Lakást vett az orosz örökösnő 2011. december 20. kedd 22:49 | RR Forrás: AN

Share
Lakást vett az orosz örökösnő

New York – Tizenhat milliárd forintnak megfelelő zöldhasút volt szíve adni egy tetőlakásért az egyik leggazdagabb orosz lányának. Igaz, nem akárhol és nem akármilyen lakást vett Jekatyerina Ribolovjeva, Dmitrij Ribolovjev milliárdos csemetéje.

Az elképesztő árú hajlék a Central Park West 15 szám alatt található, jobban mondva fölötte. Meglehetősen tágas, 6744 négyzetláb hasznos alapterülettel dicsekedhet, ami 626 négyzetméternek felel meg, ám így is meglehetősen durva, jó 140 ezer dolláros négyzetméterár jön ki. Más szavakkal: egyetlen négyzetméter harmincmillió forint körül van – amely pénzen Budapesten és még sok helyütt már egész pofás lakást lehet kapni.

A lakásban tíz szoba – közte négy háló – kapott helyet, az extrák közt jókora terasz és két fatüzelésű kandalló is szerepel.

Ennek a háznak a penthouse-áról van szó

Jekatyerina, a vevő mindössze huszonkét esztendős, és a világ legtehetősebb örökösnői közt van. Fotót csak a fentit sikerült szerezni róla, amin nem látszik valami jól a ló hátán, de ezzel a vagyoni háttérrel tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy néz ki, valószínűleg mindenképp a legjobb partik közé tartozik az Egyesült Államokban.

A leány Oroszországban született, élete javát azonban Monacóban és Svájcban, különféle magániskolákban töltötte; most egy közelebbről meg nem határozott amerikai egyetemen tanul – nem New Yorkban; a lakást arra az esetre vette meg, hogy amikor a Nagy Almában jár, legyen hol lehajtani a fejét. Egy bennfentes forrás szerint nem alkudozott, habozás nélkül mondott igent a 88 millió dolláros irányárra, megkötve ezzel New York városának eddigi legnagyobb értékű egyéni ingatlan-adásvételi szerződését.

Hasonló boltot utoljára a válság előtt kötöttek, de az összegben messze elmaradt a mostanitól: Christopher Flowers 53 milliót fizetett a Keleti Hetvenötödik utca 4. alatti házért. Csúnyán ráfizetett, most augusztus 15-én adott túl rajta 36 millióért, összesen tehát 15 milliója úszott ezen a nem túl sikeres befektetésen.

Ebben az évben két másik nevezetes ingatlanvásárlás is zajlott a városban. A szintén orosz Igor Krutoj zeneszerző 48 milliót tett le márciusban egy Plaza-beli lakásért, míg júliusban ugyanennyiért vettek házat a Hatvankilencedik utca 16-ban. Jekatyerina New York-i rekordját egyhamar aligha fogják megdönteni. Amerikában vettek ennél drágább ingatlant: Donald Trump Palm Beach-i kastélyát 2008 májusában 95 millió dollátért vette meg Jekatyerina apja műtrágyából gazdagodott meg, tavaly 6,5 milliárd dollárra becsülték a vagyonát. Ő az irányárból lealkudott potom 25 millió dollárt. Könnyen lehet azonban, hogy nemsokára a lábát se teheti be a méregdrága vityillóba, mivel neje válópert adott be, épp a Palm Beach-i bíróságon, és követelései középpontjában – ki érti ezt – épp ez a kastély áll. Ha sikerül rátennie a kezét, Dmitrij a sportban vigasztalódhat: most tárgyal az AS Monaco futballcsapat megvásárlásáról.

A nappali. Lehet, hogy Jekatyerina azóta átrendezte

Tavaly egy másik örökösnő adott hasonló összeget ingatlanért, igaz, nem Amerikában, hanem Nagy-Britanniában: Bernie Ecclestone, a Forma-1 versenyeket rendező milliárdos 85 milliót adottg a Spelling Manorért, de az nem lakás volt, hanem 56 ezer négyzetláb alapterületű udvarház.

Címkék:, , ,

8 Reader’s Comments

 1. Láttyátok feleim szumtukkel mire jut az , aki a Szovjethatalomban böcsülettel él és dolgozik ?
  Kövessük pédájukat .

 2. Hát valahol kell lakni.

 3. Lehet, hogy gazdagnak gazdag, de minek ilyen nagy kecó. Bujocskát játszanak benne? Ami meg az ízlését illeti, az a vörös boa, gusztustalanul felpántlikázott ló…Egyébként a paripa a maga természetességében gyönyörű.

 4. Hat igen,igy raboltak ki a volt Szu-t,gondolom a lanyka a legosibb foglalkozassal szuletett,mint minden orosz kolleganoje……

 5. Ahogy száj biggyesztve szemlélem a multimilliomos Jekatyerina nappali szobáját, nem látok benne semmi különöset. (Ide a bökő a nyakamra, ha az Oravecz szomszédomnak nem különb az 5X5 méteres szobája!) Hogy néz ki az a szerencsétlen kégli! Most legalább minden AN tag és Web lapot olvasó láthatja, a szekrénye kiszikkadt polcain kallódó néhány magányosan kallódó dekorációra használt „könyvtárát” a vastag pénztárcájú, igénytelen csajnak! Megnéztem ékszerész lupéval, nem feszít a légyszar mentes polcain egyetlen Johnnyboy: Magyarul vagyok című könyve sem. Miféle szellemi igénye lehet annak a nőnek? Azon sem csodálkoznék, ha egy hónapon belül nem kapna farkasvakságot a szegény, mert a „hangulat lámpája” szemvakító fényétől még egy becsületes gazember se merne betörni a hölgy szétrakott nappalijába.
  .
  Bámulva a betegesen sápadt falakat alulról felfelé, majd elakad a lélegzetem: hol a francban vannak a lélekemelő, értékes festmények és rézkarcok rajta? (Gyógyíthatatlanul kiégett lélekre vall, hogy még egy Johnnyboy 3 dimenziós modern festménye, vagy legalább egynéhány Würtz Ádám rézkarca sincs felakasztva a Romeo and Juliet sorozatból. Józan ésszel lehet ezt megérteni?)
  Csodálom, hogy beeresztették a városomba, a magasan kvalifikált, igényes szomszédjaihoz ezt az igénytelen orosz milliomos hölgyet.
  .
  Lefogadok bármilyen összegben, hogy a betegségfoltos szőnyegére nem mer rálépni a hölgy, nehogy megsötétedjen. Ha viszont a szekrény melletti rosszul összerakott, szálaival több helyen fordított parkettáján tipeg a tűsarkú cipőkölteményével – ide a bökő a nyakamra –, ha nem kap intenzív migrén görcsöket az alatta lakó multimilliomos szomszédja a felerősödött tűsarkok idegölő kopogásaitól. Lám-lám, nincs könnyű helyzetben a Papa szeme fénye a New York-i nappaliban.
  .
  Summa sumárum: Semmi pénzért nem cserélném el a rideg nappaliját az én jól bevált romantikus,i speciálisan kialakított lakrészemmel. Nála még szeretkezni sem lehetne tisztességesen a vallató fényben, háttérzene nélkül, a kancsal szemre és a leszázalékolt púpos egyénre tervezett rekamiéján.
  .
  Bátran kijelentem az orosz sznob hölgyemény sértegetése nélkül, hogy Jekatyerina szobájában valaki egy igazit tudna ketyerintana.

 6. Nézd, ha rád íratná a felét, mindjárt meggondolnád a dolgot, Johnnyboy.

 7. A nő elsőosztályú .
  Ez vitathatatlan.

 8. ricsi,
  bevallom őszintén, nem kéne nekem ez a kificamodott ízlésű csaj, még ha kellemesen csengő ina végződésű neve is van. Éva lánya ez is a sok lóvétól kiszámíthatatlan a cselekedete. Hiába próbálnám a régi jól bevált módszereket alkalmazni…

Kapcsolódó cikkek

Nagy siker a Sorstalanság New Yorkban 2014. április 14. hétfő | AN

Lemondott a devizahitelesekről a kormány 2014. március 12. szerda

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Világvége hangulat a Sandy után 2012. november 7. szerda | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók