Ronai and Ronai
AMERIKAI

Botrányra készül a Betyársereg az Új Színháznál 2012. január 26. csütörtök 15:31 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Botrányra készül a Betyársereg az Új Színháznál

Budapest – Köztörvényes bűnözők és a velük rokonszenvezők csoportja kívánja megzavarni az Új Színház einstandolása és nyilas kézre juttatása ellen tiltakozók gyűlését február elsején. A Betyársereg nevet viselő csoportosulás a szélsőjobboldal teljesen kezelhetetlen kinövése, amely már jobbikos vezetőkkel szemben is alkalmazott fizikai erőszakot.

Műsorváltoztatásra és egyes színészek távozása miatt átalakításokra kényszerül a szélsőséges nézeteket valló Dörner György, akinek az Új Színház élére történt, sem a jó erkölcsnek, sem a jog előírásainak meg nem felelő kinevezése nemzetközi botrányt keltett. Miután több hazai író és már nem élő szerző örököse kikérte magának, hogy darabjait Dörner vezetése alatt játsszák, márciustól ezek, valamint a Dörner által kifogásolt darabok helyett vendégelőadások lesznek.

Márta István, akinek nevéhez az Új Színház nemcsak sikeres igazgatása, de alapítása is fűződik, tizenhárom évi működés után napokon belül leköszön. Márta az Országos Színháztörténeti Múzeumba vitette át a teátrum valamennyi dokumentációját, a szövegkönyveket, maketteket és molinókat, így Dörner csak az üres falakat tudja einstandolni. Egyes színészek is úgy döntöttek, nem hajlandók közreműködni tovább, ha az Új Színház nyilas vezetés alá kerül. Gáspár Sándor és Pokorny Lia most már biztosan megy, mások később döntenek, de nyilván lesznek köztük, akik anyagi kiszolgáltatottságuk miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy nyíltan szembeszegüljenek Dörnerrel.

Mint Márta István nyilatkozta, egyelőre még nem tudja biztosan, február elsején vagy másodikán kell átadnia Dörnernek a színházat, az viszont biztos, hogy a demokratikus közvélemény elsején szervez Márta eltávolítása és az Új Színház fasizálása ellen demonstrációt. Az egyik szélsőjobboldali portál szerint ennek megzavarására készül két militáns neohungarista szervezet is azok közül, akikről Orbán Viktor Strasbourgban kijelentette, hogy betiltotta őket.

Az agresszivitásáról ismert Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) élén az a Toroczkai László áll, akinek felbújtására a csőcselék a Gyurcsány-beszéd elhangzása után 2006-ban megostromolta a tévészékházat. A HVIM tevékenységi körei közé tartozik az úgynevezett Magyar Sziget évről évre történő megszervezése. A verőcei rendezvénysorozat az európai náci szubkultúra egyik legfőbb találkozóhelyévé nőtte ki magát. A HVIM mellett a Betyársereg elnevezésű, öntörvényű szervezet is a demonstráció megzavarására készül Tyirityán Zsolt vezetésével.

A tüntetést a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) szervezi február elsején délután öt órakor. Mint közleményükben olvasható: „Tarlós István főpolgármester a hazai és a nemzetközi tiltakozások hatására a színház egyik tervezett vezetőjét Csurka Istvánt ugyan ’ejtette’, de az igazgató kinevezését nem vonta vissza. A cégért ugyan levette, de a kocsmáros attól még megmaradt.” A MEASZ „nem teheti meg, hogy ezen a napon szótlan maradjon! Szolidárisak velünk az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének (FIR) tagszervezetei is, melyekben sok ezer holokausztot átélt és jelentős európai ellenállási mozgalmakban harcolt ember van.”

A szervezési feladatokat is magára vállaló egyik szélsőjobboldali hírportál figyelmezteti a rendzavarásra készülő nácikat, hogy szándékosan nem jelentenek be ellentüntetést, így senki ne vigyen zászlót vagy transzparenst, mert az már okot adhat a rendőrségnek a beavatkozásra. Bejelentett tüntetésen egyébként a magát sehol nem regisztráltató, földalatti szervezet, a Betyársereg nem is vehetne részt. Az obskúrus önszerveződésről sokan tévesen úgy gondolják, az úgynevezett cigánybűnözés elleni erőszakos fellépés a célja, ehhez képest nincsenek adatok arról, hogy a betyárok valaha akár roma, akár nem roma bűnözőket megfékeztek volna, arról viszont annál több, hogy ittasan inzultáltak, összevertek bárkit, aki épp az útjukba került.

A szervezet honlapján külön felhívja a csatlakozni kívánók figyelmét, hogy a büntetett előélet nem jelent problémát, hiszen a tagok többsége már volt valamiért büntetve. A Betyársereg egyébként kikéri magának a feltételezést, hogy őket bárhol is be lehetne vetni rendcsinálásra, hiszen ez nem az ő dolguk, ugyanakkor azt sem szeretik, ha számon kérik rajtuk, „ha egy betyár leittasodik vagy megver egy magyart. Mi az elején rögzítettük, hogy Rózsa Sándorék csapata a példaképünk. Ők bizony sokat mulatoztak, ittak, sőt néha raboltak is. Mi is írtuk, hogy nem vagyunk szentéletűek. Magyarokat pedig – ha tiszteletlenek vagy árulók lettek – Rózsa Sándorék is rendszeresen elpüföltek. Amennyiben valaki így viselkedik velünk, mi is elnáspángoljuk ezután is, lehet az magyar, vagy éppen eszkimó” – zárja rövidre a témát a Betyársereg honlapja.

Több esetből kiviláglik, hogy a társaság fő célja a rendbontás, és habozás nélkül nekimennek a velük egyívásúaknak is. Szegeden tavalyelőtt a Disznótoros pálinkafesztiválon törtték be egy jobbikos orrát; Kunszentmártonon egy koncert hallgatóságát verték meg különösebb ok nélkül, és Békéscsabán is több embert kórházba juttattak. Gyulán pedig a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület gyűlésén verték meg Novák Előd jobbikos képviselőt, amiért állítólag börtöntölteléknek nevezte az egyik betyárt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 26 szavazatból)
Botrányra készül a Betyársereg az Új Színháznál, 4.7 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. Nem lehet őket nem meglátni?
    Ezek lesznek a felmentő sereg.Már miért ne engednék őket szerveződni? Amit derogál a hatalomnak elvégezni, mert túl mocskosnak tartja, azt majd ezekkel végezteti el. Ha lehet majd vidéken, mert ott nincsenek annyira szem előtt.Ők meg majd mossák kezeiket a külvilág felé,hogy nem is sejtették…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  2. Jimbo!
    Eldrad!
    haaaat igen ugye pl,; a Sayeret Egoz-t megjart valakik……………….!de meg a Mishmar h’Gvul-t vagy a YaMaM-ot megjartak is alaposan elnaspangolnak a teljes betyar csurhet ugy hogy orok eletukre emlegethetnek!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  3. Mindenki figyelmebe ajanlom a kovetkezo epuletes olvasmanyt!!!!
    a net-en,;
    168 ora Online,;-a betyarsereg celja a magyar harcos genetika!
    Bod Tamas irasa!
    ennek a riportnak utolso kerdeseire adott valasz SOK MINDENT MEGMAGYARAZ!!!! foleg azt hogy ma 2012 ben letezhet legalisan az EU-s magyarorszagon egy magat nyiltan NYILAS-nak,NACI-nak,FASISZTA-nak vallo felkatonai tomorules amelyik buszken hirdeti orszag vilag elott hogy alkalom adtan akar az Al-Quaeda-val kozosen is harcolna!!!!
    Na kerem!!ERRE NAGYON-NAGYON Oda kellenne figyelni!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  4. http://karancs.nolblog.hu/archives/2012/01/27/Lesz_terrorelharitas/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Asher:

    - Az ám… de ezek a tohonya férgek azért jól tudják, kibe köthetnek bele, és kibe nem.

    És bármennyire, bármilyen betegen gyűlölik a “zsidókat”, azért tudják ezek jól, ki lenne a fölényes győztes egy beszarsereg VS izraeli diákok verekedésben.

    Bár, kívánom, egyszer kössenek beléjük… komolyan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Nincsenek bejegyezve. Vezetőjük saját bevallása szerint fegyházban volt és saját nyilatkozata szerint az állam terroristaként tartja Őt nyilván. Melyik az a civilizált ország ahol működhetnének? Ők arra hivatkoznak, hogy nincsenek bejegyezve ezért nem lehet Őket betiltani, e mellett a saját honlapjukon leírják, hogy az Ő szemükben a törvények nem sokat érnek! Vezetőjük a Vér és Becsület szervezet vezető aktivistája volt amit viszont betiltottak mint a gárdát. A Begyársereg nincs bejegyezve ezért nem lehet betiltani, így gondolkodnak. A hatóságok meg csak nézik! Európa közepén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Feleselő:
    Francot sem érdekel egy “nemlétező” és láthatólag politikai huliganizmusra blazírozó gang előélete , öntörvényei és vezetőjének az életrajza.
    Az érdekel mikor kapcsolja már végre le őket a Rendőrség.
    De megkérhetlek hogy addig se reklámozd őket folyton , köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Eldrad: Szerintem lesz ott egypár – ha nem is izraeli diák , de bunyós pesti zsidó srác. Ugyanis megint vannak ilyenek. Egy ilyen “invitálásnak” pedig nem lehet ellenállni, ugye. Főleg, ha egy ilyen Tyirityán-féle kezd csaholni – jól emlékszünk, miket mondott nemrég…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. “…bunyós pesti zsidó srác. Ugyanis megint vannak ilyenek…”

    - Ha ez igaz, akkor én örülök neki.

    Nem is volna baj, ha a tespedő magyarsztáni galutban újraéledne mondjuk Imi Lichtenfeld szelleme…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Geyza! Én nem reklámozom őket csak felhívtam a figyelmet néhány tényre. Szerintem a hatóságok semmit nem tesznek. A Vér és Becsületet feloszlatták. Azonban most a Betyársereg néven működnek és hivatalosan nincsenek bejegyezve mégis működnek. Ezt a hatóságok nem tudják leállítani. A magyar társadalom tudná leállítani, ha megváltozna a közgondolkodás, azonban most ott tart a dolog, hogy fiatalok tömegei mennek különböző szélsőséges szervezetekhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Aki lebecsüli a Jobbikot, a Betyársereget, vagy általában a szélsőséges szervezeteket az naiv. Valamikor Hitlert és Szálasit is lebecsülték és mi lett belőle. Ezt a kérdést nem tudja megoldani “néhány pesti zsidó bunyós srác” Már az általános iskola felső tagozatában is hatalmas mértékben terjednek ezek az eszmék, a középiskolások körében pedig az ilyen Tyirityán -félék már Hősnek számítanak. Ezt pedagógus ismerőseim mondták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Ráadásul vannak olyan történelem tanárok akik még uszítják is a diákokat. Az egyik önkormányzat pedig az általános iskola bejáratánál állította fel a Trianon emlékművet. Fideszes önkormányzat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. A gyerekek és fiatalok lelkét mérgezik a nacionalizmussal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. “- Mi a véleménye Adolf Hitlerről?

    - Egy európai szintű, nagy hatású politikus, akinek a valós megítélése még várat magára. ” Tyirityán Zsolt egyik nyilatkozata. Ebből látszik, hogy a betiltott Vér és Becsület szervezetből létrejött Betyársereg mit is akar valójában. Lebecsülni őket nem szabad! A hatóságok pedig semmit nem tesznek. Nyílt neonáci, fasiszta propagandát folytatnak és sokszor erőszakos cselekményekre szólítanak fel, mégis a hatóság, a magyar állam engedi, hogy szervezkedjenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Nem bunyós, pesti zsidó srácokkal lehet a kérdést megoldani. Uzival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. feleselo!!
    latom te megnezted a riportot a fobetyarral!!
    epuletes volt mi??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. A főbegyár gyerekkorában egy kövér, gyenge fizikumú, félénk gyerek volt. Gyerekkorából ismerem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Csurka-dráma mindenáron 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Bank Center: a biztonsági őrök nem hibáztak 2012. március 19. hétfő | AN

Tarlós másodszor nem figyelmezteti Dörnert 2012. február 28. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos