Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mit tesz az EU, ha Magyarország diktatúrába csúszik? 2011. december 10. szombat 19:25 | AN

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mit tesz az EU, ha Magyarország diktatúrába csúszik?

New York – Ezt a kérdést tette fel a New York Times-ban vezetett blogjában Paul Krugman, Nobel-díjas közgazdász. Annak kapcsán említi ezt, hogy már ennek lehetőségéről zajlott egy beszélgetés a nagy hírű Princeton egyetemen, ahol egykor nemcsak Einstein, hanem Neumann János is tanított.

Az EU perifériájának országaival foglalkozó rövid publicisztikájában Paul Krugman Magyarországot is megemlítette, mint a legrosszabb helyzetben levő országot, ahol nemcsak gazdasági bajok vannak, hanem azzal is számolni kell, hogy az ország belecsúszik egy diktatúrába. Azt kérdezi Krugman, hogy mit csinál majd az EU, ha az egyik tagországában diktatúra lesz?

A kérdést annak kapcsán vetette fel, hogy már az egyébként érdektelen és periférikus Magyarországról beszélgettek a Princeton egyetem egyik programjában. Itt vetődött fel a kérdés és a lehetőség, hogy Magyarország a demokratikus Nyugat részeként, az EU tagjaként belecsúszik egy igazi diktatúrába.

Ma a hivatalos kommunikációban Magyarországot általában joghiányos, irányított demokráciaként határozzák meg. De arra egyre többen felhívják a figyelmet, hogy ez nem a végleges állapot. Az orbáni törvénykezés olyan kereteket hoz létre, amely egy nem totális diktatúra alapjait teremti meg, de ha komolyabb ellenállás alakulna ki az Orbán-rendszerrel szemben, akkor akár totális diktatúra bevezetésére is alkalmas.

Magyarország már ma sem jogállam, a hatalmi ágak megosztása nem létezik, nincs sajtószabadság, csak egyeseknek van vallásszabadság, eltörölték a világnézetileg semleges, demokratikus alkotmányt, és a választójogi törvény bebetonozza az állampárti Fideszt. A független törvényhozó hatalom megszűnt, a parlament a demokratikus látszat fenntartására hivatott, de a végrehajtó hatalom törvénykezik benne, és a diktatúra kiépítésének törvényeit szavazzák meg. A parlamentnek nincs ellenőrző funkciója, a bírói hatalom függetlenségének felszámolása folyamatban van.

Magyarország jelenlegi állapotában nem léphetne be az Európai Unióba, és most az a kérdés, hogy ha a diktatúra teljesen kiépül, és már nem lehet mentegetni a rendszer jellegét, akkor mit tesz Európa, maradhat-e Magyarország az Európai Unió tagja? Annál is inkább, hogy a diktátor jelölt EU-ellenes, nyugati demokrácia-ellenes szólamokat hangoztat, szembemegy az EU érdekeivel és értékrendjével. Megfigyelők szerint egyedül a gazdasági érdek és a gazdasági kiszolgáltatottság tartja még Magyarországot az Európai Unióban, és a nyugati demokráciák között. A “sajátos magyaros észjárásra” épülő Orbán-rendszer szabadságharcot vív, függetlenedni akar, amelynek vége az Európai Unióból való kilépési szándék lehetne, ha Magyarország nem szorulna rá a nyugati demokráciák, Amerika és az EU pénzére, segítségére. Ez Orbán legnagyobb bánata.

Hogy az EU mit tesz, ha lesz egy olyan tagországa, amelyben diktatúra van, arra egyelőre nincs válasz.

Vajon mikor volt “birka” a mindenkinél okosabb magyar nép? Eszébe jutott már valakinek, hogy azt eszik, amit főztek? Gondoltak már arra, hogy a hasuk alapján szavaztak, ezért halnak éhen? Méghozzá úgy, hogy nemcsak a jólét lehetőségét, hanem a szabadságot is elveszítették.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (58 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +79 ( 83 szavazatból)
Mit tesz az EU, ha Magyarország diktatúrába csúszik?, 4.9 out of 5 based on 58 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Dr.Elme 2011. december 11. vasárnap 12:03
    “Suli elvégzése után kérésre azonnal megkapod az állampolgárságot. Nem kell félni, belevágni!
    Kint lehet jövőképed. Pl.: Egy segédmunkás, vagy szakképzetlen nSuli elvégzése után kérésre azonnal megkapod az állampolgárságot. Nem kell félni, belevágni!

    Kint lehet jövőképed. Pl.: Egy segédmunkás, vagy szakképzetlen női eladó Ausztriában nettó 2500 Eurót keres havonta, pedagógus, mérnök 4000-5000-et, targoncás 3500-at.”
    .
    Ne kábítsd az olvasókat, mert amiket leírsz, az köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ausztriában például van elég minijob, ami heti kevés órás munkát és havi 400 eurós jövedelmet jelent. Abból a havi lakbért sem lehet kifizetni, nemhogy megélni mellette.
    .
    Az eladókat sehol nem fizetik átlag fölötti bérrel, te az álmok világában élsz. Egy üzletben a munkavégzéshez nyelvtudás kell, anélkül coki.
    A cégek, boltok, éttermek stb. 400 eurós minimunkára alkalmaznak, akit akarnak, mert hatalmas a választék.
    Teljesen rapszodikus a naponkénti munkaidőbeosztás, amellé más munkát nem lehet elvállani. A cégeknek 2-3 minibéres munkaerő nagyon megéri, de a dolgozóknak éhhalál.
    Lehet persze angol tanári diplomával takarítani is ugyanennyiért, de amellé is kell egy normális kereset, aki megkeresi a másik fél helyett is a megélhetésre valót. De azok nem a betámolygó külföldiek, hanem a bennszülöttek. A kör ezzel bezárult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. A szubjektumra hívom fel a figyelmet ismét. Ti elfogultak vagytok Gyurcsánnyal. Ehhez jogotok van, de ne mondjátok, hogy ez objektív vélemény. Én inkább hajlok Viktornak hinni, mint Gyurcsánynak, és ehhez is jogom van, bár igyekszem egyenlő mércével mérni. Jobban örülnék, ha Viktor is mondana egy öszödi beszédet, és kiteregetné az összes szennyest a saját és pártja háza tájáról, mert onnantól sokkal erősebb erkölcsi alapja lenne a szocik korrupcióját és többi bűnét sorolni.
    Igen, Viktor is egy diktátor hajlamú vezető. Erős, kolerikus, és nehezen , ha egyáltalán képes bevallani a hibáit, tévedéseit. De én még hiszek abban, hogy nem azért van hatalmon, hogy a magánvagyonát hizlalja, hanem vannak nemzeti szintű céljai. Ezek persze konzervatívak jelenleg, ami nem népszerű a liberális tábor számára, de legitim vezető még mindig. És ez szubjektum ismét. Én speciel a jelenlegi fő céljainak többségével is egyetértek (módszereivel nem mindig). Hozzá kellett már nyúlni egy csomó dologhoz, amihez szándék, vagy erő híján eddig senki nem nyúlt.
    Gyurcsányról én is visszakérdezhetnék, hogy ti tényleg nem látjátok, hogy ő legalább annyira hatalom mániás, sőt szerintem valamilyen komplexusa is lehet, bár én inkább betegnek mondanám. (és ez nem gúny, hanem sajnálat) A TV szerepléseit szemlélve szerintem ezt az is megmondja, aki se ide, se oda nem elkötelezett. Én – és most a szívemről beszélek – elvétve éreztem rajta azt, hogy valóban nemes célok vezérlik, úgy mint a szegények, a gyengék, az ország sorsa. Inkább hatásvadászat, szavazatvásárlás, és a saját gazdasági érdekek képviselete, vagy éppen az ellenzéken való bosszúállás látszott rajta. Na, de nincs értelme az érzelmeinkről vitatkozni. Olyan ,mint mikor két óvodás vitatkozik: “De akkor is az én apukám az erősebb!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  3. bezzeg
    Így végig olvasva a gondolataidat,felmerül a kérdés. Milyen ember lehetsz?
    Objektivitást vársz mástól, de a magad szubjektív véleményét adod elő. Na, ez nem jól van így.
    Tégy magad elé egy fehér lapot,és oszd ketté! Innentől próbáld objektíven leírni, hogy Orbán a lap egyik felén,Gyurcsány meg a másikon,mit hogyan tettek,és hogyan viszonyultak a demokráciához.Az intézkedéseiket hogyan hozták, hogyan hazudtak,és anyagilag hogyan gyarapodtak.
    De OBJEKTÍVEN!!!!
    Te, aki mindenkit Gyurcsány hívőnek hiszel, nem látsz Orbántól.
    Mindent az ő szempontjából vizsgálsz, egy pillanatra sem hagyod meg a jogot magadnak arra, hogy némi objektív látásmód helyretegye a látásod,és a világnézeted.
    Beállítod a balosokat,határainkon belül ellenségnek. Miért?
    Hitvallásoddal egyetértesz Orbán azon igyekezetével, hogy el kell törölni a baloldalt.
    Mondod ezt úgy, hogy a leghalványabban sem érted az őszödi beszéd értelmét.
    Nevetségesen hosszú kommentedben bújtatva csak azt adtad elő, hogy Orbán Isten mindenek előtt.
    Még vak vagy. Nemsokára megvilágosodsz. Bízom benne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Bezzeg írta:
    “Jobban örülnék, ha Viktor is mondana egy öszödi beszédet, és kiteregetné az összes szennyest a saját és pártja háza tájáról, mert onnantól sokkal erősebb erkölcsi alapja lenne a szocik korrupcióját és többi bűnét sorolni.”

    Itt és most ismerted be, hogy az öszödi beszéd az őszinteség megnyilvánulása volt egy politikus részéről. Őt most Gyurcsány Ferencnek hívják. És várod, hogy kedvenced is ezt tegye. Megnyugtatlak. Soha a büdös életbe nem fogja megtenni. Felteszem a kérdést: ki a hazug kettőjük közül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Kedves Bumburi!
    Elnézem neked amit írsz, mert nem ismersz. Egyébként én nem jöttem azzal, hogy szakértő vagyok, se azzal, hogy objektív. Célom persze az utóbbi. Én nem istenítem Viktort. Reális vádaknak még igazat is tudok adni. Gyurcsány és sok kollegája sajnos már addig süllyedt, hogy az évek alatt megszokott törvényen felüliség, vagy az arcátlan hazugság miatt azt hiszik az örök védelmet nyújt majd nekik. Gyurcsány Ferenc felelőssége egyértelmű a korábbi évek számos már kiderült bűne kapcsán. Első számú vezető volt! Ha nem tudott Hunvaldék, Hagyóék, meg a számtalan már lebukott párt- vagy koalíció társ sikításairól, akkor nem ép elméjű. Ha meg tudott, akkor cinkos volt az országrablásban. A politikai jellegű bűnök már szubjektívebbek, de az ország adósságának ilyen gyarapítása önmagában is súlyos tény. Az apróságnak tűnő, az erkölcsi züllés miatt fel sem tűnő dolgokról nem is beszéltem.

    Ha 2 év múlva esetleg a jobbik felé dőlne a választás, akkor ugyanezt mondanám a Viktorra amikor kiderülnek, hogy az ő tudtával is ment a mutyi.
    És hogy nem értem az öszödi beszédet? Ez sincs kizárva. Annyit azért értettem belőle, hogy akkor önkritikusan beszélt magáról és pártjáról, de zárt körben. Szép kezdet volt, csakhogy utána semmi nem változott. Ha valóban lenne gerince, és igazi államférfi lett volna, akkor lemondott volna. Az ajnározott “demokráciákban” ezt tette volna mindenki. Röhögtek is rajtunk, hogy nálunk ezek után még valaki hatalmon maradhat.
    Nem tudom hol éltek egyébként. Ilyen burkokban biztos, mint ez az újság. Nem furcsa, hogy csak pozitív értékelések vannak itt, és egyedül én vagyok itt leszólva? De azért tisztelet a moderátornak, hogy nem tiltott le.
    Ha valaki leváltja Viktorékat az nem a bal, vagy a liberális oldal lesz, az tuti. Ha elsöpri a nép őket, akkor itt vér fog folyni, és nem csak Orbánék vére, hanem elő lesznek véve a korábbiak is… Nem lenne jó dolog, de ez örvényszerűség. Csak az elit tudja ezt megakadályozni. Azzal, hogy elkezd visszaosztani az elnyomottaknak a sarcból és megérti, hogy a pozíciója nem öncélú, hanem azért kapta, hogy képességeivel a közösséget szolgálja. A demokráciát azok ölték meg, akik visszaéltek vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. “Nem tudom hol éltek egyébként. Ilyen burkokban biztos, mint ez az újság. ”
    Ezt bezzeg írta.
    Istenem bezzeg,olyan kicsi vagy te ehhez az újsághoz.
    Ezt én írtam, Gonoszka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az egyiptomhitűek túltesznek a keresztényeken 2012. január 15. vasárnap | AN

SZEMA: A Fidesz nem különbözik a Jobbiktól 2012. január 15. vasárnap | AN

A nyilasok elégették az Unió zászlaját 2012. január 15. vasárnap | AN

A Fidesznek töri az utat a Jobbik 2012. január 15. vasárnap | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos