Hozzászólás: Az egyházi státusztól megfosztott egyházak nyilatkozata http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Ibolya Izsak http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-123483 Ibolya Izsak Sat, 17 Dec 2011 11:42:47 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-123483 New post on Kanadai Magyar Hírlap Kongresszusi tiltakozás miatt vonták vissza az egyház törvényt by Christopher Adam A Kanadai Magyar Hírlap birtokába került az a Mike Pompeo kansasi kongresszusi képviselő irodájából küldött, Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett és december 16-én datált tiltakozó levél, melyben kongresszusi társaival együtt szólal fel a Fidesz-KDNP mélyen diszkriminatív, emberi jogokat sértő egyház törvénye ellen. Pompeo képviselőn kívül, a tiltakozó levelét Trent Franks, Howard Coble, Heath Shuler, John Carter, Dan Burton, Randall Hultgren, Vicky Hartzler, Howard Berman, Mike Kelly, Joe Pitts, Tim Walberg és Eni Faleomavaega washingtoni képviselők írták alá. A kongresszusi képviselők kifogásolták, hogy a jelenleg bejegyzett 350 egyház közül csak 14 egyház folytathatta volna jelenlegi tevékenységét, ha 2012 január 1-én hatályba léptetik az új törvényt. És szinte lehetetlen visszanyerni a kormány által törölt státust, hiszen ehhez a parlamenti képviselők kétharmadát kéne meggyőzni. Mint ahogy a levélben olvasható, a Fidesz-KDNP által kijelölt procedura sérti az egyház és állam ketté-választásának elvét, illetve az államnak a vallási kérdésekben való semlegességét. Az amerikai képviselők szerint a törvénykoncepció nem csak az amerikai, hanem az Európai Unió, az Európai Tanács és az Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ember jogi elveivel, normáival is ellentétes. Aligha állíthatják majd a jobboldalon - akár Magyarországon, akár a kanadai magyar közösségekben - hogy megint balliberális, vagy netán "szocióliberális" támadás érte a kormánypártot, hiszen Pompeo a Republikánus Párt képviselője, úgy mint az aláírók többsége. New post on Kanadai Magyar Hírlap

Kongresszusi tiltakozás miatt vonták vissza az egyház törvényt
by Christopher Adam

A Kanadai Magyar Hírlap birtokába került az a Mike Pompeo kansasi kongresszusi képviselő irodájából küldött, Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett és december 16-én datált tiltakozó levél, melyben kongresszusi társaival együtt szólal fel a Fidesz-KDNP mélyen diszkriminatív, emberi jogokat sértő egyház törvénye ellen. Pompeo képviselőn kívül, a tiltakozó levelét Trent Franks, Howard Coble, Heath Shuler, John Carter, Dan Burton, Randall Hultgren, Vicky Hartzler, Howard Berman, Mike Kelly, Joe Pitts, Tim Walberg és Eni Faleomavaega washingtoni képviselők írták alá.

A kongresszusi képviselők kifogásolták, hogy a jelenleg bejegyzett 350 egyház közül csak 14 egyház folytathatta volna jelenlegi tevékenységét, ha 2012 január 1-én hatályba léptetik az új törvényt. És szinte lehetetlen visszanyerni a kormány által törölt státust, hiszen ehhez a parlamenti képviselők kétharmadát kéne meggyőzni. Mint ahogy a levélben olvasható, a Fidesz-KDNP által kijelölt procedura sérti az egyház és állam ketté-választásának elvét, illetve az államnak a vallási kérdésekben való semlegességét. Az amerikai képviselők szerint a törvénykoncepció nem csak az amerikai, hanem az Európai Unió, az Európai Tanács és az Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ember jogi elveivel, normáival is ellentétes.

Aligha állíthatják majd a jobboldalon – akár Magyarországon, akár a kanadai magyar közösségekben – hogy megint balliberális, vagy netán “szocióliberális” támadás érte a kormánypártot, hiszen Pompeo a Republikánus Párt képviselője, úgy mint az aláírók többsége.

]]>
Jeremias http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-123307 Jeremias Fri, 16 Dec 2011 21:17:13 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-123307 Sajtokozlemeny 2011.dec.16 Stasbourg Izsak-Bacs Jeremias Magyarorszagi Anabaptista Misszio Magyar Kereszteny Mennonita Egyhaz Lelkesz A bojt 37-ik napjan irom ezt a nyilatkozatot es kijelentem hogy a mai napon tudomast szereztem arrol, hogy Magyarorszagon a meg jelenlegi Alkotmany Birosag arra keszult hogy megsemisitse az Egyhazi Torvenyt. Lazar Janos kijelentette hogy E.T.-t viszavonjak – Technikai okokra hivatkozva. A kesobbiekben ugy nyilatkozott hogy a ket unnep kozott Rendkivuli Parlamenti osszehivast surget es E .T.-t ujra meg fogjak szavazni. Ez azt jelenti hogy 2012. Jan. 01-tol, mivel mar nem lesz Alkotmany Birosag a regi-uj E.T.-tnem lesz aki felulvizsgalja ( nesze semmi fogd meg jol) Ezert en ugy dontottem hogy folytatni fogom a – BOJTOT – es minden erommel TILTAKOZNI fogok a tovabbiakban is a KIREKESZTETT EGYHAZOKERT, mindaddig amig az ELETEM birja, vagyis a VEGSOKIG. Nem fognak megfelemliteni azok az ,, uzenetek sem “ amit eddig is kaptam es kitartok az mellett hogy az 1990 evi E.T. demokratikus volt es megfelelt az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatanak, pelda erteku volt. Azzal hogy a Kormany es a Parlament megprobalya szabalyozni, felulbiralni az E.T.-t, azt a tenyt Demonstralja hogy az Egyhaz es az Allam nincs szetvalasztva. Sajnallom hogy 14 engedelyezett Egyhaz vezetosegbol, eloljaroibol egyikuk sem emelte fel a hangjat a kirekeszres ellen. Vajon szerintuk ,, a Messiasnak “ nincs helye a Kirekesztet Egyhazakban? TILTAKOZOM: 1. Az uj E.T. elfogodasaert! 2. Minden jogsertesert amit ez a Kormany a ,, Sarkalatos Torvenyekkel “ korlatozza, megkurtitja a tarsadalom jogait. 3. Minden Kirekesztes ellen. - faji, - vallasi,- szocialis,- tarsadalmi kirekesztes ellen Remellem, hogy kozel az a nap hogy a magyar nep visszanyerje: - melto szabadsagat - es melto helyet a civilizalt europai csaladban, vilagban. Izsak-Bacs Jeremias Sajtokozlemeny

2011.dec.16 Stasbourg
Izsak-Bacs Jeremias
Magyarorszagi Anabaptista Misszio
Magyar Kereszteny Mennonita Egyhaz
Lelkesz

A bojt 37-ik napjan irom ezt a nyilatkozatot es kijelentem hogy a mai napon tudomast szereztem arrol, hogy Magyarorszagon a meg jelenlegi Alkotmany Birosag arra keszult hogy megsemisitse az Egyhazi Torvenyt.
Lazar Janos kijelentette hogy E.T.-t viszavonjak – Technikai okokra hivatkozva.
A kesobbiekben ugy nyilatkozott hogy a ket unnep kozott Rendkivuli Parlamenti osszehivast surget es E .T.-t ujra meg fogjak szavazni.
Ez azt jelenti hogy 2012. Jan. 01-tol, mivel mar nem lesz Alkotmany Birosag a regi-uj E.T.-tnem lesz aki felulvizsgalja
( nesze semmi fogd meg jol)
Ezert en ugy dontottem hogy folytatni fogom a – BOJTOT – es minden erommel TILTAKOZNI fogok a tovabbiakban is a KIREKESZTETT EGYHAZOKERT, mindaddig amig az ELETEM birja, vagyis a VEGSOKIG.
Nem fognak megfelemliteni azok az ,, uzenetek sem “ amit eddig is kaptam es kitartok az mellett hogy az 1990 evi E.T. demokratikus volt es megfelelt az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatanak, pelda erteku volt.
Azzal hogy a Kormany es a Parlament megprobalya szabalyozni, felulbiralni az E.T.-t, azt a tenyt Demonstralja hogy az Egyhaz es az Allam nincs szetvalasztva.
Sajnallom hogy 14 engedelyezett Egyhaz vezetosegbol, eloljaroibol egyikuk sem emelte fel a hangjat a kirekeszres ellen.
Vajon szerintuk ,, a Messiasnak “ nincs helye a Kirekesztet Egyhazakban?

TILTAKOZOM:

1. Az uj E.T. elfogodasaert!
2. Minden jogsertesert amit ez a Kormany a ,, Sarkalatos Torvenyekkel “ korlatozza, megkurtitja a tarsadalom jogait.
3. Minden Kirekesztes ellen.
- faji, – vallasi,- szocialis,- tarsadalmi kirekesztes ellen

Remellem, hogy kozel az a nap hogy a magyar nep visszanyerje:
- melto szabadsagat
- es melto helyet a civilizalt europai csaladban, vilagban.

Izsak-Bacs Jeremias

]]>
asher alexander http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-122157 asher alexander Tue, 13 Dec 2011 18:53:47 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-122157 lelki szemeimmel latomelore a 2012-es ev magyar parlamentjet,; hazelnok,; kover-(bormann)-lacika! miniszterelnok,; orban-(goring)-viktorka! helyettese,; zazrivecz-(vona-szalasi)-gabris! fominiszter,; semjen-(goebbels)-zsoltika! etc-etc!! szegeny szerencsetlen magyarorszag!!!mit vetettel vajon hogy ilyen allatokat-(jobb helyeken az ilyeneket csak KITOMVE latni muzeumban)-a foldeden!?? lelki szemeimmel latomelore a 2012-es ev magyar parlamentjet,;
hazelnok,; kover-(bormann)-lacika!
miniszterelnok,; orban-(goring)-viktorka!
helyettese,; zazrivecz-(vona-szalasi)-gabris!
fominiszter,; semjen-(goebbels)-zsoltika!
etc-etc!!
szegeny szerencsetlen magyarorszag!!!mit vetettel vajon hogy ilyen allatokat-(jobb helyeken az ilyeneket csak KITOMVE latni muzeumban)-a foldeden!??

]]>
asher alexander http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-121774 asher alexander Mon, 12 Dec 2011 15:14:34 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-121774 Igazan kivalo foto!!!!!!! Bajtarsi talakozo,; az ex HJ tag Kamerad Ratzinger es a Goebbels doktor tanitvanya Semjen Zsoltika!!hianyzik a keprol-(ejnye no!!!csak nem...............kitakartak??!!)-Szalasi utoda Zazrivecz(Vona)Gabris!!! Igazan kivalo foto!!!!!!!
Bajtarsi talakozo,;
az ex HJ tag Kamerad Ratzinger es a Goebbels doktor tanitvanya Semjen Zsoltika!!hianyzik a keprol-(ejnye no!!!csak nem……………kitakartak??!!)-Szalasi utoda Zazrivecz(Vona)Gabris!!!

]]>
ephill http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-121733 ephill Mon, 12 Dec 2011 12:28:36 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-121733 Csak tudnam hogy miert haracsolnak, csalnak el minden penzt a szegenyektol nem felnek hogy a pokolra kerulnek?. Hiszen minden pap azt predikalja hogy a szegenyeke a mennyeknek orszaga igy akkor logikusan a gazdagok a pokolra kerulnek .Vagy ott is van mar fityisz aki megmenti oket? Csak tudnam hogy miert haracsolnak, csalnak el minden penzt a szegenyektol nem felnek hogy a pokolra kerulnek?. Hiszen minden pap azt predikalja hogy a szegenyeke a mennyeknek orszaga igy akkor logikusan a gazdagok a pokolra kerulnek .Vagy ott is van mar fityisz aki megmenti oket?

]]>
Zsiga http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-121013 Zsiga Fri, 09 Dec 2011 14:00:25 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-121013 Minden tiszteletem Iványi Gáboré, nagyrészt a karitatív tevékenységéért. Ez az igazi keresztényi magatartás és nem az amit az államilag elismert -és eltartott- egyházak képviselnek. Ugyanakkor én nem tartom tragédiának azt hogy egyháza nem államilag elismert. Államilag elismert egyháznak lenni az én szememben inkább szégyen mint dícséretes, különösen a mai Magyarországon. Szabad emberek és szabad szervezetek csak jól járnak azzal hogyha függetlenednek az államtól. Ami pedig a karitatív tevékenységet illeti, az addig karitatív ameddig a saját forrásaimat használom. Az állam pénzén karitatívnak lenni, az csak az adók egy -kétségkívül hasznosabb- felhasználási módja. Minden tiszteletem Iványi Gáboré, nagyrészt a karitatív tevékenységéért. Ez az igazi keresztényi magatartás és nem az amit az államilag elismert -és eltartott- egyházak képviselnek.
Ugyanakkor én nem tartom tragédiának azt hogy egyháza nem államilag elismert.
Államilag elismert egyháznak lenni az én szememben inkább szégyen mint dícséretes, különösen a mai Magyarországon.
Szabad emberek és szabad szervezetek csak jól járnak azzal hogyha függetlenednek az államtól.
Ami pedig a karitatív tevékenységet illeti, az addig karitatív ameddig a saját forrásaimat használom. Az állam pénzén karitatívnak lenni, az csak az adók egy -kétségkívül hasznosabb- felhasználási módja.

]]>
Tancs Kaszabell http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-121011 Tancs Kaszabell Fri, 09 Dec 2011 13:53:35 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-121011 Úgy vélem az egyházak magatartása amit húsz egynéhány éve tanúsítanak sanda és rövidlátó, töményen jobboldali,gyakran szélsőjobboldalt támogató "politizálás" !Kárt okoznak az egész országnak azzal,hogy kritikátlanul az egész társadalom,a teljes közösségünk érdekeit feláldozzák valójában hegemonikus törekvéseik,szent célnak hazudott gyakorlatában. Tisztelet a kevés kivételnek. A nyomulásuk undort kelt bennem.Mintha nem tanultak volna az elmúlt 40-50 év alatt semmit sem !!!!!Mára már elvesztették személyes jóindulatomat és minden tiszteletemet, empátiámat amelyet egykori küzdelmeik során bírtak. Nyomos okunk van szerintem az állam és az egyházak,-különös tekintettel az un. történelmi egyházakra vonatkozóan-,hogy újra gondoljuk és határozzuk meg a kapcsolatainkat. Természetesen tisztességes módon ! Úgy vélem az egyházak magatartása amit húsz egynéhány éve tanúsítanak sanda és rövidlátó, töményen jobboldali,gyakran szélsőjobboldalt támogató “politizálás” !Kárt okoznak az egész országnak azzal,hogy kritikátlanul az egész társadalom,a teljes közösségünk érdekeit feláldozzák valójában hegemonikus törekvéseik,szent célnak hazudott gyakorlatában.
Tisztelet a kevés kivételnek.
A nyomulásuk undort kelt bennem.Mintha nem tanultak volna az elmúlt 40-50 év alatt semmit sem !!!!!Mára már elvesztették személyes jóindulatomat és minden tiszteletemet, empátiámat amelyet egykori küzdelmeik során bírtak.

Nyomos okunk van szerintem az állam és az egyházak,-különös tekintettel az un.
történelmi egyházakra vonatkozóan-,hogy újra gondoljuk és határozzuk meg a kapcsolatainkat.
Természetesen tisztességes módon !

]]>
keddi http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-120975 keddi Fri, 09 Dec 2011 10:06:52 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-120975 Pál apostol leveléből a Bibliában: "Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. . ...megjelenik a bűn embere, a veszsedelemnek fia. Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát." Jézus (Jelenések könyvében) a laodíceai levélben még az ateistákat is különbnek tartja mint a képmutatókat " Bárcsak hideg lennél vagy hév, mivel langyos vagy kivetlek téged az én számból. Semjén a Sátánisták mai vezetője, szégyene az igazi keresztény hívőknek. Pál apostol leveléből a Bibliában:
“Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. . …megjelenik a bűn embere, a veszsedelemnek fia.
Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.”
Jézus (Jelenések könyvében) a laodíceai levélben még az ateistákat is különbnek tartja mint a képmutatókat ” Bárcsak hideg lennél vagy hév, mivel langyos vagy kivetlek téged az én számból.
Semjén a Sátánisták mai vezetője, szégyene az igazi keresztény hívőknek.

]]>
csatt http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-120955 csatt Fri, 09 Dec 2011 07:39:50 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-120955 Sajnos nem sikerült eddig olyan dokumentumokat fellelnem, melyek megalapoznák véleményemet, de azt hiszem, ez esetben is kizárólag a pénzről, az állami támogatásról van szó... Tapasztalataim szerint hitéleti összejövetelek végén közadakozások zajlanak: valószínűleg adózott jövedelmek hullanak a perselyekbe (megeshet persze, hogy pénmosás is történik), de hogy ki mennyit áldoz, az titkos, és semmilyen nyugta nem készül a támogatások mértékeiről. Ez a gyakorlat a parlamenti képviselők költségtérítéses élvhajhászásához hasonló, egyetlen más területen sem engedi meg a törvénykezés. Annyit kalapolhatnak össze, amennyit bírnak... Nem hinném azonban, hogy a hivatalos bérköltségeket, rezsit, működést-felújítást ebből fedeznék, ez tehát fekete jövedelem. Az egyház is, a pártok is a mai napig kilencedként befizetett sarcainkból élnek, azaz akkor is én, te,ő, tartjuk el őket, ha önmagunktól egyetlen centet se áldoznánk rájuk. Nos, ha kiesnek bizonyos besorolásból - gyanítom, van ám köze a kiejtésnek ahhoz, hogy Orbánt éltető, vagy semleges gyülekezetekről van-e szó -, oda a "jóvilág". Költségvetési könnyítési technika így az egész, megspékelve a "Teccettek volna kellő időben valagot nyalni" kacsintással. Visszamenőlegesen pedig ingó- ingatlant elkobozni is lehet. Ez a megoldás pedig a korhatáros jogtulajdonuláshoz hasonlatos megoldás. A leghatásosabb költségvetési könnyítés a saját hívekre terhelés lenne, no de melyik parlament lenne hajlandó lemondani arról, hogy az ő listáik se kapjanak teljes ellátást?! Összesítve: hatalommegtartási akció Orbán-módra - majd megnézzük, innentől milyen gyakorlatot folytatsz, visszakerülhetsz, csak igazold, hova tartozol. Sajnos nem sikerült eddig olyan dokumentumokat fellelnem, melyek megalapoznák véleményemet, de azt hiszem, ez esetben is kizárólag a pénzről, az állami támogatásról van szó…
Tapasztalataim szerint hitéleti összejövetelek végén közadakozások zajlanak: valószínűleg adózott jövedelmek hullanak a perselyekbe (megeshet persze, hogy pénmosás is történik), de hogy ki mennyit áldoz, az titkos, és semmilyen nyugta nem készül a támogatások mértékeiről. Ez a gyakorlat a parlamenti képviselők költségtérítéses élvhajhászásához hasonló, egyetlen más területen sem engedi meg a törvénykezés. Annyit kalapolhatnak össze, amennyit bírnak…
Nem hinném azonban, hogy a hivatalos bérköltségeket, rezsit, működést-felújítást ebből fedeznék, ez tehát fekete jövedelem.
Az egyház is, a pártok is a mai napig kilencedként befizetett sarcainkból élnek, azaz akkor is én, te,ő, tartjuk el őket, ha önmagunktól egyetlen centet se áldoznánk rájuk.
Nos, ha kiesnek bizonyos besorolásból – gyanítom, van ám köze a kiejtésnek ahhoz, hogy Orbánt éltető, vagy semleges gyülekezetekről van-e szó -, oda a “jóvilág”. Költségvetési könnyítési technika így az egész, megspékelve a “Teccettek volna kellő időben valagot nyalni” kacsintással.
Visszamenőlegesen pedig ingó- ingatlant elkobozni is lehet.
Ez a megoldás pedig a korhatáros jogtulajdonuláshoz hasonlatos megoldás.
A leghatásosabb költségvetési könnyítés a saját hívekre terhelés lenne, no de melyik parlament lenne hajlandó lemondani arról, hogy az ő listáik se kapjanak teljes ellátást?!
Összesítve: hatalommegtartási akció Orbán-módra – majd megnézzük, innentől milyen gyakorlatot folytatsz, visszakerülhetsz, csak igazold, hova tartozol.

]]>
Hungarian citizen http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/az-egyhazi-statusztol-megfosztott-egyhazak-nyilatkozata.html/comment-page-1#comment-120939 Hungarian citizen Fri, 09 Dec 2011 02:08:13 +0000 http://nepszava.com/?p=94922#comment-120939 "...akik döntő többségükben szavazataikkal bizalmat adtak 2010-ben a mai kormányoldalnak, elősegítve őket a 2/3-os többséghez jutásban..." Khm, tolem ezutan sok egyutterzest ne varjanak, holott elitelem a fidesz rezsim e tettet IS. “…akik döntő többségükben szavazataikkal bizalmat adtak 2010-ben a mai kormányoldalnak, elősegítve őket a 2/3-os többséghez jutásban…”

Khm, tolem ezutan sok egyutterzest ne varjanak, holott elitelem a fidesz rezsim e tettet IS.

]]>