Ronai and Ronai
AMERIKAI

Djokovics-Nadal döntő New Yorkban 2011. szeptember 11. vasárnap 13:48 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Djokovics-Nadal döntő New Yorkban

New York – Az ausztrál Samantha Stosur és a hazai közönség előtt szereplő Serena Williams vívja a vasárnapi döntőt női egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban. A férfiaknál a jelenlegi világelső szerb Novak Djokovics és a korábbi ranglista-vezető spanyol Rafael Nadal játszik az első helyért.

Novak Djokovics Roger Federerrel találkozott az elődöntőben, ahol háromnegyed órányi – a szintjükhöz képest nem túl izgalmas– tenisz után jött a rövidítés, melyet a higgadtabb svájci nyert meg. A második játszmát ugyancsak a korábbi világelső gyűjtötte be, a következő kettőben viszont esélye sem volt a már sokkal összeszedettebben játszó Djokoviccsal szemben, aki egyenlített.

A látványos labdameneteket is hozó döntő szettben Federer tartotta nyomás alatt ellenfelét, 4:3-as vezetésénél semmire nyerte el Djokovics adogatását, a következő játékban pedig két meccslabdája is volt. Ekkor úgy tűnt, a szerb teniszező lélekben már feladta, leginkább a közönséggel, mintsem a játékkal volt elfoglalva. Aztán egy védhetetlen fogadás és egy hálón megpattanó labda segítségével visszajött a meccsbe, elvette Federer adogatását, innentől pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Federer nem tudta befejezni a szinte már megnyert mérkőzést

“Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem futott át rajtam a vereség gondolata”, nyilatkozta Djokovics, akinek döntőbeli ellenfele hétfőn az a Rafael Nadal lesz, aki idén öt finálét is elbukott a szerb világelső ellen – a wimbledonit is beleértve.

A spanyol klasszis a nyolc között Andy Roddickot, míg tegnap Andy Murray-t állította félre egészen könnyedén – igaz, utóbbi legalább elcsípett egy szettet a címvédőtől.

“Természetesen, Novak a döntő favoritja, s tisztában vagyok vele, hogy valamit jobban kell majd csinálnom, hogy változtatni tudjak a jelenlegi helyzeten”, mondta a mallorcai teniszező. “Idén nem igazán vagyok szerencsés ellene, bízom benne, hogy New Yorkban másképp alakul.”

Serena Williams 14. Grand Slam-címét szerezheti meg vasárnap

Bár rangadónak indult, a világelső Caroline Wozniackinak végül nem osztottak lapot a Serena Williams elleni küzdelemben, ahol az amerikai két sima szettben diadalmaskodott.

“Fantasztikus, nagyon hosszú utat tettem meg idáig”, mondta az éppen a szeptember 11-i terrortámadás 10. évfordulóján döntőző Williams. “Amerikaiként rengeteget jelentett nekem, hogy még mindig versenyben maradjak. Felemelő érzés lesz egy ilyen különleges napon játszani, izgatottan várom.”

Serena Williams ellenfele a második Grand Slam-döntőjére készülő ausztrál Samantha Stosur lesz, aki nehéz mérkőzésen, három játszmában győzte le a torna felfedezettjét, Angelique Kerbert.

Eredmények:

női egyes, elődöntő:
Stosur (ausztrál, 9.)-Kerber (német) 6:3, 2:6, 6:2
S. Williams (amerikai, 28.)-Wozniacki (Ddán, 1.) 6:2, 6:4

férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Federer (svájci, 3.) 6:7 (7-9), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5
Nadal (spanyol, 2.)-Murray (brit, 4.) 6:4, 6:2, 3:6, 6:2

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Djokovics-Nadal döntő New Yorkban, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. szeptember 11. kedd | AN

Novak Djokovics a US Open bajnoka 2011. szeptember 13. kedd | AN

US Open: bombameglepetés a női döntőben 2011. szeptember 12. hétfő | AN

Meglepetések nélkül folytatódott a US Open 2011. szeptember 9. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos