Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fehér Ház elítéli Rick Perry kijelentéseit 2011. augusztus 17. szerda 12:09 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fehér Ház elítéli Rick Perry kijelentéseit

Washington – Lassan megmutatkozik, mennyire lesz durva a 2012-es kampány. Rick Perry arra figyelmeztette  FED elnökét, ne kövessen el hazaárulást. A Fehér Ház elítélte a texasi kormányzó és legesélyesebb republikánus jelölt kijelentéseit.

Az Iowában kampányoló Perry „hazaárulásnak” tekintené, ha Ben Bernanke, a központi jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke „további pénzt nyomna mostantól fogva a választásig”, azaz 2012 novemberéig. A kijelentés arról tanúskodik, hogy a pénzügypolitika a kampány középpontjában áll majd, minden bizonnyal a munkanélküliséggel és az Egyesült Államok elmúlt három évben követett külpolitikájával együtt.

„Ha ez a pali még több pénzt nyom mostantól fogva a választásig, én nem tudom, maguk itt Iowában mit fognak csinálni vele, de mi odalenn Texasban nagyon kibánunk vele”, fogalmazott Perry. „Még több pénzt nyomni politikai játékként, különösen az amerikai történelemnek ebben az időszakában, majdhogynem árulást jelent, az én véleményem szerint hazaárulás.”

A Fehér Ház reakciójában kitért arra: fontosnak tartja, hogy a Fed továbbra is független maradjon. Jim Carney szóvivő kijelentette: „Biztos vagyok abban, nem jó ötlet a Fed elnökének megfenyegetése. „Ha valaki elnök, vagy indul az elnökválasztáson, meg kell gondolnia azt, amit mond.”

Perry, aki George W. Bush elnökké választása után lépett az örökéber Texasban, társadalmi és pénzügyi kérdésekben erősen konzervatívnak számít. Elnökjelöltsége első három napjában sikerült azzal felbosszantania a demokratákat, hogy megkérdőjelezte Obama hazafiasságát, és utalt arra, hogy az Egyesült Államok hadserege nem is tekinti az elnököt valódi főparancsnokának. A legnagyobb vihart azonban a Bernankéval kapcsolatos megjegyzéseivel aratta.

A Fed elnökét 2006-ban Bush nevezte ki; Obama helyben hagyta a kinevezést. Bernanke a Fed történelme alatt a leghosszabb ideig tartotta olcsón a dollárt, a kamatlábakat pedig 2008 óta nulla körüli szinten, és ígérete szerint ezt a politikát kívánja folytatni 2013 közepéig.

Perry minden valószínűség szerint kísérleti léggömböt eresztett fel: azt akarta tesztelni, mennyire ellenszenves a Federal Reserve a republikánus szavazóbázis jobbszárnyának, akikről köztudott, hogy általában nem bíznak meg a pozíciójukat nem választás, hanem kinevezés útján elnyerő, ugyanakkor mérhetetlen hatalommal rendelkező központi banki bürokratákban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Valamikor pár éve olvastam, hogy a FED a legnagyobb hitelezője USA-nak, aztán valami befektetési alapok (?) és harmadik Kina.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. “kibánunk vele” – hogyan szólhatott ez angolul? – mert magyarul nem értem.
    a FED élén a korábbi (konzervatív) Greenspan “hazaárulása” is felmerült, mondott is rá valamit, bernakee-t is meghallgatták a kongresszusban, mint egy kisdiák próbált megfelelni Ron Paul elnök egyszerű kérdéseire (szerintem ott Bernakee “kibukott” :/).
    de a konzervatív-liberális politikai vetélkedő színvonaltalansága mellett, nem inkább a folozófia közeli közgazdaság tudomány hihetetlen elmaradottságáról van itt szó? a Nobel díjas közgazdászok Charlie Rose asztala körüli panelja hihetetlen és eszméletlen semmitmondásba szokott torkollni, akár a New York Times szakíróinak hozzászólásai a public rádióban.
    hát nincsen senki, aki érti, hogy hogyan (nem) működik a kapitalizmus? cowboyok, alaszkai farkasvadászok, bunkó diktátorok, szexuál ragadozók, és egyéb kalandorok veszik kezükbe az emberiség sorsát, míg a tudós társaságok beavatott tagjai díjakat osztogatnak egymásnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Ody,igy szolt a mondata:
    “I don’t know what y’all would do to him in Iowa, but we would treat him pretty ugly down in Texas.”
    Szoval,we would treat him pretty ugly-
    we would: mi
    treat him: talan kezeljuk a legjobb szo?
    pretty ugly: nagyon rondan
    down in Texas: lent,Texasban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Neha elegge nehez magyarra forditani.
    Plane ha egy texasi mondja.)))))))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. simi, thnx
    tényleg nem könnyű falat, hiszen rögtönzött és stilizálatlan szónoklat része, fordítsuk talán így: [ha B. tovább nyomja a pénzt]
    nem tudom, maguk mit csinálnának Iowában, de idelenn Texasban mi nagyon durván bánnánk vele

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Ez hianyzik nekunk, megegy texasi cowboy. Ezek soha nem adjak fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. GaborNYC,
    Szerintem Republikanus korokben az lehet a velemeny, hogy a kovetkezo az meg egy Demokrata menet lesz, ezert nem indul egy komoly ember sem a valasztasokon a reszukrol. Meg gondolom ha valami komolyat benyomnanak, akkor a Demokratak se Obamat inditanak esetleg, Obama meg lehet, hogy jobb nekik mint egy Republikanus elnok. Igy is az megy amit ok akarnak, de nem oket hibaztatjak erte amikor felresikerul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fel akarta robbantani a FED-et egy bangladesi 2012. október 18. csütörtök | AN

Bernanke: a Fed „szükség szerint” cselekedni fog 2012. szeptember 2. vasárnap | AN

Perry megvédi a hullagyalázókat 2012. január 17. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos