Hozzászólás: Bartus László: A diktatúrák lélekrajza http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 kekec http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-310716 kekec Sun, 29 Sep 2013 19:59:56 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-310716 Újra olvastam a cikket és a kommenteket. És ma is aktuális - azzal kiegészítve, hogy a gazdasági eredménytelenség elfedésére is talált a "nép lelkével együtt rezgő" megoldást a Mi Boldogságunk: a rezsicsökkentést. Mert a magyar zember kapni szeret. Lehetőleg ingyen. Pedig "legdrágább az ingyenebéd" Továbbá szívesen elhiszi, hogy "minden nagyon jó, minden nagyon szép" főleg ha napjában többször elmesélik neki. Viszont az is bebizonyosodott, hogy a nagy többséget lehetetlen értelmi érvekkel elérni. Az egyik hittel szemben csakis egy másik veheti fel a harcot. És még nem igazán látom, hogy erre a "másik hitre" akárcsak kísérletet is tenne az ellenzék. Mert az "európai" Magyarország nem válasz a "Nem leszünk Brüsszel gyarmata" stb. szlogenekre. Csak az értelmes emberek szemében - de hát azok elenyésző részét képezik a választóknak - a jelek szerint. Újra olvastam a cikket és a kommenteket. És ma is aktuális – azzal kiegészítve, hogy a gazdasági eredménytelenség elfedésére is talált a “nép lelkével együtt rezgő” megoldást a Mi Boldogságunk: a rezsicsökkentést. Mert a magyar zember kapni szeret. Lehetőleg ingyen. Pedig “legdrágább az ingyenebéd” Továbbá szívesen elhiszi, hogy “minden nagyon jó, minden nagyon szép” főleg ha napjában többször elmesélik neki.
Viszont az is bebizonyosodott, hogy a nagy többséget lehetetlen értelmi érvekkel elérni. Az egyik hittel szemben csakis egy másik veheti fel a harcot.
És még nem igazán látom, hogy erre a “másik hitre” akárcsak kísérletet is tenne az ellenzék. Mert az “európai” Magyarország nem válasz a “Nem leszünk Brüsszel gyarmata” stb. szlogenekre. Csak az értelmes emberek szemében – de hát azok elenyésző részét képezik a választóknak – a jelek szerint.

]]>
vágtázó halottkém http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-128097 vágtázó halottkém Thu, 29 Dec 2011 13:09:12 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-128097 Látom semmit nem fogott fel a kommentelők többsége a posztból. Akkor leírom én is. Orbán egy mániákus, depressziós, szociopata elmebeteg súlyos hatalommániával és messiás-küldetéstudattal kiegészítve. Nem a politikába való hanem a "6-os számú kórterembe". Látom semmit nem fogott fel a kommentelők többsége a posztból.

Akkor leírom én is.

Orbán egy mániákus, depressziós, szociopata elmebeteg súlyos hatalommániával és messiás-küldetéstudattal kiegészítve.

Nem a politikába való hanem a “6-os számú kórterembe”.

]]>
Gyula http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-87776 Gyula Sat, 10 Sep 2011 02:11:59 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-87776 Az utolsó bekezdés elrontotta a cikket. Akár Lenin vagy Rákosi Mátyás is mondhatta volna! Idézem egy *nem* létező idézetüket: "Na most mi vagyunk a nagyon haladó és felvilágosult vezetőség, csak is mi vagyunk demokratikusak mindenki más ellenforradalmár, fasiszta stb.. Elűztük az elnyomást, meghoztuk a szabadságot aki nincs velünk meghal." Egy *liberális* lap ne éljen a 40s, 50s évek hangnemével! Természetesen lehet, tisztelem a szólásszabadságot csak szerintem az újságnak és a cikk írójának árt. A Fidesz fasiszta, a Jobbik meg náci? Akkor a Republikánus párt meg mi? (GOP) Az utolsó bekezdés elrontotta a cikket.

Akár Lenin vagy Rákosi Mátyás is mondhatta volna!

Idézem egy *nem* létező idézetüket:

“Na most mi vagyunk a nagyon haladó és felvilágosult vezetőség, csak is mi vagyunk demokratikusak mindenki más ellenforradalmár, fasiszta stb..
Elűztük az elnyomást, meghoztuk a szabadságot aki nincs velünk meghal.”

Egy *liberális* lap ne éljen a 40s, 50s évek hangnemével!

Természetesen lehet, tisztelem a szólásszabadságot csak szerintem az újságnak és a cikk írójának árt.

A Fidesz fasiszta, a Jobbik meg náci?
Akkor a Republikánus párt meg mi?
(GOP)

]]>
kekec http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-80532 kekec Mon, 29 Aug 2011 08:16:13 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-80532 Egyébként is még mindig Magyarország kicsiségébe, gyenge gazdaságába vetem minden bizalmamat. Diktatúra csak emelkedő életszínvonallal legitimálható ideig-óráig. Ha a nép CSAK a hátrányait látja, nem tűri sokáig. Márpedig az eltolcsyzmus képtelen az életszínvonal emelésére, és mivel Orbán maga választotta (és tartja még mindig a nyilvánvaló bukása ellenére) ezért már a nép szemében is ő a felelős. Erre jó a 2/3-ad, nincs kire mutogatni, az elmúltnyócévezés is kezd már halványodni: mert a nép hátranéz, és azt látja, hogy AKKOR jobban élt! Egyébként is még mindig Magyarország kicsiségébe, gyenge gazdaságába vetem minden bizalmamat. Diktatúra csak emelkedő életszínvonallal legitimálható ideig-óráig. Ha a nép CSAK a hátrányait látja, nem tűri sokáig.
Márpedig az eltolcsyzmus képtelen az életszínvonal emelésére, és mivel Orbán maga választotta (és tartja még mindig a nyilvánvaló bukása ellenére) ezért már a nép szemében is ő a felelős. Erre jó a 2/3-ad, nincs kire mutogatni, az elmúltnyócévezés is kezd már halványodni: mert a nép hátranéz, és azt látja, hogy AKKOR jobban élt!

]]>
kekec http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-80528 kekec Mon, 29 Aug 2011 08:09:59 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-80528 charly - bár nagyrészt igazad van a katolikus egyház megbocsáthatatlan vétkeiről a diktatúra kiépítésének támogatásában (és haszonélvezetében) de azért nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a diktatúrák mögött mindig van egy annak létesítésében-fenntartásában érdekelt nagytőkés kör. Jelen esetben főleg Demján úr megnyilvánulásaira gondolok - mivel nem politikus, és azt hiszi, hogy megengedheti magának az őszinteséget - kivételesen alaposan ki szokta villantani a mocskos alsószoknyákat. Miszerint a "versenyképesség" megteremtését nem az oktatás növelésével, az innováció támogatásával, a magasabb hozzáadott értéket termelő emberek révén - hanem a "kínai életszínvonal" megteremtésével, a létminimum határán tengődők maximális kizsákmányolásával képzeli el. Aminek "lenyeletésében" a gazdasági válság is közrejátszik, mivel a népnek abba csomagolva adagolják be ezt a mákonyt. Viszont bízzunk abban, hogy a magyarember megalkuvó, opportunista, alkalmazkodó - de nem TELJESEN hülye. Ha azt látja, hogy az ő nyomorba döntése mellett "fussa" többszázezer millió forintért MOL részvényre, többszáz milliókért luxusautókra, a gazdagoknak juttatott adókedvezményekre: el fog gondolkodni és észbe kap. Ebben nagyban fogja segíteni a másik alapvető nemzeti jellemvonás: a "sárga irigység faktor" charly – bár nagyrészt igazad van a katolikus egyház megbocsáthatatlan vétkeiről a diktatúra kiépítésének támogatásában (és haszonélvezetében) de azért nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a diktatúrák mögött mindig van egy annak létesítésében-fenntartásában érdekelt nagytőkés kör. Jelen esetben főleg Demján úr megnyilvánulásaira gondolok – mivel nem politikus, és azt hiszi, hogy megengedheti magának az őszinteséget – kivételesen alaposan ki szokta villantani a mocskos alsószoknyákat. Miszerint a “versenyképesség” megteremtését nem az oktatás növelésével, az innováció támogatásával, a magasabb hozzáadott értéket termelő emberek révén – hanem a “kínai életszínvonal” megteremtésével, a létminimum határán tengődők maximális kizsákmányolásával képzeli el. Aminek “lenyeletésében” a gazdasági válság is közrejátszik, mivel a népnek abba csomagolva adagolják be ezt a mákonyt. Viszont bízzunk abban, hogy a magyarember megalkuvó, opportunista, alkalmazkodó – de nem TELJESEN hülye. Ha azt látja, hogy az ő nyomorba döntése mellett “fussa” többszázezer millió forintért MOL részvényre, többszáz milliókért luxusautókra, a gazdagoknak juttatott adókedvezményekre: el fog gondolkodni és észbe kap. Ebben nagyban fogja segíteni a másik alapvető nemzeti jellemvonás: a “sárga irigység faktor”

]]>
Rakerdezo http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-80524 Rakerdezo Mon, 29 Aug 2011 07:54:14 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-80524 @kekec: Tegyük hozzá, ugyanezért támadja a szárnyas az angol nyelv tanítását. Azzal nem csak a külföldi munkavállalást nehezítené meg, de mindenfajta kommunikációt is. A céljuk világos. @kekec:
Tegyük hozzá, ugyanezért támadja a szárnyas az angol nyelv tanítását.
Azzal nem csak a külföldi munkavállalást nehezítené meg, de mindenfajta kommunikációt is. A céljuk világos.

]]>
kekec http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-80520 kekec Mon, 29 Aug 2011 07:46:04 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-80520 Keresztes S. - ez tetszik "kalandor kertének notóriusan hazudozó öncélú uralma van kialakulóban." De mit gondolsz, mi a fenének csökkentik az iskoláztatási korhatárt és teszik nehezebbé a továbbtanulást? Mert nem teljesen hülyék, és tudják, hogy "népünk általános ismereteit szélesítve tegyük lehetetlenné, hogy minden abszurd hazugság egyetértésre találjon hazánkban" azaz a fordítottja pont az ilyesmi befogadását vagy konzerválását segíti elő. Keresztes S. – ez tetszik “kalandor kertének notóriusan hazudozó öncélú uralma van kialakulóban.”
De mit gondolsz, mi a fenének csökkentik az iskoláztatási korhatárt és teszik nehezebbé a továbbtanulást? Mert nem teljesen hülyék, és tudják, hogy “népünk általános ismereteit szélesítve tegyük lehetetlenné, hogy minden abszurd hazugság egyetértésre találjon hazánkban” azaz a fordítottja pont az ilyesmi befogadását vagy konzerválását segíti elő.

]]>
kekec http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-80510 kekec Mon, 29 Aug 2011 07:26:00 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-80510 gets: a Mi Boldogságunkat elbocsátották már? Vagy a "szokásosnál" több agyfényezésre van szüksége? gets: a Mi Boldogságunkat elbocsátották már? Vagy a “szokásosnál” több agyfényezésre van szüksége?

]]>
Keresztes S. http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-80502 Keresztes S. Mon, 29 Aug 2011 07:08:38 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-80502 A rengeteg hozzászólás tükrözi a magyaros és nemzeti, vagy nemzetieskedő széthúzás és huzakodás minden sajátosságát. Persze, a „demokrácia” tudomásul vesz minden speciális és egyéni törekvést is, de országunk jelenlegi helyzete, és 50 – 100 évre visszatekintő történelme igazolja, hogy legjobb lenne a mindenkit érintő lényegről írni! Ebben a lényegben nagyon erősen benne van, hogy már jó száz éve nem viselkedik népünk felnőttként. Tudomásul veszünk minden kontroll nélkül, bár milyen kretén és szélsőséges irányítást, kormányt vezetést, diktatúrát. Korábban dzsentri, földbirtokos, kártyás, egyházakhoz kapcsolódó, dorbézoló, ki ha én nem, rétegek irányították országunkat, majd a faji, vallási szélsőségek uralkodtak felettünk, most pedig egyszerűen a kalandor kertének notóriusan hazudozó öncélú uralma van kialakulóban. Arra kellene törekednünk, hogy népünk általános ismereteit szélesítve tegyük lehetetlenné, hogy minden abszurd hazugság egyetértésre találjon hazánkban, és hogy mindig későn ocsúdjunk fel arra, hogy megint becsaptak. Mert tudni való, hogy a „fülkeforradalmárok” és vazallusaik egyszerűen beszámíthatatlanok! A Magyar Nép ellenségei! A rengeteg hozzászólás tükrözi a magyaros és nemzeti, vagy nemzetieskedő széthúzás és huzakodás minden sajátosságát. Persze, a „demokrácia” tudomásul vesz minden speciális és egyéni törekvést is, de országunk jelenlegi helyzete, és 50 – 100 évre visszatekintő történelme igazolja, hogy legjobb lenne a mindenkit érintő lényegről írni!
Ebben a lényegben nagyon erősen benne van, hogy már jó száz éve nem viselkedik népünk felnőttként. Tudomásul veszünk minden kontroll nélkül, bár milyen kretén és szélsőséges irányítást, kormányt vezetést, diktatúrát. Korábban dzsentri, földbirtokos, kártyás, egyházakhoz kapcsolódó, dorbézoló, ki ha én nem, rétegek irányították országunkat, majd a faji, vallási szélsőségek uralkodtak felettünk, most pedig egyszerűen a kalandor kertének notóriusan hazudozó öncélú uralma van kialakulóban.
Arra kellene törekednünk, hogy népünk általános ismereteit szélesítve tegyük lehetetlenné, hogy minden abszurd hazugság egyetértésre találjon hazánkban, és hogy mindig későn ocsúdjunk fel arra, hogy megint becsaptak.
Mert tudni való, hogy a „fülkeforradalmárok” és vazallusaik egyszerűen beszámíthatatlanok! A Magyar Nép ellenségei!

]]>
gets http://nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-diktaturak-lelekrajza.html/comment-page-4#comment-76839 gets Wed, 24 Aug 2011 11:58:10 +0000 http://nepszava.com/?p=84925#comment-76839 Egyáltalán Gyurcsány szabadlábon van még????????????? 5 napos az utolsó FB bejegyzése! :) Egyáltalán Gyurcsány szabadlábon van még?????????????
5 napos az utolsó FB bejegyzése! :)

]]>