Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kilépteti Orbán Magyarországot Európából? 2011. december 15. csütörtök 3:27 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(153)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kilépteti Orbán Magyarországot Európából?

Budapest – Kevesen figyeltek fel Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében arra a mondatra, amikor arról beszélt, hogy az eurózóna országainak először közös gazdaságpolitikát, majd “talán politikai uniót” is kell alkotniuk, de arról nem beszélt, hogy Magyarország része lenne-e egy ilyen politikai uniónak, az Európai Egyesült Államoknak. Ellenkezőleg: úgy beszélt róluk, többes szám harmadik személyben, mint ami Magyarországra nem érvényes.

Ez előrevetíti azt az orbáni szándékot, hogy ha az Európai Unió egy ország lesz, abból Magyarországot kilépteti. Mindez érthető, hiszen politikai unió esetén egy magyar miniszterelnök jogköre egy helyi önkormányzati vezető szintjére süllyed.  Orbán nyilatkozatai egyértelműen arra utalnak, hogy távozni készül az Európai Unióból, amiről már ideje korán megmondta, hogy azon kívül is van élet. Ha az EU a politikai unió felé halad, akkor várhatóan erősödni fog a magyar szabadságharc, a függetlenség követelése. Orbán a kiválásnak könnyű útját tervezte meg: állítása szerint az eurózóna szorul arra, hogy közös költségvetési politikát folytasson, és várakozásai szerint az eurózóna országai haladnak majd a közös költségvetéstől a politikai unió felé. Ha Magyarország kimarad a közös gazdaságpolitikából és közös költségvetésből, akkor automatikusan kimaradhat a politikai unióból is. Minden jel szerint Orbán emiatt mondott nemet először a közös európai gazdaságpolitikára. Ha Magyarország nem vigyáz, akkor a Felcsút legjobb középpályása, kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, és Európából is.

Orbán egészen pontosan ezt mondta: “az eurózóna országainak viszont nincs más választásuk, ugyanis bár van közös pénzük, de nincs közös gazdaságpolitikájuk, közös költségvetésük, és ha ez így marad, tönkre mennek, szétesik az euró, és abból katasztrófa is lehet, vagyis nekik a közös pénz után közös költségvetési politikát, majd közös gazdaságpolitikát kell alkotniuk, és ki tudja, talán politikai uniót is.”

A politikai unió az Európai Egyesült Államok létrehozását jelenti. Az unió egy országgá alakul, a fővárosa Brüsszel, az egyes országok helyhatósági választásokat tarthatnak, de nincsenek nemzeti kiskirályságok és önálló, független országok. Orbán Viktor hatalma hasonló lesz egy megyei közgyűlés vezetőjének hatalmával. Ha Magyarország kikerül az Európai Unióból, akkor az olyan lesz, mintha visszalovagolna az Ural mellé. Nem lehet kizárni azt a forgatókönyvet, hogy Orbán a szabadságharca részeként feláldozza Magyarországot saját személyes ambíciói oltárán.

Majdnem biztosak lehetünk abban, hogy ha nem állnának küszöbön az IMF-EU hiteltárgyalások, és nem került volna veszélybe, hogy Orbán kap hitelt, akkor semmiképpen nem írja alá a közös gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, ami saját szövegének olvasatában azt jelenti, hogy kinyilvánította: Magyarország nem kíván az egyesült Európa tagja lenni, és kilép onnan. Ennek a lehetősége még nem kizárt, miután ő a parlamentre hivatkozott, a parlamenti döntés viszont attól függ, hogy ő hogyan utasítja a kétharmados többséget. Az sem kizárható, hogy csak az időt húzza, hogy az IMF-EU hitelszerződés és a hiteltárgyalások ne kerüljenek veszélybe, de a parlament utána úgy “dönt”, hogy Magyarország nem csatlakozik az európai gazdasági együttműködéshez, “nem adja fel a szuverenitását”. Hiszen tudhatjuk már most is, hogy a forint gyengülése és a magyar gazdaság siralmas állapota nem a magyar helyzetnek, hanem az eurózóna válságának köszönhető. Elég lesz annyit mondani az okos magyar népnek, hogy eddig is minden baj forrása az eurózóna, az EU volt, Moszkva után Brüsszel, a tankok után az európai bankok, de a magyar észjárás és géniusz csodákra lesz képes, ha megszabadul ezektől.

Aki tud olvasni Orbán szövegeinek sorai között, annak nem lehet kétsége, hogy ennek az embernek az Európai Unióból való kilépés jár a fejében, hogy senki és semmi ne korlátozhassa a kiépülő diktatúráját, és senki ne adhasson több kokit és sallert a magyar észjárású fejére.

A veszély sokkal nagyobb, mint ahogyan azt bárki gondolta eddig.

Azt a tekintetet kell nézni, amellyel Orbán átveszi az EU zászlaját, mintha Európa uralkodójának nevezték volna ki. Aztán jött néhány nyakas Európától, és sehol nem lehet látni az európai zászlót, mintha nem is lennénk az EU része. Fotó: MTI

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +79 ( 87 szavazatból)
Kilépteti Orbán Magyarországot Európából?, 4.6 out of 5 based on 50 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(153)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

153 Reader’s Comments

  1. piroska
    2012. január 13. péntek
    11:43
    Ugye a führereden kívül mindenki ostoba a világon? Egyenlőre így fest nálatok a helyzet. Javaslom ülj be egy autóba és menj fel szemben a forgalommal az autópályára és kiabáld, hogy őrültek vagytok mert te mész a jó irányba!
    Azért a végrendeletedet előtte készítsd el. Na így vagytok ti!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ez a piroska hogyan tévedt ide!?

    De azért jó hogy itt van, kell egy kis keserű fű is a bárányhúshoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Nem kétséges, hogy Orbánnak szálka a szemében, tüske a körme alatt és zabszem a seggében az EU. Eszi a kefét rendesen, hogy képtelen szabadulni tőle, mert a pénzre viszont égetően szüksége van az országnak. Mindenesetre én még most sem vennék mérget rá, hogy az a bizonyos IMF segítség megjön. Az egy dolog, hogy az EU egyezség kell hozzá, ámde, ha a demokrácia mégpofátlanabb megsértését tapasztalja továbbra is az Amerikai Egyesült Államok, akkor még mindég keresztbe teheti a vonót és akkor lőttek a hiteleknek.E tekintetben csak az a biztos ami már elmúlt.Lehet még az is, hogy amit az EU még elnéz Orbánnak (pl. a gazdasági dilettantizmusát a köbön) azt az IMF már nem fogja tolerálni. Arról már nem is beszélek, hogy egy esetleges megállapodás esetén vajh mennyire lehet majd számítani a megállapodások korrekt betartására Orbán részéről?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos