Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gingrich feljött, mint a talajvíz 2012. január 22. vasárnap 10:21 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gingrich feljött, mint a talajvíz

Charleston – Negyven százalékkal, azaz csaknem negyedmillió szavazattal diadalmaskodott Newt Gingrich házelnök, akinek a jelek szerint Délen hamarább megbocsátották, hogy a harmadik feleségét fogyasztja, mint Északon.

Második helyen végzett az eddigi előválasztásokon éllovas volt massachusettsi kormányzó, Mitt Romney 28 százakékkal, őt Rick Santorum követi a harmadik helyen (102 ezer szavazat, 17 %). Ron Paul a negyedik 13 percenttel. Herman Cain, aki már rég kiszállt a versengésből, annyira népszerű az államban, hogy 6324-en még így is rászavaztak, ami 1 százalékot jelentett.

Az eredményhirdetés után egy továbbra is magabiztos Mitt Romneyt láthattunk nyilatkozni, aki kijelentette: minél hosszabb és szorosabb a versengés a republikánus előválasztáson, ő annál erősebb lesz; a verseny különben is csak jót tesz mindenkinek.

Elválik, igaza lesz-e, Dél-Karolina azonban inkább éppenséggel Romney gyengéire tapintott rá, konkrétan arra, hogy a republikánus szavazók jobbszárnya nem is áll annyira mögötte, mint azt sejteni lehetett. Ebben az államban az előválasztásra feliratkozó szavazók több mint egyharmada nyilvánította magát nagyon konzervatívnak az exitpollok tanúbizonysága szerint, és Mitt Romney azért kapott ki csúnyán Newt Gingrichtől, mert ezeknek a szuperkonzervatívoknak csak az ötöde szavazott rá, 45 %-uk viszont Gingrichet látta szimpatikusnak.

Több jelölt sokáig lovagolt Gingrich három házasságán és évtizedekkel ezelőtti nőügyein, nyilván abban a reményben, hogy az erkölcsösebb választókat sikerül ezzel elidegeníteni. Ez azonban nem csak a jobboldali republikánusoknál nem jött be, de a vallásos embereknél sem. A republikánus voksolók hatvan százaléka evangéliumi keresztény Dél-Karolinában, és Romney a húsz százalékukat tudta megszólítani, fele annyi embert, mint Gingrich.

Mitt Romney továbbra is favoritnak számít, de egyáltalán nem biztos még, hogy csakugyan elsőként fut be, mert továbbra is kételyek vannak a tekintetben, hogy csakugyan ő lenne az az ember, aki képes legyőzni Barack Obamát. A négy éve nyert első afro-amerikai elnök három válságév alatt, rendkívül kedvezőtlen kül- és belpolitikai környezetben, folyamatos kilenc százalékos munkanélküliség, egeket verdeső benzinárak mellett, hidegháborúra emlékeztető külpolitikai viszonyok között is talpon tudott maradni, szavazói javát megőrizte, és ha most lenne az elnökválasztás, nem biztos, hogy nem ő nyerné.

Obama a következő hónapokban a válság lassuló levonulására, az állástalanság enyhülésére, egyre javuló makrogazdasági tendenciákra számíthat, s ha még egy Irán elleni háborút is bevállal, szinte bizonyos, hogy négy év elteltével nem kell kihurcolkodnia a Fehér Házból.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Gingrich feljött, mint a talajvíz, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Sok idő és munka van még hátra. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Mindegy ki, csak Romney ne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. remelhetoleg lenyomja roomney-t rendesen!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Atyaeg!Mintha Jelcint latnam…Az a kis szoke meg az extitkarno” jelenlegi feleseg,akivel az elo”zo” asszonyt csalta,osz’t ez a manus nagy konzervativ mi?
    Kepmutato’!Mint az a pap,aki bort ivott es vizet predikalt…
    Asszonyka orcacskajara igen sok puder kerult..Nagy a kontraszt!:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Romney, Gingrich, egyik kutya masik eb, ami a politikajukat illeti. Es csak az szamit. A feleseg ugyan kit erdekel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

Romney jobb kapcsolatokat ígér Izraellel 2012. október 9. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos