Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Népszabadság is a Jobbik oldalán 2011. szeptember 14. szerda 20:43 | AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Népszabadság is a Jobbik oldalán

Budapest – Nemcsak a Fidesz szócsövének számító Magyar Nemzet, hanem a Népszabadság is csatlakozott a Jobbik által indított amtiszemita hecckampányhoz. A Népszabadság szerkesztőségi cikkében versenyre kelt a Magyar Nemzettel, és már a Barikád című Jobbik kiadványt szorongatja. Az érvrendszer a Vona-Zagyva páros logikáját követi. Az egykor szebb napokat látott lap azt kérdezi cikke címében, hogy “Mi lesz Kertész többi mondatával?” Segítünk: fennmaradnak az utókornak, amely nagy becsben részesíti majd őket, szemben a Népszabadság cikkével, amelyet az alattvaló magatartás egyik példájaként fognak emlegetni.

A Népszabadság szerkesztőségi cikkben reagált Kertész Ákos helyreigazítására:

“Kertész Ákos keze biztos. Amikor tegnap közzétette, hogy helyreigazítja sokakat feldúló mondatát, egyben egyértelművé tette, hogy dehogyis igazítja helyre. Így fogalmazott: „Az Amerikai Népszavához című publicisztikámban szereplő mondatot: A magyar genetikusan alattvaló – ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. Örömmel értesültem, hogy a holokauszttal kapcsolatban az elmaradt bocsánatkérés ügyében helyreigazítottak mások. Ezzel az ügyet lezártam.”

Nem helyreigazít, hanem megszüntet egy mondatot, kiír a világból, tudván tudva, hogy ilyen nincs. Megírt mondat soha többé el nem tűnik. Gesztust gyakorol a rátámadóknak a kormánytól a Jobbikig, felteszi a kezét, egyben közli, nem adja meg magát.

De mi lesz a többi mondatával?

„A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret-furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat… Ma már a második világháború borzalmaiért, a holokausztért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit…” E mondatok eredendő bűne nem a tartalmuk, hanem a formájuk.

Ahogy „hát”-tal mondatot kezdeni maga a stiláris reménytelenség, úgy a „magyar”-ral indított, minősítésekkel telepakolt mondat garantált vétség. Ha bármely más néppel, nagy csoporttal tesszük ugyanezt, az is. Nézzük meg, hogy ugrottak magyarok neki Kertésznek, s hogy védték magyarok.

Melyikükkel kezdődhetne mondat, mely mindannyiukra vonatkozik?

És most sem magyarnak lenni rossz, Magyarországon lenni – az most a rossz. S ezen ez a történet a dacos végével együtt már csak egy kicsit rontott.”

Magyarországon azért rossz lenni, mert az igaz ítélet kiveszett, és ezen a Népszabadság mostani cikke nem is olyan kicsit rontott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 28 szavazatból)
A Népszabadság is a Jobbik oldalán, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. jah haat en ott masfel eve permbannon vagyok az ipm alapjan es anelkul, hogy lett volna barmifele hivatalos infom a nepszabadsag hovatartozasarol, tudtam, hogy nem a balliberalis oldalt kepviselik, mert minden rasszista szoveget benthagytak es mindenkit, aki azt kritizalta, kibasztak….ez igy eleg vilagossa tette az allaspontjukat…sajnalom, mert meg a nagymamam is azt olvasta…..haat majd eztan nem fogjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  2. Ne is bánd, hogy kitiltottak onnan, elég ha megnézed a hozzászólásokat Szóval az az oldal amely enged ilyen stílust a kommentekben attól mit is vár el az ember. Egyébként ha mégis valamiért nagy szükségét érzed, hogy hozzászóljál a cikkeikhez vannak nagyszerű I-P cím álcázó szoftverek. Részemről MO-on saját IP-vel évek óta nem szóltam hozzá cikkekhez :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  3. Összhatásában tényleg egy hatalomnak gazsuláló cikk. Pont annyira, mint a Helyi Thémában írtak a “Búcsú”-ról. Azért elég ,hosszú részeket beidéz azok kedvéért, akik netán MÉG nem értesültek volna a főbb mondanivalókról – és a végkicsengés is eléggé “A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz”-esre sikeredett.
    “most sem magyarnak lenni rossz, Magyarországon lenni – az most a rossz”
    “S ezen ez a történet a dacos végével együtt már csak egy kicsit rontott.”
    (merthogy el van az már cseszve. Miazhogy? Nagyonis!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. Bartus úr, a nappali IP címem (talán) változott, mert modemcsere történt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Kedves kekec!
    Az IP címed nem attól változik, hogy cserélik a modemet hanem attól a szolgáltatód fix IP-t ad vagy dinamikusat. A fix az általában tényleg egy I P cím. Ez jó arra, ha webszervert vagy hasonlókat működtetsz. Ezt nem feltételezem rólad :) A dinamikus IP címet a szolgáltató váltogatja bizonyos időközönként. Ne akard, hogy részletesen tárgyaljam, miért. :) Ez egyébként az általános és az olcsóbbik megoldás a felhasználónak. A fix a drágább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  6. Avi, akkor mit szóljak én akinek az MSZP.hu fórumáról kimoderálták ezt a képet?
    http://negymadar.blog.hu/2011/01/24/az_ember_tragediaja_magyar_szin
    És ez még az enyhébb moderálások közé tartozott, ott is elég “sajátságosan” szűrték a mondanivalót. Talán nem is baj, hogy a végén meg is szüntették a fórumozási lehetőséget. Így legalább körülnéztem – és idetaláltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Mivel elég rég volt talán nem árt némi magyarázat: Bayer Zsolt Táncsics díjáról szólt a kép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. Népszavaccság ?
    Ammeg miféle , kiféle , keféle ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  9. Én mondtam előre, és először, K.Á. sokat akart, de nem jól fogalmazott. Ciki, hogy ő író. Mondjuk az USÁ-ban él, könnyen kiabál kígyót-békát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (19 szavazatból)
  10. “Ahogy „hát”-tal mondatot kezdeni maga a stiláris reménytelenség…” – ez bizony bárgyú babona! – illik ez az ostobaság az íráshoz.
    Vagy van valami baj az elhíresült irgalmas szamaritánus kérdésével? ( “Hát a fs*om nem kéne?!”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  11. A mínuszolók dolgoznak megint. Agyuk helyett valami sötét anyag lehet. Különben mi másért mínuszolnának olyan hozzászólásokat, amelyekben kekec és Avi azt beszéli meg, mitől függ az IP cím változása.

    Más:
    Meg kéne köszönnünk, hogy Kertész Ákos az említett levélben azt írta, a magyar “genetikusan” alattvaló. Ez legalább valamiféle mentséget jelentene a tetteinkre. De nem, mi nem genetikusan vagyunk alattvalók, hanem tudatosan, szabad akarattal. Ez a borzasztó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  12. Uj Péter dúlása óta lemondtam a Népszabadság előfizetést. Szerért nem adok pénzt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  13. Uj Péter dúlása óta lemondtam a Népszabadság előfizetést. Szarért nem adok pénzt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  14. ildi1 – ez első osztályú volt! Mármint a technikai trécselés mínuszolása – jót röhögtem!
    Egyébként meg nem vettem magamra ezt az inget – ÉN NEM EZEKRE SZAVAZTAM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  15. Már az MszMP szétválásakor, az MSzP alakulásakor látszott, hogy a nacionalizmus lényeges szerepet játszik az új pártban. Valami 6-8 jelzőt felsoroltak maguknak, köztük volt a szocialista meg a nemzeti is. Én akkor a magam részéről e két jelzőt fordított sorrendbe raktam. Az csak vicc volt, de valódi veszély: aki egyszerre szocialista és nemzeti, az nincs olyan messze tőle. Más pártok, akik a szocialista jelzőtől távol tartják magukat, erősebben hangsúlyozzák a nemzetit, és csak alattomban szocializálnak (valójában széles tömegeknek ígérgetve államosítanak, rabolnak), ténylegesen közelebb kerülnek a fasiszta ideálhoz. Jelenlegi ártunk és ormányunk tudatosan teszi ezt. Az MSzP, a népszabival együtt azzal legalizálja a fasiszta államot, hogy részt vesz a látszatvitákban, hozzászól, szavaz a parlamentben. Nem csodálkozom azon, hogy sértve érzi magát és a fasisztákkal pendül egy húron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Kertész Ákosnak tökéletesen igaza van. Szentté kellene őt avatni. Milyen az a nép, aki nem ismer magára a levelében? Tudatlan bunkó banda. Jobbról, balról, mindenhonnan. cselekvésre képtelen tudatlan, rabszolgának teremtett. Dicső urai így nevelték. De aki ebsorsot akar, azt kutyába se veszik. Nézzétek a körülöttünk lévő világot. Az EU államokban tiltakozások, sztrájkok sorával lázad az ellen a nép, hogy még mélyebb nyomorba döntsék, Védi jogait. Az arabok elkergették diktátoraikat. Mit csinál a magyar? Bambán sunyít, hitvány zsarnokokat ültetett saját nyakába, Ahelyett hogy fellázadna lesi, hogy majd a demokrata országok megvédik, közben saját nemzeti dicsőségét szajkózza, mert arra tanították. Fajgyűlöletben és antiszemitizmusban tobzódik. A prófétát, aki bűneiket eléjük tárja legszivesebben megköveznék. Megérdemli rabsorsát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  17. Észrevétel: tapasztalhattuk, hogy olyan szellemi nagyságok, mint Tamás Gáspár Miklós vagy Kenedi János már évekkel ezelőtt kilépett a liberális SZDSZ-ből – ami természetesen nem a liberális eszmeiséggel történő szakításukat jelentette… csupán figyelmeztetés volt.
    De az SZDSZ – ez a következetesen belterjes párt – csak nem tanult az elmúlt 20-21 esztendőből. Tekintsük meg pl. az Amerikai Népszava jelenlegi szerzőinek névsorát: szinte 100%-ban megegyezik a 168 Óra vagy a honi Népszava másként gondolkodóinak névsorával. – Megszólalni, véleményt kifejteni pedig csak és csupán kommentár, hozzászólás formájában lehet az Amerikai Népszava Online oldalain is… hasonlóan a kritizált magyarországi helyzethez.
    Emlékeztető: valamikor, úgy 1993-ban, Farkasházy – állítólagos liberális gondolkodó – bejelentette, hogy “a Pilvaxban Magyarország 30 vezető újságírója találkozik majd, akik véleményezik a jelenlegi politikai közállapotokat…” – Felhívtam telefonon, megérdeklődni: kik és milyen kritériumok alapján határozták meg a “30 vezető újságíró” névsorát. Nos, Farkasházy úr, a liberális, sietett közölni, hogy én, a MÚOSZ-beli kollegája, nem tartozom a “vezető újságírók közé – így az ottani megjelenésem nem kívánatos…” – A történet természetesen még folytatódott, az akkori esemény eme részét csak a szükséges tanúlságok levonása okán írom meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. @ kekec – Az IP címed (ha dinamikus) minden modem-(beki) kapcsoláskor változik, ezzel oldhato meg a letöltések közötti időkorlátozás átlépése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Jó, hát nyilván fogok tagdíjat fizetni olyan újságnak, amely leantiszemitáz.
    .
    Nem tudom, hogy kinek mekkora családja van, hogy nincs hol kutatnia, nekem viszont a közvetlen felmenőim és azok testvérei között többen voltak, akik rendesen, becsülettel, tisztességesen, értelmesen ledolgozták az életüket.
    .
    Őket sérti, és engem sért Kertész írása több ponton is.
    .
    Felnőtt ember vagyok, nem sértődöm meg egy mondaton, túl lehetne lépni azon, amit Kertész írt, főleg, ha figyelembe veszem, hogy szegény nem túl tehetséges író.

    Hanem, ami utána történt.
    .
    Az Amerikai Népszaván megtudtam, hogy alattvaló és antiszemita vagyok. Köszönöm szépen. Hasznos információ ez. Nem fogom magamban tartani, továbbítom a család zsidó fele felé, mert nekik sem tetszett Kertész írása, hogy bizony, ők is antiszemiták, és Jobbikosok.
    .
    Annyi hasznom származik ebből, hogy kicsit kevésbé utálom a jobboldalt, és kicsit jobban értem, hogy ők miért utálnak minket.
    .
    Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (24 szavazatból)
  20. Szemenyei K.T.: a szívem vérzik Önért, hogy nem lehetett ott a 30 LIBERÁLIS vezető újságíró között! No meg hogy Bartus nem tartja közölhetőnek az Ön cikkeit (tényleg! próbálkozott már?) Engedtessék megjegyeznem, hogy itthon tág tere van minden jobboldali vélemény közzétételének – nem is értem, miért akarja ezt még az Amerikai Népszavára is kiterjeszteni? Mi pont így szeretjük, ezek nélkül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Kedves Maeldron,

    Ön nem alattvaló és nem antiszemita, csak nem ért egy szöveget, Önnek csak szövegértelmezési problémái vannak. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  22. Újra igaz, ha meg akarok sérteni valakit, azt kívánom neki : “Dicsérjen meg a Népszabadság főszerkesztője!”
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Az az igazság hogy pofozzuk a sz@rt mert nem akarnak semmit megérteni a minuszolók meg a gazdáik!!!!!!!!!!!

    Igazából nagyot kell belecsapni a sz@rba hogy mindenkit betakarjon és átjárja őket!!!
    Amikor tisztogatják ki magukat akkor jönnek rá hogy nem kakaó és át járta őket a szag és kár hova mennek Európában mindenki húzza az órát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. kár-akár

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Maeldron : Hát hányszorkellmégelmondani a régi magyar mondást :
    ” Akinek nem inge nevegye magára “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Máskülönben gyakran van hogy énsem értek egyet egy-két cikkben leírt gondolattal.
    Megjegyzést teszek rá kifejtve ellenvéleményemet , oszt túlvagyok rajta.
    Nemtörtént semmi.
    Mit kell ezen ennyit rágódni ? Ha a genetikaiak nem emlegetnék fel folyton , már rég mindenki elfelejtette volna az egészet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Fel a fejjel, azért a magyarországi Népszava még tartja a frontot!
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=471061

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. A Népszabi csak régi formáját hozza,amikor ujra beáll a PÁRT szócsövei közé.
    Csak mostmár a sokadik hegedüs lehet és nem az első.
    És a nyilasok mellé áll.
    Erre elődje nem volt képes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Az egyetlen amiert egy kommentre vetemedem ebben a szinten aluli temaban es beszelgetesben az Maeldron.Nagyon sok mindent szeretnek neki mondani,de elsosorban azt,hogy gratulalok,mert ezt a konkluziot nagyon kevesen merik erezni,leirni,kimondani.Szoval a mondandom lenyege: maradjon olyan amilyen.Jo es ertelmes ember,koszonom a mondatait(attol fuggetlenul h se jobbikos,se balos,se patriota nem vagyok).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  30. Tessék mondani könyvégetés mikor lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Maeldron és winnie!
    Talán hallottatok arról, hogy minden általánosítás torzít?
    Hogyan tudna valaki egy csoport nagy többségére vonatkozó jellemzőt úgy megfogalmazni, hogy azt a kevés kivétel ne érezze sértőnek?
    Mondjuk, hogy “csinosak a magyar lányok”.
    Mi van a nem kevés bányarémmel, aki szintén magyar és nőnemű?
    Jogosan sértődhetnek vérig?
    A most felháborodottak körében oly népszerű “cigánybűnözés” kifejezéssel mi van?
    Ugye nem minden egyes cigány bűnöző? Mégis úgy hangzik.
    Szóval?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Kedves Innocent!
    Ha abból a kocsmából tiltanak ki ahova nem jársz, mit vesztesz vele?
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hoppál portré a Népszabadságban 2014. január 4. szombat | AN

Újra meghamisította az ATV Kertész Ákost 2013. november 18. hétfő | AN

Az ATV meghamisította Kertész Ákos mondatát 2013. november 16. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos