Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az IMF faképnél hagyta az Orbán-kormányt 2011. december 16. péntek 16:08 | AN

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az IMF faképnél hagyta az Orbán-kormányt

Budapest – Idő előtt távozott az IMF delegációja Budapestről, miután alapvető kérdésekben nem tudtak megegyezni. Legfőbb ok az volt, hogy az Orbán-kormány egy összevonással megszüntetné a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, leváltaná a jegybankelnököt, akinek helyére Orbán jelölhetné ki az utódot. A megmaradt magánnyugdíjak ellopása lehetett a másik ok, és a delegáció tistzában van azzal, hogy Orbán törvénygyára még a hivatalos tárgyalások előtt meg akar szavazni minden antidemokratikus és jogállamellenes törvényt, hogy az IMF ne tudjon semmiféle jogállami feltételeket támasztani velük szemben. Orbán szélkakas újabb fordulata: az IMF nem a gyarmatosítónk, hanem a saját bankunk.

Faképnél hagyta az IMF delegációja az Orbán-kormányt, amely nemcsak saját népét és a világot, hanem őket is megpróbálta hülyének nézni. A döntést Olli Rehn uniós pénzügyi biztos hozta meg, aki az IMF és az Európai Bizottság tárgyalódelegációját vezette. Az ok érthető, azzal az országgal, amelynek kormánya a független jegybankra is kiterjeszti a hatalmát, egy trükkel leváltja a független jegybankelnököt, hogy saját emberét ültesse a helyébe, nincs miről tárgyalni. A Fidesz propagandagépezet ezúttal is kitesz magáért: mivel még a hivatalos tárgyalások nem kezdődtek el – mondják – , így az “IMF-tárgyalások” nem is szakadhattak meg. Nem tudni, mennyivel jobb az, hogy az előkészítő megbeszélések szakadtak meg úgy, hogy Magyarország el sem jut az “IMF-tárgyalásokig”.

A Fidesz és a KDNP frakciója rendkívüli ülést tartott, amelyen vélhetően azt tárgyáljak meg, hogy “mit képzel ez az ember”, “megsértette a magyar népet”, és “ki … ez az Olli Rehn”? Nem ártana azonban emlékezni arra, hogy ha nem lesz IMF “biztonsági” hitel, esetleg elmaradnak még az IMF-tárgyalások is, Magyarország a mélybe zuhan és csődbe megy. Ennek okai nyilván az eurózóna országai lesznek, a gyarmatosító nyugat, a pénzügyi oligarchia, amely ki akarja szipolyozni a szegény dolgos magyar népet, de a lényegen nem változtat: katasztrófa következik be.

Orbán Viktor mindenesetre újra köpönyeget cserélt, azt az IMF-et, amit korábban gyarmatosító elnyomóknak nevezett, most arról azt mondta, hogy ez a “saját bankunk”, mi “a saját bankunkkal tárgyalunk”, miután Magyarország is tagja a Nemzetközi Valutaalapnak. Ebből az következik, hogy a Fidesz-vezér most kötelezővé tenné az IMF-nek, mint “saját bankjának”, hogy tárgyaljon vele, annak az IMF-nek, amelyet nem olyan régen még kipaterolt. Az előzmények után az IMF megtehette volnna azt is, hogy nemet mond, megvárja, amíg Orbán Viktor és Kövér László könyörögni kezd, hogy eladósodhassanak nála, hogy adósságcsapdába kerülhessenek, hogy nyomorgathassák őket, amíg követelik, hogy tekintsék pénzszivattyúnak Magyarországot – mint ahogyan az Orbán-Kövér páros eddig beszélt róluk.

Magyarország most már nem nevetséges a világ előtt, hanem szégyenletes és bosszantó, haragot vált ki a felelős nemzetközi vezetőkből. Orbán szalonképtelen. Az Orbán-kormány bebizonyította alkalmatlanságát, dilettantizmusát, és komoly veszélybe sodorja Magyarországot. Minderről a magyar nép nagy többségének fogalma sincs, mert a médiából hazugság árad, és még a szabad(abb) média sem érzékelteti a tényleges veszélyt, amit ez a hajnali vészjósló “elrepülés” jelent Magyarországra nézve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (54 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +84 ( 86 szavazatból)
Az IMF faképnél hagyta az Orbán-kormányt, 4.9 out of 5 based on 54 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. Remélem, ebbe a pofonba belerendül ov agya! Remélem, csak az övé.
    Lázár szemét alak, cinikus, gonosz.
    *
    Ego, nagyanyámtól tanultam: ha van krumplid, sód, cukrod, liszted, zsírod, nem éhezel. Zsír helyett, aki úgy gondolja, olajat vegyen. Esetleg spájzolható pár zacskó porélesztő – eláll, jó lesz kenyérsütéshez.
    Gríz és tejpor sem árt, ha van otthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  2. neveletlen,
    Kösz a tanácsot, így a híreket olvasva mindenknek ajánlom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  3. Szerintem orbánnál (kisbetűs) már kezd kórosan elhatalmasodni az elmebaj. Minél jobban szorul a hurok, annál vadabb ötletei támadnak, lassan napi szinten frusztrálja a zembereket, gonoszabbnál gonoszabb ötleteit valósítja meg az őt támogató, mellette lévő hasonszőrű bűnözőkkel. Persze, hogy nem tetszik neki, hogy őt ellenőrizzék, belelássanak a kisded játékaiba, költekezéseibe. Azt simicskával (kb) és szűkebb agyalágyult társaival intézi.
    A sorozás, légiriadó (próbák) már-már egy háborús készültség előszelét vízionálja, a most bejelentett Manyup elrablása is valahová kell nekik. Lehet, hogy ennyire üres a kassza????
    Nagyon nem OK. valami a házunk táján! Hová mennek a pénzek, ki ellenőrzi ezeket? Hol a kontroll???
    Minap kaptam egy telefont, hogy tervbe van véve a banki betétek “kölcsönbe vétele államérdekből”.
    Lehet, hogy orbán (kb) azon gondolkodik, hogy kilép az EU-ból, vagy kirúgatja magát (minket), IMF “biztosításról” szó nem lehet, nincs más megoldás, csak a magánbetétek államosítása.
    Na, akkor elszabadul a pokol! Gazdagék már régen kint tartják a vagyonukat, nekik már gondjuk nem lesz!
    Mi meg szívunk, a 2/3-os szekértábor, a 300 forintosok meg mehetnek a Parlament elé, lehet skandálni a VIKTOR, VIKTOR-t, vekkert is vihetnek, de nem lesz kinek csengetni, mert a csörgősipkás főporondmester pereputtyostól már hetedhét országon túl lesz.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  4. Mar a gazdasagi elemzök is a névtelenségbe burkoloznak. Mellesleg ugyanezek sokkal feketébben latjak a helyzetet, mint azok, akik a nevüket is adjak! Lehet igy komolyan dolgozni?
    http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/mi_lesz_a_forinttal_az_ujabb_imf-fiasko_utan.160131.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  5. FOGJUNK ÖSSZE BUDAPESTIEK!

    SZOLIDARITÁS TÜNTETÉS

    17.-én szombaton 12 óra
    BLAHA LUJZA TÉR és MOSZKVA TÉR !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  6. Az IMF gondolt egyet és kipaterolta önmagát innen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  7. Ebben az ügyben Orbán és a Fidesz helyzete teljesen tisztán értelmezhető, valójában nem akarnak az IMF-fel, de még az Unióval sem egyezkedni, a feltételeket ők akarják diktálni. Ez persze egy agyrém és kivitelezhetetlen is. Amit e témakörben lehetett azt már elmondták a közgazdászok, politológusok, újságírók, bő részletességgel. Ami engem jobban érdekel az a három ellenzéki párt -továbbra is erőtlen-megnyilvánulása. Gyurcsány volt a lojális, joviális szaktanácsadó, aki kínosan ügyelt, nehogy véletlenül is megsértse Orbánt, Mesterházi a konszenzuskész, tárgyalóképes felet képviselte, az LMP vezetője mutatott talán egy picurka radikalizmust, de ő is csak úgy tessék-lássék módon. Már amikor hírül vették, hogy mi a célja a kormányfőnek az eddig független Nemzeti Bankkal és annak vezetőjével, már akkor meg kellett volna kezdeni a toborzást a három ellenzéki pártnak, mind a párt tagjai, mind a szimpatizánsai körében, valamint a civil mozgalmak körében is a tekintetben, hogyan kényszeríthetik Orbánt azonnali lemondásra, s ha ez nem megy a tömeg erejét felhasználva el kellene zavarniok a kormányt. Ma már nincs az országban ember, aki ne tudná, ezt a kormányt demokratikus úton leváltani, távozásra kényszeríteni nem igen lehet. Érteni vélem ugyanakkor, hogy az ellenzék úgy gondolhatja, a kormányfő vigye végig szörnyű terveit, még ha az ország teljesen csődbe megy akkor is, majd vállalja érte a felelősséget. A magam részéről ezt az opciót nem tudom támogatni, mert bár ezerszer is lett volna már indok és ok Orbán bukására ez eleddig még nem történt meg. De persze gondolhatják úgy is, hogy majd a nemzetközi politika fogja megbuktatni, efelől viszont kétségeim vannak. Így aztán itt áll egy ország Európa szívében, önmaga által megtámadva, kiszipolyozva, tönkre téve, minden védekezési szándék és cselekedet nélkül. Szerintem ez a helyzet teljesen egyedül álló a a világ történelmét és a nemzetközi politikát illetően. Valamikor az EU-s elnökségünkön történt leszerepelésünk után azt jósoltam, hogy az év végére mindenestől bedől Magyarország. és ezt a jóslatomat e pillanatban sem tudom cáfolni. Lehet, hogy mire holnap felébredek egy újabb leminősítéssel találhatjuk szemben magunkat és az események innentől kezdve nagyon felgyorsulhatnak s majd még igazolódhat az a közismert mondás mely szerint “aki legény akar lenni, pokolra kell annak menni” Karácsony szent tiszteletére nézhetem tehetetlenül és elkeseredve számtalan embertársammal együtt, országunk pokolra szállását. Mindezek ismeretében én képtelen vagyok igaz szívvel, bárkinek is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni. Bárha ez lenne a legnagyobb bajom!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  8. Tudom, hogy nagy baj, hogy gyorsan itt hagytak bennünket. Mégis, örömmel töltött el, elképzeltem a megdöbbenésüket !!! Megérdemlik, de mi lesz velünk?
    Naná, hogy visszajönnek a pénzükért, De adnak-e , növelni a tartozásunkat ?
    Szegény, bugyuta Lázár : csak hazamentek karácsonyozni ! Micsoda pofátlan magyarázat. Sajnos, sokan beveszik ezt a dumát. Szijjártó meg “nem tud semmit még”. Nem mer tudni, nem tudta, mit kellene mondania ! Még sok zember elhiszi a süket dumát. Majd ha jövőre a bőrükön érzik, nézetet változtatnak, remélem. Ugye, pénz beszél, kutya ugat !
    Nagy kár, hogy nemcsak a 2/3 szivja meg !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Hungarian citizen

    vikus: dehogy jonnek. Ott csak egy tollvonas, es minden magyar kormanyhoz kapcsolodo kulfoldi szamla (ld. minden export bevetelunk, EU tamogatasok, barmi, amit kulfoldrol jon – az egyetlen helyrol, ami miatt ez a szar orszag meg letezik egyaltalan) zarolva lesz. Szepen elveszik a teljes kovetelesuket, aztan majd minden allampapir tulajdonos nagyhatalom is igy tesz, es akkor vege az orszagnak. Szorozd meg csilliarddal azt a viccet, hogy 10%-os nyugdij atiranyitas, es nagyjabol megvan annak a fele, amit kaphat az orban rezsim es ez a doglott orszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Ugye senki sem gondolja, hogy ez az egész színjáték véletlen volt? Délelőtt a bankvezetőkkel tárgyaltak Orbánék eltitkolva, hogy az IMF küldöttség már rég faképnél hagyta őket, holott az volt az egyik feltétel a bankszövetségnek, hogy gyorsan egyezzenek meg az IMF-l. Az előző nap beterjesztett MNB elfoglalására tett törvény, melynek elfogadása után hozzáférhetnek az ország 36 milliárd Eurós tartalékához akkor már minek kellene az IMF 10 milliárd Euró kölcsöne ami megkötné a kezüket a pénz felhasználását illetőleg? A buta néppel pedig szépen megkajáltatbak mindenféle hülye szöveget amit az szép csendben elfogyaszt. Hülye magyarok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  11. Szerintem az IMF-et is államosítani akarja. Onnan is ki aker lépni, mint az EU-ból. A világ legnagyobb gazembere. Jó lenne tudni, az Orbán bányák, család és összes üzletfelei, a gazdagék hol tartják a pénzüket?. Biztos nem hazai fizetőeszközben és hazai bankban. A parlamenti “ellenzés” meg ugyanolyan hazaáruló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Egyertelmu hogy ha meg tudjak szerezni az MNB devizatartalekat akkor rovid tavon nem lesz szukseguk az IMF re. Azonban ahogy a nyugdijpenzek cca 11 milliars USD je eluszott ugy el fog uszni ez is. Innentol kezdve pedig Magyarorszag a vilag rabszolgaja lesz mert ha enni akar akkor ugy es annyit kell majd tancolnia ahogy akarki is futyul.

    ……………..
    Cudar idok jonnek sok emberi eletet csaldot fog tonkretenni, sot embereket fog megolni es csak remenykedem abban hogy azert akik most ott vannak Orban korul azok valamennyien szembessulnek majd a nepharaggal, de ugy igazan “face to face ” alapon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Jade jegyzetére egy gondolat, ami a tétova ellenzékkel (DK – MSZP – LMP) kapcsolatos – számomra bár szánalmasnak tartom – érthető. Ha most lenne előrehozott választás, nem rúghatnának még labdába se, ezt nagyon jól tudják, A DK bár megy felfelé, de pár hónapja él, a másik kettő még összefogva sem jutna semmire. Sajnos, ha tisztán látunk csak a jobbik+fidesz maradna – ettől Isten ments!

    Különben már valami “nagyokos” tehetne Orbán elé egy tükröt, vagy legalább szembesíthetné azzal, hogy “a király meztelen” és ő az akinek egyszer fizetnie kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  14. norbert!
    Üdvözöllek!
    Kérdezed!
    “Lehet, hogy ennyire üres a kassza????
    Nagyon nem OK. valami a házunk táján! Hová mennek a pénzek, ki ellenőrzi ezeket? Hol a kontroll???”
    .
    Akadnak válaszok is, a kontroll kivételéve!

    “Milliárdok a Puskás Akadémiának.
    Miután júliusban az országgyűlés elfogadta azokat a törvénymódosításokat, amelyek alapján a társasági adó (tao) által támogathatóvá váltak az úgynevezett látvány-csapatsportok – pontosabban az Európai Unió jogharmonizációs előírása folytán az ekként befolyt összegek profi sportra nem fordíthatóak, ellenben infrastrukturális fejlesztésre, utánpótlás nevelésre igen -, sejthető volt, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által gründolt Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyertese lesz a szabályozásnak.
    Az origo információi szerint a legnagyobb támogatást a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány veheti igénybe. Nem kevesebb, mint 4 milliárd forint körüli összeget igényelt a társaságiadó-kedvezményből, és ebből hárommilliárd forintot ítéltek meg a számára. A pontos adat egyelőre nem ismert.
    Vajon más intézmény is részesülhetne ekkora “támogatásban”? Vagy ehhez miniszterelnöki fennhatósága szükségeltetik?”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=502046&referer_id=friss

    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Thomas O. Melia helyettes külügyi államtitkár

    Egyetértek Paul Krugmannal abban, hogy mi itt Washingtonban valóban folyamatosan fejezzük ki aggodalmunkat. De azt is látni kell, hogy a bírósági rendszer és magának az új alkotmánynak a kapcsán éppen most fejezte ki igen kemény hangon rosszallását Viviane Reding uniós biztos. És friss dolog az is, hogy az EU- és IMF-küldöttség megszakította látogatását Budapesten. Európai partnereink többsége ugyanazt látja, mint mi, hogy Magyarországon egy bizonyos irányba mennek a dolgok, olyan irányba, amely nem erősíti, hanem gyengíti a demokráciát.

    http://hvg.hu/itthon/20111216_melia_orbankormany_birosag

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Sokszor olvasom a hozzaszolasokban, hogy mit tesz Europa, a Nyugat ? Ez idöszerint még mindig aktivabbak, mint az itthoni ellenallok, tisztelet a kivételnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. csak az olvasás kedvéért, mert másként nem tudok belépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Bohém: ez bizony nagyon felszíneske volt! 2.700 milliárdot tapsoltak el a manyup pénzekből: és te jössz magyarázatként pár milliárdkával – és az is az idei nyereségadó terhére?
    HOVA TETTÉK AZ EZERMILLIÁRDOKAT? Látszatja nincs, a gazdaságban nem jelentkezett, egyedül az 500 mrd-os MOL és pár milliárdos Rába “beszerzést” tudják felmutatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Ez is egy fontos kérdés, Kekec, de nem kell az Orban csaladot bemutatni. És a fityiSS csaladot sem, Don Vittoroival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. kekec!
    Üdvözöllek!
    Tudom!
    Azért a sok kicsi, sokra megy!
    További, szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. “-Ide a manyuppal! A megtakarításaiddal..Ürítsd ki a zsebeidet is! Add ide a karórád az is megér valamit. Vigyázz, ha ellenszegülsz jön a Kétharmad!!”

    (Orbán Viktor, a fordított Robin Hood szerepében, tragédia végtelen számú felvonásban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Azt hiszem, ezek után hazám sőtétségét csak a puskalövés lángcsóvájának fénye tudná megvilágositani. Erre hajaz a fidesz magatartása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. 1. Írja meg véleményét!
    Minek?
    Marad az undor.
    .
    2. Mesterházy javaslatáról (amit már úgy utasítottak el, hogy közben lehülyézték)
    Én tőle is undorodom, de más hozzászólókkal ellentétben logikusnak látom a javaslatát. Az ország olyan helyzetben van, hogy (elvben) félre kellene tenni nem csak a politikai, de a zsigeri ellentéteket is, és nem csak helyeselhető, de el is várható, hogy aki tud, segítsen a gazdaságpolitikában.
    Csak az a bökkenő, hogy ha nem tisztán, hanem az aktuális környezetben vizsgáljuk a javaslatot, akkor kiderül, hogy azt a fideSS nem fogadhatja el, mert beismerné vele, hogy alkalmatlan a feladat megoldására. Ha Mesterházy valóban segíteni akart volna, akkor a színfalak mögött, titokban kellett volna ajánlkoznia. Ha nem ezt tette, akkor célja csak az ops-maffia (orbán-pintér-simicska) pozíciójának gyengítése lehetett. Ez sem megvetendő cél, de sokat elárul az MSzP politikai eszköztáráról, képességeiről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. “Gondolom, hogy akinek a pénze kell, megteszi a szükséges lépéseket ennek érdekében. (…) Így aztán bennem semmiféle kétség nincs, hogy vissza fognak térni a pénzük behajtása érdekében” – mondta.”
    .
    MORAL?
    TISZTESSEG?
    BECSULETESSEG?
    ERKOLCS?
    .
    .Vajon mondanak, JELENTENEK ezek a kifejezesek VALAMIT ennek a gengszterbandanak?
    .
    ILYEN EMBERI ERTEKEK?! ELSAJATITASAERT KAR VOLT A JOGI EGYETEMET KOPTATNI KOZPENZEN OLY SOKAIG!!!!!!!!!!!
    .
    CSAK JOGASZT NE LASSAK A KOVETKEZO PARLAMENTBEN!
    Elnezest a kivetelektol, akiknek VAN erkolcsi ertekrendjuk is, nem csak jogi diplomajuk, amire ra lehet maszatolni, hogy csak a munkajukat vegzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Latjatok Ti is vagy csak az en PC-m ilyen?? Milyen Morcos kepet vag a Magyar
    Fuhrer mi??!!
    mint egy durcas kiskolok akitol elvettek a piros labast amivel a porban jatszott!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. a fent foton,; Pitbull Made in Hungary????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Ha nem kap pénzt, és nem lesz elég az ÁFA emelés, akkor beszedi a jövedelmek 10%át, amit állitólag már megbeszélt a zemberekkel – mint Párizsban mondta. Akkor itt ki is tárgyaltuk, hogy ugyan kikkel beszélte meg???
    De a kis megtakaritott bakbetétjeinkhez remélem nem mer nyúlni !
    Annak , ha szedi a tizedet, az ő kétharmada is áldozatul esik ! Majd akkor jön a kiábrándulás !
    Remélem, elszámolnak majd befizetett adóinkkal. Elszámoltatjuk őket, mint minden rendes demokráciában szokás.Legyen rá erőnk, módunk, akaratunk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Gyula Bognar, Jr.

    Most érkeztem haza, két hetes Fidesztáni látogatásról. Az emberek élik életüket, felélik tartalékukat, visszafogott a vásárlás, kivéve azoknál, akik a Simicska szekérhez kötötték zsebeiket. A korrupció nagyobb, (beszerzési szakértökkel beszéltem) a polarizáció teljes, átjárás nélkül, a diktatúra felépült, a besúgórendszer is. A matolcskodás tönkretette azt ami az MSZP után megmaradt.
    Az emberek azonban bíznak benne, hogy túlélik az Orbánjárást, mint, ahogyan a Tatárjárást, a Török időket, a Német megszállást, a Rákosi és Kádár időket.
    A BAJ, HOGY A FORINT BEDŐLHET ÉS MINDEN ELVESZHET! Gondolom, akkor söprik majd a papír pénzt és akasztják akiket felelősnek tartanak érte. Ez lenne a Magyar virtus és Kuruc ösztön?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Tegyük élhetővé !

    IMF-től kérdezem:
    A Jézuskát ugye Felcsútra és Hódmezővásárhelyre nem irányítják át?

    Kérdezem egyszerű, magyar , demokratikus felfogású állampolgárként. Csak azért érdeklődöm, mert mi innen azt látjuk , hogy a hatalmon lévők minden ellopnak, semmi nem megy a gazdaságban.
    IMF figyelmeztetés:
    Ha Önnök hitelmegállapodást kötnek az Orbán kormánnyal, akkor azt ezután ne a Magyarországon (hívják ezután bárhogy is) követeljék vissza, hanem a jelenleg regnáló parlamenti többségen, személyenként .
    Magánvéleményem, hogy a 4.Köztársaságnak ezeket a pénzeket nem kell felelnie, a jogfolytonosság vállalhatatlan.

    Ma magyar demokratikus gondolkodóknak nincs beleszólása az ország jövőjét illetően, ezért kérem az IMF-et, ne adjon kölcsön Magyarországnak!
    Következzen el az igazság pillanata, és a gyors halál(kevésbé fájdalmas , mint a lassú), ami a szerencsétlen , tudatlan, megvezetett, a szenvedésre rá nem szolgált polgári lakosságot fogja sajnos súlytani.
    DE NE ADJANAK A DIKTÁTORNAK LAUFOT 2014-ig !
    Igen , magyarázza meg az ország legnagyobb szélhámosa miért nem fizett nyugdíjjat (miután csontvázat erőlködve sem talált kormányváltáskor) az embereknek, meg a zembereknek !
    Igen, keményítse be a diktatúrát, bukjon, és jöjjön a jobbik kb. 5 hétre.
    Forradalom után jöhetnek végre az Európai MAGYARok !
    És kérem , azért se adjanak, hogy a fasisztóid együttműködés halvány gyanúja se éríntse az IMF-et.
    (aki tudja küldje el nekik, és írja meg ennél jobban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Hello Bohem!
    Megy a lé a Puskás Akadémiába. IS ! De könyörgöm, ilyen oltári nagy sz….-ban, amikor gyermekek éheznek, családokat kilakoltatnak, bedöglik velünk együtt az egészségügy a pénzhiány miatt, igazán stadionokra van szükség?
    Emberek százezrei lesznek utcán, mert nincs munkahely, előbb-utóbb elharapódzik a bűnözés, rablások, fosztogatások jönnek napi szinten, a közbiztonság megszűnik, mint a jogbiztonság és a demokrácia. Hová jutottunk 20 év után? Hová süllyesztették az országot ezek a szervezett bűnözők?
    Elkeserítő!
    23.-án a Parlament előtt az LMP tűntetést szervez a többi ellenzéki párttal .
    Oda is elmegyünk, mert ünnep ide, vagy oda, a demokrácia és szabadságunk , gyermekeink jövője most mindennél fontosabb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Tegyük élhetővé !

    más:

    Miután kubatov2518745408301 sorszámú elvesztette állását és lakását, utcára kényszerült, ahol sehogy sem találtam önmagát, környezete megszokhatatlan volt számára.
    Ezért ,(és hogy életben maradhasson e kegyetlen körülmények közt) kubatov2518745408301 haverkodni kezdett sorstársaivail. kubatov2518745408301 elektronika nélkül, csak ismerettségi alapon szervezte saját tarlósszámüzőtt-faceismerős baráti csapatát, hogy harcoljon saját életkörülményei javítása érdekében.

    Annyira jól szervezte, hogy a beszarábia miniszterelnöke of Hungary ,TEK hajléktalanokat épített be spionnak. Félt a koldus hadseregtől. (is)
    Mert ha ők megindulnak….
    Nincs veszteni valójuk, a börtön ellátás, maga a megváltás !

    Hajrá Magyarország !
    (viktor , “Hajrá Magyarország !” …még mindig ezt gondolod ? ..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Nyugodtan rabolnak, hazudnak, tesznek tönkre mindent, mert:
    1. Semmi ellenállás nincs.
    2. Nem kell félni az elszámoltatástól, mivel eddig sem volt, most sem beszél róla az “ellenzék” sem.
    3. A vagyonuk régen külföldön szaporodik.
    4. Még ma is ők nyerik az időközi választásokat.
    5. Az ő szavazóik aktívak, a többiek nem mennek szavazni.
    6. Akik 2, 3, 4 éve tüntettek, azoknak most sokkal rosszabb, de nem tüntetnek.
    7. Működik az “oszd meg és uralkodj”, a kirúgott emberek nem tüntetnek, akiket nem rúgtak ki, azok meg nem szolidárisak a kirúgottakkal.
    8. Ha véletlenül néhány tucat ember elégedetlenkedne, a TEK ártalmatlanítja őket 10 perc alatt.
    9. Az új ÁVÓ már működik, mindenkiről minden adatot begyűjtenek.
    10. Minden fontos pozícióban az ő embereik ülnek.
    Miben reménykednek az itthon maradók?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  33. OKI – ebben nem az immoralitás az igazán megdöbbentő (azt már igazán megszokhattuk tőlük) hanem a dilettantizmus FOKA. MÉG ÉN IS tudom, hogy mennyi eszköze van az IMF-nek egy 80 %-ban exportból élő ország követeléseinek lefoglalására!
    vikus – 200 ezer forint alatt bizony elszedik legalább a havi 8 %-ot az adójóváírás megvonásával, ami évente 1 HAVI jövedelemnek felel meg (nem százalékról, hanem erről beszélt Orbán) Mit gondolsz mi a fenének emelnek majd havi 20 ezret a minimálbéren? Amivel “csak” kompenzálni fogják a kieső adójóváírást. Már amelyik munkáltató tud ennyit emelni és nem inkább kirúgja a dolgozót – méghozzá könnyedén az új Munka Törvénykönyve alapján?
    I.Orbán az erőltetett minimálbér emeléssel tönkre vágta a teljes magyar könnyű- és élelmiszer feldolgozó ipart, nyomorba döntve kelet-Magyarországot.
    Most vérszemet kapott – és az EGÉSZ ország szívni fog! “Mert megérdemeljük” azért, hogy 2 cikluson át ehette az ellenzék keserű kenyerét! ENNYIRE ugyanis nem lehet hülye: direkt teker az államcsőd felé! Tudod, hogy az mekkora biznisz annak, akinek van egy kis dugi milliárdocskája?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Rakerdezo – semmiben sem reménykednek, csak a koruk és nyelvtudásuk, esetleg beteg családtagjuk miatt képtelenek külföldre költözni. Esetleg annyit összekaparnak, amivel a gyereket kimenekíthetik az országból. Már amelyiknek van egy kis esze.
    A többi meg bambulja az MTI által manipulált híradókat, meg van arról győződve, hogy velünk szemben ő tudja a tutit, és minden nagyon is rendjén van, minden számunk pompás, és az egész világ minket irigyel és utánoz.
    Nekem is van több ismerősöm, akivel még csak nem is lehet beszélni erről, mert azonnal üvegesedik a szeme, ha észérvekkel akarok rájuk hatni, mert a teljes valójukat betölti a kormánypropaganda, meg a nemzeti katyvasz. Esetleg odáig eljut, hogy “nyomják Krahácsot” és mindenki minket bánt- de Orbán majd jól megasszondja nekik.
    Az ilyeneknek tényleg államcsőd kell, hogy (TALÁN) felébredjenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Kedves Kekec!
    Szokás szerint majdnem mindenben egyetértek Veled.
    Én már régóta vagyok fiatal, de ha nem lennének itt a gyermekeim, elmennék.
    A nagyobbikat régóta győzködöm, hogy menjen, de nem akar. A kicsi még nem mehet.
    Attól tartok, hogy az államcsőd sem ébreszti fel a 2/3 nagyobb részét. Arról is majd az elmúltnyócév tehet.
    Senki sem olyan vak, mint aki nem akar látni.
    Reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Kedves Rakerdezo: amikor közlekedem, elnézem a rengeteg fiatalt, akik mit sem tudva viháncolnak. Meg körbenézek a tüntetéseken, és csak csupa idősebb értelmes arcot látok. Pedig fordítva kellene lenni, hisz ez inkább megy a fiatalok bőrére, mint a mienkre. Talán (sőt biztosan) rosszul neveltük és tanítottuk az ifjúságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. vikus 2011. december 17. szombat 02:27
    “Majd ha jövőre a bőrükön érzik, nézetet változtatnak, remélem. Ugye, pénz beszél, kutya ugat!”
    .
    Ne reménykedj a változásban, mert sima tudomásulvétel van a porondon:
    “Nagyon nehéz év következik: így alakul a fizetésünk 2012-ben?

    A magyar munkavállalók többsége szerint nehéz év áll mögöttünk, de 2012 még nehezebb lesz pénzügyileg. Ennek megfelelően a megkérdezettek több mint 80 százaléka nem számít fizetésemelésre a jövő évben – derül ki a Randstad Workmonitor legfrissebb eredményeiből. (…)
    .
    A felmérés résztvevőinek nagy része ezzel összefüggésben sem fizetésemelésre, sem a béren kívüli juttatások növelésére nem számít. A megkérdezettek 80,4 százaléka mondta azt, hogy valószínűleg nem fogják megemelni a bérét az év végén, és csak 4,9 százalék volt teljesen biztos a fizetésemelésben. Az egyéb juttatások tekintetében hasonló a helyzet, azonban az év végi prémiumokkal kapcsolatban kicsit optimistábbak vagyunk: csaknem a munkavállalók harmada nyilatkozott úgy, hogy előre láthatóan kap majd valamilyen bónuszt.” (…)
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=501838&referer_id=friss
    .
    Egy kis bónusz, és mégsem kell éhen halni. Ennyi kilátás is elég. Kár, hogy sokan megelégszenek ennyivel is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. A leghátborzongatóbb, hogy a jobbosoknak mennyire nincs veszélyérzetük, és szerintük ez csak egy kis bemelegítő pókerparti volt (a sorsunkkal!)
    A lényeg a pozíció erősítése volt kamubejelentések által, egy csapda, amit kisebb mértékben nektek, nagyobb mértékben az eu-nak, imf-nek állítottak.
    Továbbra is fújod a hülyeséget, miközben egy pillanatra sem gondolkodsz el azon, amit írtunk.
    De nem baj, hiszen ezzel pont a kormány kezére játszol, úgy ugrálsz ahogy ők fütyülnek és még csak észre sem veszed.
    Biztatlak hát én is, így tovább, hisztizz nagyon, erősítsd a pozíciónkat minél jobban, hogy a lehető legkevesebb dologban kelljen engedni a gazd.pol döntésekből. Minden megmentett döntés eggyel kevesebb adó nekünk…
    http://fedor.blog.hu/2011/12/14/szavatossagi_ido_fel_nap

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. a Duce asszem rafaragott az IMF-el,de az EU valuta alap-al is csunyan!!!!!
    a sokmillionyi szerencsetlen meg majd ehberert gurcolhet az Orban birtokon!!
    -mert mara Magyarorszag sajnos egy Orbani Birtokka valt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos