Meghalt Gerbovits Jenő volt agrárminiszter 2011. August 24. Wednesday 14:37 Forrás: AN, index

Share
Meghalt Gerbovits Jenő volt agrárminiszter

Zics – Tragikus kimenetelű traktorbalesetben életét veszítette a volt miniszter.

Gerbovits Jenő volt kisgazda politikus, 1990-től 1994-ig országgyűlési képviselő, az Antall-kormány kárpótlásért felelős első tárca nélküli minisztere volt az 1990. májusi kormányalakítástól 1991. január közepéig. Az 1992-es kisgazda pártszakadás idején a Torgyán-ellenes kisgazda tömörüléshez, a 36-ok csoportjához tartozott, majd 1993-tól az Egyesült Kisgazdapárt frakciójának tagja volt.

Gerbovits a Független Kisgazdapártnak annak 1989-es újjáalakításától tagja volt, 1991 júniusában a párt egyik alelnökének választották, ezt a tisztségét is a 92-es pártszakadásig töltötte be. A Magyar Parasztszövetségnek 1989 és 1991 között főtitkára, majd 1994-ig társelnöke volt.

Gerbovits Jenő 1925-ben született, 1957 januárjában Angliába távozott, de onnan már októberben hazatért. A mezőgazdasággal foglalkozott 1985-ös nyugdíjazásáig, agronómus, főagronómus volt, majd mezőgazdasági csoportvezető a tabi járási tanácson, 1981-től magánkereskedő volt.

A rendőrség sajtóreferensének tájékoztatása szerint a férfi saját készítésű kistraktorával telkének egy emelkedő szakaszán felborult, a traktor alá szorult, és a helyszínen életét vesztette. A rendőrség a balesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Tags: ,

7 Reader’s Comments

 1. Béke poraira.

  De 89 évesen miért kell traktorozni?

  topi mackó

 2. Bocsánat elirtam, 86 éves.

  topi mackó

 3. Egy valódi kisgazda 86 évesen is az (nem úgy mint Torgyán)!
  Rest in peace! :(

 4. R.I.P

  Amúgy stílusos vég egy agrárminiszternek…

 5. Jobb neki. Legalább nem éri meg, ami itt még lesz

 6. Az én nagyapám 86 éves korában halt meg, pár hónap alatt vitte el a betegség. Előtte még kaszált, művelte a földet, csinálta a dolgát, ahogy egész életében tette. Az igazi parasztember szereti a földet, nem tud nélküle létezni, ez ad értelmet az életének.

  Gerbovits is ez a fajta lehetett.

  Számomra ez tiszteletre méltó dolog, mert nekem halálom a földműveléssel együtt járó monotónia. Tudom, csináltam, elég is volt.

 7. Nyugodjon békében!

Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. April 9. Wednesday

Szép álmokat, Magyarország! 2014. April 8. Tuesday

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. April 5. Saturday


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók