Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bayer pert vesztett, nem fizet 2011. augusztus 1. hétfő 16:34 Forrás: hvg.hu

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bayer pert vesztett, nem fizet

Budapest – Hárommillió forintot és járulékait követelik Bayer Zsolttól egy elvesztett nem vagyoni kártérítési per következményeként. Az összeget többek között az újságíró Suzukijának lefoglalásával hajtaná be a végrehajtó – tudta meg a hvg.hu. Bayer szerint a tőle követelt pénzt nem neki kellene kifizetnie, hanem kiadójának.

Az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság tavaly október 25-én hárommillió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg Endrédi Józsefnek, az esztergomi Civil Kurázsi kiadójának, akit Bayer, Dózsafalva című cikkében említ. Az írás az esztergomi Hídlap című hetilapban, majd a Magyar Hírlapban is megjelent. A kifogásolt rész pedig a következő volt. „A sor végén pedig említsük még meg szegény hülye Endrédi Józsefet, egy megőrült vállalkozót, aki létrehozta Civil Kurázsi című ‘lapját’. Tevékenységének eddigi mérlege: öt hónap fogház rágalmazásért…”

Endrédi a hvg.hu-nak megerősítette, hogy jogerősen megnyerte a pert, s hogy a bíróság által megítélt összeghez és az ügyvédi költséghez csak végrehajtás által juthat hozzá. Mint mondta, a végrehajtó tájékoztatása szerint a hárommillió forintot többek között Bayer autójának lefoglalásával hajtanák be. Endrédi ezzel együtt hangsúyozta, hogy a Bayer Zsolt írásában említett fogházbüntetést jogerősen törölték, illetve hogy fogalma sincs arról, miként tarthatta őt bolondnak az újságíró, amikor sohasem találkoztak.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a Pest Megyei Bíróság Polgári Közigazgatási Kollégiumának idén június végén kelt határozata alapján Bayer hároméves Suzukijának értékét 2,6 millió forintban állapították meg. A Fidesz-tag újságíró által fizetendő teljes összeg – információink szerint – 3,9 millió forint. A Magyar Hírlap munkatársa a hvg.hu-nak azt mondta, az autója a ház előtt áll, egyébként meg úgy véli, hogy a hárommillió forintot nem neki, hanem a cikket megjelentető kiadójának kellene megfizetnie. Endrédi Józsefet A Civil Kurázsiban megjelent cikkek miatt is fenyegetés érte. Amikor a lap kritizálta a volt esztergomi polgármester, Meggyes Tamás tevékenységét, ismeretlen telefonáló azt közölte, hogy ha továbbra is megjelenik az újság, felgyújtják Endrédi házát. A kiadó nem tett feljelentést a névtelenül fenyegetőző ellen. A Meggyesről szóló cikkek miatt az egykori polgármester pert indított Endrédi József ellen, arra hivatkozva, hogy a Civil Kurázsiban megjelent írások megsértették személyiségi jogaiban. A pert azonban elvesztette.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Bayer pert vesztett, nem fizet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Mai magyar körkép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. És hol van a Szlovák rendszámú terepjárója?? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Mocskos gazember banda! Az egész ország be van szennyezve az efféle fideszes ocsmányságokkal!
    Bayer mindig a máséval veri a csalánt, hiszen írhatott mindent, csinálhatott mindent büntetlenül, mert valamelyik fideszes önkormányzat állta a cechet!
    Minden megyében vannak ilyen ügyek, szépen ki fognak derülni remélem.
    Az esztergomi önkormányzat kasszájából meg olvasatlanul mentek a perköltségek a Meggyes, meg ennek a senkiházi Bayernek a kártérítési kötelezettségei végett.
    Tényleg, az önkormányzati testület nem szégyenli magát, ezekért a mutyikért???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  4. Ha szégyellné, nem tenné! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Ezeknek a jog csak addig számít, amíg ők élhetnek vele fegyverként. Ellenkező esetben simán átgázolnak rajta, méghozzá biztos, hogy Orbán áldásával (felhívására?), aki nélkül fideszesnek fingania sem szabad.
    Az engedély nélkül épült XII. kerületi turulszobor lebontására jogerős bírósági ítélet van, de Pokorni (a kerület polgármestere, aki e minőségében és képviselőként is felesküdött a törvények betartására) közölte: nem érdekli a bíróság ítélete, a szobor márpedig nem lesz lebontva.
    Ennyit a Fideszről, ennyit Pokorniról, ennyit a becsületükről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Kedves Ego. Azért azt még se kéne, hogy egy mondatban fideszes neveket és a becsületet leírni? Hogy lehet egy erkölcsi fogalmat szennyező környezetbe helyezni? Az anyja nyelvükbe se szerepelt az erkölcs szó, vagy annak bármilyen árnyalata. A többi stimmel, jár a pont pluszba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Bayer úrnak mindent szabad. Ő a Kedves Vezető kedvenc zsurnalisztája. Joggal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Bayer Úr csak a száját tépi, helytállni már nem mer!?
    Egy igazi firkászszájhős!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Bayer úr a magyar törvények felett áll, a Vezénylő tábornok testi-lelki és ideológiai barátja. Miért fizetne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Ezt a nácit az Esztergomi(!) Ferences Gimnázium tanári kara (köztük természetesen csuhások is) és hallgatói óriási vastapssal és ovációval fogadták, illetve búcsúztatták. Ugyan honnan ez a nagy szimpátia? Jó lenne egy riportot olvasni erről is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. A mai MH-ban írt bayer mentegetőzés megéri elolvasni. Ja meg a “hű ” hozzászólásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Alugy.-hoz csatlakoznék , aki a becsületet és a tisztességet védi ezektől , mert számukra mindkettő ismeretlen! De azért még tessék meggondolni azt is hogy bayer neve után oda szabad-e írni azt a szócskát hogy “úr” !?! Szerintem ez komoly hiba sőt , lehet hogy bűn !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos