Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romney a befutó, de ez még nem a célegyenes 2012. január 11. szerda 10:39 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romney a befutó, de ez még nem a célegyenes

Manchester – A szavazatok közel 96 %-ának összeszámlálása után Ron Pail 39 %-kal áll az élen, Huntsman és Gingrich 23 és 17 %-kal messze lemaradva követik a kettes számú előválasztáson. Az Iowában Mitt Romneyt nagyon megszorító Santorum 9 %-kal a negyedik helyre szorult, Rick Perry pedig, aki már Iowa után is a visszalépést fontolgatta, egy percentre volt jó az új-angliai államban.

Tizenöt százaléknál valamivel többet sikerült Mitt Romneynak Ron Paulra rávernie a New Hampshire-i republikánus előválasztáson, ami nem azt jelenti, hogy most már mindenképp Romneyval kell számolnia Barack Obama elnöknek novemberben, de azt egyértelműen, hogy a volt massachusettsi kormányzó jó úton van az elnökjelöltség felé.

Romney négy évvel ezelőtt is próbálkozott, és az akkori eredményei eltörpülnek a mostaniak mellett, ami arra mutat, hogy jól kihasználta az elmúlt három évet. Bizonyos értelemben márn most történelmet ír, hiszen ő az első, közhivatalt be nem töltő republikánus jelöltaspiráns, akinek egymás után sikerült Iowát és New Hampshire-t is hoznia 1976 óta, amikor Iowa pole pozícióba került a republikánus előválasztásokon.

Jók az esélyei arra, hogy a következő műsorszámban, Dél-Karolinában is jól szerepeljen, és ha ez a január huszonegyedikei megmérettetés sikerül, akkor mondhatja el magáról, hogy innen igazából már csak elrontani tudja a dolgot. Dél-Karolinát viszont szinte kötelessége megnyerni: 1980 óta nem akadt olyan republikánus elnökjelölt-aspiráns, aki ne nyert volna ebben az államban.

Sok lesz a dolga addig, mivel a republikánus előválasztó közönség teljesen másra vevő Dél-Karolinában, mint New Hampshire-ben. Az új-angliai államban a republikánus szavazók hatvan százaléka mérsékeltebben áll hozzá a liberális és szociális témákhoz, míg a dél-karolinaiak jóval konzervatívabbak, így hát számukra Romneynak az érem másik oldalát kell felmutatnia.

A fiatal szavazók körében népszerű másodiknak befutó Ron Paulnak eleve számítania kellett arra, hogy New Hampshire sokkal „öregesebb” állam, itt csak 13 % azok aránya, akik életükben először választanak novemberben, szemben Iowával, ahol 38 %.

Jon Huntsman volt utahi kormányzó mindent egy lapra, New Hampshire-re tett fel, ami csak a harmadik helyhez volt elég, jókora lemaradással, de a politikus kijelentette: egyelőre nem száll ki. Gingrich és Santorum a kiábrándító tíz százalék körüli eredménnyel épp csak befértek az élbolyba.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Nem Romney javult 2008-hoz képest, hanema mezőny ennyivel gyengébb. Akkor McCain, Giuliani, Huckabee volt a választék, ma Bachmann, Perry, Paul. Nem igaz, hogy senki se érzi a különbséget…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Romnyi halad ezerrel, de ez a mormon hattere nem
    igazan segit majd neki az evangelikus kereszteny szavazoknal. Meglatjuk, meg van sok ido.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Hajrá Mitt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Nagy szégyen lenne Amerikára, ha egy totalitárius szekta lelkes tagja, Romney elnök lehetne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. GaborNYC

    “Romnyi halad ezerrel, de ez a mormon hattere nem
    igazan segit majd neki az evangelikus kereszteny szavazoknal”

    Egy evangélikus protestáns valószínűleg inkább Obamára szavaz, mint egy mormomra, mert ez hitbéli probléma. A legvalószínűbb persze az, hogy inkább el se megye szavazni.

    Szóval ha a mormogó Romney lesz a rep. elnökjelölt, akkor biztos Obama második mandátuma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. egyertelmu, hogy Romney nem fog tudni Obama ellen nyerni szoval ha O lesz a repik jeloltje azzal tuti obama 2. mandatuma…Szerintem hiaba kapja Romney a legtobb szavazatot ha ot utasitjak el a legtobben bar erre szerintem hamarosan rajovunk :

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

Romney jobb kapcsolatokat ígér Izraellel 2012. október 9. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos