Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megkapta az ügyészség a Fidesztől az engedélyt 2011. augusztus 16. kedd 18:40 | AN Forrás: oriogo.hu

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megkapta az ügyészség a Fidesztől az engedélyt

Budapest – Az ügyészség és a terrorelhárítók is vizsgálják azokat a faji háborúról és zsidók lelövéséről szóló kijelentéseket, amelyeket a Magyar Szigeten tett egy Betyársereg nevű szervezet vezetője – adta hírül az origo. Feltűnő, hogy az eset után az ügyészség hosszan lapult a fűben, majd miután a Fidesz közleményben határolódott el nagyon finoman a riválissá váló titkos szövetségestől, az ügyészség is nagy erőkkel lett a törvényesség bajnoka. Mindez csak tovább erősíti, hogy a Fidesz kézzel vezérli és politikai ellenfelei ellen használja az ügyészséget, aktuális politikai érdekei szerint. A Betyársereg nevű náci csürhét a kijelentés napján őrizetbe kellett volna venni.

Az ügyészség szerint “öntudatos állampolgárok” tettek náluk feljelentést a rendezvényen árult náci emléktárgyak miatt, de a hatóság vizsgálni fogja a Betyársereg vezetőjének kijelentéseit is. A hatóságok több nap eltelte után reagáltak csak a kijelentésekre, aminek egy jogvédő szerint az az oka, hogy a bírói gyakorlat miatt nem számíthatnak elmarasztalásra. Valójában sokkal inkább arról lehet szó, hogy először meg kellett kapniuk a Fidesz engedélyét arra, hogy fellépjenek a titkos szövetséges, de ma már egyben riválisnak is számító Jobbik holdudvara ellen.

Miután a “kilövési” engedélyt megkapták, reagáltak a magyar hatóságok arra, hogy Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett augusztus eleji Magyar Sziget egyik előadásán faji háború elindulásáról beszélt. Az előadásról szóló beszámolók szerint többek között azt mondta: “el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát”, illetve azt kérdezte a közönségtől, hogy “bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”

Tyirityán kijelentése Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke szerint egyértelműen alkalmas gyűlöletkeltésre, és kimerítheti a Büntető törvénykönyv közösség elleni izgatásra vonatkozó paragrafusát, de kétséges, hogy egy ellene induló esetleges eljárásban  a bíróság elmarasztalja-e a Betyársereg vezérét.

A közösség elleni izgatásnak Kádár szerint ugyanis erősen megszorító értelmezése jellemző a magyar bíróságokon.

Tyirityán az [origo] kérdésére közölte, hogy ő a faji háborúról mint jövőbeni elméleti lehetőségről beszélt.

Az ORFK szóvivője, Makula György nem volt hajlandó elárulni, hogy folyik-e eljárás, és ha igen, akkor milyen bűncselekmény gyanújával a betyársereg vezetője ellen. “A rendőrség tud az esetről, ennél több információt azonban nem kíván közölni” – mondta a szóvivő. Makula György ugyanezt mondta azzal kapcsolatban is, hogy Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, jobbikos önkormányzati képviselő a rendezvényen arról beszélt, szívesen lelőné Gyurcsány Ferencet.

A rendezvény bekerült a hírekbe azzal is, hogy a brit Sun újságírói videofelvételt készítettek, amelyen látszik, hogy számos pulton náci emléktárgyakat, hitleres és horogkeresztes pólókat, Mein Kampf-példányokat árultak a helyszínen. A lap videóra vette azt is, hogy Chris Hurst, a Brit Nemzeti Párt (BNP) londoni regionális titkára egy koncerten karlendítéssel és “Sieg heil!” kiáltással köszöntötte az egyik fellépőt.

A Magyar Helsinki Bizottság pénteken megszólalásra sürgette Tyirityán kijelentése miatt a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt, Polt Péter legfőbb ügyészt pedig az események kivizsgálására szólította fel. A jogvédő szervezet szerint a Betyársereg vezetőjének kijelentése egyértelműen kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát. A szervezet társelnöke, Kádár András Kristóf szerint ugyanakkor a bírói gyakorlat alapján kétséges, hogy ha el is jut a bíróságra az ügy, akkor elmarasztalják-e Tyirityánt.

“A bíróság a legtöbb esetben csak akkor látja megvalósultnak a közösség elleni izgatást, ha a kijelentés kifejezetten erőszakra hív fel, illetve fennáll a veszélye, hogy annak alapján erőszakos cselekmény következhet be” – mondta a jogvédő szervezet társelnöke, Kádár András Kristóf. “A bíróság szerint nem mindegy ugyanis, hogy valaki a zsinagóga előtt egy felheccelt, kövekkel felszerelkezett tömeg előtt tesz a zsidósággal szembeni gyűlöletkeltő kijelentéseket vagy semleges közegben” – tette hozzá. De vajon semleges közeg-e egy náci tábor? És miért gondolják, hogy ha valaki egy náci táborban hallja ezt, utána nem mehet oda kövekkel a zsinagógához?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Megkapta az ügyészség a Fidesztől az engedélyt, 4.3 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. A cikk címe nagyon pontos, és mindent elárul a magyar állam jogviszonyairól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. És az ügyészség mikor kapja meg az engedélyt, hogy kivizsgalja Bayer Zsolt kijelentéseit, ami az «orgovanyi erdöt» illeti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  3. Paul Broca és Cesare Lombrosonak lenne mit tanulmányoznia.
    De mostanában inkább a családfák elemzése jött divatba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. Nem történik itt semmi! Kicsit pofáznak, kicsit húzzák az időt, aztán megmagyarázzák, hogy a szólásszabadság, meg hát a Tirityán is megmondta, nem is úgy gondolta, meg nem is akkor, nem is ott, nem is azt, meg nem is ők, stb. A szavazókra szükség van! Az EU meg le van x@rva, tőlük nem vár szavazatokat az OVis!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Ez a Kádár nevezetű előre elmondta hogy mit fognak reagálni… Hát azt fogják reagálni.
    Magyarország a lehetőségek hazája.. A nácivá válás lehetőségének hazája.
    Ahol dehogy fogják elítélni ezeket a szemeteket, kellenek hátvédnek, ha esetleg Orbán ellen indul valaki majd a választáson! Elvégre hadra fogható honfiakra van neki szüksége talonban.. Aztán ha itt az idő… majd Orbán megmondja hogy mikor lesz itt az idő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. Arra nem gondolnak a betyárok, hogy őket is lelőheti valaki? Az ő fajtájuk már orvul meggyilkolt itt Magyarországon néhány védtelen embert. Miből gondolják, hogy megint megtehetik? Mi van akkor, ha potenciális áldozataik ezúttal megelőző csapást mérnek rájuk? Akkor vajon mire fog majd OV engedélyt adni az ügyészségének?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  7. Elég gyorsan halad a neonáci államberendezkedés kialakítása. Legfőbb jellegzetessége a törvényesített diktatúra, ennek egyik jellemzője, hogy amit nem tudtak eddig törvényesíteni, arra nézve az ügyészség sunyi módon megvárja a legkisebb jelet, hogy mit is kell tenni.
    A modern gittegylet, az EU pedig alszik, mint annakidején Hitler fellépésekor. Mire felébredtek, (Franciaország, Anglia és az Amerikai Egyesült államok) már késő volt.
    Kénytelen vagyok ismételni magamat, mert a hazugságokat is állandóan ismétlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  8. Keddi, ez a Kasszandra effektus. Hiába a történelmi tapasztalat.A sok balfék akkor is azt mondja “na persze” amikor már mögötte vicsorog a farkas…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Betyársereg?! Hmm. Más bőrszin? gépkarabély?Nos én letenném őket a Hindukus tálibok uralta részén, kíváncsi lennék a betyárvirtusukra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Két-három év alatt elterjedhet Magyarországról, hogy a náci csoportoknak ide érdemes eljönniük, ha jót akarnak mulatni. De aztán húsz év alatt se lehet majd lemosni. És ehhez a példamutató vezérhazafik asszisztálnak. – oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Kedves Keddi!
    “Kénytelen vagyok ismételni magamat, mert a hazugságokat is állandóan ismétlik.”
    Okos gondolat, már az öreg Cato is ezt a technikát alkalmazta a punok ellen. És neki bejött. Reménykedjünk, hogy most is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Van Izraelben egy mondás: “Ha egy küzdelemben fegyvert veszel elő, valaki meg fog halni. És nem biztos, hogy az nem te leszel.”
    Kedves betyárok! Javaslom, gondoljátok át a zsidólelövéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. A betyárok akasztófán végezték…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Ezek meg visszamehetnének oda ahova valók – valamelyik vidéki puszta (folklór) programba lovásznak. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. Na, már itt is voltak a jelmezesek mínuszolni :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Ha ez csak egy kis látszatszintű ijesztgetés lesz, akár még a Fidesz és a Jobbik erősebb összekovácsolódásához is vezethet. (Mit el nem kell “játszanunk egymás ellen” a baloldali gágogás lecsillapítására… pedig ellennénk mi egymással, békés együttszavazásban…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Figyu!!!!!!!!!!!!!

    Gyurcsány monnyon le!
    Az ügyészség vele van elfoglalva, hát ne csodálkozzunk, hogy a szélső jobbra nincs ideje.
    Konkluzió: ezért is a Gyurcsány a hibás!!!!!!!
    Vagy nem???????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Egyetértek “girbegurba” bejegyzésével. A független ügyészség – a FIDESZT-t kivéve- mindenkitől függetlenül működik évek óta. A cikk címe valóban nagyon találóan tükrözi ezt az állapotot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Szerintem csak Jancsó Miklós új filmjébe jöttek castingolni. A főbetyáron látszik mennyire izgul, hogy szerepet kapjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. És most is csak a MIki bácsi fogja érteni a filmet :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  21. Kecskeméti Károly

    Létezik egy fotó, amely többet elárul honi viszonyainkról, mint sok cikk, tanulmány, hozzászólás. Az ismét főügyész dr. Polt Péter találkozik a Parlament folyosóján a miniszterelnökével.
    (Megjelent nyilvánosan, a Google segítségével megtekinthető, nem sikerült ide másolnom.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos