Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Emberi Jogi bíróság vizsgálja az egyházi törvényt 2011. december 1. csütörtök 18:17 | AN

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Emberi Jogi bíróság vizsgálja az egyházi törvényt
Strasbourg – A Strasbourgban már húsz napja tiltakozó böjtöt folytató Izsák-Bács Jeremiás mennonita lelkész beadványát elfogadta, és válaszlevele szerint hamarosan vizsgálja az Európai Emberi Jogi Bíróság. A bíróság egy tisztviselője személyesen is meglátogatta a lelkészt, és tájékoztatta a vizsgálat lefolytatásáról. A magyar lelkész éhségsztrájkjáról már az Európa Tanács elnöke is tud, egyre több diplomata keresi fel, és támogatásáról biztosítja a jogállami normák megsértése miatt tiltakozó erdélyi származású magyar lelkészt.
.
Izsák-Bács Jeremiás csak vizet és cukormentes teát fogyaszt több mint húsz napja, testsúlya jelentősen csökkent, mostantól szorosabb orvosi megfigyelést igényel. Strasbourgban egyre nagyobb nyilvánosságot kap a követelése, miután hazai egyházi segítséggel több nyelven szórólapokat osztogatnak, és hivatalos leveleket juttatnak el a diplomáciai testületekhez. A lelkész böjtjének egyik nagy eredménye, hogy felfigyelt rá a sajtó és az európai uniós diplomaták jelentős része, akik közül többen személyesen is felkeresték, és az ügyét támogatásukról biztosították.
.
Izsák-Bács Jeremiás az egyházi törvény által státuszuktól megfosztott evangéliumi egyházak nyilatkozatát és alkotmánybírósági beadványát mellékelve a strasbourg-i Emberi jogi Bírósághoz fordult a törvény emberi jogokat, felekezeti jogegyenlőséget és a vallásszabadságot durván sértő passzusai miatt. Az Emberi Jogi Bíróság hivatalos levélben tájékoztatta az éhségsztrájkot folytató lelkészt, hogy a beadványát elfogadták, és elndítják a vizsgálatot, amilyen gyorsan csak lehet. Erről személyesen is tájékoztatta Izsák-Bács Jeremiárt a bíróság képviselője, aki személyesen kereste fel az utcán tiltakozó böjtöt folytató lelkészt.
.
A Strasbourgban dolgozó európai diplomáciai testületekhez is eljuttatják a dokumentumokat a részletes jogi kifogásokkal és a törvény pontos bemutatásával együtt. Ennek hatására mind több európai parlamenti képviselőtől kapnak visszajelzéseket, számos diplomata a helyszínen tájékozódik és támogatásáról biztosítja Izsák-Bács Jeremiást, aki a szemük előtt fogy majdnem egy hónapja. A lelkéász beszámolója szerint többen elmondták, hogy tiltakozó böjtjéről az Európai tanács elnöke is tud, egyre nagyobb a visszhangja, és nagy rokonszenv kíséri azt. A diplomaták a személyes beszélgetések során elmondják, hogy tisztában vannak azzal, ami Magyarországon történik, ijesztőnek tartják azt, és azt érzékeltették, hogy az európai vezetők nagyon dühösek Orbán Viktorra, és elítélik mindazt, amit a jogállam és a demokrácia leépítésével tesz.
.
Csütörtökön délután megkereste Jeremiás lelkészt a moldáv, az ukrán, a cseh és több más televíziós társaság. December 12-re az éhségsztrájkoló lelkészt meghívták a román követségre egy fogadásra. December 12-15-ig lesz az EU Parlament 4 napos ülése Strasbourgban, abban az épületben, amely előtt Izsák-Bács Jeremiás demonstrációja zajlik. Minden EU-képviselő ideutazik majd Brüsszelből, valamennyiüknek el kívánják juttatni az Egyházak Nyilatkozatát és az alkotmánybírósági beadványt, a jogi érvelést. Elképzelhető, hogy a román EU delegáció egy része megpróbálja napirendre vetetni Magyarország elmarasztalásának témáját emberi jogi és jogállami ügyben az EU-parlamenti ülésen. Az ügy támogatása érdekében a lelkész és egyházi támogatói megkeresik a magyar EU-delegációkat is.
.
Egy román egyházi kórus Strasburgban egy templomban koncertezik csütörtök este. A kórus tagjai is felkeresték Jeremiás lelkészt, és bejelentették, hogy a koncertet a lelkésznek és a felvállalt ügyének szentelik.
.
Izsák-Bács Jeremiást Magyarországról egyházak és magánszemélyek támogatják, de további adományok gyűjtésére van szükség a tájékoztató anyagok iránt megnövekedett igény miatt. A lekész december 31-ig kért engedélyt a demonstrációra, de a tiltakozó böjt hossza függ egyre romló fizikai állapotától és demonstrációja sikerétől is.
.
A lelkésznek a sokszorosításokra és az anyagok szétküldésére – valamennyi érintett tájékoztatásához – további adományokra van szüksége. Az Amerikai Népszavához eljuttatott közleményében kéri az egyházakat, intézményeket és magánszemélyeket, hogy támogassák ezt a munkát, mert a nemzetközi közvélemény felfigyelt a demonstrációra, és az európai intézmények felkarolhatják az ügyet. Az Amerikai Népszava és a Kohányi Társaság támogatja a tiltakozást, és kéri az olvasóit, hogy ők is támogassák az áldozatkész lelkészt.
.

A támogatásokat erre a címre kérik küldeni, vagy Iványi Gáborhoz, illetve a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez lehet eljuttatni:

Bank neve : BUDAPEST BANK Rt.
Címe : 1138 Budapest, Váci út 188. ( Europa – Hungary )
Számla tulajdonos neve : Evangéliumi Szolnoki Gyülekezet Egyház
Címe : 5000 Szolnok, TVM. Ltp. Művelődési Ház, ( Europa – Hungary )
Számla száma : 10104569 – 72957800 – 00000002
IBAN : HU37 1010 4569 7295 7800 0000 0002
SWIFT Code : BUDAHUHB
.
A részletek ügyében Soós Péter lelkész, hivatalos kapcsolattartó ad további tájékoztatást. Elérhetősége: spj1125@gmail.com

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 51 szavazatból)
Az Emberi Jogi bíróság vizsgálja az egyházi törvényt, 4.6 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Aki csak tud csatlakozzon hozzá személyesen. Le Orbánnal , le a fasizmussal, le a jogtiprással, szégyelje Orbán magát a kettős beszédért. Az ellenzéki magatartásáért, az akkori kormányt lejárató politikájáért. Szégyeljék magukat Orbán talpnyalói akik hatalomra segitették és hatalmon tartják. Szégyeljék magukat azok akik a korábbi kormány intézkedéseit állandóan támadták, pl a média munkatársai, most meg egy kritikai szó nem hangozthat el a médiában Orbán ellen. Remélem eljön az az idő amikor feleniük kell az ország megnyomóritásáért. Fidesz kormányzása hazánk történelmének fekete lapjain fog szereplni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +87 (107 szavazatból)
  2. Úgy tűnik, a románoknak is tele van a hócipője Orbánnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (59 szavazatból)
  3. Köszönjük a lelkész úrnak! Mindenki támogassa, akinek fontos a demokrácia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (67 szavazatból)
  4. Milyen idióta törvényt fogadtak el? Hogy a Hit Gyülekezete komoly egyháznak számít, ugyanakkor a több mint száz éve létező Adventista Egyház többé nem egyház? Ezek tényleg analfabéták!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (57 szavazatból)
  5. Szomorú, hogy a XXI. században idejutottunk. Európa szégyenfoltja vagyunk sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (60 szavazatból)
  6. Ja.
    Egy kis horpadás vagyunk Európa , a ” Gyönyörű nő ” testén.
    Egy kis Kárpát-medence.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (36 szavazatból)
  7. hajerka
    2011. december 1. csütörtök
    20:11
    Nem román — erdélyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (23 szavazatból)
  8. Nagyszeru. Egy ilyen egyhaztorveny miatt az amerikai elnok is megbukott volna. Persze egy bovli orszagban nem szamit annyit.
    Jeremeias nem kis kaliber az biztos. Kiall a sajat hiteert.
    Egyetelen kis bibi van a cikkben. Ez nem bojt hanem ehsegsztrajk.
    Az ehsegsztrajk az amivel masokat akarok valamire ravenni, a bojt pedig sajat magam motivalasa Istennel valo kozossegre. A bojt egy nagyon intim private dolog, az ehsegsztrajk pedig figyelem felhivo publikus tevekenyseg.
    Mindenesetre minden tiszteletet megerdemel Jeremias tiszteletes, tobbet tett az ugy erdekeben mint a legtobb kirekesztett egyhaztagok osszesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (48 szavazatból)
  9. Minden tisztelet az Övé!!!!!!
    Szó szerint kiáll értünk egy igazi civil!!!!!!!
    Egyből fel is merül a kérdés , hol vannak azok akik a mi ADÓFORINTJAINKBÓL igazán jól élnek és nem lett volna szabad ENGEDNI hogy az elme-roggyant idáig jusson!
    Az biztos hogy NEKIK sokkal több és nagyobb lehetőségük van tenni ellene mint egy CIVILNEK , az “ellenzéki” politikusok jövője és jelene nem arról szól hogy tegyenek értünk inkább MAGUKKAL és pártjukkal törődnek !!!!!!!!
    Remélem valami értelmes csoport kitakarítja , leépíti a megélhetési politikusokat és élhető demokratikus alapokat raknak le , ahol nem lehet 2/3 és ideg beteg ember nem vehet részt politikai és társadalmi döntésekben .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (43 szavazatból)
  10. Gratula Jeremiás, szorítunk neked, hogy kibírd!
    (Csak Iványi Gábor neve ne keveredne már megint ide.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (26 szavazatból)
  11. tb
    2011. december 2. péntek
    09:42
    „Gratula Jeremiás, szorítunk neked, hogy kibírd!
    (Csak Iványi Gábor neve ne keveredne már megint ide.)”

    Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  12. A vallás és a hit szabadsága ugyanaz, mint a vélemény szabadsága. Egy vallás állami támogatása nem lehet statisztika , vagyis létszám kérdése, mert az csak az Istenben való hit módjában különbözik a másik vallástól és az, hogy azt hányan gyakorolják, csak kor és idő kérdése. Például volt idő, amikor kereszténység nem is létezett, volt idő, amikor – Európában – a kereszténységet egyedül a Katolikus egyház gyakorolta, míg manapság szerencsére, ez már csak dominancia kérdése a sok egyház, illetve felekezet között. Épp ezért az egyik egyháznak ugyanannyi juttatás jár abból a tortából amennyi a másiknak.
    .
    Ami a pedig a létszámot illeti, az nem nem valamiféle magasabb, vagy istenments, alacsonyabb rendű hitgyakorlás kérdése. Az inkább attól függ, hogy a híveket mikor sorolták be az adott felekezetbe. “Technikai” előnyt élveznek azok a közösségek, akik csecsemő, illetve kisgyermek korban keresztelnek és hátrányban azok, akik ezt az egyén szabad választására bízzák már annak nagyobb, v. felnőtt korában(pl.megmerítkezés). Az előnyben lévők ezt általában propagandájukban is kihasználják, amikor a statisztikai – népszámlálási – adatokat hangoztatva, hívőként beleszámolva a csecsemőket is, többet követelnek maguknak a többiekhez képest. Magyarországon a Katolikus Egyház, mint a lassan államvallássá nyilvánitandó,tűzközeli gyülekezet ezt a most már törvényben is szabályozott előnyt újra kihasználja és politikusain keresztül uralkodik a többi felekezet fölött…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  13. Minden tiszteletem és mélységes együttérzésem a lelkész úré.Sokan vehetnének róla példát.No lám egyedül is lehet vívni a harcot igaza volt a Bartus úrnak. Azt írta nemrégiben menjünk ki akár egyedül is a parlament elé és ordítsunk majd csatlakozni fognak hozzánk.Az élet Őt igazolta.
    Köszönöm tisztelendő úr sok sikert és együttérzésemet kérem fogadja el.Nagyon messze van bár szívesen ott lennék én is de nincs lehetőségem.Itthon viszont holnap én is megyek és képviselem a véleményemet az utcán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  14. Aki ennek a cikknek a tartalmát,üzenetét negatívan értékeli,az az “ember” már közhelyszerűen önmagát minősíti,illetve fátylat ránt a megbízójáról…Szégyen!vPolitikailag prostituált mínuszolók! Szerezzetek egy ingergazdag éjszakát édesanyáitoknak!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  15. Rossmodorban
    2011. december 2. péntek 21:04
    Egyetértek. Mi értelme a mínuszolásnak?
    Csinálni kéne egy tesztet. Ha azt írnánk, hogy Éljen Orbán, akkor is mínuszt kapnánk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  16. Balogh de nem balga

    Újabb adalék a Kertész szindrómához!! Három hibásnak született fószer aláírta a megállapodást az új munka törvénykönyvéről.Ki lehet találni kik Ők? Sok birka tag hogyan választott magának ilyen képviselőket? Így nem kell csodálkozni, hogy olyan törvényeket alkotnak amilyent akarnak. Szegény tiszteletes is egyedül maradt. A Sándor lelkésznek titulált hüllőnek nem jut eszébe, hogy támogassa. Azt hallottam, hogy azért nem tud éhségsztrálkolni, mert állandóan hányingere van. Vajon mitől? Sejtem, hogy a sza….s nyelvétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  17. Kedves Balogh …
    A birka egy “ennivaló” állat, tehát hasznos, nekem ezekről speciáll a patkány jut eszembe. Az kártékony, minden sz…ba belemászik és betegségeket, járványokat terjeszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  18. Kedves Kommenttársak!
    A “minuszolást” önmagában véve nem szabad elítélni. Ez a vitatkozásnak az egyik válfaja. Ha valaki nem ért egyet a másik véleményével, azt így is kifejezheti. Persze, jobb ha csupa pozitív véleményt kapunk, de nem árt, ha tudjuk, hányadán állunk ellenvélemény dolgában, különben elkényelmesedünk. A demokrácia sincs meg ellenzék nélkül. Másképp nem lehetne valós képet alkotni egy-egy téma fogadtatásáról.
    Halastavakban, ahol rendszeresen elhíznak a bentlakók, szokás néhány példány ragadozót is telepíteni, hogy némi mozgásra késztessék az állományt. A haszon mellett eltörpül az általuk okozozz kár…
    Más kérdés az, hogy az illető – ha nem szélsőséges – itt meg is írhatná a véleményét a mínuszolt kommentről.
    Bevallom, jómagam néha – nagyon ritkán – lemínuszolom olyan, nézetazonosságunk alapján, szinte már barátomnak tekintett társak kommentjét is, akiknek egy-egy mondatát, elvi szempontból nem tartom jónak, mert az az egy mondat az adott témában, ott és akkor nem tesz jót az ügynek. Mert barátaim ezeket a sorokat nem csak mi – Ti meg én – olvassuk, legalább is remélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  19. Ui:
    A szervezett, destruktív mínuszoló akciók kivételt képeznek a fönti szabály alól, bár azok is nyújtanak némi támpontot nekünk ellenfeleink arról a mentálhigénés állapotáról, amelyet az adott téma, adott interpretációja okoz az ő bensőjükben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. komplementer
    2011. december 3. szombat
    10:05
    Egyetértek, és én is remélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. komplementer
    2011. december 3. szombat
    10:14
    Közben, míg olvasgattam le is mínuszoltak téged, bizonyítva, hogy minden szavunk igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Kedves “komplementer” és Többiek!
    Engem igazából baromira nem érdekel az, hogy itt időnként szervezett “mínuszolgatás” folyik. Tegyék, ha akarják, mert ez még mindíg sokkal jobb, mint ami – napi rendszerességgel – a magyarországi Népszava online-topicjain folyik. Aki rendszeres látogatója, tudja miről beszélek. Engem csupán ez a többszörösen is bújkáló “vélemény-nyílvánítás” zavar. Hiszen mi az ördög akadálya van annak, hogy egy nicknév mögé bújva kiírja magából az álláspontját, amely – ezek szerint – eltér az itt általánostól? Ha kúltúrember módjára teszi, nem lesz azzal semmi baj, ‘admin” simán meg fogja itt tűrni. Legfeljebb mi küldjük el őt – szintén kúltúrlényként és okadatolva – a narancsfák irányába.
    Hát nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Balogh de nem balga
    2011. december 2. péntek
    22:35
    Vitatkozom, nem maradt egyedül. Gondolom – velem együtt – sokan imádkoznak érte, és akinek módjában áll egyéb módon is segíti. Nem találom igazán helyénvalónak, hogy ezt itt egy nem kedvelt gyülekezet fikázására használja ki bárki. Izsák-Bács Jeremiás a magyarokért, becsületes célokért és nem „válogatottakért” böjtöl. Becsüljük meg amit értünk tesz, kivételesen megosztás, gyűlölködés nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. szedam
    Túl azon, hogy engem se érdekel, hány minusz érdemjegyet kapok, más megvilágítása is lehet a történéseknek.
    Azt hiszem, ez az egész minuszolás-pluszolás nem egészen véleménykülönbségeken, vagy véleményegyezéseken alapul. Nem bizonyos, hogy azért ad valaki pluszt, mert neki is ugyanaz a véleménye, és azért minuszt, mert ellentétes.
    Olvastam már olyan hozzászólásokat, amelyek minden kommentár nélkül a puszta tényt említik, és agyon lettek minuszolva. Ilyen esetekben nem lehet másról szó, mint hogy nem az esemény megtörténtét vitatják, hiszen azt nem is lehet, hanem a megtörténés miatti nem tetszésüket fejezik így ki.
    Furcsa, hogy véleményük kifejtése nélkül teszik, dehát különbözőek vagyunk. Sokat segítene minden érv ütköztetésénél, ha csak azok fejezhetnék ki tetszési indexüket, akik megírják a miértet is.
    Mert az, hogy Orbán gyalázatos dolgokat művel, az önmagában minuszt érdemelne, de ha valaki azt elemzi, hogy ennek a gyalázatnak a művelése hogyan történik, melyek a feltételei, az bizony pluszt.
    Mivel azonban nem tudhatjuk meg miért kapjuk esetenként a minuszt, az ilyen értékítéletük figyelmet sem érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  25. Szerintem a lelkész testvérnek inkább be kellene adnia a regisztrációs kérelmét az Országgyűléshez, mert ha a gyülekezete nem rosszhiszemű, meg is kapja majd a működési engedélyt. Ha jogtalanul nem kapja meg, akkor forduljon a nemzetközi bírósághoz és éhségsztrájkoljon! De addig értelmetlenül járatja le hazánk nevét. Olyan negatív hatást is elér ezzel, amit – remélem – nem is szeretne. Egyébként érdekesnek találom Románia érdeklődését, ahol az ortodox egyház uralma minden szinten be van betonozva. Az sem jó, ha mindenféle ember egyyháznak nevezve magát üzletel és mérgezi a többi lelkét.
    Ezt nem feltételezem Jeremiás testvérről, tehát először járja be a törvényes utat, ahol a jogait érvényesítheti strassburgi paláverek és egészségi kockázat nélkül is. Hátha megy egyenesen is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (19 szavazatból)
  26. Bocsi a kifelejtett “n”-ért, szendam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. @csatt!
    Tkp. egyetértek Veled. Én is olvstam olyan kommentet itt, amellyel úgy 50%-ban egyet tudtam volna érteni, de az egésszel már nem. Nekem azonban egyáltalán nem szokásom a “+/-”-olgatás. Max. egy +-ot adok, ha nagyon egyetértek, ha pedig nem,hát akkor azt simán megírom.
    Nem ez lenne a normális?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Egyébként a minap alkalmam volt beszélgetni egy roppant értelmes emberrel az Orbanizmus lényegéről és annak társadalmi elfogadottságáról. Ennek lényegét rátettem a blogomra http://szendamondja.wordpress.com/2011/12/03/szuret/ !
    Szeretném, ha véleményt mondanátok róla, illetve terjesztve ezt egyfajta “társadalmi vitát” nyitnánk! Ugyanis barátom felvetései alapvetően érintik – szerintem – Magyrország jövendőjét (is)!
    … és ezt …
    … szendamkéri!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Az Emberi Jogi bíróság vizsgálhatja a törvényt. Vizsgálták a médiatörvényt is, lett belőle valami? Vizsgálták az MNB elnökének fizetés-megvágását it, lett belőle valami? Na ugye.
    Az emberek meg dühöngenek kicsit, aztán hazamennek. Ha csak nem verik szét őket, mint 2006-ban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Köszi szendam, hogy belinkelted és így megosztottad velünk annak a kényszerpályánknak a hatását, amiről nem vagyunk képesek kilendülni. Érdekes egybeesés, hogy a nyáron, vidéket járva, felméréseim szerint nagyon sokan, hasonlóan vélekedve vezetik le, miért lehet a leggagyibb szöveggel választást nyerni nálunk.
    Csak ezek a vélekedők a legnagyobb utálattal beszélnek a “rendszerváltás” radikális levezénylőiről, állítván, hogy kizárólag nekik köszönhető a munkanélküliség, és piacainknak az elvesztése.
    A szovjet rendszer összeomlása ugyan lassabb, ám megfontoltabb átmenetet eredményezett volna mindenféleképpen, ha a reformmszmp-sek vezénylik le. Megmaradhattak volna téeszeink, külpiacaink. Meg kellett volna óvni mindazt, amiben jók voltunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  31. csatt
    2011. december 3. szombat
    19:16
    Az utolsó bekezdésed igazsága az a rendszerváltó politikusok önzésén és türelmetlen hatalomvágyán bukott el. Ennek nem tudott ellenállni az MDF.
    Azóta sem sok államférfinak tekinthető politikus volt a kormányzásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Balogh de nem balga

    Kedves Figyelő!
    A támogatás vonatkozásában remélem igazad van. Az ima szép dolog, de nem oldja meg a problémákat. Lásd, a fidesz papjai nem imátkoznak, hanem a legocsmányabb módon áskálódnak.Ha egy szentéletű ember a politika mezejére téved, akkor nem árt ha tudja, hogy a politika a farkasok (ordasok) harctere és az Isten igéjével harcoló szent embereket felfalja. Szerinted ha Jézus újra a földre szállna, akkor az Úr nevében hány egyházi vezetőt itélne el és hány üdvözülne? Fogas kérdés ugye? És eredmény vonatkozásában meg szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  33. A Biblia szavaival felelek.
    „Az ima szép dolog, de nem oldja meg a problémákat.”
    Máté 7:7-7:11
    Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
    Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.
    Avagy ki az az ember közületek, aki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ad neki?
    És ha halat kér, vajon kígyót ad-e neki?
    Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?!

    „Lásd, a fidesz papjai nem imádkoznak, hanem a legocsmányabb módon áskálódnak.”
    Máté 7:12 Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.

    „… a politika a farkasok (ordasok) harctere és az Isten igéjével harcoló szent embereket felfalja. … hány egyházi vezetőt itélne el és hány üdvözülne?”
    Zsolt 91:7-7:8
    Elesnek mellőled ezren, és jobb kezed felől tízezren; és hozzád nem is közelít.
    Bizony szemeiddel nézed és meglátod a gonoszoknak megbüntetését!
    Máté 7:19-7:23
    Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
    Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
    Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
    Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-e, és nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a te nevedben?
    És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

    Én – a cselekedetekre nézve – úgy látom, hogy a Fidesz-KDNP tagsága között lévő „keresztények” istene NEM a Teremtő Isten. Mert ha nem így lenne, nem lennének kevélyek, nem tolakodnának a világi hatalomért és pénzért, nem fosztogatnák a szegényeket és rászorulókat, a körülöttük lévő „farkasokat” az Úrhoz vezetnék és nem válnának farkassá maguk is.
    Veled ellentétben én úgy hiszem, hogy Izsák-Bács Jeremiás elhívása az Úrtól van, és meg lesz az eredménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  34. Balogh de nem balga

    Kedves Figyelő!
    Legyen igazad. De én nem értem, hogy az Úr vigyázó szemei ellenére, hogyan tudott pl. Hitler és csapata annyi embert meggyilkoni? Olyan érzésem van, hogy az Úr sokszor nagyon későn avatkozik közbe, így sok ártatlan és hívő ember esik áldozatul. És még számtalan példát lehetne felsorolni. Én is remélem, hogy sikerrel jár, csak faramucinak tartom, hogy a sok ezer “Tisztelendőből” csak egy van talpon a vidéken. Szerinted ez mit jelent?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  35. LV. évf. 25. sz. – 2011-06-19

    „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Mt 22,37–39.) Egyszer egy lelkész, amikor felolvasta ezt a jól ismert bibliai részt, mindenki megdöbbenésére azt mondta, most újraolvassa úgy, hogy egy betűt megváltoztat, és így is szeretne róla beszélni. Keresd az Urat, a te Istenedet, és keresd felebarátodat…
    Esz teszi Jeremias lelkesz Ur is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Balogh de nem balga
    2011. december 4. vasárnap
    18:50
    Sajnos Isten és az ember viszonyát, Isten és céljainak megismerését itt nem tudom számodra elmondani (nagyon hosszú lenne), a Bibliát kellene megismerned mert ebben található közös történetünk Istennel. Annyit talán mondanék, hogy miután Istennek megvannak a céljai az emberrel (nem unalmában teremtette), és miután mindenható, az emberi létet nem csak ebben a pár földi évben látja, hanem a számunkra elfogadható (de igazán nem felfogható) öröklétben, a mennyei királyságban.
    Nem csak „egy van talpon e vidéken”, pl. emlékeztetnélek Iványi Gáborra és remélem sokan vannak még, akik a valós hitüknek és szolgálatuknak megfelelően cselekszenek. Egyébként, hogy ki mit és hogyan csinál, ezt az „elhívása” adja meg Izsák-Bács Jeremiás is az elhívására hivatkozott. Akit Isten hív el egy munkára pl. mint Pál apostolt az Újszövetségbe vagy Mózest az Ószövetségben az sikeres, akit nem az nem jár „sikerrel”. Azért mondja Jézus, hogy sokan jönnek az én nevemben, de nem ismerem őket, mert a saját fejük után járnak az Úrra hivatkozva, a saját érdekeiket nézik és nem azt, hogy mi a fogadalmuk és a szolgálatuk. Nézd meg Isten nevét belerángatták az Alkotmányba, miközben érintőlegesen sincs köze Isten parancsolataihoz, sem ahhoz, hogy a világ és a hit ne keveredjen. Jézus látványosan zavarta ki a világot a templomból
    Luk 19:45-46 És bemenvén a templomba, kezdé kiűzni azokat, akik adnak és vesznek vala abban,
    Mondván nekik: Meg van írva: Az én házam imádságnak háza; ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek.
    Még két igét, miért is gondolom/gondoljuk azt, hogy szólnunk kell:
    Péld 28:4 Akik elhagyják a törvényt, dicsérik a latrokat; de akik megtartják a törvényt, harcolnak azokkal.
    Péld 29:12 Amely uralkodó a hamisságnak beszédeire hallgat, annak minden szolgái latrok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Maximális tiszteletem a lelkész úrnak és azoknak akik kiállnak mellette! Iványi Gábort külön tisztelet illeti,amiért nem engedi,hogy karitatív munkáját elsöpörje egy, az emberi fájdalomra és szenvedésre tökéletesen érzéketlen rezsim! A családom és én Metodistának vallottuk magunkat a népszámláláskor,remélve,hogy állami támogatást kapnak azok, akik szinte éjt nappallá téve az elesettek segítésén és gondozásán munkálkodnak! Önzetlenségük és emberszeretetük,példa értékű!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. Balogh de nem balga

    Kedves Figyelő!
    Ok! Tökéletesen egyetértünk. Az arányok meg nem ártana ha forditva lennének.
    Iványi Gábort is maximálisan tisztelem és elismerem. Még az sem zavar, mint egyeseket, hogy nem egy felekezethez tartozunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Nézd a Biblia szerint vannak gyülekezetek pl. Efézusi stb., de egyház csak egy van Jézusé, és ide tartozik mindenki felekezettől függetlenül, aki az ő keskeny útján jár.
    Máté 7:13-14 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
    Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.
    Kívánom, tartassunk meg mindnyájan a keskeny úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Véleményem szerint Európa számára Magyarország semmit sem jelent.A világ pont olyan gyáva és megalkuvó,mint volt a Ausztria, Csehszlovákia megszállásakor,vagy egyéb esetekben. tetszelegnek ott Brüsszelben a demokráciáról,míg az orruk előtt szűnik meg egy országban a demokrácia..és meg sem szólalnak.Hol van itt emberi jog??Számukra a magyaroknál nem kifizetődő ezen rágódniuk. Visszamenőleg emberek ezreit fosztják meg a nyugdíjától…érdekli őket sz.. rínak rá.1944 -től nem bíróság,hanem az egypárt fogja az embereket elítélni olyan dolgokért ami nem volt bűn 40 éven át.ma a vezető azt mondja bűn és már a párt frakció el is veszi tőle amit akar-nem bíróság– érdekel valakit ??nem..akkor miért is beszélünk mi erről ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Hálás köszönetem és minden elismerésem Izsák-Bács Jeremiás tiszteletes urnak! De kérdésem az, hogy Ő román létére életét kockáztatja jelenleg egy “magyar ügyért”, de hol vannak azon kis egyházak tagjai és lelkészei (pásztorai), akiket a kormány megnyomorítani kiván?! Várják televiziójuk elött ülve, hogy más kaparja ki a diót számunkra? Nincs egy magyar sem 1956 óta, aki ilyen szégyenletes bánásmóddal szemben békésen fellépne, mint Jeremiás lelkész úr Romániából? Tiltakozásának 21.napján még mindíg egyedül áll Brüsszelben! Ha egészségi állapotom megengedné, akkor már régen másodmagával lenne.
    Különben az űgyről csak annyit, hogy sok reményt nem fűzök ügyünkhőz. hiszen voltunk már hasonló helyzetben 55 évvel ezelőtt s akkor is magunra hagytak. Most sem várhatunk többet a brüsszeli “papir tigristől”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  42. Sajtokozlemeny

    2011.dec.16 Stasbourg
    Izsak-Bacs Jeremias
    Magyarorszagi Anabaptista Misszio
    Magyar Kereszteny Mennonita Egyhaz
    Lelkesz

    A bojt 37-ik napjan irom ezt a nyilatkozatot es kijelentem hogy a mai napon tudomast szereztem arrol, hogy Magyarorszagon a meg jelenlegi Alkotmany Birosag arra keszult hogy megsemisitse az Egyhazi Torvenyt.
    Lazar Janos kijelentette hogy E.T.-t viszavonjak – Technikai okokra hivatkozva.
    A kesobbiekben ugy nyilatkozott hogy a ket unnep kozott Rendkivuli Parlamenti osszehivast surget es E .T.-t ujra meg fogjak szavazni.
    Ez azt jelenti hogy 2012. Jan. 01-tol, mivel mar nem lesz Alkotmany Birosag a regi-uj E.T.-tnem lesz aki felulvizsgalja
    ( nesze semmi fogd meg jol)
    Ezert en ugy dontottem hogy folytatni fogom a – BOJTOT – es minden erommel TILTAKOZNI fogok a tovabbiakban is a KIREKESZTETT EGYHAZOKERT, mindaddig amig az ELETEM birja, vagyis a VEGSOKIG.
    Nem fognak megfelemliteni azok az ,, uzenetek sem “ amit eddig is kaptam es kitartok az mellett hogy az 1990 evi E.T. demokratikus volt es megfelelt az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatanak, pelda erteku volt.
    Azzal hogy a Kormany es a Parlament megprobalya szabalyozni, felulbiralni az E.T.-t, azt a tenyt Demonstralja hogy az Egyhaz es az Allam nincs szetvalasztva.
    Sajnallom hogy 14 engedelyezett Egyhaz vezetosegbol, eloljaroibol egyikuk sem emelte fel a hangjat a kirekeszres ellen.
    Vajon szerintuk ,, a Messiasnak “ nincs helye a Kirekesztet Egyhazakban?

    TILTAKOZOM:

    1. Az uj E.T. elfogodasaert!
    2. Minden jogsertesert amit ez a Kormany a ,, Sarkalatos Torvenyekkel “ korlatozza, megkurtitja a tarsadalom jogait.
    3. Minden Kirekesztes ellen.
    - faji, – vallasi,- szocialis,- tarsadalmi kirekesztes ellen

    Remellem, hogy kozel az a nap hogy a magyar nep visszanyerje:
    - melto szabadsagat
    - es melto helyet a civilizalt europai csaladban, vilagban.

    Izsak-Bacs Jeremias

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. New post on Kanadai Magyar Hírlap

    Forradalmi felhívás a Szolidaritástól: döntsük meg a rendszert!
    by Christopher Adam

    A magyarországi Szolidaritás Mozgalom tüntetéseket szervez szombatra a 2012. január 1-én hatályba lépő, a több mint kétévtizede tartó demokratikus berendezkedést felváltó húsvéti alkotmány ellen. Kanadából is nyomon követhető, hogy milyen gyorsassággal radikalizálja a kormány- és rendszerellenes hangulatot a Fidesz antidemokratikus, a kétharmaddal maximálisan visszaélő hatalomgyakorlata, valamennyi független közintézmény ápolitizálása és a gazdaságpolitikai csőd által fokozott nyomor. A legújabb bukás a Valutaalappal (IMF) történő tárgyalások felfüggesztése, amikor az IMF képviselői váratlanul felálltak az asztaltól és repülőjegyüket megváltoztatta hazamentek, ugyanis kiderült, hogy a kormány a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének felszámolására készül az új jegybanktörvénnyel.

    “Ami az elmúlt negyvennyolc órában történt, az mindennél pontosabban mutatta meg, hogy a jelenlegi kormány – miniszterelnökével, minisztereivel, lelkesen támogató vagy passzívan asszisztáló képviselőivel és mindent vállaló szóvivőivel együtt – a cinizmusnak korábban szinte elképzelhetetlen fokára jutott”–írta Török Gábor, konzervatív politikai elemző aki egészen eddig – saját bevallása szerint – “megértő és elemző módon próbált közelíteni ehhez a kormányhoz.”

    Ha még bárkinek kéne bizonyíték, hogy merre halad Magyarország, érdemes elolvasni a Népszabadságban – a legnagyobb magyar országos napilapban – mejelent felhívást, melyben a Szolidaritás nem csupán néhány kisebb-nagyobb tüntetés és sztrájk mellet agitál, hanem rendszerváltásra szólítja fel a kormányt ellenzők egyre népesebb táborát. Ime néhány részlet a Szolidaritás markáns – tulajdonképpen militáns – felhívásából:

    “Már csak egy-két hét, és véget ér egy korszak, megszűnik egy állam, amelyet úgy hívtak, Magyar Köztársaság. Vele együtt eltűnik mindaz, amiről azt képzelted, életed szilárd keretrendszere, hiszen törvények garantálják, független intézmények őrködnek felette. (…) Ezen a karácsonyon alaptörvényileg acélkerítést kapsz ajándékba mai uraidtól, amely megszabja életed kereteit. Ne legyen illúziód, ők évtizedekre rendezkednek be.

    Ezért kell a tereket, utcákat átnevezni, a szobrokat ledönteni. Ez egy rablóbanda, amely elődei hibái és bűnei miatt kétharmados parlamenti többséget kapott, azonban gúnyt űz ebből a ritka felhatalmazásból. Önös érdekeit iktatja törvénybe, csak a saját jelképeit tűri el.

    Kedves Magyarország! 2012. január elsejétől egypárti alaptörvény váltja fel köztársasági alkotmányodat, melynek bevezetése és a hozzáigazított sarkalatos törvények biztosítják egy végletesen megosztó, szegényellenes, Európából kifelé sodródó hatalom évtizedekre szóló uralmát. (…)

    Most nem az a lényeg, ki jobboldali, ki baloldali, ki szabadelvű, ki konzervatív, hanem az, hogy a rendszer, ami létrejött, ártalmas és megvetésre méltó. Úgy érezzük, hazafias kötelességünk minden erőnkkel küzdeni ellene. Egy-két jól sikerült tüntetés ehhez már nem elég. Éppen ezért társadalmi mozgalmat indítottunk, hogy a húsvéti alkotmányra alapozott új rendszert minél hamarabb megdönthessük. Hogy megszüntessük az országot megbénító közönyt. Hogy állampolgári öntudatra ébresszük kisebb és nagyobb közösségeidet. Hogy megtisztulásra, összefogásra, közös értékeink tiszteletben tartására késztessük a demokratikus elveket valló pártokat. Hogy új irányt szabjunk Magyarország történelmének.”

    A Szolidaritás azt is jelezte, hogy mindenféle törvényes eszközt hajlandó bevetni annak érdekében, hogy minél nagyobb nyomás alá kerüljön a kormány és az általuk épített rendszer. Ezek közé sorolja a flash mob-ok szervezését, tüntetéseket, sztrájkokat és a polgári engedetlenség minden formáját.

    Aki azt gondolta, hogy esetleg a karácsonyi ünnepek miatt nem figyelnek annyira a kormány autoriter politikájára, a Magyar Köztársaság két héten belüli megszüntetésére, azt elég nagyot téved. A Szolidaritás ugyanis az ünnepek előtti legforgalmasabb bevásárló-hétvégére tervez villámcsődületet (flash mob-okat) országszerte.

    Budapesten, 2011. december 17-én a Moszkva téren (másnéven a “Széll Kálmán téren”), valamint a Blaha Lujza téren terveznek déli demonstrációkat a kormány ellen. Ezen kívül 24 vidéki városban is demonstrál a Szolidaritás.

    A Kanadai Magyar Hírlap — innen a tengerentúlról is — szolidaritást vállal a dinamikus magyarországi civil mozgalmakkal, illetve a demokratikus alkotmány és a szociális igazságosság melletti kiállásukkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szerdán sem döntöttünk kormányt 2011. december 29. csütörtök | TÖRÖK MÓNIKA

Kordonbontással védték meg a tiltakozók jogait 2011. december 29. csütörtök | AN

Nagy Navarro Balázs segítséget kér 2011. december 29. csütörtök | AN

Csillag Ádám videója az éhségsztrájk letöréséről 2011. december 28. szerda | Csillag Ádám

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos