Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már két lelkész tiltakozik Strasbourgban 2011. december 12. hétfő 4:49 | AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már két lelkész tiltakozik Strasbourgban

Strasbourg – A 31. napja éhségsztrájkoló Izsák-Bács Jeremiás lelkész böjtjéhez december 4-től (azaz 7 napja) Soós Péter lelkész is csatlakozott, aki már a helyszínen folytatja Jeremiás lelkésszel a közös tiltakozást. A két lelkész egymást váltja majd, amíg mások is nem csatlakoznak hozzájuk, és le nem váltják őket.

Az Evangéliumi Szolnoki Gyülekezet Egyház alapító lelkésze december 9-én kettős céllal utazott ki Strasbourgba. Egyfelől azért, hogy sorsközösség vállalásával lelkileg is erősítse a fizikailag egyre gyengülő lelkésztársát, másfelől pedig, hogy szükség esetén helyette folytassa a tiltakozó böjtöt.  Úgy vélte, ezzel segítheti Jeremiás lelkész azon döntését, hogy böjtjét – amit az új egyházi törvény, valamint az egész magyar társadalom jövőjét súlyosan veszélyeztető ügyben kezdett el – még időben befejezhesse anélkül, hogy az elkezdett tiltakozás folyamata véget érne, és az egészségét (életét) se kelljen tovább kockáztatnia a felvállalt ügy érdekében.

Az Európai Unió Parlamentjének év végi utolsó ülését december 12-15 között tartják Strasbourgban. A két lelkész a parlament bejáratánál együtt tiltakozva kívánja felhívni az Európai Unió parlamenti képviselőinek és vezetőinek figyelmét arra, hogy az EU egyik tagállamában közös európai értékeink – szabadság, jogállamiság, demokrácia, szolidaritás – súlyos megsértése történik, ugyanis Magyarországon a jelenleg érvényben lévő demokratikus Alkotmányt  2012.  január 1-től felváltja egy új Alaptörvény, ami felszámolja a jogállami demokráciát, így hazánk teljesen elszakad az Európai Uniós normáktól. A Magyarország által is ratifikált nemzetköz egyezményekben rögzített emberi jogokat és alkotmányt is sértő új egyházi törvény – de a rohamléptekkel még az idén megszavazásra kerülő összes sarkalatos törvény is – ennek az elfogadhatatlan folyamatnak a része.

A lelkészek közös tiltakozó böjtjükkel a helyszínen demonstrálva arra kívánják felszólítani az Európai Unió vezetőit és képviselőit, hogy minden tőlük telhető eszközzel gyakoroljanak nyomást, és lépjenek fel az Európa-ellenes, az emberi jogokat sértő, hatalmával és parlamenti többségével visszaélő magyarországi kormányzattal és törvényhozással szemben, hogy azonnal térjenek vissza a közös Európai Uniós értékekhez.

A tiltakozás céljának továbbvitele érdekében Soós Péter lelkész – a Jeremiás lelkészt eddig támogató egyházak és civilek képviseletében is – elszánta magát arra, hogy az közös tiltakozást követően átvegye a „stafétabotot” Jeremiás lelkésztől, és folytassa a figyelemfelkeltést, a „KIÁLTÁST” mindaddig, amíg tőle is át nem veszi más.

A tiltakozó lelkészek szerint itt már nemcsak az egyházak jogainak megsértése, hanem az egész magyar társadalom jogsérelme, az illegális rendszerváltoztatás miatt kell tiltakozni, mert erre egyáltalán nem kapott felhatalmazást a jelenlegi kormányzat. Éppen ezért arra számítanak, hogy egyre többen ráébrednek a civil szférában is arra, hogy itt már nemcsak az egyházak ügyéről, hanem társadalmi ügyről, mégpedig a hatalommal való súlyos visszaélés ügyéről van szó. Ennek megváltoztatása mindannyiunk egyéni felelőssége is, és nem támaszkodhatunk csupán külső, EU-s és nemzetközi segítségre. Nekünk kell megmozdulni és valamit tenni: kiáltani, figyelmet felkelteni, polgári engedetlenséget felvállalni, stb., de főképpen bátran összefogni.

A tiltakozó lelkészek remélik, és hiszik, hogy lesznek, akik átveszik tőlük a tiltakozás stafétabotját, de ha nem, akkor ők egymást felváltva fogják folytatni tiltakozó böjtjüket!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Már két lelkész tiltakozik Strasbourgban, 5.0 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Továbbra is köszönjük, lelkész urak!
    Ez az igazi példamutatás. Nem várhatunk, mindenkinek el kell kezdenie cselekedni, és felemelni a hangját!
    .
    Én továbbra is támogatom önöket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  2. Még álmodom a radiátorról amihez hozzábilincseltek a rendőrségen egy Március 15.-én délután. Néhány sorstársammal DEMOKRÁCIÁT követeltünk!
    Megúsztuk pofonokkal és fenyegetéssel, kirúgtak az egyetemről ahova ma el sem jutnák ha fiatal lennék és később egy munkahelyem politikai okból vesztettem el! Volt másik, ma nagyobb az elnyomás mint akkor volt!
    A sokat szidott és emlegetett Kádár-rendszer humánusabb volt mint a mai diktatúra ami még ki sem teljesedett!
    Hol vannak a fiatalok?!
    Az én korosztályom megért egy felszabadulást a diktatúrából, ők átélik egy diktatúra születését.
    Én akkor a korom miatt nem éltem át a kezdetet ők pedig nem akarják megélni a felszabadulást? Miért nem tesznek valamit?
    Ez a két idős ember többet tesz mint az “ellenzék” amely “megújult”, amelyben megjelentek a “fiatal új arcok”?
    Hol vannak?! A parlamentben? Mivel nem nézem a parlamenti közvetítéseket nincs lehetőségem megismerni őket?
    Miért nincsenek Brüsszelben? Félnek, hogy arra a napra nem kapják meg a képviselői fizetésüket Kövér utasítására?
    Vagy ez a – most már két ember, Izsák-Bács Jeremiás és Soós Péter – Magyarországon “AZ ELLENZÉK”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  3. Lélekben velük vagyok. Sajnos mást nem tudok tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  4. Szégyenletesnek találom,hogy az egyházak itthoni papjai,lelkészei és rabbii csendben vannak…Hát nem látják,hogy ez erkölcstelen fideszes-kdnp törvény létrehozásában részt vettek és a nyújtott kedvezmények sekély tócsájában lubickolnak mindnyájan.Ennek kemény böjt lesz a vége…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  5. Támogatom lélekben mert máshogy nem tudom.A nagy magyar egyházak akik jó sokat profitálnak ebből a szégyenteljes törvényből legalább látszatra kiállnának mellettük.Szégyen és gyalázat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Sajnos mi keresztények és vezetőink nem igazán látjuk tisztán, hogy merre is kellene menni…
    Nagyon hősies dolog szabadságharcosként fellépni, de jó lenne emlékezni arra, hogy Pál apostol nem azért ment fel Rómába a császár elé, hogy elé tárja a keresztények sanyarú helyzetét…
    Ha azt gondoljuk, hogy a keresztények feladata a vallásszabadság kiharcolása, és fenntartása, akkor nagyon jól fenn fogjuk tartani a kereszténység kulturális múltját, de semmi többet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. “Szégyenletesnek találom,hogy az egyházak itthoni papjai,lelkészei és rabbii csendben vannak…”
    Mert az a lényeg, hogy ők a zsírosbödön közelébe kerültek. Mindenki más le van ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  8. Hol vannak a különböző vallási felekezetek képviselő? A katolikusok, a reformátusok, a zsidók, az evangélikusok? Mondjam még? Miért nem vállalnak szolidaritási akciót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. Szégyen ez mindannyiunkra,hogy még nem vagyunk tömegével az utcán! Mindig másoktól várjuk,hogy kiálljanak értünk is?Ez így nem helyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Szívemből szóltál, Manó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Bezzeg a Református Hegedűsfélék is úgy hallgatnak mint a pápaságra készülő Erdő Péter a fűben, nem csoda, mert nem olvassák pl. a New York Times-t:
    .
    “……It’s not clear what can be done about Hungary’s authoritarian slide. The U.S. State Department, to its credit, has been very much on the case, but this is essentially a European matter. The European Union missed the chance to head off the power grab at the start — in part because the new Constitution was rammed through while Hungary held the Union’s rotating presidency. It will be much harder to reverse the slide now. Yet Europe’s leaders had better try, or risk losing everything they stand for. …..”
    .
    Köszönöm kedves, drága és Jézusban szeretett IGAZ MAGYAROK, hogy beledörzsölitek az EU orrát ebbe a szennybe – micsoda különbség TITEKET látni és nem pl. a gyomorforgatóan büszke, öntelten gőgös budapesti Máltai Lovagokat ……!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Igen, én is ezt kérdem hol vannak a Honfitarsak, ülnek és várják a csodát.
    Sajnos nem vagyok egészséges, de megprobálok minden információt tovább adni. Müvészetemmel , mondanivalómat az emberekhez eljuttatni, sajnos kevesen vannak akik meglátják benne a mondanivalót. Igy vann ez a politikával is, nem látják a sullyát, mert még ma van mit enni, de holnap?!!
    Mikor ébrednek már fel!!!!

    Istenem adj eröt a Lelkész Úrraknak!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Brüsszel igen messze van.
    Nyáron a Dankó utca nem volt messze, egészen a baleseti sebészetig van egy széles parkos sáv, ahol a kirekesztett egyházak demonstrálhattak volna a “”forgalom akadályozása nélkül”"…. mégsem járt arrafelé a madár sem.
    Sajnos az elmúlt évtizedekben a sajtó igen sokat tett azért, hogy az emberek erre a kérdésre immunisak lettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Hányszor írtam le itt az idén, hogy az alaptörvény nem új alkotmány?
    És az itteni törzskommentelők hányszor röhögtek a pofámba e miatt?

    Mikor veszitek észre, hogy Orbán hatalma arra az általuk készített Alaptörvényre épül, ami megalkotásában és minden elemében minden egyetemes alkotmányos jogelvvel, de a történeti alkotmánnyal és a hatályos alkotmánnyal is ellentétes????
    Az Alaptörvény Horthy Magyarországának joga alapján készült, az általa létrehozott Magyarország nevű állam nem a Magyar Köztársaságnak, hanem Horthy Magyarországának (a király nélküli Magyar Királyságának) jogutód állama akar lenni!!!

    A Magyar Köztársaság Országgyűlésének jogalkotása legalább április 25 óta – az Alaptörvény megszavazása óta – illegitim és érvénytelen.
    És ehhez a bent ülő ellenzéknek egy szava sincs, (bűnösök közt cinkos, aki néma) ők elfogadják ezt a helyzetet.
    És a jogászok – élükön a hatályos alkotmány megalkotóival, Sólyommal és Tölgyessyvel – elfogadják ezt a helyzetet. (Van az a pénz, amiért korpás lesz az ember haja…)

    És az értelmiség nagy része hallgat, és tétlenül nézi…..
    És az ellenzéki sajtó – többek között ez az újság is – az orráig se lát, és a Fidesz titkosszolgálata által irányított fantom ellenzéki szervezeteknek ad teret, akiknek csak az a céljuk, hogy az összegyűjtött emberek haragját le és félre vezessék, hogy még véletlenül se tudjanak TENNI a kormány ellen.

    Lehet, hogy keménynek érzitek a szavaimat, de ha objektíven végignézitek, hogy mi történt és minek mi a következménye, ki mit hazudik a céljairól és mit tesz, igazat fogtok adni. Az MSZP-től az LMP-ig, a Millától a Szolidaritásig senkinek sincs a céljai közt meghirdetett rendszerváltás, (Az Orbán RENDSZER eltakarítása) de a Fidesz irányította új fantomszervezetek még kormányváltást se hirdettek!!!!!
    Aki nem hiszi, olvassa el a céljaikat!!!

    Szerintetek miért nem volt szó egyetlen nagy tüntetésen se az Alaptörvényről?
    Pedig mindig minden szervezőt kértem erre!
    Tudjátok mi volt a reakciójuk?
    Mindenhonnan kizártak!
    Dániel Péter, Árok Kornél, Kónya Péter.
    Mind kizártak a szervezeteikből!!!
    A TASZ vezetője – akinek a szervezete a szabadságjogokat védi – egy szót nem szólt az Alaptörvényről október 23-án 70 ezer ember előtt..
    Amikor szóvá tettem, még az oldalukat is átrendezték, nehogy valaki mégegyszer szóvá tudja tenni!!!
    Ma NEM LEHET a TASZ oldalán nyilvános kérdést feltenni!!!!!!

    Ébresztő Barátaim!!!
    A Fidesz polip mélyebben bent van az ellene felléphetők közt, mint azt bárki gondolná. Már a Fidesz irányítja a saját ellenzékét is…….!!!!

    Ezért mi, akik nem fogadjuk el Orbán alaptörvényét új alkotmánynak, Egységfront néven mozgalmat hirdettünk. Célunk a politikusok alkotmányai helyett a NÉP alkotmányának megalkotása, és azzal a néphatalom és az alkotmányos rend visszaállítása, a szocialista, a polgári (liberális), és az Orbán-féle (konzervatív) demokráciák helyett egy “Egész-séges” demokrácia létrehozása.
    Majd ez alapján választás, és az új törvényhozás jogalkotásával új (jog)állam, gazdaság és társadalom felépítése.

    Két bátor hölgytagunk ennél is tovább ment.
    Mára tüntetést hirdettek az alkotmányos rend védelmére.
    És kezdetben mi magunk is kilátástalannak láttuk az akciójukat, de kitartásukkal meggyőztek bennünket, és Mi, az Egységfront, ma már támogatjuk és segítjük őket.
    Az olyan nagy “demokraták”, mint Dániel Péter, meg pocskondiázza a hölgyeket és ellenkampányt folytat ellenük….
    No comment….

    Mi ma délután ott leszünk a Kossuth téren. És védjük a köztársaság alkotmányos rendjét.
    Élő lelkiismereteként minden magyar állampolgárnak, akiknek (legalább lélekben) ott kellene lenniük MELLETTÜNK!!!
    Mi ma ott fogunk állni, és nem leszünk sokan, de csatlakozásra hívunk minden néphatalmat visszaállítani akaró polgárt és szervezetet.
    Ti meg dicsőítsétek itt Dánielt, az MSZP-t meg minden politikust, akiket a nép hatalma helyett csak a saját hatalmuk és saját demokráciájuk érdekel….:-(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. “És az értelmiség nagy része hallgat, és tétlenül nézi”
    némi cinizmussal, kiegésziteném:
    az értelmiség elött ma két út van, az egyik az alkoholizmus,-
    a másik út ismeretlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Balogh de nem balga

    A sok ezer lelkészből kettő!! Ha…ha… kurva jó arány nem? A többi hol van? Nyalja Orsós fenekét? A nemzet aljához tartoznak. Az Úr tiszteletet nem adott, azt ki kell érdemelni. Sajnos ez a helyzet, pedig nekik nem kell félteni a munkahelyüket. A másik alja nép az értelmiség. Kertész még nagyon finoman fogalmazott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Tiszteletem Geri Tibornak az Informacióért!!!

    Még annyi hozzá füzni valóm lenne,hogy A két Tisztelendö Ùr életéért a Magyarkormány a felelös!!!! Ès a Nép!!!! Kristus 40 napig élt wizen, most Isten jelet adott nékünk ujra!! Csak annyi hitetek lenne mint egy Mustármag ,mindenre képesek lennetek!!! Itt van Jeremias Lelkész Úr , ö a példa!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Sajtokozlemeny

    2011.dec.16 Stasbourg
    Izsak-Bacs Jeremias
    Magyarorszagi Anabaptista Misszio
    Magyar Kereszteny Mennonita Egyhaz
    Lelkesz

    A bojt 37-ik napjan irom ezt a nyilatkozatot es kijelentem hogy a mai napon tudomast szereztem arrol, hogy Magyarorszagon a meg jelenlegi Alkotmany Birosag arra keszult hogy megsemisitse az Egyhazi Torvenyt.
    Lazar Janos kijelentette hogy E.T.-t viszavonjak – Technikai okokra hivatkozva.
    A kesobbiekben ugy nyilatkozott hogy a ket unnep kozott Rendkivuli Parlamenti osszehivast surget es E .T.-t ujra meg fogjak szavazni.
    Ez azt jelenti hogy 2012. Jan. 01-tol, mivel mar nem lesz Alkotmany Birosag a regi-uj E.T.-tnem lesz aki felulvizsgalja
    ( nesze semmi fogd meg jol)
    Ezert en ugy dontottem hogy folytatni fogom a – BOJTOT – es minden erommel TILTAKOZNI fogok a tovabbiakban is a KIREKESZTETT EGYHAZOKERT, mindaddig amig az ELETEM birja, vagyis a VEGSOKIG.
    Nem fognak megfelemliteni azok az ,, uzenetek sem “ amit eddig is kaptam es kitartok az mellett hogy az 1990 evi E.T. demokratikus volt es megfelelt az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatanak, pelda erteku volt.
    Azzal hogy a Kormany es a Parlament megprobalya szabalyozni, felulbiralni az E.T.-t, azt a tenyt Demonstralja hogy az Egyhaz es az Allam nincs szetvalasztva.
    Sajnallom hogy 14 engedelyezett Egyhaz vezetosegbol, eloljaroibol egyikuk sem emelte fel a hangjat a kirekeszres ellen.
    Vajon szerintuk ,, a Messiasnak “ nincs helye a Kirekesztet Egyhazakban?

    TILTAKOZOM:

    1. Az uj E.T. elfogodasaert!
    2. Minden jogsertesert amit ez a Kormany a ,, Sarkalatos Torvenyekkel “ korlatozza, megkurtitja a tarsadalom jogait.
    3. Minden Kirekesztes ellen.
    - faji, – vallasi,- szocialis,- tarsadalmi kirekesztes ellen

    Remellem, hogy kozel az a nap hogy a magyar nep visszanyerje:
    - melto szabadsagat
    - es melto helyet a civilizalt europai csaladban, vilagban.

    Izsak-Bacs Jeremias

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. New post on Kanadai Magyar Hírlap

    Kongresszusi tiltakozás miatt vonták vissza az egyház törvényt
    by Christopher Adam

    A Kanadai Magyar Hírlap birtokába került az a Mike Pompeo kansasi kongresszusi képviselő irodájából küldött, Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett és december 16-én datált tiltakozó levél, melyben kongresszusi társaival együtt szólal fel a Fidesz-KDNP mélyen diszkriminatív, emberi jogokat sértő egyház törvénye ellen. Pompeo képviselőn kívül, a tiltakozó levelét Trent Franks, Howard Coble, Heath Shuler, John Carter, Dan Burton, Randall Hultgren, Vicky Hartzler, Howard Berman, Mike Kelly, Joe Pitts, Tim Walberg és Eni Faleomavaega washingtoni képviselők írták alá.

    A kongresszusi képviselők kifogásolták, hogy a jelenleg bejegyzett 350 egyház közül csak 14 egyház folytathatta volna jelenlegi tevékenységét, ha 2012 január 1-én hatályba léptetik az új törvényt. És szinte lehetetlen visszanyerni a kormány által törölt státust, hiszen ehhez a parlamenti képviselők kétharmadát kéne meggyőzni. Mint ahogy a levélben olvasható, a Fidesz-KDNP által kijelölt procedura sérti az egyház és állam ketté-választásának elvét, illetve az államnak a vallási kérdésekben való semlegességét. Az amerikai képviselők szerint a törvénykoncepció nem csak az amerikai, hanem az Európai Unió, az Európai Tanács és az Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ember jogi elveivel, normáival is ellentétes.

    Aligha állíthatják majd a jobboldalon – akár Magyarországon, akár a kanadai magyar közösségekben – hogy megint balliberális, vagy netán “szocióliberális” támadás érte a kormánypártot, hiszen Pompeo a Republikánus Párt képviselője, úgy mint az aláírók többsége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Meddig tudná Irán zárva tartani a szorost? 2012. január 6. péntek | Rákócza Richárd

Hillary Clinton levelet írt Orbánnak 2011. december 27. kedd | AN

Elfoglalták a harmadik hatalmi ágat is 2011. december 26. hétfő | AN

Orbán még mindig a szocik nyakába varr mindent 2011. december 24. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos