Ronai and Ronai
AMERIKAI

Texas kivégezte a náci gyilkost 2011. szeptember 24. szombat 22:16 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Texas kivégezte a náci gyilkost

Huntsville – Beadták a halálos injekciót a 44 éves Lawrence Russell Brewernek, aki fajgyűlöletből vontatott végig autójával egy láncra vert afro-amerikait egy félreeső úton, míg áldozata bele nem halt sérüléseibe.

Brewer a 49 éves ifjabb James Byrddel végzett brutális módon. Ez volt a modernkori Texas egyik legvisszataszítóbb gyűlölet-bűncselekménye, amelynek elkövetésében hárman vettek részt. A halálsoron van és kivégzését várja a 36 éves John William King. A 36 éves Shawn Berryt már korábban életfogytiglanra ítélték.

Az áldozat: James Byrd

Brewer, King és Berry 1998. június 7-én, hajnali fél háromkor pillantották meg az út szélén bandukoló Byrdöt nem messze annak jasperi otthonától. Ez a hétezres kisváros Houstontól északkeletre található. Byrd szociális segélyeken élt, nem tartott autót, és ahová tudott, gyalogszerrel ment. Ez lett a végzete.

Ronccsá zúzott tetemét másnap reggel találták meg, olyan állapotban, hogy először azt hitték, valami vadállat szaggatta szét, később azonban megállapították, hogy valakik egy jármű mögé kötve vonszolták végig a hepehupás úton, olyan sebességgel, hogy testének egyes részei leszakadtak, ezeket úgy kellett összekaparni az útról. Byrd feje is leszakadt és az út mellé gurult.

A lánc

A súlyosan roncsolt tetemet az ujjlenyomatok alapján azonosították. A nyomozás megállapította, hogy az elkövetők belekötöttek a magányos férfiba, összeverték, majd a náluk lévő hétméteres lánccal öt kilométeren át vonszolták. Ami a testből megmaradt, azt leoldották a láncról és bedobták a helyi fekete templom és temető közti területre. Másnap már őrizetbe vették őket.

Brewer nem kért bocsánatot

A gyilkosság nyomán Jasper felkerült a térképre, a Ku Klux Klán és a Fekete Párducok pedig egyaránt tőkét próbált kovácsolni a történtekből.

Brewer nem kívánt semmit mondani az utolsó szó jogán. Kivégzésén jelen voltak a szülei, valamint áldozatának két testvére.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Texas kivégezte a náci gyilkost, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. -És nálunk ezeket erősítette meg és pátyolgatja orbán! A hatalomért semmi sem drága? Olyanok mint a gaz. 45 óta nem tudta kipusztítani az ország ezeket az eszméket erre jön a diktátorjelölt és benzint önt a parázsra! Őt nem égeti a láng, a mindennapi életet mételyezi a szenny amit szabadra enged. Az emberek elfordulnak, gyűlölködnek, kiveszik a életből a normális véleménycsere, a vita amelyik épít, a tisztelet, az összefogás, a közös szekér kis darabjait mindenki arra tolja amerre a saját érdeke vezérli és csodálkozik, hogy nem haladunk előre! Milyen eszmék azok amiket ez szolgál?
    Erre a morális és lassan gazdasági csődre, – orbánra és társaira van szükségünk?!
    “Szebb jövőt” ugye fidesz?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  2. Nem lehetett volna ezt is láncon vonszolni?
    Talán a következőt…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Hm. Úgy látszik, mégis csak van némi különbség Magyarország és az USA között. Az USA-ban ciki lenne nácikkal, fajgyűlölőkkel együttműködnie a politikai-társadalmi vezetésnek. Magyarország pedig a hatalomba segítette a fasisztákat, a nácikat, és onnan kezdve ők mondják meg, mi a törvény. Ahogy volt ez már máskor is a történelemben. Csak más népek a jelek szerint képesek tanulni a múltból, míg Magyarországra ez a legkisebb jóindulattal se mondható el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  4. Alacsonyan kvalifikált, mélységben gondolkodni nem tudó emberek mindenhol vannak de sok országban azt mondják orbán fegyverére a populizmusra, hogy – EZT MÁR NEM!
    Tudják, hogy lezülleszti a társadalmat, lebontja a gazdaságot, a legkisebb mértékben sem szolgálja az ország érdekét!
    Egy dologra alkalmas, lejáratni azokat aki nehezebb de reális úton akarják kivezetni az országot a nehéz időkből és a hatalomszerzésre! Ezt a hatalmat persze nem lehet megtartani csak diktatórikus erővel ami nem hat a gazdaságra, az tönkremegy akkor is ha a vezér parancsba adja a fejlődést! Ha valami katasztrófa miatt csúsznánk le, a világ segítene de ah mi választunk ordas eszmékkel összekacsintó vezetést nem számíthatunk semmi jóra! Már néha arra gondolok, hogy egy tragikus gazdasági összeomlás tudná kinyitni az emberek szemét és láttatni velük a valóságot! Amíg ilyen tömegben éltetik elvakítva az őket tönkretevő, őket az orruknál vezető politikusokat, addig itt normális vezető nem tud érvényesülni. Ez az ország nem ezt érdemelné de ha ezt akarja nem lehet beleszólni kívülről. Senki ne számítson arra, hogy valamilyen verbálisnál erősebb segítséget kap az elnyomott demokrácia európától. Talán egyenesen az lenne a segítség ha gyorsan megbukna orbán és vele az a “szellemiség” amit képvisel, de akkor az írmagját is ki kellene irtani a fejekből az ide vezető eszméket! Társadalmi bűne a bal oldalnak és az elvileg gondolkodásképes közép és felső osztálynak, hogy nem emelték fel a szavukat az első szélsőséges kilengéseknél beleértve orbán hatalomszerző módszereit! Akkor még el lehetett volna kerülni a mai helyzetet! Meg kellett volna követelni a “tiszta” harcot a szemben állóktól de az érdek volt a döntő nem a józan ész!
    Az MSZP mostani belharca is tükrözi ezt a gondolkodást! A lassan padlóra kerülő ország sem tudja őket kijózanítani és a kicsinyes szemléletüket megváltoztatni. Igenis szüksége van az országnak a legnagyobb (ma még talán) ellenzéki párt megtisztulására és megújulására de nekik a pártvagyon egybentartása és a hatalmi elitjük boldogulása fontosabb!
    Ők azt érdemlik amit kapnak de, hogy a kicsinyességük egy ország lecsúszását okozza majd a kilábalást lehetetlenné teszi azt már nem!
    Ez az MSZP pusztuljon ha ennyit ér, lényegében véve kollaborálnak orbánnal, támogatják a hatalmának fenntartását, az ország tönkretételét és fasizálódását!
    Nem hiába közös ellenségük Gyurcsány Ferenc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  5. Talán nem kéne a fenti cikk tartalmáért Gyurcsány Ferencet hibáztatni…
    A fajgyűlölet régebbi és mélyebben gyökerezik mint a nácizmus.
    Észak-Amerikában a faji kérdés a vallásban gyökerezik, mert az anglikán vallás a meghódítandó területeken élő embereket alacsonyabb rendűeknek tekintette és tisztátalannak tartotta a velük való keveredést. A katolikus Dél-Amerikában a vallás egyenlően Isten teremtményének tekintett mindenkit, ami persze nem akadályozta a pogány indiánok irtását.
    A ” pepita” az USA déli államaiban ritka és ha van akkor is niggerként kezelik, míg Dél-Amerikában a fehér-indián-néger keverékre kb. 20 szó van.
    A magyarországi helyzettel annyi azonosságot látok, hogy ott is és itt is a szegényebb, vagy a szegénységben tartott, rétegek között él tovább a hagyományos rasszizmus( náci, nyilas, fajgyülölő) eszmerendszere és az indulataikat a kisebbségen vezetik le.
    Annak idején a nácizmus nem tett mást mint a társadalomban élő és létező gyűlöleteket összegyűjtötte és törvényekbe és ideológiákban foglalva hivatalossá tette és szétterítette a társadalomban.
    Az elkövető bizonyára visszautasítaná a nácízást, talán mert az édesapja még harcolt a nácik ellen és köpött ha niggert látott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  6. Sajnos ez van kedveskéim.A “kétharmados többség ?ezt akarta.Ezt akarta?Szerintem igen.mer egyetlen “kétharmados”szavazót sem látok lehajtott fejjel szégyenkezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  7. A kedves KISEMBERREL értek egyet.A mostani emszp-nek /alapitó tag vóltam/ pusztulnia kell,mert hallgatásával a rossz irányba tartó szekeret tolja suttyomban.Siesen kedves Gyurcsány Ur!Hagyja a fenébe ezt a langyos,semiresem való társaságot.Tegye ezt minél gyorsabban.Sokan várjuk ezt Öntöl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  8. Sarkos!
    -”ne lehetett volna ezt is lancon hurcolni”-?
    jobbat mondok!!
    mint a kozekorban,amikor is a kivegzendot negy lohoz kotottek es ezekkel szejjeltepettek!!
    de az ilyennek a Kerekbetores se lenne utolso!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  9. Döbbenetes történet, igazságos itélet. Tényleg, nálunk mit itélt volna a biróság, ha egyáltalán eljutott volna oda az ügy? Mennyire munkálkodott volna az ügyészség a felderitésen, olyan szorgosan mint a szocialista politikusok ügyeiben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  10. Vélemény ! Hogy nálunk milyen ítéletet hozott volna a bíróság ? Nem nehéz kitalálni . Lásd , a vörös iszap tíz ember halálát okozta , de felelőst nem találtak . Kérdezzétek meg azt az édesanyát , akinek a karjából sodorta el a gyermekét ! Vagy azt a negyvenes férfit , akinek az édesanyját sodorta el az áradat , és két nap múlva találták meg a holttestét az iszapba ágyazódva . Bűnös NINCS . Vajon mi a véleményük a magyar igazságszolgáltatásról ezeknek az embereknek ? Nézzük csak a másik kirívó esetet , Császár Előd . Ugye emlékeztek rá ? Piásan ,narkósan elütött egy rendőrt , aki ebbe bele is halt . Büntetés ? Felfüggesztetett . Igaz hogy majdnem a teljes vagyona ráment , de megúszta . Vajon kinek a zsebébe vándorolt a pénz , hogy így megenyhült tőle ? Még a rendőr sem számított ! Más ! Stolh András : Egy hétköznapi szegény ember az ő általa okozott balesetért legalább két évet kapott volna . Persze ő is piásan , narkósan vezetett , sőt még rá akarta szedni kedvesét a csalásra , és még cserbenhagyást is elkövetett . Tíz hónap !!!!!! Jó ha a felét leüli majd !! A média pedig igyekezett áldozatként kezelni őt ! Mert híres , mert van elég pénze hogy megvegye a szabadságát . Ez a tíz hónap is csak szemfényvesztés lesz . Csak néhány eset ami hírtelen eszembe jutott , és jól példázza a magyar IGAZSÁG szolgáltatást. Jól mondta Hofi Géza : az igazságból elveszett az i . Így van ez a magyar honban egyre jobban a felszínre törő nacionalizmussal , a fasiszta ideológián alapuló cigány , vagy zsidó gyűlölet mesterséges gerjesztésével . Minél nagyobb a nációk közötti ellentét , annál könnyebben építheti hatalmát a diktatúra . A kormány ki is használja ezt a lehetőséget , és ezért áll érdekében fenntartani ezt az állapotot . Esze ágában sincs lépni ellene . Jó példa erre a sok a cigányok ellen elkövetett bűnök megtorlás nélkül hagyása . Csak akkor volt képes lépni , amikor már az ő presztízsüket veszélyeztette . Lásd a Gárda példáját .
    Érdemes a Jobbik helyzetét is néhány szóban elemezni . Tudjuk hogy a Jobbik sem követhette volna el a bűneit , ha nincs kormányzati jóváhagyása , ha a kormány már az első pillanatokban megtorolta volna a lépéseiket . De nem tette . Vajon miért ? És most ez a korcs eszme egyre több fiatalt fertőz meg , egyre növeli a hatalmát az ifjúság köreiben , s majd ezek a fiatalok fogják az országot a későbbiekben kormányozni , irányítani . Ugye nem nehéz kitalálni hogy milyen módszerekkel , milyen eredménnyel . Így kezdődött a NSDAP hatalma is . Vissza az időbe ?! Vajon meg tudnánk e mindezt akadályozni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  11. ! Hogy nálunk milyen ítéletet hozott volna a bíróság ? Nem nehéz kitalálni . Lásd , a vörös iszap tíz ember halálát okozta , de felelőst nem találtak . Kérdezzétek meg azt az édesanyát , akinek a karjából sodorta el a gyermekét ! Vagy azt a negyvenes férfit , akinek az édesanyját sodorta el az áradat , és két nap múlva találták meg a holttestét az iszapba ágyazódva . Bűnös NINCS . Vajon mi a véleményük a magyar igazságszolgáltatásról ezeknek az embereknek ? Nézzük csak a másik kirívó esetet , Császár Előd . Ugye emlékeztek rá ? Piásan ,narkósan elütött egy rendőrt , aki ebbe bele is halt . Büntetés ? Felfüggesztetett . Igaz hogy majdnem a teljes vagyona ráment , de megúszta . Vajon kinek a zsebébe vándorolt a pénz , hogy így megenyhült tőle ? Még a rendőr sem számított ! Más ! Stolh András : Egy hétköznapi szegény ember az ő általa okozott balesetért legalább két évet kapott volna . Persze ő is piásan , narkósan vezetett , sőt még rá akarta szedni kedvesét a csalásra , és még cserbenhagyást is elkövetett . Tíz hónap !!!!!! Jó ha a felét leüli majd !! A média pedig igyekezett áldozatként kezelni őt ! Mert híres , mert van elég pénze hogy megvegye a szabadságát . Ez a tíz hónap is csak szemfényvesztés lesz . Csak néhány eset ami hírtelen eszembe jutott , és jól példázza a magyar IGAZSÁG szolgáltatást. Jól mondta Hofi Géza : az igazságból elveszett az i . Így van ez a magyar honban egyre jobban a felszínre törő nacionalizmussal , a fasiszta ideológián alapuló cigány , vagy zsidó gyűlölet mesterséges gerjesztésével . Minél nagyobb a nációk közötti ellentét , annál könnyebben építheti hatalmát a diktatúra . A kormány ki is használja ezt a lehetőséget , és ezért áll érdekében fenntartani ezt az állapotot . Esze ágában sincs lépni ellene . Jó példa erre a sok a cigányok ellen elkövetett bűnök megtorlás nélkül hagyása . Csak akkor volt képes lépni , amikor már az ő presztízsüket veszélyeztette . Lásd a Gárda példáját .
    Érdemes a Jobbik helyzetét is néhány szóban elemezni . Tudjuk hogy a Jobbik sem követhette volna el a bűneit , ha nincs kormányzati jóváhagyása , ha a kormány már az első pillanatokban megtorolta volna a lépéseiket . De nem tette . Vajon miért ? És most ez a korcs eszme egyre több fiatalt fertőz meg , egyre növeli a hatalmát az ifjúság köreiben , s majd ezek a fiatalok fogják az országot a későbbiekben kormányozni , irányítani . Ugye nem nehéz kitalálni hogy milyen módszerekkel , milyen eredménnyel . Így kezdődött a NSDAP hatalma is . Vissza az időbe ?! Vajon meg tudnánk e mindezt akadályozni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Bocsi !!! Véletlenül kétszer nyomtam meg a billentyűt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  13. Ezért bűntett,hogy 1990-es rendszerváltás után,lehetővé tették Magyarországon is a nyilas USZÍTÁST!
    Melyet az Alkotmánybíróság is több határozatával is lehetővé tett.

    Pedig a Holokauszt is uszítással kezdődött!
    És Magyarországon is 2010-ben újra Parlamentbe került a nyilas utódpárt.

    Remélem nem követjük ezen USA nácik tetteit….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. “Másnap már őrizetbe vették őket.”
    Nálunk, ha másik kormány lenne hatalmon, akik ki akarnák nyomoztatni, akkor is sokáig tartana. Ha egyáltalán sikerülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. “Amíg ilyen tömegben éltetik elvakítva az őket tönkretevő, őket az orruknál vezető politikusokat, addig itt normális vezető nem tud érvényesülni. ”
    Beszéltem, ma egy nyugdíjas fidesz-hívővel.
    -nem, ezeket nem o.v. találta ki.
    -nem a nyugdíjamból nem vonnak le
    -miért? az előző kormány is emelte a régi nyugdíjakat.
    -az amerikai népszava is össze hazudozik mindent.
    Szóval, aki hívő, o.v. hívő, annak mondhatsz akármit.
    Na, az ilyesmire mondom, hogy a hülyeség ellen nincs orvoság

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Rupcsi ! Igazad van a fanatizmus ellen nincs orvosság . Ha van is ide nem írom meg :

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Lenácizták szegény Jobbikot 2011. augusztus 15. hétfő

A nyilas Betyársereg önbíráskodásra készül 2011. augusztus 13. szombat | AN

A világháború elfeledett hőse 2011. augusztus 8. hétfő | Nagy Barnabás

Katolikus náci igazgatót rúgtak ki 2011. augusztus 2. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos