Szereptévesztés: Schmittné az anyánk 2011. September 15. Thursday 19:21 Forrás: AN

Szereptévesztés: Schmittné az anyánk
Keresztény nemzeti úriasszony bugyli bicskával és barack pálinkával. Kiruccan az asszonyka ide-oda. Magyar fenékbe magyar csizmával jó belerúgni.

Budapest – Schmittné önálló politikai tevékenységbe kezdett, aminek nincsenek nagy hagyományai a magyar politikai életben. Szálasit most hagyjuk, Rákosi, Gerő, Kádár feleségéről nem sokat lehetett tudni. Szűrös Mátyásról ismert, hogy nős, második házasságában él. Göncz Árpád felesége, Zsuzsanna asszony legfeljebb akkor lépett a “nyilvánosság” elé, amikor például karitatív szervezetek erre felkérték. Antall Józsefről annyit tudni, hogy Fülep Klárával kötött házasságából két gyermeke született. Gyurcsány Ferenc felesége statisztikus. Aztán robbant a celebbomba…

Dobrev Klára a bolgár Petar Dobrev és Apró Piroska gyermekeként született Szófiában. Anyai nagyapja Apró Antal kommunista politikus volt. Így “természetesen” bármit csinál is, a nagypapa szelleme végigkísérti az életét.

Lévai Anikó már könyvet is írt, a Vörösmarty téren hosszú sorokban kígyóztak a talpnyalók, miközben Bächer unatkozott magányosan a másik szögletben.

“Lévai Anikó olyan emlékeket oszt meg velünk e könyvben, amelyekért késői korok történészei, politikusai, művelődéstörténészei és gasztronómusai igencsak hálásak lesznek” – vallja Szőcs Géza. “Mi most ne előlegezzük meg e hálát. Mondjunk csak egyszerű köszönetet nem a majdani, hanem a mai olvasó nevében a szerzőnek azért, hogy elkísérhettük szubjektív univerzuma ösvényein Szolnoktól Montreálig és Salgótarjántól Hongkongig, amely ösvények mentén a referencia-pontokat annyi érdekes ember, annyi ínycsiklandó (olykor hátborzongató) étel, annyi anekdotikus esemény jelenti.”

Nyilván nem csupán a könyv méltatásáért, de Szőcs Géza azóta már miniszter.

Nos, e nemes hagyományokat követve színre lépett Makray Katalin, Schmitt Pál felesége is, akinek sok érdeme van egyébként, de aktuálisan most éppen a Schmittné névvel dolgozik.

Amint a teljesen független – khmmm – MTI beszámol róla, Nemanja Delic zombori polgármesterrel folytatott megbeszéléseket Schmittné Makray Katalin, Schmitt Pál köztársasági elnök felesége kedden, kétnapos vajdasági látogatásának első programjaként.

Katalin asszony a találkozón hangsúlyozta, hogy a határon túli magyar közösségek iránti “egyszerű anyai érdeklődése” hozta a Vajdaságba, ahol főként helyi civil szervezetek és oktatási intézmények képviselőivel találkozik. Nemanja Delic örömmel fogadta, hogy a magyar köztársasági elnök felesége először a több mint ötvenezer lakosú, patinás Zomborba látogatott.

A szerb városatya kiemelte, hogy települése több mint 40 éve testvérvárosi kapcsolatban áll Bajával, és Kispesthez is ilyen szálak fűzik. Ez azért is fontos – mondta –, mert Zombor így velük együtt részt vehet egyes uniós pályázatokon, amelyek egyikén a legutóbb is sikeresen szerepeltek.

Delic elmondta, hogy az önkormányzatban jelen vannak a körülbelül négyezres magyar kisebbség képviselői, például a kultúráért és oktatásért felelős alpolgármester tisztségét is egy magyar tölti be. A találkozó után Katalin asszony a nyugat-bácskai magyar civil szervezetek képviselőivel folytatott megbeszélést a zombori Magyar Polgári Kaszinóban, ahol a város szülöttjének, Schweidel József aradi vértanúnak, valamint az 1956-os forradalom menekültjeinek emléktábláját is megkoszorúzta. A köztársasági elnök felesége a nap folyamán Bácskossuthfalvára és Újvidékre is ellátogat.

Schmittné Makray Katalinnak ez az első önálló kezdeményezésű külföldi útja, amelyen nem a köztársasági elnök oldalán vesz részt. A tervek szerint Katalin asszony jövőre a kárpátaljai, felvidéki, illetve erdélyi magyar közösségeket is felkeresi. Hogy milyen minőségben folytat tárgyalásokat az asszony, azon kívül, hogy érdeklődő anyánk, azt nem tudjuk. Közjogi méltóságné?

Egyébként mi is szeretünk utazgatni. Főleg állami pénzen lenne jó.

Tags:

76 Reader’s Comments

 1. Látom viccmesélésbe fúlt a Nagyasszony emelkedett ideájának példaképpé avanzsálása.
  Rosszak vagytok…

 2. Geyza
  Pedig ez az egész kutyakomédia nem vicc. Nem nevetni, hanem sírni kellene rajta.

 3. Ja.
  Egyikszemem sír , de a másik is.

 4. “A Te anyád!”

 5. Most mé mondod ?
  “Nincsen apám seanyám “

 6. Nem csodálkozom, hogy lányai, lányaik Amerikában élnek.
  Ilyen degenerált szülőkkel nem hogy egy országban, de még egy földrészen sem lehet élni!

 7. H.Sándornak: Soha! Aki egyszer már követett el bűncselekményt, annak a vérében van, vagy a bűnözés, vagy az alázat – jelen esetben ura, parancsolója, OV iránt! Politikusként meg ne is említsd, mert Schmitt, aki sváb származása ellenére, azt a magyart testesíti meg, amelyben valóban genetikailag kódolt az alattvalóság!!!

 8. Persze nem tudom jól fejeztem-e ki magam? Mit kellett volna írni alattvalóságot, vagy alávalóságot, vagy egyszerűen aljasságot?

 9. Nekem nem tetszik a cikk. A szerző moderálja magát ezentúl!
  Lekurvázta az Anyámat!
  A te anyád shitné! :)

 10. Orbán András Lajos

  Nekem ugyan nem anyám, ha az lenne, a tettei alapján lehet megtagadnám!!!!!!!!

 11. Jaj, hát biztosan unatkozik a naccsasszony, amíg Paja a nyelvet (nyelvét) műveli. Azért az a zsinóros fittyfene, amit magára öltött, nem semmi. Már-már uniformisként viselik a hasonszőrűek, ha a nyilvánosság elé ereszkednek.

 12. Ilyen anti-nőt rég hordott hátán a föld.Az ízlése (öltözködése) is megér egy misét!

 13. Berry:
  esetleg ” alantasság ” ?
  ( Seregi műszó ez.)

 14. töprengő,

  az a “zsinóros fittyfene” a Bocskai díszruha. Még az 1800-as évek közepén próbáltak valamilyen magyaros jellegű, ünnepi viseletet megalkotni, az akkori politikai helyzetben ennek volt jelentősége.
  Jóval később, az 1920-1930 közötti időben vált divatossá – természetesen csak bizonyos társadalmi csoportokban – a Bocskai öltöny viselése. Sok iskolában kötelező egyenruha volt, de gyerekek, felnőttek kizárólag ünnepi alkalmakkor viselték. A kor : a Horthy korszak, aminek szokásait a mai “elit” is igyekszik utánozni.
  Nemzeti Gojostollunk már a 2006-os főpolgármesteri kampányain is ezt viselte.
  Lehet, hogy a Kegyelmes Asszony talán Morvai Krisztina unalomig viselt piros Bocskai felsőjét akarta túlöltözni, mivel eddig legalább 3 féle hasonló ruhát láttam rajta.
  Anakronisztikus és nevetséges, mivel ez nem eredeti magyar viselet, csak annak utánzata.

 15. EZ A DIVAT?MILYEN ÉRTÉKRENDŰEKNÉL????

 16. Svájci nagykövet feleségként is ilyen Bocskaiban feszített a nagyasszony a fogadásokon ?

 17. Crosswind,
  nem hinném, de a “divat” terjed, mint az influenza. Nézd meg, a neten már hány szabóság ajánlgatja az öltözéket. Tudok olyan középiskoláról, ahol tavaly nagy botrány volt, mert nem mindegyik szülő fogadta el, hogy a ballagási ruha egységesen Bocskai legyen.
  Már csak azt várom, hogy a kisgömböc is magára öltse, remekül mutatna benne :-)

 18. azért van annak sármja, hogy minden hatalmaskodó, basáskodó csak a határon kivüliekért aggódik, rájuk kiváncsi, nekik nyomják a pénzt (offshore cégek fityisz módra!!!!) valahogy kurvájul egyik sem kiváncsi, hogy élnek kies honunkban a zemberek, koszorúznivalót talán itt is találnának!
  na igen ahogy fentebb olvastam, most nekünk nincsen anyánk se apánk, csak a másutt élő magyaroknak!
  na megosztán hátosztán a fotó is nagyon nyálas! nagyon hiányzik nekem a kalocsai meg a mezőkövesdi népviseletek gyönyörü szineii, mintái de folyton csak egyszinü seszinü göncökben feszitenek égen földön mindenféle felvételen, amiről folyton Hofi jut eszembe: anyádé!
  nem lesz abból bajunk, hogy itthon maradtunk??

 19. Lehet, hogy Hisztikét is, meg a Schmitt asszonyt is ugyanaz a ruhaszalon szponzorálja.
  Gyüjtsünk nekik magyar népviseletre.
  De melyikre?

 20. Járai Juditka most fényezi a Kossuthon Hülye Viktort. :)))))

 21. annyi szidol nincs ebben az országban, hogy JJ a célját elérje!

 22. Katika nagyasszonynak baromi jó élete volt. A Gojostolat mikor Spanyolhonban kulturális atasssé volt, kalocsai ruhába vagy az ottani spanyolszoknyába kísérgette?
  Európában az ilyen emberekről azt hiszik,maszka bálba mennek! Lehet, Trianonban is azért nem álltak szóba a magyarokkal, mert azt hitték, ajtónállók!! ekkora marhákat! Nem hogy a magyar emberekkel foglalkoznának, az ő szegénységükkel, a magyar itthoni diákoknak bezzeg még nem osztottak ösztöndíjat, a külföldieknek viszont igen!

 23. Régi vicc aktualizálva.

  Nagygyűlés Budapesten. Orbán miniszterelnök szónokol. Egyszer eldördül egy lövés, rohannak a biztonsági emberek és elfogják a merénylőt.
  Orbán félelemtől reszkető hangon kérdezi:
  - Kicsoda micsoda maga? Mi a foglalkozása?
  Válasz:
  - Hát mesterlövész vagyok.
  Orbán:
  - Mesterlövész? Hogy hogy nem talált el?
  Válasz:
  - Miért. Tudna maga pontosan lőni ekkora tömegeben, mikor állandóan löködik, hogy lőj már, na lőj már.

 24. A kép mindent elmond.
  A zsinórmentés nagyságos (méltóságos, stb.) asszonynak kézcsókkal, de legalább is alázatos meghajlással hódol a szegényparaszti népviseletbe öltözött alattvaló.

 25. Már akkor zöldet okádtam a pofájától, amikor a 3 idióta lányával hülyítette a népet a tv tornájával.

 26. nekem meg Ingyer se koll!!
  nekem volt Anyam!!

Kapcsolódó cikkek

Schmitt mégse doktorál 2012. September 21. Friday | AN

Kik buktatták meg Plagi bácsit? 2012. April 2. Monday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók