kéne az nem olvassa) magam is gondolkodom. De múltkor se sikerült élő beszédben egy antiszemita, bár a kormány hibáit látó embertársamat jobb belátásra térítenem, az orbánizmus és a rasszizmus is betegség talán egy határ után :(

    Erre nézve Matolcsy úr szellemi kórképét ajánlom. (hat hónapos fogantatás, 47 ezerből meg lehet élni stb.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Végre! Már két külföldi magyar állampolgár közölte kintről nem a kormány
    melletti tüntetésre hozták ingyen busszal és költségtéritéssel,
    hanem az elnyomás ellentüntettek!
    KINEK VOLT ERRE PÉNZE?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Miután elküldtem két ismerősömnek,
    http://hirszerzo.hu/szemle/2012/1/23/213_millioba_fajt_a_szombati_bekemenet_PACDAX
    Válasz1
    Beszélgessünk egy kicsit arról, hogy mit loptak és privatizáltak el Gyurcsányék, Meggyesiék, Bajnaiék a magyarok vagyonából!
    válasz2
    “miután nagyon unatkozol….”
    Hitt hegyeket mozgat, főleg ha pénzelik is. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Túlavasúti – rossz a kérdés! KINEK az elnyomása ellen? Csak nem a kormány ELLENES tüntetésre indultak? Nem tudnak magyarul OLVASNI?
    http://orulunkvincent.blog.hu/2012/01/21/o_ertunk_mi_erte
    Dr. Boli Ch.T 2012.01.22. 14:17:08
    “Itt van az ősz, itt van újra, szép, mint mindig énnekem,
    De van, ami ennél is szebb; erről szól az énekem:
    Mint mikor a must borrá lesz; erjed és forr a dalom,
    Teljhatalmat adott nékem a fülkeforradalom.
    Felállok a hordócskámra, onnan szólok szerteszét,
    Hallgatom a részvényindex hullásának lágy neszét.

    - Húzz el onnan, rossz hordón állsz! Szól lentről a ráció,
    De hordócskámra nem hallatszik fel csak az ováció.
    - A hordód teli puskaporral, cselekedni kéne rég!
    Hosszú az a gyújtózsinór, és még csak a vége ég.
    - Vak ló viszi szekerünket, pont neki a falnak!
    Beszédetek hasztalan; mint harsona a halnak.

    Orrom alatt kis bajusz nő, és lendítem a karom,
    Eláll majd a fal az útból, mivel nagyon akarom.
    A főügyész, a főbíró, főelnök, s a főbankár,
    Aki minket ellenőriz, vagy bármiben főbenjár;
    A mi kutyánk kölykei mind, lehet öt vagy hat alom,
    A lényeg, hogy megmaradjon kezünkben a hatalom.

    Nem tetszik az új alkotmány? Vannak benne viszály okok?
    Nemsokára módosítjuk: Én leszek a királyotok!
    Rengeteget spórolunk majd választáson, pártokon,
    Szövetségest is találunk koreai partokon.
    Itt hagyunk vén Európa, szűkmarkú vagy, le veled!
    Pénzed vártuk, nem pedig a neheztelő leveled.

    Aki kuruc; az nagyot fúj, és nem kicsit lehel,
    Címlapokra kerülünk, mint híres ősünk; Lehel.
    Ha kürtünkbe nagyot fújunk; világ bele siketül,
    Kína elvolt jól magában, majd nekünk is sikerül.
    Igaz nagyobb, na de tudjuk; a méret nem minden,
    Jólét lesz itt már holnaptól, szinte minden szinten.

    És, ha netán nem sikerül, még akkor is megérte,
    Béget a nép továbbra is, nem haragszik meg érte.
    Államcsőd, és összeomlás nem probléma nálam,
    Szimpátiatüntetésre gyűlik majd a nyájam.
    Ha elbukom, vélem bukik majd az egész nemzet,
    A leghíresebb magyar leszek, akit apa nemzett.”
    feketemelos
    forum.portfolio.hu/topic.php?t=17399
    Mielőtt még eltűnik… :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Kedves kekec
    2012. január 28. szombat 22:38
    Az ATV fórumon két hozzászóló ismertette a félrevezetés lényegét.
    Az egyik erdélyi-, a másik délvidéki rokonától értesült. Mivel Erdélyben
    több helyen élnek rokonaim, próbáltam érdeklődni. Marosvásárhelyről
    és Szatmárnémetiből tudtam meg, hogy ők személyre szóló értesitést
    kaptak. Abból nagyon is tudtak olvasni. Ugyan elég zavaros volt a szöveg,
    de abból kitűnt, hogy a magyarság elnyomása ellen össze kell fogniuk
    és ezt bizonyitaniuk kell azzal, hogy pontosan meghatározott helyen és
    időben jelentkezzenek az értesitésben meghatározott személynél akitől
    költőpénzt, hideg kaját kapnak és buszon átjöhetnek az anyaországba
    ingyen oda-vissza. Mindkét család nagyrészt munkanélküliekből áll. Pedig
    jó szakmájuk van. Kaptak az alkalmon. Szabadkoztak, hogy az egész olyan
    hirtelen jött. Elfelejtettek fehivni. Tehát ők tudtak abból olvasni, amit kaptak.
    Máskor kérlek nézd meg jól a hivatkozást, mert az egy múltidőben irt, a
    szervezés valóságos jellegét meghamisitó közlemény.
    Különös élményként szolgált beszélgetésünk, mivel onnan minden másként
    látszik. Meglehetősen másformán, kormány, ellenzéki és EU vonatkozásban.
    Más az ottani tájékoztatás és más az innen érkező. Onnan is láttam mindkét
    városban kissé eltérő a tájékozottságuk. Ott “romániaiúl” kavargatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Bocsi. Még annyit ott kissé összemosódik a kormány és a
    jobbik magyarkodása. Egyik sem tudta, hogy ezt párt szervezné.
    Mindkét család csak annyit tudaott, hogy a kinti magyarok szervezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Pintér négyszáz ezer főnyi résztvevőt deklarált. Ő már csak tudja ! ! Mi viszont azt tudjuk, hogy eddig bármely tömegrendezvényre, bármely pártnak vagy szervezetnek, legfeljebb és maximum százezer fő, budapesti illetőségű személyt sikerült összeverbuválni. Most sem volt ez másképp. Ha Pintérnek igaza van, már pedig miért ne lenne, akkor háromszáz ezer főt szállítani kellett. Kisebb, nagyobb és még nagyobb távolságról. Ha jól számolom, ehhez kb. hétezer középméretű autóbusz megmozdítására volt szükség. A Fidesz már ellenzéki korában bejáratta ezt a verklit…Nem okozott gondot megismételni. Most már csak azt van hátra, hogy pintér közölje: Mennyiért !!! Egyéb járulékos költségeket is hozzáadva-persze…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Túlavasúti – milyen hivatkozást kellene alaposabban meg néznem? És a még nagyobb kérdés: KINEK az elnyomása ellen (azaz a “magyarokat” ki nyomja el, hogy az ellen külföldön kell tüntetni)? Ráadásul miért nem otthon tartottak szimpátiatüntetést? És nagy öröm, hogy te világosabban látsz az ottani kommunikációs különbségekben – de ettől mi nem lettünk okosabbak. Talán fejtsd ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Kedves kekec
    2012. január 29. vasárnap 14:58
    Már bocsánat. Nem esnék ebbe a tévedésbe, hogy Erdélyben mindenki
    rendelkezik internettel és akinek van hozzáférése az folyton a mások
    véleményét bújja és olyan irásokat keres, amihez – szerinte – semmi köze.
    Node az én rokonaim – mivel munkanélküliek – örülnek, ha élnek. Nincs
    pénzük internetre. Hiába tudnának e témakörben magyarul olvasni.
    Ne gondold, hogy mindenki – hozzánk hasonlóan “eleresztve” – velünk
    azonos módon kiváncsiskodik.
    Kérded:
    “Nem tudnak magyarul OLVASNI?” és felhivod a figyelmünket erre:
    http://orulunkvincent.blog.hu/2012/01/21/o_ertunk_mi_erte
    A hivatkozást elolvasva semmi összefüggést nem látok az olvasott
    irás és a rokonaim részére küldött meghivó között. Különösen akkor,
    ha őket nem érdekli a politika, de munkanélküliek lévén, szeretenék
    Budapestet látni (Erdélyből!). Ráadásul ingyen. Megjegyzem az
    egyik család pesti sétát tett, a tüntetés helyett. Meghivták őket, de
    senki nem kérte tőlük mit csináltak. Időben visszautaztak. Örültek
    az ingyen kirándulásnak. Ennyi!
    Én arról itam, hogy a meghivóról milyen szöveget olvastak be nekem
    a telefonba. Valamint arról, hogy ott “romániai” tájékoztatás között
    élnek. Voltál már Erdélyben bizalmas családi körülmények között
    beszélgetni? Ne hidd, hogy az itteni viszonyokat hozzád hasonlóan
    ismerve forradalmárkodni jöttek. A helyi szervező általuk távolról
    ismert személy volt, aki a meghivó szövegéhez hasonlóan valami
    magyar szervezetre hivatkozott. Hézagpótlókén hozták őket a
    - valamilyen csellel – tőlünk szerzett pénzen. Valakinek ez megérte!
    Csak mellékesen kérdem itt az országból hasonlóan ködös
    személyre szóló invitálás nyomán mennyien mennének mondjuk
    Párizsba ingyen-busszal retúr, költőpénzzel, ingyen élelemmel.
    Nem hiszem öntudatból mindenki vissza utasitaná.
    Hogy erről mi a saját véleményem? Ismerem és megértem őket.
    A helyzetüket mélyebben ismerve azt hiszem te is megértenéd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Folytatva az előzőt:
    Sikerült egyeztetni aradi és temesvári rokonaimmal is. A a család 3 főből
    áll házaspárok középkorúak nyugdijhoz közelebb, velük él a nagymama.
    Lányuk Temesvárra ment férjhez a sváb családi eredetű Hanzlihoz.
    Temesváron kapott meghivónak főleg a nagymama örült, mert a Rózsika
    sirjára akart virágot hozni. Mivel úgy tudták, nem lehet a csoportot elhagyni
    igy ketten jöttek Pestet nézni, a nagyi nélkül. A Hősök terén lévő nagy
    kavarodás miatt, mivel tudták hogy a hősök terén mondják meg hogyan
    jöhetnek haza, otthagyva a tüntetést, gyönyörködte a fővárosban.
    Megjegyezve közölték: ki tudja lesz-e még életükben alkalmuk erre.
    Temesváron Hanzliékat meg sem hivták, mivel ők nem magyarok.
    Tudnak arról, hogy ott is volt valami szervezés. Hanzlit azonban félig
    magyarként tartva magát érdekli mi történik nálunk, de ő az ilyen
    hülyéskedéssel nem törődik, ami nálunk folyik.
    Kedves Kekec
    Kérlek gondolj arra, itthon milyen információáradat zúdul ránk is. Ebből
    láthatsz “tisztán”, de ők ott A román nemzeti “szócsőből” és a Romániai
    magyar pártokból, valamint felőlük hozzájuk érkező információk
    összességéből gondoltam arra a kifejezésre, Hogy ők “romániaiúl”
    tájékozottak. Aki az ittenit sem ismerve álmai után fut, hogy értené őket?
    Ne feledd ők ott születtek, ott élnek tudják: “a kutya ugat a karaván halad”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Túlavasúti – nem nyugtattál meg, mert ugyanilyen feltétekkel (ingyenbusz, költőpénz, totális tájékozatlanság a helyi viszonyokban) képesek majd szavazni is eljönni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Kekec – ráéreztél, de honnan tudod, kire fognak szavazni?
    Másrészt, sajnos legalább a tények egy részét, bizonyitottnak látom.
    Mit gondolsz, mit változtatna a mi ellenzékünk helyzetén az ottani tüntetés?
    Eddig úgy gondoltam én is, hogy itt politikáról vitázunk, nem a vallásos hitről,
    de van néhány érdekes tabu egyesek fejében. Nem tudják a kettőt
    szétválasztani. Kiki a saját vallásos érzelmei szerint szelektál. Én úgy látom
    - a vitában – mihelyst a vallás szóba kerül összekeveredik a szezon a fazonnal.
    Szeretnélek megnyugtatni, ez van, de ott sem mindenki “vakondok”.
    Talán ilyen alapból kiindulva kellene valamit “tenni is”, az – álmainkra
    alapozott vita mellett – hogy változzon. Minket ne félts tudjuk hol a helyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Nagyon úgy néz ki, hogy ez volt a főpróba a szavazási mozgósításhoz!?!? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Szervusz Túlavasúti!
    “de honnan tudod, kire fognak szavazni”
    Erre nem válaszoltál.
    Ezek szerint Erdélyben is kampányolni kell a nem fideszes jelölteknek.
    Azért a pénz az úr!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. rupcsi 2012. január 30. hétfő 21:18
    Akiket ismerek és megkérdeztem tudom. A többiekről mitsem tudok,
    ezért a költői kérdés. Vegyétek már észre, ilyen probléma is jelen van.
    Csak nézitek mi történik ott, MIÉRT NEM LÁTJÁTOK? Szerintem
    egy internetezőnek illik önállóan is gondolkozni. Az általános iskola alsóbb osztályában ugyan oktatják matematikából az egyszerű következtetést.
    Felnőttkén gondolkodva látva a történteket, miért nem következtetitek ki
    mivé válhatnak. Hiszen ez a játékelméletben is többkimenetű eseménysor.
    A sopánkodás nem elég. Miért tőlem kérdezed, ha gondolkodsz a fennálló viszonyokon magadtól is rájöhettél volna, azt hiszem. Vagy te belátsz a szavazófülkébe? Nem véletlenül billentyűzgetek. Még mindig azt hiszitek,
    hogy minden az álmaink szerint magától megy.
    Visszakérdem: te kimennél oda pénzért szavazni? Én nem gondolom,
    hogy mindenki jellemtelen. A demokráciában te sem tűrnél korlátozást.
    Feltétlenül le kell irnom ezeket, mivel a hozzászólások egy része nagyon
    egyoldalú, szinte gyerekes. Miért nem tudod/akarod az események minden
    lehetséges kimenetét látni, azok valószinűségével együtt?
    Ne hidd, hogy ez a helyzet tetszik nekem, de ez van. Te se légy vak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Aki pár ezer forintrért eljön a kormány melett tüntetni az ugyanúgy pár ezer forintért ezekre fog szavazni.Külföldön élő magyaroknak nincs veszteni valójuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. rupcsi 2012. január 30. hétfő 21:18
    Szervusz
    Meglepetésként szolgáljon, ha az emlitett három családból át is jönne szavazni
    valaki, én biztos vagyok benne, hogy sem a FIDESZ-KDMP-re, sem a jobbikra
    sem más – olyan jellegű – pártra nem szavaznának, ők magyarként jobban
    utálják a Tőkésféléket mint. én, vagy te. A Magyarországban lakó rokonaim
    némelyike közül már nem tenném tűzbe a kezem. Máshol már irtam, hogy az
    őszinte beszélgetésünk közben emlitették, hogy gyónás közben megkérdezte
    a pap: kire szavaztál fiam. Sajnos abban a környezetben – nemcsak a
    családban – nagy az egyház befolyása, amit én már lelki terrorként értek.
    Ezért itteni, nem ottani magyarként viselkednek úgy, amit a környezet
    elvár tőlük. A szavazófülkébe egyikünk sem lát be.
    Úgy érzem e mellett továbbra is őszinték vagyunk egymáshoz, némelyiknek
    ennél nagyobb titkait is meg szoktuk beszélni nyiltan és őszintén. Ilyen a
    rokonságunk azon része, akikkel tartjuk a kapcsolatot. Elég népes ez a
    család. Ilyen a család lelkülete, amit főleg – a kapcsolat folytán – megismert
    klf tragédiák erősitenek. Vagyis folyamatos kapcsolatból adódó kölcsönös szeretetből ismerjük egymást. Van úgy, hogy közben félév is kimarad, de
    őszintén örülünk egymásnak, mint rokonok. RITKA !?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos