Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ötezer embert rúg ki a Whirlpool 2011. október 28. péntek 17:56 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ötezer embert rúg ki a Whirlpool

New York – Monstre leépítésbe kezd a világ egyik legismertebb fehéráru-gyártója. Az intézkedés az észak-amerikai és európai foglalkoztatottak tíz százalékát érinti.

Kicsi a kereslet, az alapanyag-árak viszont nőttek, indokolja a keserves döntést a mosó- és hűtőgépeiről ismert Whirlpool, a világ legnagyobb műszakicikk-előállítója, amelynél a harmadik negyedéves mérleg tanúbizonysága szerint nem sikerült a kedvezőtlen világgazdasági helyzetben teljesíteni a terveket.

A Maytag és KitchenAid márkákat is birtokló Whirlpoolt súlyosan érinti, hogy a korábban néhány éves, hibátlanul működő fehérárujukat a fogyasztáshoz szokott tömegek sem cserélgetik minden indok nélkül, így a kereslet folyamatosan csökken, ugyanakkor a világpiacon emelkedőben van az olyan alapanyagok ára, mint az acél és a réz. Ehhez járul a versenytársak nyomása.

A Whirlpool az évek óta mostoha észak-amerikai piac veszteségeinek ellensúlyozására a fejlődő országokban kezdett hadjáratba, de a fogyasztás az egész világon lassul. Más gyártók is panaszkodnak, így a svéd Electrolux harmadik negyedévi bevétele harminckilenc százalékkal volt kisebb az előző negyedévinél.

A Whirpool elbocsátásainak legnagyobb része az észak-amerikai és európai gyárakat érinti; a legtöbben, ezerkétszázan az arizonai Fort Smithben lévő üzemnből kerülnek utcára. Németországban 2012 januárjában bezár a neunkircheni üzem, ez Lengyelországban folytatja a munkát.

A cég részvényei a hírre 7-12 százalékot estek. A Whirlpool-papírok az év eleje óta harmadával érnek kevesebbet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Pedig én éppen most akarom gépesíteni a háztartásomat : Nősülésre gondoltam….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Jo ez a hir, mert bemutatja, hogy milyen osszetett egy iparag mukodese. Az meg szomoru, hogy mennyi munkahely letezik amiatt, mert az emberek allandoan cserelik a dolgaikat, es igy tartjak fenn a keresletet. A nyersanyagokat elpazaroljuk igy. Valojaban ezeknek a munkasoknak semmi ertelme sincs a munkajuknak, mert csak ujat gyartanak a regi helyere amit kidobnak az emberek feleslegesen. Ezt a problemat kene helyrehozni valahogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. bruckenbacker kapitány

    Roland: egytértek. És ott azért nem szajkózzák 8 éve, hogy a kormány rossz gazdaságppolitikája és ha mi jövünk akkor nem hogy 5 ezer elbocsájtás hanem 15 ezer új munkahely lesz ugyanott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mégsem áldozat az amerikaiak 47%-a 2012. október 7. vasárnap | AN

Ötszáz embert rúg ki a Magyar Telekom 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos