Hozzászólás: A Fidesz durva megszorításai fájni fognak http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Husz János Puszita http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-3#comment-93744 Husz János Puszita Tue, 20 Sep 2011 17:32:02 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-93744 Ne keverjétek össze a szerkezeti reformokat a sima pénzbeszedéssel. Előbbi pályára állítja a gazdaságot, utóbbi recesszióba dönti. Ne keverjétek össze a szerkezeti reformokat a sima pénzbeszedéssel. Előbbi pályára állítja a gazdaságot, utóbbi recesszióba dönti.

]]>
eMeL http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-3#comment-93607 eMeL Tue, 20 Sep 2011 14:21:46 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-93607 Azért az mszp-től elzárkózáshoz még annyit. Nekem tetszett (mint technikailag reális alternatíva), hogy még a jobbikkal is(!) összefogva egy olyan választási koalíciót kell létrehozni amelyik CSAK és kizárólag az alkotmányosság helyreállítását(!) tűzi ki célul. Előre pontosan leírt azoknak a törvénymódosításoknak a köre és tartalma, amelyeket az így összeállt koalíció végrehajt, majd feloszlatja önmagát a parlament és egy új választásokon, már tiszta és korrekt meccsen, a fidesz béklyói nélkül(!), újra megmérkőznek. Erre minden jelölt (akinek a javára emiatt a többiek lemondanak) írásos kötelezettséget vállal. Azért az mszp-től elzárkózáshoz még annyit.

Nekem tetszett (mint technikailag reális alternatíva), hogy még a jobbikkal is(!) összefogva egy olyan választási koalíciót kell létrehozni amelyik CSAK és kizárólag az alkotmányosság helyreállítását(!) tűzi ki célul.
Előre pontosan leírt azoknak a törvénymódosításoknak a köre és tartalma, amelyeket az így összeállt koalíció végrehajt, majd feloszlatja önmagát a parlament és egy új választásokon, már tiszta és korrekt meccsen, a fidesz béklyói nélkül(!), újra megmérkőznek. Erre minden jelölt (akinek a javára emiatt a többiek lemondanak) írásos kötelezettséget vállal.

]]>
eMeL http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-3#comment-93604 eMeL Tue, 20 Sep 2011 14:13:46 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-93604 "Gyurcsány jöhet – aktívan, Mszp nélkül." Együtt futnak a kerekeink ;) Véleményem: http://nagyix.hupont.hu/ “Gyurcsány jöhet – aktívan, Mszp nélkül.”

Együtt futnak a kerekeink ;)

Véleményem: http://nagyix.hupont.hu/

]]>
cicamic http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-3#comment-93283 cicamic Mon, 19 Sep 2011 23:45:22 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-93283 Csatt, nem fejtem ki bővebben, hogy Gyurcsánynak mit kéne csinálnia, mert se időm, se kedvem rá. Abban azonban bizonyos lehetsz, nem utcakövek feltépésére gondoltam. Az igen látványos, ámde én akkor sem pártolom. Mint ahogy nem várom el azt sem, hogy ő finanszírozza meg a "demokráciát kérjük vissza" harcot. Tudod jó ideje hallgatom, el kell menni szavazni, még akkor is, ha nincs jó alternatíva, de.... Hát nem érdekel. Én nem szavazom többet megalkuvásból. Az Mszp ugyanúgy nem kap már tőlem szavazatot, mint a Fidesz. Az Mszp akkor sem kap, ha Gyurcsány vezeti, mert az emúlt időszakban azért bizonyítottak ők is rendesen. Nem a fasisztaságukat, hanem mondjuk -igen finoman- a tehetségtelenségüket. Ez van. 40 éves múltam. Megengedem magamnak azt a luxust, hogy alkalmatlanokra nem szavazok. Nekem is rosszabb lesz? Akkor sem szavazok alkalmatlanokra. Csak a szenvedést hosszabbítom vele, nem igaz? Lehet ezzel az álláspontommal egyet nem érteni - nem kell követni sem. Én is radikalizálódtam. Gyurcsány jöhet - aktívan, Mszp nélkül. Csatt, nem fejtem ki bővebben, hogy Gyurcsánynak mit kéne csinálnia, mert se időm, se kedvem rá. Abban azonban bizonyos lehetsz, nem utcakövek feltépésére gondoltam. Az igen látványos, ámde én akkor sem pártolom. Mint ahogy nem várom el azt sem, hogy ő finanszírozza meg a “demokráciát kérjük vissza” harcot. Tudod jó ideje hallgatom, el kell menni szavazni, még akkor is, ha nincs jó alternatíva, de….
Hát nem érdekel. Én nem szavazom többet megalkuvásból. Az Mszp ugyanúgy nem kap már tőlem szavazatot, mint a Fidesz. Az Mszp akkor sem kap, ha Gyurcsány vezeti, mert az emúlt időszakban azért bizonyítottak ők is rendesen. Nem a fasisztaságukat, hanem mondjuk -igen finoman- a tehetségtelenségüket.
Ez van. 40 éves múltam. Megengedem magamnak azt a luxust, hogy alkalmatlanokra nem szavazok. Nekem is rosszabb lesz? Akkor sem szavazok alkalmatlanokra. Csak a szenvedést hosszabbítom vele, nem igaz? Lehet ezzel az álláspontommal egyet nem érteni – nem kell követni sem. Én is radikalizálódtam. Gyurcsány jöhet – aktívan, Mszp nélkül.

]]>
eMeL http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-3#comment-93277 eMeL Mon, 19 Sep 2011 23:12:26 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-93277 "nem képes kifejteni senki aki mondja, hogy Gyurcsány miért hiteltelen" Majd én kifejtem neked ;) Öszöd után egy-két hónappal, amikor láthatóvá vált, hogy *saját* pártja gáncsolja és teszi lehetetlenné az Öszödön számonkért és követelt változásokat, akkor fel kellett volna állnia és tüntetőleg otthagyni a hatalmat. Így a szenvedése a hatalomért hiteltelenné tette az öszödi (egyébként korszakhatár fontosságú) beszédét. Ettől függetlenül (amíg nincs jobb) ő az egyetlen karizmatikus és olyan értelemben hiteles ember, hogy érződik, hogy van víziója és akarja a nemzete javát. Szóval (mint mondtam, amíg nincs jobb, márpedig jelenleg nincs!), addig minden demokrata pártinak mögé kell állnia, mint az egyetlen esélyes jelöltnek, aki fel tudja venni a harcot orbánnal. Most a demokratáknak egy döntésben amögé kell állnia, aki vissza akarja hozni a demokráciát és van esélye is rá. Persze egy kicsinyes széthúzás továbbra is hatalmon fogja tartani orbánt (jelen állás szerint), és csak saját maga képes saját magát megbuktatni. Amit meg is fog tenni a gazdasági analfabétizmusával (ami önfejűséggel és mániákussággal, vagyis összességében hülyeséggel) párosul. “nem képes kifejteni senki aki mondja, hogy Gyurcsány miért hiteltelen”

Majd én kifejtem neked ;)

Öszöd után egy-két hónappal, amikor láthatóvá vált, hogy *saját* pártja gáncsolja és teszi lehetetlenné az Öszödön számonkért és követelt változásokat, akkor fel kellett volna állnia és tüntetőleg otthagyni a hatalmat.
Így a szenvedése a hatalomért hiteltelenné tette az öszödi (egyébként korszakhatár fontosságú) beszédét.

Ettől függetlenül (amíg nincs jobb) ő az egyetlen karizmatikus és olyan értelemben hiteles ember, hogy érződik, hogy van víziója és akarja a nemzete javát.

Szóval (mint mondtam, amíg nincs jobb, márpedig jelenleg nincs!), addig minden demokrata pártinak mögé kell állnia, mint az egyetlen esélyes jelöltnek, aki fel tudja venni a harcot orbánnal. Most a demokratáknak egy döntésben amögé kell állnia, aki vissza akarja hozni a demokráciát és van esélye is rá.
Persze egy kicsinyes széthúzás továbbra is hatalmon fogja tartani orbánt (jelen állás szerint), és csak saját maga képes saját magát megbuktatni. Amit meg is fog tenni a gazdasági analfabétizmusával (ami önfejűséggel és mániákussággal, vagyis összességében hülyeséggel) párosul.

]]>
innocent http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-3#comment-93014 innocent Mon, 19 Sep 2011 16:04:45 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-93014 Layo miben is? Layo

miben is?

]]>
Layo http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-3#comment-93008 Layo Mon, 19 Sep 2011 15:53:27 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-93008 Innocent Te iszonyúan félre vagy vezetve már ne is haragudj. Amúgy már látom itt-ott a kommenteken, hogy kezd tisztulni a zemberek feje. Innocent

Te iszonyúan félre vagy vezetve már ne is haragudj.

Amúgy már látom itt-ott a kommenteken, hogy kezd tisztulni a zemberek feje.

]]>
kekec http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-2#comment-92998 kekec Mon, 19 Sep 2011 15:34:07 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-92998 Ez az én fixa ideám is, a törökgáborelemezen elég jól megfogalmazta egy kommentelő: "O.V már a 2018-as választásokra készül, hogy a jobb oldalt hatalomra juttassa. Most olyanokat tesz, amiért a következő választásokat nem nyeri meg, de az elmúlt másfél év be betonozta a jobboldal hatalmát az államigazgatási és igazságszolgáltatási szervekbe. Az MSZP - részben asszisztál a Fidesznek mert bizonyos lépéseket meg kell csinálni. -ezért tűnik olyan gyenge ellenzéknek. O.V. végig viszi a következő két és félévben a koncepciós pereket, hogy azért gyengítse az MSZP- t. 2014 -ben egy gyenge bal oldali kormány lesz, akik semmit sem tudnak majd csinálni , és maximum folytatódik a lassú kilábalás. 2018- tól pedig a jobb oldal megint kormányt alakíthat." Ha Gyurcsánynak van esze, ebbe nem megy bele!Kell a következő ciklus is, hogy VÉGLEG megszabaduljunk Orbántól és a sleppjétől. - kiegészítés tőlem. Ez az én fixa ideám is, a törökgáborelemezen elég jól megfogalmazta egy kommentelő:
“O.V már a 2018-as választásokra készül, hogy a jobb oldalt hatalomra juttassa. Most olyanokat tesz, amiért a következő választásokat nem nyeri meg, de az elmúlt másfél év be betonozta a jobboldal hatalmát az államigazgatási és igazságszolgáltatási szervekbe.
Az MSZP – részben asszisztál a Fidesznek mert bizonyos lépéseket meg kell csinálni. -ezért tűnik olyan gyenge ellenzéknek. O.V. végig viszi a következő két és félévben a koncepciós pereket, hogy azért gyengítse az MSZP- t.
2014 -ben egy gyenge bal oldali kormány lesz, akik semmit sem tudnak majd csinálni , és maximum folytatódik a lassú kilábalás.
2018- tól pedig a jobb oldal megint kormányt alakíthat.”
Ha Gyurcsánynak van esze, ebbe nem megy bele!Kell a következő ciklus is, hogy VÉGLEG megszabaduljunk Orbántól és a sleppjétől. – kiegészítés tőlem.

]]>
Ma_Lac http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-2#comment-92980 Ma_Lac Mon, 19 Sep 2011 14:53:10 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-92980 Tibor 2011. szeptember 18. vasárnap 21:39 Az utolsó hat hónap joggal tüntettek... Tibor
2011. szeptember 18. vasárnap
21:39

Az utolsó hat hónap joggal tüntettek…

]]>
gm. http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/a-fidesz-durva-megszoritasai-fajni-fognak.html/comment-page-2#comment-92975 gm. Mon, 19 Sep 2011 14:47:26 +0000 http://nepszava.com/?p=90320#comment-92975 cicamic, nagyon rendes tőled a korrekció.A véleményedet tiszteletben tartom. cicamic,
nagyon rendes tőled a korrekció.A véleményedet tiszteletben tartom.

]]>