Hozzászólás: Schiffernek demokratikusabb a Jobbik, mint a Charta http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 kekec http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-84022 kekec Sat, 03 Sep 2011 14:13:48 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-84022 Attila, a jó Isten áldjon már meg! Schiffer ebben az ügyben nem VÉDŐ, hanem FELJELENTŐ (ráadásul jogászként sem igazán remekelt) , amit korábban még (talán) menthetett a pártja ismertségének mindenáron való elősegítése - de most már SEMMI! Főleg azzal a debil és antidemokratikus, orbáni mélységekbe merülő szöveggel nem, amivel a visszavonást elhárította. Ha valami naiv HÍVŐ még nem lett volna tisztában a dolgokkal -ez már csak kinyitotta a szemét! És továbbra is ajánlom, hogy az LMP tagtoborzó agymosását fizetett hirdetésben szíveskedjél terjeszteni - akkor ugyanis módom van kikerülni! Attila, a jó Isten áldjon már meg! Schiffer ebben az ügyben nem VÉDŐ, hanem FELJELENTŐ (ráadásul jogászként sem igazán remekelt) , amit korábban még (talán) menthetett a pártja ismertségének mindenáron való elősegítése – de most már SEMMI! Főleg azzal a debil és antidemokratikus, orbáni mélységekbe merülő szöveggel nem, amivel a visszavonást elhárította. Ha valami naiv HÍVŐ még nem lett volna tisztában a dolgokkal -ez már csak kinyitotta a szemét! És továbbra is ajánlom, hogy az LMP tagtoborzó agymosását fizetett hirdetésben szíveskedjél terjeszteni – akkor ugyanis módom van kikerülni!

]]>
Attila http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-82328 Attila Thu, 01 Sep 2011 13:02:58 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-82328 Kekec! Valaminek másként kell történnie, hiszen az eddigi politikai magatartások, többnyire tragédiákhoz vezettek. (Trianon, Recsk, gazdasági világválságok) Szerintem Gyurcsány nem rugdosva van, hanem felelősségre lett vonva, ahogy a mostani kormányt is a felelősségre vonás várja, lásd az előző bejegyzésemben. Az LMP már hírbe lett hozva szinte minden politikai párttal és kedves Kekec, Te is ezt teszed most és nem a konkrét ügyekre reagálsz, csak a konkrét személyekkel kapcsolatos történésekre. A szerkesztői elveket remélem nem sértettem meg sem az előző sem a mostani bejegyzésemmel. A cikkben állítások hangoztak el, amire szerintem nem lehet a politikai meglátásoktól mentesen reagálni, erre való a vélemény rovat. Verdenvorld! Nem álltak szóba Hitler pártjával, lett is világégés. Nyilván ez a mondat önmagában nem helytálló. Az információáramlás, a tájékozódás teljesen más mint a harmincas években, ezért nagyon nehéz összehasonlítani a két korszakot. Attól, hogy nem létezőnek képzelem el a hungarista eszméket is valló Jobbikot, attól még léteznek, attól még kifejtik a hatásukat. Ha a tisztelt politikai elit tisztességesen és felelősséggel tette volna eddig a dolgát (ez igaz a harmincas évekre is) nem nyert volna teret sem a MIÉP, sem a Jobbik (sem az NSDP) . Nyilván, tartósan jól dolgozni a közért nehezebb feladat, mint olyan háborús hangulatban vagdalkozni, ami ma Magyarországon van. -- Azt is érdemes lenne tudni, hogy még kiket és főleg milyen ügyekben védett jogászként Schiffer András, illetve az ügyvédi irodája. Van egy sejtésem, hogy az ügyek milyensége a lényegesebb, mint a személyek, akiket védett. Egy gyilkos ügyvédjét ugye nem tekinted gyilkosnak, csak azért mert jogi védelmet biztosít neki? Kekec!

Valaminek másként kell történnie, hiszen az eddigi politikai magatartások, többnyire tragédiákhoz vezettek. (Trianon, Recsk, gazdasági világválságok) Szerintem Gyurcsány nem rugdosva van, hanem felelősségre lett vonva, ahogy a mostani kormányt is a felelősségre vonás várja, lásd az előző bejegyzésemben.
Az LMP már hírbe lett hozva szinte minden politikai párttal és kedves Kekec, Te is ezt teszed most és nem a konkrét ügyekre reagálsz, csak a konkrét személyekkel kapcsolatos történésekre.
A szerkesztői elveket remélem nem sértettem meg sem az előző sem a mostani bejegyzésemmel. A cikkben állítások hangoztak el, amire szerintem nem lehet a politikai meglátásoktól mentesen reagálni, erre való a vélemény rovat.

Verdenvorld!
Nem álltak szóba Hitler pártjával, lett is világégés. Nyilván ez a mondat önmagában nem helytálló.
Az információáramlás, a tájékozódás teljesen más mint a harmincas években, ezért nagyon nehéz összehasonlítani a két korszakot.
Attól, hogy nem létezőnek képzelem el a hungarista eszméket is valló Jobbikot, attól még léteznek, attól még kifejtik a hatásukat. Ha a tisztelt politikai elit tisztességesen és felelősséggel tette volna eddig a dolgát (ez igaz a harmincas évekre is) nem nyert volna teret sem a MIÉP, sem a Jobbik (sem az NSDP) . Nyilván, tartósan jól dolgozni a közért nehezebb feladat, mint olyan háborús hangulatban vagdalkozni, ami ma Magyarországon van.

Azt is érdemes lenne tudni, hogy még kiket és főleg milyen ügyekben védett jogászként Schiffer András, illetve az ügyvédi irodája. Van egy sejtésem, hogy az ügyek milyensége a lényegesebb, mint a személyek, akiket védett.
Egy gyilkos ügyvédjét ugye nem tekinted gyilkosnak, csak azért mert jogi védelmet biztosít neki?

]]>
verdenvorld http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-82189 verdenvorld Thu, 01 Sep 2011 08:53:32 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-82189 Attila! . Elképzelhető lett volna, hogy mondjuk a szociáldemokraták a harmincas évek elején tárgyalásba bocsátkoztak volna Hitler pártjával...? Ugye nem? Attila!
.
Elképzelhető lett volna, hogy mondjuk a szociáldemokraták a harmincas évek elején tárgyalásba bocsátkoztak volna Hitler pártjával…? Ugye nem?

]]>
verdenvorld http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-82182 verdenvorld Thu, 01 Sep 2011 08:44:37 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-82182 Ui. A Szép vagy, gyönyőrű vagy Magyarország szerzőző párosa jut még Schifferről az eszembe. Ők megírták "gyönyörű" harmad-himnuszunkat (a Hymnus és a Szózat után), amelyre a Horthy korszak zenei világának jelképeként is tekinthetünk, majd nem sokkal később a Magyar Államvasutak marhavagonjába pakolták őket és végleg Auswitzba toloncolták mindkettőt Mentségükre szóljon - szemben Schifferrel - hogy Ők akkor még nem tudták, hogy mihez adják a tehetségüket és segítségüket... Ui.
A Szép vagy, gyönyőrű vagy Magyarország szerzőző párosa jut még Schifferről az eszembe. Ők megírták “gyönyörű” harmad-himnuszunkat (a Hymnus és a Szózat után), amelyre a Horthy korszak zenei világának jelképeként is tekinthetünk, majd nem sokkal később a Magyar Államvasutak marhavagonjába pakolták őket és végleg Auswitzba toloncolták mindkettőt
Mentségükre szóljon – szemben Schifferrel – hogy Ők akkor még nem tudták, hogy mihez adják a tehetségüket és segítségüket…

]]>
verdenvorld http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-82169 verdenvorld Thu, 01 Sep 2011 08:27:59 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-82169 A renegát kaméleon . Itt még nem olvastam, de azt hiszem a Klub rádióban hallottam, hogy S c h i f f e r . korábban, nem tudom milyen ügyekben - mint ügyvéd - k é p v i s e l t e . O r b á n t . Azt hiszem, ez a tény mindent megmagyaráz az abszolut elkötelezettség dolgában. A renegát kaméleon
.
Itt még nem olvastam, de azt hiszem a Klub rádióban hallottam, hogy S c h i f f e r . korábban, nem tudom milyen ügyekben – mint ügyvéd – k é p v i s e l t e . O r b á n t .
Azt hiszem, ez a tény mindent megmagyaráz az abszolut elkötelezettség dolgában.

]]>
kekec http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-82165 kekec Thu, 01 Sep 2011 08:22:38 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-82165 Attila! Senki sem állította, hogy az LMP-ben nincsenek jóhiszemű, naiv, jóindulatú emberek is. Viszont arra akartunk rámutatni, hogy ezek vagy nagyon hamar megszabadulnak Schiffertől és a fidess-szatelitpárt imázstól - vagy nekik is viselni kell a következményét. Mert tényleg csak nagyfokú jóhiszeműséggel, és naivitással lehet továbbra is abban bízni, hogy Lehet Más a Politika. Az Mszp és Gyurcsány felé rugdosással ugyanis nem a fene nagy függetlenséget és másságot - hanem az Orbán segédcsapati jelleget erősítik! Ja és ha szabadna egy kérést! A szerkesztő nem veszi jó néven, ha ezt a felületet akár cégek, termékek, akár politikai pártok ingyenes hirdetési felületének használják. Ezért szíveskedjenek megtartani a saját elvakított híveknek célzott pártpropagandát - vagy pedig szíveskedjenek ennek terjesztéséhez hirdetési felületet vásárolni! Azt ugyanis módunkban áll kikerülni, míg itt a kommentek közé bujtatva kénytelenek vagyunk végigrágni. Attila!
Senki sem állította, hogy az LMP-ben nincsenek jóhiszemű, naiv, jóindulatú emberek is. Viszont arra akartunk rámutatni, hogy ezek vagy nagyon hamar megszabadulnak Schiffertől és a fidess-szatelitpárt imázstól – vagy nekik is viselni kell a következményét. Mert tényleg csak nagyfokú jóhiszeműséggel, és naivitással lehet továbbra is abban bízni, hogy Lehet Más a Politika. Az Mszp és Gyurcsány felé rugdosással ugyanis nem a fene nagy függetlenséget és másságot – hanem az Orbán segédcsapati jelleget erősítik!
Ja és ha szabadna egy kérést! A szerkesztő nem veszi jó néven, ha ezt a felületet akár cégek, termékek, akár politikai pártok ingyenes hirdetési felületének használják. Ezért szíveskedjenek megtartani a saját elvakított híveknek célzott pártpropagandát – vagy pedig szíveskedjenek ennek terjesztéséhez hirdetési felületet vásárolni! Azt ugyanis módunkban áll kikerülni, míg itt a kommentek közé bujtatva kénytelenek vagyunk végigrágni.

]]>
Attila http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-82112 Attila Thu, 01 Sep 2011 07:01:32 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-82112 Az LMP a Parlamentben, a FIDESZ-KDNP és a Jobbik között ül, akkor ez alapján is meg kellene határoznunk az LMP politikáját? Mi is pontosan a bűne Schiffer Andrásnak a Chartával szemben? Talán az, hogy Gyurcsány Ferencet bírósági úton is számon kéri és a Charta nyílt levele ellenére nem vonja vissza a Gyurcsány Ferenc elleni feljelentést? "....azt javasoljuk, hogy még mielőtt az Országgyűlés szavazna Gyurcsány Ferenc képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről, vonja vissza feljelentését! " Aki figyelmesen követi az LMP tevékenységét, az észreveszi, hogy a mostani kormányt is számon kéri a jog eszközével. http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/27536/az-lmp-beperli-a-kormanyt-a-magyar-kinai-megallapodasok-visszatartasa-miatt/ Az pedig, hogy az EFOT rendezvényen egy másik parlamenti párt, a Jobbik területén, Jobbikos politikusokkal is (MSZP politikus is ugyan ott, ugyan akkor jelen volt) beszélget, az inkább becsülendő és példaértékű, mint elítélendő. Mire vezetett a radikális jobboldal eddigi kirekesztése? Második alkalommal ülnek a parlamentben a képviselőik. Kiráz a hideg a Jobbiktól, de ettől még tényezők, akikkel nem lehet nem számolni. Szóval ez a cikk a maszatolást szolgálja, semmi mást, hiszen pont azt a parlamenti pártot próbálja hiteltelennek bemutatni, amely párt, elkötelezett a demokratikus értékrend iránt és ezen elkötelezettsége okán tesz fájó lépéseket úgy Gyurcsány Ferenc, mint Orbán Viktor hibás lépései ellen. Sok sikert kívánok az LMP-nek és hasonló jó döntéseket kívánok Schiffer Andrásnak és politikus társainak. Az LMP a Parlamentben, a FIDESZ-KDNP és a Jobbik között ül, akkor ez alapján is meg kellene határoznunk az LMP politikáját? Mi is pontosan a bűne Schiffer Andrásnak a Chartával szemben? Talán az, hogy Gyurcsány Ferencet bírósági úton is számon kéri és a Charta nyílt levele ellenére nem vonja vissza a Gyurcsány Ferenc elleni feljelentést? “….azt javasoljuk, hogy még mielőtt az Országgyűlés szavazna Gyurcsány Ferenc képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről, vonja vissza feljelentését! ” Aki figyelmesen követi az LMP tevékenységét, az észreveszi, hogy a mostani kormányt is számon kéri a jog eszközével. http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/27536/az-lmp-beperli-a-kormanyt-a-magyar-kinai-megallapodasok-visszatartasa-miatt/ Az pedig, hogy az EFOT rendezvényen egy másik parlamenti párt, a Jobbik területén, Jobbikos politikusokkal is (MSZP politikus is ugyan ott, ugyan akkor jelen volt) beszélget, az inkább becsülendő és példaértékű, mint elítélendő. Mire vezetett a radikális jobboldal eddigi kirekesztése? Második alkalommal ülnek a parlamentben a képviselőik. Kiráz a hideg a Jobbiktól, de ettől még tényezők, akikkel nem lehet nem számolni. Szóval ez a cikk a maszatolást szolgálja, semmi mást, hiszen pont azt a parlamenti pártot próbálja hiteltelennek bemutatni, amely párt, elkötelezett a demokratikus értékrend iránt és ezen elkötelezettsége okán tesz fájó lépéseket úgy Gyurcsány Ferenc, mint Orbán Viktor hibás lépései ellen. Sok sikert kívánok az LMP-nek és hasonló jó döntéseket kívánok Schiffer Andrásnak és politikus társainak.

]]>
PÉVA http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-78590 PÉVA Fri, 26 Aug 2011 15:12:50 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-78590 Ha nem tűnt volna fel, a "Zöldek" és mutációi (nem csupán errefelé) nemhogy egyáltalán nem "baloldaliak", ha mond még valamit ez a megjelölés, hanem helyenként (pl. Németországban) már megalakulásuk idején soft-fasisztoid irányzatokat (is) befogadtak. Ne tápláljunk illúziókat! Ha nem tűnt volna fel, a “Zöldek” és mutációi (nem csupán errefelé) nemhogy egyáltalán nem “baloldaliak”, ha mond még valamit ez a megjelölés, hanem helyenként (pl. Németországban) már megalakulásuk idején soft-fasisztoid irányzatokat (is) befogadtak. Ne tápláljunk illúziókat!

]]>
innocent http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-78528 innocent Fri, 26 Aug 2011 13:43:34 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-78528 treuga mei az LMP egy kis part, eppenhogy bejutott a parlamentbe es az ilyen kis partok sosem lesznek kepesek lapot osztani, csupan eldonteni, hogy melyik nagyobb part szekeret tolja, az szdsz nem behodolt az mszp-nek, hanem elfogadta a lehetoseget a kormanyzasban valo reszvetelre, amit a szinten ketharmados gyozelemmel kormanyra kerult mszp felajanlott nekik nagyvonaluan.....egy part onallo arculatat ne az emberek ellen probalja megtartani, hanem az emberekert, osszefogni az orszag erdekeben nem szegyellnivalo gyengeseget, hanem egyuttmukodesi keszseget tanusit, amivel a jobb oldali partok nem rendelkeznek, eppen ezert tobbet artanak, mint hasznalnak... orban es a jobbik legnagyobb bune, sajat nepenek osszeugrasztasa minden alap nelkul, nem szakertelem, hanem csupan ez hatalmi poziciojuk alapkove....erre epitkeznek es ennek csupan egyetlen funkcioja van, hogy egy ilyen bugris semmirekellok csapata, mint az orbankormany anyagilag megerosodve tudja bomlasztani a tarsadalmunkat.....ebben segedkezik az LMP, remelem a bortonbuntetesukben is ekkora lelkesedessel osztozkodnak, ha lesznek olyan szerencsesek, hogy elve megusszak... treuga mei

az LMP egy kis part, eppenhogy bejutott a parlamentbe es az ilyen kis partok sosem lesznek kepesek lapot osztani, csupan eldonteni, hogy melyik nagyobb part szekeret tolja, az szdsz nem behodolt az mszp-nek, hanem elfogadta a lehetoseget a kormanyzasban valo reszvetelre, amit a szinten ketharmados gyozelemmel kormanyra kerult mszp felajanlott nekik nagyvonaluan…..egy part onallo arculatat ne az emberek ellen probalja megtartani, hanem az emberekert, osszefogni az orszag erdekeben nem szegyellnivalo gyengeseget, hanem egyuttmukodesi keszseget tanusit, amivel a jobb oldali partok nem rendelkeznek, eppen ezert tobbet artanak, mint hasznalnak…
orban es a jobbik legnagyobb bune, sajat nepenek osszeugrasztasa minden alap nelkul, nem szakertelem, hanem csupan ez hatalmi poziciojuk alapkove….erre epitkeznek es ennek csupan egyetlen funkcioja van, hogy egy ilyen bugris semmirekellok csapata, mint az orbankormany anyagilag megerosodve tudja bomlasztani a tarsadalmunkat…..ebben segedkezik az LMP, remelem a bortonbuntetesukben is ekkora lelkesedessel osztozkodnak, ha lesznek olyan szerencsesek, hogy elve megusszak…

]]>
neroka http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html/comment-page-2#comment-77989 neroka Thu, 25 Aug 2011 21:14:13 +0000 http://nepszava.com/?p=87220#comment-77989 Treuga Mei 2011. augusztus 25. csütörtök 18:01 Hogyan is van ez Kedves Treuga Mei? Komolyan mondja azt amit leír, hogy " Nem csak a szocialista párt van a mostani kormány alternatívájaként jelen." Gondolom itt arra gondol, hogy az LMP lenne ez az alternatíva. Ahhoz képest, hogy a választások óta talán egyetlen felmérés szerint sem érte el egyszer sem a parlamentbe bejutási küszöböt, eléggé optimista , nem gondolja? Önnek nem mond valamit, ha egy párt csak a választáson kap annyit, hogy bejusson és azóta se? Akkor hogy is juthatott be? Elismerhetné, hogy minimum felmerülhet a külső segítség gyanúja. Én nem állítom, hogy valóban az OVis adatott át nekik kopogtató cédulákat, és azt sem, hogy a szükséges szavazólétszámot "átküldte" szavazni (mint 2006-ban az MSZP kisegítette az SZDSZ-t), mert ugye nem voltam ott, nem tudnám bizonyítani, de mindenesetre gyanús, nagyon gyanús, hogy azóta csak alulról szagolják a bejutási küszöböt! Hová lett a többi rájuk szavazó? Persze magyarázni lehet, de megmagyarázni már jóval nehezebb kedves Treuga Mei! És ha valóban olyan nagyon demokraták lennének, akkor nem asszisztálnának az OVisnak a koncepciós pereihez! Treuga Mei
2011. augusztus 25. csütörtök
18:01
Hogyan is van ez Kedves Treuga Mei? Komolyan mondja azt amit leír, hogy ” Nem csak a szocialista párt van a mostani kormány alternatívájaként jelen.” Gondolom itt arra gondol, hogy az LMP lenne ez az alternatíva. Ahhoz képest, hogy a választások óta talán egyetlen felmérés szerint sem érte el egyszer sem a parlamentbe bejutási küszöböt, eléggé optimista , nem gondolja? Önnek nem mond valamit, ha egy párt csak a választáson kap annyit, hogy bejusson és azóta se? Akkor hogy is juthatott be? Elismerhetné, hogy minimum felmerülhet a külső segítség gyanúja. Én nem állítom, hogy valóban az OVis adatott át nekik kopogtató cédulákat, és azt sem, hogy a szükséges szavazólétszámot “átküldte” szavazni (mint 2006-ban az MSZP kisegítette az SZDSZ-t), mert ugye nem voltam ott, nem tudnám bizonyítani, de mindenesetre gyanús, nagyon gyanús, hogy azóta csak alulról szagolják a bejutási küszöböt! Hová lett a többi rájuk szavazó? Persze magyarázni lehet, de megmagyarázni már jóval nehezebb kedves Treuga Mei! És ha valóban olyan nagyon demokraták lennének, akkor nem asszisztálnának az OVisnak a koncepciós pereihez!

]]>