Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajban a devizahitelesek, a kormány pihen 2011. augusztus 15. hétfő 6:37 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajban a devizahitelesek, a kormány pihen

Budapest – A devizahitelek egyre dagadó törlesztő részleteit 150 ezernél több háztartás már nem tudja fizetni, és több mint 165 ezer jelzáloghiteles van súlyos késésben a fizetéssel. Ehhez képest a kabinet tagjai a jól végzett munka tudatával pihennek. Amerre a Fidesz lép, mindenütt káosz és pusztulás.

Amikor pedig a kormány végre megszólal, akkor a kommunikációs államtitkár közli: “se szükség, se lehetőség nincs” a bajba kerültek megsegítésére a júniusban bemutatott akcióterven és a szociális családiház-építésen kívül. Utóbbi egyébként rossz vicc – áll az MSZP hétvégi közleményében. Lényegében kitelepítenék az adósokat Ócsára. Nem lehet komolyan venni az ötletet, hogy 2012-ben 80 lakást terveznek átadni, mert az érintettek számához képest ez nevetséges, szégyen a nyilvánosság elé állni ilyen tervvel.

Orbán Viktor kormánya maga szűkítette be gazdasági mozgásterét. A Fidesz szorította sarokba önmagát és Magyarországot az igazságtalan, a gazdaság szempontjából sem előnyös, tömérdek pénzbe kerülő egykulcsos adórendszerrel, az értéke felett megvett MOL-részvény pakettel, a húzóágazatok fejlődését, a munkahely-teremtést gátló büntető- vagy más néven bankadóval és válságadókkal.

Az Orbán-Matolcsy-féle adórendszert nyögik a kiskeresetűek, nyögi az oktatás, a rendvédelem, az egészségügy és még sorolhatnánk. S ne felejtsük: nincs már magán-nyugdíjvagyon se, amit újra el lehetne rabolni az emberektől. Jövőre már csak lyuk lesz és megszorítás.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
Bajban a devizahitelesek, a kormány pihen, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    Kontárok takarodjatok a francba!!!!!!!!!!!!!!! 2-30év börtönnel kell jutalmazni a produkciót fejenként!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz! Tűnjenek el a balfenéken!
    Ha tanulták volna sem tudnák jobban alkalmazni a hozzá nem értésüket!
    Matolcsy meg egyszerűen a szakmájának a szégyene! És ez az ember a jobb keze a min. elnöknek!
    Ki látott már ekkora tévedést amit ezek csináltak a 16%-os adójukkal???És el akarják velünk hitetni, hogy milyen jó ez nekünk..
    Mindenbe úgy ugranak bele, hogy semmi hatástanulmány, meg egyeztetés.
    Mennek a kikövezett úton az ország tönkretételével előre.Hülyék ezek???
    Neves közgazdászok figyelmeztették őket erre a szarvas hibára, de senkire nem hallgattak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  3. Na de miről beszélünk, kérem?! Már napok óta azt hallom, hogy egyre többen utánoznak bennünket szerte Európában…
    Nincs már elrabolható magán-nyugdíj vagyon? És a bankbetétek? Az smafu?
    Az olaszok már kitalálták 1992-ben, amikor egy éjszaka minden bankszámláról hat ezreléket vettek le az államadósság törlesztésére. Ezt már sulykolja is szép óvatosan a nemzeti főadónk. Csak tovább kell fejleszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Kuksi, kedves !
    Engem megvigasztaltál, mert ha valóban itt is 6 ezreléket !!! vennének el, azt kibirnánk. A hirek , rémhirek ? nagyobb, sőt teljes “lenyúlásról” szóltak.
    Ezt végre megcáfolták, szó sincs róla, de hihetünk legalább ebben nekik ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Persze, hogy pihennek !!! Az elmúlt időszak rablásai meg a papagájkommandó állandó szinten tartása valamint a kórházi kezelés oly mértékben kimerítette őket, hogy időnként már levegőt sem kaptak. Most meg keresik a helyet ahova még ki lehet menekíteni az ORSZÁG megmaradt vagyonát és a hol lehet biztonságosan elbújni. Matyóföldön az járja, hogy ugatnyi könnyű, de a türelmi idő lejárt és jön az október !!! Sajnos a mai 2/3-ad csak az iskola mellé járt, mert ha olvasták volna Petőfit talán másképpen gondolkodnának !!!!!
    A faprics és a bársonyszék között csak a bársony a különbség, mert az alapanyag közös és nagyon kemény !!!

    ” Még kér a nép, most adjatok neki!
    Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
    Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
    Nem hallottátok Dózsa György hirét?
    Izzó vastrónon őt elégetétek,
    De szellemét a tűz nem égeté meg,
    Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
    Ismét pusztíthat e láng rajtatok! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Kerdves “bumburi”!
    Ugyan mégis honnan veszed, hogy a 16%-os egyen-szja “tévedés” volt?
    Nem pedig nagyon, de nagyon szándékos, célorientált intézkedés?
    Orbán már ez első országlása idején is a módosaknak, azaz önmaguknak kormányzott. Ezt teszi most is, csak sokkal, de sokkal szemtelenebbül és a maguk szempontjából jóval hatékonyabban (lásd: adótörvények 2/3-os bebetonozása!).
    Az anyagi javak (az államon, a társadalmon való élősködés) és a hatalmi pozíció hosszú időre történő biztosítása terén igenis rendkívüli tehetségeknek bizonyultak – ebben vitán felül pontos, előre megtervezett forgatókönyvvel rendelkeztek. Ahogy a belföldre vonatkozó virtuális valóság évtizeden át tartó felépítésében, fenntartásában és “üzemeltetésében” is.
    Az egy másik kérdés, hogy az orbáni oligarchia “software”-e nem illeszkedik sem a bel-, sem pedig a külföldi “hardware”-khez:
    - Magyarországon egy ideig nagyon jól üzemelt a “program”, hiszen még a tavaly nyári, 180 fokos ideológiai fordulatot (előbb “a gazdasági szabadságharc és a nagyarányú adócsökkentésekkel a versenyképesség, a belföldi fogyasztás fellendítése”; később “a legfőbb közellenség, az államadósság elleni harc” miatti költségvetési lefaragások brutális adóemelésekkel) is különösebb zökkenő nélkül el lehetett adni a zembereknek, de aztán idén februártól egyre több “hibajelentés” érkezett, mivel a növekvő és áthárított adóprés miatt csökkenni kezdett az életszínvonal.
    - külföldön azonban már az első pillanattól nyílvánvalóvá vált, hogy egyáltalán mem működik az orbáni propagandagépezet, hiszen egyre-másra kapták a kokiat és a sallereket médiatörvényért (és a hamis fordításért), tákolmányért (és a hamis fordításért), idióta gazdaságpolitikáért, meg az ostobán pöffeszkedő szövegekért (“Herr Orban! Ön mire olyan szerény?).
    Most aztán az a nagy bűzös helyzet, hogy az ellentétes igények (gazdasági/pü.-i kényszer vs. hatalmi politika és propaganda) miatt csak kapkodás, ötletelés látszatfenntartás folyik, koherens cselekvési program kidolgozásának minden látható képessége nélkül.
    Persze a baj megoldásához segítséget kellene kérni a “Hanyatló Nyugat”-tól, meg kellene alkudni, ki kellene egyezni. De ez nem menne komoly arc- és presztízsvesztés nélkül, mert ugyan bizonyára sem Merkel, sem Sarkozy nem lengetné be a lóalkatrészt Orbánnak, de olyan feltételeket szabnának, amelyet Orbán politikailag és pszichésen sem élne túl (bizony bosszúból és éppen ezért!).
    Marad így az, ami ma van. A folyamat, az egyre meredekebb lejtő … és nem hegymenetben!
    Felelős kormányzás? “Munkaalapú társadalom”? A hamarosan mindenki által követendő “magyar modell”?
    Na ja!
    Hogy az a herrrdörgős! … grrrr! és :evil: !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Közben az jutott eszembe, hogy ha ezeket a kommenteket is olvassák, az előző
    hozzászólásom alapján kijelentik, hogy a zemberek irásban ! beleegyeztek a 6 ezrelékbe !
    Mea culpa !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Kedves szendam!

    Én értem, és úgy is értelmezem a dolgokat, mint ahogyan Te leírtad.
    De a zemberknek nem így lesz beadva! Ezért hát tévedésnek fogják titulálni a nagyon is tudatos megtévesztést.
    Csupán ennyit akartam hozzáfűzni a mondandódhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. NER .
    ( Nemzeti Elcsaklizás Rendszere )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Az orbán-banda kifáradt. Bejött néhány előre ki nem számítható esemény, és lebénultak. Az USA pénzügyi nehézségei, és az S&P által i leminősítése felborította a tőzsdéket, A svájci frank az égbe szökött, A drágán megvett MOL részvényekkel óriásit bukott a magyar állam. A befektetők pénze nem áramlik Magyarországra, ahogy várták. És a Nemzeti Együttműködés Kormánya néma és béna. Tehetetlen hülye banda. Eddig tartott a nagy lendület. Mi történik, ha a Nálunk sokkal jobban eladósodott vezető európai országok visszavonulnak, és nem pazarolják ránk a pénzüket? Mert a német embereknek már elegük van hogy minden csődközelbe került ország helyet ők fizessenek. Ez a tehetségtelen banda, amelyik a kormányzaton belüli együttműködést sem képes fenntartani pusztulásba viszi az országot. Akkor szükség lenne a nemzet egységére, de ezt már ellenzéki korukban felszámolták a gátlástalan uszításukkal. Ha irtt valaha nemzeti egység kialakul, az csak a fideSS eltakarítására jön létre. Akkor viszont lessz leszámolás is. A most elkövetet bűnökért felelni fognak a mai politiokai bűnözők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Pofátllan neonáci, hozzá nem értő rablóbanda. Ezt kellene állandóan hirdetni a médiákban tevékenykedőknek, ha lenne bennük bátorság. A POLITOLÓGUSOK CSAK AHHOZ ÉRTENEK, HOGY NE MONJANAK SEMMIT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. A fentiekkel egyetértek.FZs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Szóljatok matolcsinak, mert már csak annyi ideje van hátra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Nos! Az ócsai hitelgettót be is lehet ALAPOSAN, AKKURÁTUSAN keríteni és ide lehet majd “beutalni” az újonnan alapított (andó) “ÓCSA DÍSZPOLGÁRA” cím büszke díjazottait, a fidSS és Kndp-s szatellitjének klerikálfasiszta “ápolt” egyedeit, élen a “mini hungaro-mussolinivel”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Senki, semmit sem cáfolt. Csak tagadott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. vikus
    Nem hihetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Gyozo !
    Ebben ne legyen igazad, mert akkor az is földönfutóvá válik, aki most meg tud élni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos