Ronai and Ronai
AMERIKAI

Matolcsy üveggyöngyökkel játszik 2011. augusztus 25. csütörtök 16:22 Forrás: AN

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Matolcsy üveggyöngyökkel játszik

Budapest, Fidesztán – Adóemelésre kényszerülhet az Azonnali és Radikális Adócsökkentés kormánya. Mindezt Csaba László, a jobboldaltól nem túl távol álló közgazdász mondta a kormányhoz közeli Duna TV-ben. A közgazdász szavait elfelejtették időben lekeverni a televízióban, így végig tudta mondani, amit akart. Nem lesz ebből baja valakinek? Hol az éberség, elvtársak?

Elkerülhetetlennek tűnik az adóemelés, és a kormány a pénzügyi egyensúly megtartása érdekében további népszerűtlen intézkedések bejelentésére kényszerülhet az előttünk álló hónapokban – mondta Csaba László közgazdász a Duna TV Közbeszéd című műsorában.

Csaba László szerint egyértelmű magyarázata van annak, hogy miért voltak rosszak a legutóbbi magyar gazdasági adatok. Magyarország rendkívül nyitott gazdaság, ezért ki van szolgáltatva a külvilágnak. A másik ok, hogy nem mentek végbe a magyar gazdaságon belül jelentős szerkezeti átalakulások az elmúlt három-négy évben.

Arra a kérdésre, hogy a gazdasági lassulás okozta keletkező költségvetési elcsúszás áldozata lesz-e az egykulcsos adórendszer, Csaba László úgy válaszolt, hogy az adórendszer a politikusok számára egy üveggyöngyjáték, amivel szívesen eljátszadoznak.

Csaba László szerint többé-kevésbé elkerülhetetlen az adóemelés egy olyan környezetben, ahol az adóbevételek közül szinte mindegyikben elmaradás van. A pénzügyi egyensúlyra a nemzetközi válság közepette nagyon figyelni kell.

Szerinte borzasztó labilis a helyzet, nem lehet azt mondani, hogy a számok nem számítanak, majd kinőjük a problémákat, és öt év múlva minket fog a világ csodálni. A következő hónapokban és a jövő évben is rendkívül fegyelmezett politikát kell folytatni, ebben pedig valószínűleg egy sor népszerűtlen dolog benne lesz: kiadáscsökkentés és adóemelés is – hangsúlyozta a közgazdász.

Az államnak visszafogottságot kellene majd tanúsítania számos területen, de nem az oktatásban, nem az egészségügyben, nem a köz-és jogbiztonságban – hangsúlyozta a közgazdász.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Matolcsy üveggyöngyökkel játszik , 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Nesze neked Eltolcsy!
    Csaba László prognosztizált már pár dolgot ami bejött…
    Most sem adóemelés lesz, hanem kiigazítás. Addig addig emlegetik a kiigazítást, amíg valaki a fejükre nem borítja a nagy magyar valóságot.
    Lehet a haveroktól beszedni az eddig nem adózott forintokból!
    Lehet bevezetni a luxus adót!
    Jaj, mit is beszélek,hiszen ahhoz gazdasági szakember kellene, ami nincs a fidesznél.
    Ja, és a söralátétet tessék csak eltenni nyugodtan, mert még nem azokat az időket éljük!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  2. Lehet, hogy ő veszi át az eltolcsi helyét. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Az nem is lenne baj, ha üveggyöngyökkel játszana (esetleg az egy százalékával, ami vele egyidős) Az viszont tragikus, hogy velünk-, családunk-, nagyszüleink-, gyermekeink életével (megélhetésével) játszik ez a rövidlátó amőba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. Szép dolog a beismerés.
    De igyekezhetnének pl. az igazságszolgáltatási hatalmi ág függetlensége meggyengítésének, a világnézetileg semleges oktatás szűkítésének, az alkotmánybíróság átformálása szándékának, a számvevőszék, a médiatanács, úgy az egész közélet fideszesítésének a beismerésével is. Le egészen a legutolsó, önkormányzatilag kinevezhető gyepmesterig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. A magukra valamit adó közgazdászok, ha nem akarják kiírni magukat a szakmából, el kell határolódniuk a fülkeforradalmárok gazdasági ámokfutásától!
    A világ a felé megy, hogy a gazdagok vállaljanak nagyobb szerepet, áldozatot a közterhek viseléséből. Erre, a fülkeforradalmárok által oly nagyra becsült Széchenyi már közel kétszáz éve felhívta az ország leggazdagabb rétegének, az övéi a figyelmét. Egyes amerikai közgazdászok és Franciaország milliárdosai szintén erre biztatják saját kormányaikat, mert ez a felelős magatartás, és nem mellesleg ez az igazságos. A fülkeforradalmárok viszont azért hirdettek forradalmat, hogy győztesként mindent vihessenek. Legfőképp jogbiztonságunkat és csekély kis “vagyonunkat”, földönfutóvá téve milliókat, hogy pár tízezren gazdagodhassanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Ez a Matolcsy legalább annyira nincs tisztában a számokkal, mint az egyik volt parancsnokom, aki egy sorkatonának azt mondta egy fegyelemsértés után, ….. ….lecsukatom magát 10 napra, ha nem elég egy hétre… Lehet, hogy valami pénzügyi tanácsadó Matolcsi minisztériumában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  7. Matócsi majd kitalálja, hogy emeljék meg a kiskeresetűek adóját 16-ról 50%-ra. A gazdagokét meg egy kicsit még csökkenti.
    És akkor majd beindul a gazdaság.
    Ennyi tehetségtelen szar ember rég vezette az országot.
    Vagyis nem olyan rég, 50 éve…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. Majd ha a Kossuth téren megigazítjuk a szőlőkaróval a elválasztást a kobakjukon, nem fognak vigyorogni az biztos!!!!!!!!! Érik a dolog de ezek annyira hisznek magukban, hogy ezt elképzelni se tudják, na majd lesz futás ezerrel!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  9. Azzal játconeltolcsi amivel egyidős!!!
    Az az egy ellenzéki párt ami megmaradt cseszegethetné a nap minden órájában őket van vaj a fülük mögött elég!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Nekik mi is csak üveggyöngyök vagyunk?! Ha elgurul pár darab, nem számít?
    Elég volt a kisérletezésekből! Nem lehet az emberek életével játszani!
    *
    Nincs belső kereslet, pang a gazdaság.
    Vegyék már észre nincs pénz a gazdaságban!!!
    Ha a kormány nem hajlandó sürgősen komolyan nekiállni és megoldást találni csődbe kerül az ország!
    *
    Nyugat-Európában a felső tízezer felajánlotta támogatja az adósságtörlesztést.
    Ők már belátták nekik is „áldozni” kell. Nekik is az az érdekük, hogy a gazdaság mielőbb kilábaljon a bajból, mivel profit is csak akkor lesz, ha van termelés, a gazdaság jól működik.
    *
    Ébresztő kedves magyar felső tízezer, lehet a példát követni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Egyrészt Csaba László bejelentkezett a Pénzügyminiszteri tisztségre (miért? ha Chikánnak lehetett?!)
    Másrészt némi buzdítás is kiolvasható, a Széllhámos terv fájó megszorításait most gyorsan le kell nyomni az emberek torkán, mielőtt felocsúdnak, és köpködni kezdenek.
    Csak egy dolgot hagy ki a számításból: az Orbánc hitbéli kérdést csinált a támogatásából – amit érzelmi manipulációval ért el (kapd be mélyen, mert jó édes lesz) . Nincs az az isten, hogy ugyanezt az eszközt a keserű pirulák lelkes bevételéhez is fel tudja használni.
    Marad az értelemre való hatás: Na arra befizetek, amint a reményeiben megcsalatott, és joggal hülyére vett réteg felocsúdik, és a heveny gyűlöletrohamok között vevő lesz az észérvekre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. kekec
    “Na arra befizetek, amint a reményeiben megcsalatott, és joggal hülyére vett réteg felocsúdik, és a heveny gyűlöletrohamok között vevő lesz az észérvekre!”

    Hol lehet befizetni? Te biztosan tudod. Mert a Magyar Zember jámborsága és korlátoltsága végtelen, így valóban anyázás helyett észérvezik majd. Bár, ami azt illeti, még az anyázásra is befizetnék. Ennyi eszünk sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Megjött Gyurcsány tegnap esti bejegyzése, forró őszre vizionál.
    Lazán összecseng Csaba Lászlóéval:
    http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/ny%C3%A1r-v%C3%A9g%C3%A9n/250786088287194

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

A Fidesz durva megszorításai fájni fognak 2011. szeptember 17. szombat | AN

Orbánék adóemelésre kényszerülnek 2011. augusztus 26. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos