Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csillag Ádám jegyzete Gyöngyöspatáról 2011. október 7. péntek 3:22 | Csillag Ádám

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csillag Ádám jegyzete Gyöngyöspatáról

Budapest – Csillag Ádám dokumentumfilm-rendező a Facebook oldalán számolt be arról a megaláztatásról, ami közmunka ürügyén Gyöngyöspatán zajlik. Az alábbiakban a megrázó beszámolót közöljük változtatás nélkül.

“Gyöngyöspatán a helyzet tarthatatlan. A közmunkások bérének 70-80 százalékát levonják, köztartozásokra, melyeknek legjelentősebb része, amint látom, nem létező önkormányzati szolgáltatás, és az eszelős rendőri zaklatás eredménye. A járhatatlan járda helyett az úttesten való,babakocsi tolástól (12, 20, 50000 forint) a kilenc éves kislány által felvett botnak, mint fegyvernek alkalmas tárgynak használata miatt az anyára kirótt 25000 Ft-ig a fantázia által sem korlátozott okú és mértékű bírságolásra vetemedik a magyar rendőrség. Szerepel itt az utcán hányástól az autóból kiszállított vezetőre utólag konstruált hazug vád (bekötetlen biztonsági öv) büntetése. Sok család százezer forint fölötti efféle szabálysértési bírsággal tartozik, mindezt egy kb 200 méteres útszakaszon rótták ki a rendőrök, valószínűleg szabálysértés-megállapítási világcsúcsot döntve. A hazavitt összeg heti 48 óra kőkemény fizikai munka és napi egy órás gyaloglás mellett kb. 24 ezer forint, tehát 10 naponként 8000 forint. A megaláztatások az én bőrömet égették, a pofámról lesült a bőr. Van olyan cigány ember aki hazaköltözött az édesanyjához, mire a polgármester rendőrkísérettel jelent meg a portáján, hogy közölje, a patai születésű fiú nem jelentkezhet be az anyjához (hírek szerint, több tucat szélsőjobbos jelentkezett be a faluba az elmúlt hónapokban).
Már négy ember vesztette el a kényszermunkahelyét, (két nap hiányzásra, mint folyamatos hiányzásra hivatkozva rúgta ki őket a jegyző, aminek következménye, hogy három évig semmilyen állami ellátásra nem lesznek jogosultak). Több gyermekes családapákat tesznek így minden ellátáson kívülre. A cinizmus, az önkény ünnepli magát Gyöngyöspatán.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 22 szavazatból)
Csillag Ádám jegyzete Gyöngyöspatáról, 4.5 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Kedves admin!
    Ezt a nácit nem kellene egyáltalán beengedni – képtelen elfogadni, az AN szabályait – fehér-ez és a gárda tevékenységét próbálja legalizálni.
    Halvány lila f.ngja nincs arról hogy a társadalom és az állam feladatai egy demokráciában hogyan oszlanak meg és a fasizmusról sem biztos, hogy tudja mi fán terem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Tisztelt Ejelhar,

    köszönjük a példát. Az Ön hozzászólását azért moderáltuk, mert 1. a “fehérek” említése rasszista áthallású, és a “fehér” felsőbbrendűségre emlékeztet. Sértő a romákra nézve. Itt nem fog “fehér emberekről” társalogni senki, itt nem lesz “fehérezés”. 2. A Magyar Gárda (függetlenül álságos színeváltozásaitól) egy betiltott szervezet. Demokratikus érzelmű sajtó nem támogat betiltott, törvénytelenül működő szervezeteket, így propagandájukat még a fórumában sem tűri. 3. A Gárda egy rasszista, fajüldöző párt félkatonai szervezete, raszisták, fajüldözők, nácik propagandájának a szabályzat szerint nincs helye a website-unkon. 4. Állítása nem igaz, mert a baloldal és sajtója problémája nem az volt, hogy a “fehérek” felszabadítóként üdvözölték volna a betiltott, fajüldöző Gárdát, hanem az, hogy a Gárda betiltott, fajüldöző, terrorizál egy kisebbséget, önbíráskodás útján bűncselekményt követ el. 5. Nem igaz, hogy a “fehérek” mindnyájan felszabadítóként üdvözölnék a nácikat.

    Ön ezen az oldalon bőrszín alapján tett különbséget ember és ember között. Ez rasszizmus. Ön ezen az oldalon egy betiltott, nyíltan rasszista, náci szervezetnek próbált propagandát kifejteni. Ezt Ön az Amerikai Népszava szabályzata szerint valóban nem teheti meg. A rasszizmus és nácizmus, kódolt formájában is, nem a civilizáció része. Ön ezekkel az elveivel eltévedt, ezeket itt nem népszerűsítheti, ezekről itt nem nyitunk vitát. Ez demokratikus elkötelezettségű és humanista újság, ilyenek az olvasói is, nekik készül, ez a lap nem különböztet meg bőrszín alapján embereket, és nem nyit vitát náci szervezetekről, hanem azok betiltását követeli.

    Köszönjük, hogy álláspontját ismertette, ezeknek a gondolatoknak és elveknek szabályzatunk határt szab.

    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. T. gets!
    “Eleve minden azonnali megoldás kudarcra van ítélve, mert sokkal bonyolultabb folyamatokat kell elfogadható mederbe terelni, mintsem máról holnapra szocializálni lehetne nagyobb inhomogén embercsoportokat.”
    Ezzel azt mondod,hogy ha nem is gyorsan de a toobseg megiscsak “atneveli (szocializalja) a kisebbseget? Magyarul-raerolteti az akaratat (un. kulturajat), meg ha azok nem akarjak is? Bohem (szerintem helyesen) ramutatott ennek a sikertelensegere a multban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. T. Svejk!
    2011. október 8. szombat
    21:35
    Az utolsó mondatomat is szíveskedj elolvasni, azzal ugyanis válaszoltam az utólag feltett kérdésedre, amivel persze egyetértek.
    A sorrend a mondataim között logikai és nem fontossági. Tehát:
    “Amíg nincs ennek módjában közmegegyezés, addig remény sincs megoldásra. :(“

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Némi szelíd erőszak elfogadható, ha annak eredményeképpen az érintettek jobb helyzetbe kerülnek. Ahogy az Alkotmánybíróság is több esetben kimondta, hogy megengedhető a POZITÍV diszkrimináció. Amikor a Kádár-rendszerben lerombolták a cigánytelepeket, ilyen pozitív irányba ható szelíd erőszak valósult meg, és annak eredményeképpen megindult a cigányok asszimilálása. Nem a kultúrájuk ellen, hanem az ember alatti életkörülményeik javítása irányába.
    Tény, hogy a rendszerváltás legnagyobb vesztesei a cigányok, és tény, hogy ezért minden tisztességes ember bűntudatot érezhet. A jobbérzésűek megpróbálnak ezért tenni értük valamit, de legalább szolidárisak – az embernek látszó barna kupacok pedig a saját sikertelenségüket és frusztráltságukat kivetítik rájuk – és ezzel egyben hárítják is a jogos bűntudatot.
    Egyrészt.
    Mert másrészt a cigányságnak is többet kell tenni a beilleszkedésért – amihez elsősorban ÉRTELMES, a megélhetésüket biztosító munkára van szükségük – a gyerekeiknek meg tanításra.
    Csak egyet nem lehet tőlük elvárni: hogy szép nyugodtan dögöljenek rakásra.
    És tudomásul kell venni, hogy akármit tart valaki magáról: ha rasszista bűzös szövegeket ereget, akkor nem veheti zokon, ha magát is szarkupacnak nézik.-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Ejelhar
    TE engemet ne elvtársozzál te pöcs.Én neked nemvok az ” elvtársad ” Keresd az elvtikéidet a nyilas-összetartáson jó ?
    ( És most moderálást kérek ősz fejemre )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. T admin es kommentelo tarsak!
    Igy csak gyartjuk a propagandat ennek a m….k gardanak!
    Ki kell tiltani is kesz.minel hoszabb az indoklas annal nagyobb a reklam es egyebkent sem erti. Vagy pont ez a celja!? (bar ez nemi eszt feltetelez::-) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Én lélekben fehérember vagyok , csak a bőrszínem !
    Avval van a baj , mer ammeg ződ !!
    Hátmosta’ micsinájjak , ha eredeti hazámban , az Alfa-Centauri harminckilencedik bolygoján ilyenek vagyunk ?
    Attól még megtudom enni villával a pacalpörköltet !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. kekec,
    ez a szelid-eroszakos asszimilacio -ha jol emlekszem-nem volt egy sikertortet,finoman fogalmazva.Az szurodott le az erintetteknek ugyanis,hogy a mocskok leromboltak a hazukat es bekenyszeritettek egy 6. emeleti beton bortonbe! A kulturajukra szartak as csak annyit mondtak,hogy ez nektek kurva jo lesz! Azt,hogy kernek-e belole es ez mitol is jobb,arrol senki nem konzultalt veluk.
    Ahogyan azt sem mondtak el nekik senki,hogy a 6.-on nem szokas lovat vagni, a parketta nem szorosan tarolt tuzifa es a szemetledobo nem budi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. animbej!!
    Deeeeeee erezzuk,hogyne ereznenk!!!!
    Egeszen idaig Tel Aviv-ig BUZLIK!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz az elmúlt 20 év legembertelenebb kormánya 2011. szeptember 1. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos