Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mindenki hozzon magával még egy disznót 2011. szeptember 8. csütörtök 10:07 | AN

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mindenki hozzon magával még egy disznót

Budapest – A kormánynak van sertéságazati stratégiája is, amely nem annyira bonyolult: a sertésállományt meg kell duplázni. Ennek módját a Nemzet Böllérének és Legjobb Kolbásztöltőjének tulajdonított “egy koca egy porta” program tartalmazza, ami azt jelenti, hogy minden háznál kell tartani legalább egy disznót, akár tetszik, akár nem. A vágásról és beszolgáltatásról még nem adtak ki utasítást, de könnyen lehet, hogy Dezsőt majd a pincében kell leölni. Nem tudjuk, nem akarják-e a disznókat is megvédeni.

A kormány sertéságazati stratégiájának alapja az állomány megduplázása: ezzel egy-két éven belül akár 800 ezer–1 millió sertéssel is nőhet a belföldi állomány, ha megvalósul a miniszterelnök által a közelmúltban javasolt “egy koca egy porta” program – mondta Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerdán – adta hírül a hvg.hu.

A kormány úgy igyekszik megoldani a sertéságazat problémáit, hogy megduplázzák az állományt. A frappáns ötlet a Nemzeti Ügyek Miniszterelnökétől származik. Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke szerint a háztáji, a családi és a kisgazdaságokban történő sertéstartási és hizlalási programban a VHT “sajátos eszközeivel kíván közreműködni”. E sajátos eszköz a csaknem 100 oldalas szakmai kiadvány (ennek ára nem ismert), amely  szakmai segítséget kíván adni a programban résztvevőknek. Ebből minden fontosat megtudhatnak a sertéstartók, például, hogy mit eszik a malac. A válasz: mindent. A Németh Antal által Orbán Viktornak tulajdonított “egy koca egy porta” program létezéséről a hvg érdeklődött a miniszterelnökségen és az érintett agrárszervezetnél is, de választ egyelőre nem kaptak.

A VHT elnöke ugyanakkor megjegyezte, hogy a programot csak intenzív kormányzati támogatással lehet megvalósítani. Amiképpen a magyar mezőgazdaságban még soha nem termeltek semmit úgy, hogy azt a piacon eladják, és abból meg is élnek. Ha bármit csinálnak, az sokba kerül az államnak. Szerintük nemcsak az állattartókat, hanem a különböző üzemméretű feldolgozókat is támogatni kell annak érdekében, hogy a megtermelt magyar árut, vagyis sertéshúst vegyék meg a külföldi helyett. Az fel sem merül, hogy ha jobbat és olcsóbbat csinálnak, akkor állami támogatás nélkül is azt veszik meg, nem a külföldit. Mindehhez Menczel Lászlóné, a VHT titkára hozzátette, hogy a magyar áru piaci versenyképessége érdekében elengedhetetlenül szükséges az áfa csökkentése, mivel a magyar áru a 25 százalékos áfatartalom miatt átlagban mintegy 15 százalékkal drágább mint a versenytársaké. Megjegyezte, hogy az áfacsökkentés növelné az áfakörbe tartozó árualapot, így fehérítve a sertésszektort. Ennek nyomán pedig a nagyobb adóalap ellentételezné a kieső bevétel mértékét. Az áfa csökkentésének hatását elsősorban a fogyasztó érezné meg, mivel az adott termékhez olcsóbban jutna hozzá – mondta.

A javaslat jó, most már csak az a kérdés, miért csak a disznónevelésnél csökkentsék az áfát, ha az máshol bejön? Miért kéne a malactartókkal kivételezni?

Ha a javaslatokat elfogadják, akkor a család fogorvosának egymilliárdos támogatását követheti az Orbán Viktor kolbásztöltéseihez alapanyagot termelő sertéstartók támogatása, továbbá a pálinkafőzés támogatása ahhoz, amit Orbán és Demján együtt megiszik, és az nem kevés. A tokaji bort is támogatni kell, de úgy hogy ne az Orbán-család legyen a támogatásban az első, csak a második. A futball megkapja a maga 220 milliárdját, a közmunkások pedig megépítik az új stadionokat ifj. Orbán Gáspárnak.

Mindezekre pedig keresztet vetnek és megáldják a papok. Él és virágzik a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

[youtube BxIzZHD_89I]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 47 szavazatból)
Mindenki hozzon magával még egy disznót, 4.7 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

80 Reader’s Comments

  1. Persze Animam igazad van csak neha idegesito amikor a hulye gyerek eszetlenul egyre erosebben motyogja a magaet, a sameszek meg ugranak es teszik tonkre az orszagot. A jo hir hogy nem sokaig tudjak tonkre tenni , hamarosan elerjuk a melypontot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. A gasztronómiai szokások különbözőek. Szeretem reggelire a főtt burgonyát apróra vágott sonkával, kolbásszal, zöldpaprikával egybesütve és a végén mikor megsült három tojással leöntve. Az indiaiak például a tehenet nem eszik. A kínaiakkal már gond van, mindent megesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. > CommonSense,
    .
    A jó vezető okosakkal, a rossz vezető butákkal veszi körbe magát.
    Az első esetben lesz fejlődés, a második vége bukás.
    Szerintem ez igaz minden szinten.
    .
    Orbán az utóbbi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. A CIKK CÍME ÉS A KÉP ALÁÍRÁS: . K I T Ű N Ő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. “stefan”
    Amit te leírsz, hogy mit szeretsz reggelire enni az ma már a legtöbb magyarnak karácsonyi ünnepi éteknek számítana. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Ami a képen szereplő egyén tekintetét illeti, ha nem lenne ott a kóbász, meg a szalonnya, hát aszinném, hogy a . b u d i n . ü l. Igen, mindenhó jó, de legjobb otthon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Ezen összesírtam magam

    http://www.gepnarancs.hu/2011/09/hogyan-lettem-cigany/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Bora,
    a te hozzászólásod tetszett a legjobban…+++++
    Gratulálok a cikkhez, a képek kiválasztóinak, amelyek most is és mindig kitűnőek.
    Orbán Viktor a képen, amint elégedett pofával , meghitt viszonyban a kolbászokkal, mikor váratlanul rányitnak, megzavarják….nagyon jó.
    A Hofi pedig “örök szerelem” Már akkor és abból is tudtam, hogy a Fidesz aljas gengszter banda, mikor Hofi halálakor semmi gyásznak nem adták jelét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Igy néz ki egy olyan izzig vérig magyar ember aki életében még soha nem hazudott. Valójában ki fizette ki a kolbász árát, Csak nem az állam? Vagy ajándékba kapta a merjünk nagyot, nagy kolbászt álmodni eu sikeres volt elnöke,
    érdemes volt elmondani a haza nem lehet ellenzékben, a haza mindig uralmon van, na meg a kolbászok is szépen pirosodnak…Csak nehogy köszvény legyen belőle… Orbán Úr Kina új szövetségese, a magyar nép áldott vezetője, sikert sikerre halmoz. A nép meg issza minden szavát. Előre , éljen a fejődő hazánk, virágozzék a kinai és a magyar együttműködés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Avi.
    Az a helyzet ezt mind megtermelem, ráadásul, ha nem vezetek, lecsúszik egy feles, egy –két pohár bor. Azt mondta öregapám, hogy a nyomtató lótól nem lehet megvonni a zabot. Reggel négykor kelek este nyolckor fekszem. Ráadásul, szerencsére az asszonynak is vannak igényei este. Az internet csak a kieső időt pótolja.
    Tisztában vagyok azzal, hogy sok ember ezt nem tudja megoldani, napi gondjaik vannak.
    Viszont mikor olcsó volt a frank, sokan meggondolatlanos vettek fel hitelt. Most olvastam, hogy a Görög állam kétéves futamidőre 55% kamattal bocsájt ki részvényeket. Aki ebbe belevág az is meggondolatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Egy koca, egy porta, egy Vezér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. meggondolatlanos=meggondolatlanul. Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Helyesbítek:
    Egy porta, egy koca, egy kondás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. Ismerem Német Antalt személyesen. Áldott jó humorú ember, s kiváló szakember. El tudom képzelni, mily derüvel szemléli a “sajátos eszközöket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. stefan!
    Nem kell magyarázkodni nekem. Majd ha jön az APEH vagy a fene tudja hogyan hívják mostanság akkor nekik magyarázd, miből telik neked efféle finomságokra. : )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Avi.
    Majd ha „lazac á la Hedindgtont” eszek kaviárral, piritott kenyérrel akkor jöhetnek vizsgálódni, de ameddig a saját földemen megtermelt javakat eszem a vizsgálat felesleges pénz kidobás. Meg jó könyvelőm van!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Cenzúra miatt eladó egy pávakeltetőgép+300 db pávatojás. Pécsieknek 20% kedvezmény.
    Paneldisznók makkoltatásához kondásokat felveszek.
    Francia erkélyek EU komform disznó óllá alakítása most kedvezményesen.
    Tőkéstársat keresek paneldisznó pórázgyártáshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. Logopédus Beszélő Disznókhoz házhoz megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. Házi malacoknak angol és héber röfögés tanítása kedvező áron. Héber némi felárral Sabbath-kor. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. A kép tanúsága szerint otthon Orbán saját kezűleg akarja építeni a kerítést.
    Talán hogy megtudja, milyen az, ha valaki dolgozik.
    Így van ez, az ember kíváncsivá válik arra, amit mások emlegetnek. Vagy arra, amit a beszédírója miatt maga is emleget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Jobbikos disznóknak a héber oktatásból 50%-os árengedményt adok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. > stefán, (12:15)

    “Viszont mikor olcsó volt a frank, sokan meggondolatlanos vettek fel hitelt.”
    .
    Evvel a CHF hitellel kapcsolatban lesznek még fejlemények, szerintem.
    .
    Nyilván számít a CHF árfolyam, de az is beleszámít, ha a körülmények drasztikusan megváltoznak. Ma nálunk semmilyen hitelt nem lehet felelősséggel 20-25 évre felvenni! A 90-es években kellett volna bérházakat építeni, hogy ne kelljen hitelt felvenni és saját lakást megvásárolni. Így az emberek mobilitása is megvalósulhatott volna. De akkor olcsón eladták a lerobbant önkormányzati lakásokat.
    .
    Ez a rövidlátás politikája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Biztos,hogy csak egyet hozhatok? Szívesen hoznék többet is,mert van választék bőven a moslékzabáló Orbán-banda tagjai között. Van köztük,akit még füstölni se kellene !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Animam.
    Teljes mértékben egyet értek veled. Fiam szeretet volna egy önálló egzisztenciát létrehozni. Mivel nagyon sokat van kint külföldön célszerű lett volna egy önkormányzati garzonlakás, amit akkor kezdtek építeni és pályázatot írtak ki rá. A fiam öt év lakbért fizetet volna előre. Nem nyert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Megint elcsesztem a dolgot.
    Nemvagyok én jómagyarember.
    Mert disznó helyett magamat hoztam !
    Vagyis egy marrhát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Ja.
    A feni képen látható böllérnek nem igazán őszinte a mosolya !
    Lehet hogy csak kényszerűségből pumpálja a hízó bélzetét ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Aztán nehogy a háztáji vaskohókat is kötelezővé tegye az eszement társaság,mert még az is kitelne tőlük !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. T. H. Sándor!
    Bocsáss meg, hogy helyesbítelek:
    …a moslékzabáló orbán-banda tagjai. Van köztük, aki . f ü s t ö l v e . s e kellene.
    .
    Más:
    Orbán kihagyta a disznósz@r, vagyis a trágya áldásos hatását, pedig Ő aztán közelről ismeri.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. “Ars longa…”, a művészet örök!
    Egy népdal részlete a néhai Magyar Állami Népiegyüttes műsorából:
    .
    “Akkor örül a rajkó,
    mikor döglik a disznó,
    Sej ladoma, dik dik dik…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. A kép tanúsága szerint a csuti kondás már építi a kolbászkerítést. Csak magának. Ez a probléma!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos