Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meglepetések nélkül folytatódott a US Open 2011. szeptember 9. péntek 1:56 | AN Forrás: AN, usopen.org

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meglepetések nélkül folytatódott a US Open

New York – Az időjárás okozta kétnapos csúszás és az azzal járó frusztráció sem zavarta meg a US Open favoritjait. A női elődöntőkben Caroline Wozniacki Serena Williamsszel, Angelique Kerber pedig Samantha Stosurral csap össze. Az uraknál eddig a Novak Djokovics-Roger Federer elődöntő vehető biztosra, míg az alsó ágon John Isner és Andy Murray, valamint Rafael Nadal és Andy Roddick verseng majd a még kiadó helyekért.

Utóbbi teniszező kissé ingerülten fogadta, hogy a David Ferrer elleni meccsét átmenetileg lefújták (alulról jött fel a víz), majd átköltöztették a 13-as pályára. Végül így is egy sima, négyjátszmás győzelemmel jutott a nyolc közé. Érdekesség, hogy Roddick először játszott külső pályán egyest a US Openen.

Az amerikai következő ellenfele az a Rafael Nadal lesz, aki a legutóbbi találkozója után izomgörccsel küszködött, tegnap pedig a torna szervezői ellen tüntetett. Negyeddöntős játékát viszont ezek sem befolyásolták: a Gilles Müller elleni mérkőzését szettveszteség nélkül hozta le.

128 percnyi tenisz elegendő volt a címvédőnek

Andy Murray ugyancsak könnyedén jutott túl Donald Young-on. A 22 éves amerikai Young hihetetlenül gyenge napot fogott ki: 53 ki nem kényszerített hibája mellett öt kettős hibát vétett, míg első szerváit 59 százalékban ütötte be.

A férfi nyolcaddöntő harmadik amerikai versenyzője, John Isner négy játszmában verte Gilles Simon-t úgy, hogy a győzelemhez szükséges szettek mindegyikét rövidítésben nyerte meg. Isner – aki 26 ászt ütött, míg Simon csak hatot – Andy Murray ellen folytathatja menetelését.

A felső ágon a szerb Novak Djokovics már az elődöntőért lépett pályára, ehhez honfitársát, Janko Tipszarevicset kellett legyőznie. Az első két szetten rövidítésben osztoztak meg a felek, a folytatásban azonban már csak Djokovics nyert gémeket (sorozatban kilencet), Tipszarevics pedig – vélhetőleg sérülés miatt – a negyedik játszmában feladta a találkozót.

Federerék nem úszták meg az égi áldást

Öt játék után szakadt félbe Roger Federer és Jo-Wilfried Tsonga mérkőzése, majd miután a pálya alkalmassá vált, a svájci méltó módon vágott vissza a Wimbledonban elszenvedett demoralizáló vereségért. A korábbi világelső három sima szettben diadalmaskodott, ezzel sorozatban nyolcadik alkalommal jutott a New York-i viadal elődöntőjébe. A négy között Djokovics vár rá.

A hölgyeknél csak egy ízben borult a papírforma: Samantha Stousur ugyanis 6:3, 6:3 arányban túljutott a második helyen kiemelt Vera Zvonarjován, így 27 év után először lesz ausztrál teniszjátékos az elődöntőben. Stosur következő ellenfele a torna egyik felfedezettje, Angelique Kerber lesz, aki három szettben búcsúztatta Flavia Pennettát.

Wozniacki pályafutása első Grand Slam-trófeájáért hajt

A másik ágon igazi csúcsrangadót rendeznek, hiszen az Andrea Petkovicot félreállító, világelső Caroline Wozniacki találkozik majd azzal a Serena Williamsszel, akit a szakértők a torna legnagyobb esélyeseként tartanak számon. A hazai közönség előtt teniszező Williams két szettben múlta felül a kilenc kettős hibát ütő Anasztaszja Pavljucsenkovát, s így hatodszor játszhat elődöntőt a Flushing Meadowsban.

Hír még a New York-i tornával kapcsolatban, hogy a szervezők döntése értelmében megváltozott a menetrend. Ennek megfelelően pénteken csak férfi egyes negyeddöntők, míg szombaton férfi és női elődöntők kerülnek sorra. A női fináléra vasárnap, a férfi döntőre hétfőn kerül sor.

US Open, férfi egyes, a nyolcaddöntő eredményei:

Djokovics (szerb, 1.)–Dolgopolov (ukrán, 22.) 7:6, 6:4, 6:2
Tipszarevics (szerb, 20.)–Ferrero (spanyol) 7:5, 6:7, 7:5, 6:2
Federer (svájci, 3.)–Mónaco (argentin) 6:1, 6:2, 6:0
Tsonga (francia, 11.)–Fish (amerikai, 8.) 6:4, 6:7, 3:6, 6:4, 6:2
Isner (amerikai, 28.)–Simon (francia, 12.) 7:6, 3:6, 7:6, 7:6
Murray (brit, 4.)–Young (amerikai) 6:2, 6:3, 6:3
Roddick (amerikai, 21.)–Ferrer (spanyol, 5.) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3
Nadal (spanyol, 2.)–Müller (luxemburgi) 7:6, 6:1, 6:2

A negyeddöntő párosítása:

Djokovics (szerb, 1.)–Tipszarevics (szerb, 20.) 7:6, 6:7, 6:0, 3:0-nál Tipszarevics feladta
Federer (svájci, 3.)–Tsonga (francia, 11.) 6:4, 6:3, 6:3
Isner (amerikai, 28.)–Murray (brit, 4.)
Roddick (amerikai, 21.)–Nadal (spanyol, 2.)

Női egyes, a negyeddöntő eredményei:

S. Williams (amerikai, 28.)–Pavljucsenkova (orosz, 17.) 7:5, 6:1
Stosur (ausztrál, 9.)–Zvonarjova (orosz, 2.) 6:3, 6:3
Wozniacki (dán, 1.)–Petkovic (német, 10.) 6:1, 7:6
Kerber (német)–Pennetta (olasz, 26.) 6:4, 4:6, 6:3

Az elődöntő párosítása:

Wozniacki (dán, 1.) – S. Williams (amerikai, 28.)
Stosur (ausztrál, 9.)– Kerber (német)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. szeptember 11. kedd | AN

Novak Djokovics a US Open bajnoka 2011. szeptember 13. kedd | AN

US Open: bombameglepetés a női döntőben 2011. szeptember 12. hétfő | AN

Djokovics-Nadal döntő New Yorkban 2011. szeptember 11. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos