Ronai and Ronai
AMERIKAI

A vízben menekülőkre is lőtt a norvég mészáros 2011. július 23. szombat 11:08 | AN

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A vízben menekülőkre is lőtt a norvég mészáros

Oslo – A rendőrség azt a 32 éves fiatalembert gyanúsítja a belvárosi robbantásokért, akit Utoeya szigetén fogtak el, amikor lövöldözni kezdett egy ifjúsági táborban.

A leírások alapján 190 cm magas, szőke fiatal férfi legkevesebb 84 embert lőtt agyon a kormányzó Munkáspárt által szervezett ifjúsági táborban pénteken. A halottak száma még növekedhet, mivel a hatóságok most a környező vizeket fésülik át, ahonnan újabb testek bukkanhatnak elő.

Anders Behring Breivik – így hívták a férfit, aki feltehetőleg szélsőjobboldali nézeteket vallott. Azt is írják internetes megjelenései, Facebook-profilja (a közösség portál azóta törölte adatlapját) és hozzászólásai alapján, hogy önmagát kereszténynek tartotta, és kifejezetten ellenségesen viseltetett az iszlámmal szemben. Persze a motivációk így sem lettek világosabbak, a világsajtó találgat, míg a norvég rendőrség nyomoz.

Jens Stoltenberg kormányfő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a II. világháború óta nem rázta meg ilyen mértékű pusztítás országát. Azt is mondta, hogy több személyes ismerőse is elhunyt a merényletsorozatban. Arról, hogy milyen indíték állhatott az eset mögött, nem beszélt, szerinte ezt megállapítani még túl korai.

Szemtanúk beszámolói alapján az elkövető a szigeten rendőrségi egyenruhában jelent meg, ahová egy komppal érkezett, majd válogatás nélkül tüzelni kezdett. Egy kézi lőfegyverrel, egy automata gépfegyverrel és egy puskával is fel volt szerelve. Sokakat akkor ért a halálos lövés, amikor a vízbe vetették magukat, hogy átússzanak a közeli partokra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 5 szavazatból)
A vízben menekülőkre is lőtt a norvég mészáros, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. :cry: (

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Elmebeteg az ilyen ember bőrbe bújt állat.
    Sajnos Norvégiában sincs halálos ítélet.
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. szegeny frusztralt szelsojobboldali norveg, feltehetoen nem hagytak szabadon szarnyalni rasszista gondolatait, tul sok volt benne az elfojtas… ha magyarorszagra koltozott volna bizonyosan nem kattan ennyire ki, nalunk meg batoritottak is volna, ingyen kapott volna egyenruhat, nem unatkozott volna egy percre sem, minden nap eligazitottak volna, mikor melyik varosban kell felelmet kelteni, verekedest szitani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Elképesztőnek tartom a történteket. Hogy birtokolhatott ekkora mennyiségű fegyvert, lőszert, robbanóanyagot a hatóságok gyanúja nélkül és egyedül, segítők nélkül?
    Nagyon úgy tűnik, hogy kormányellenes akció volt, hiszen a kormány épülete előtt robbantott(ak) és egy kormánypárt által szervezett ifjúsági táborban irtott ki 85 embert.
    Hogy jutott rendőrruhához, jutott el a szigetre?
    Miféle biztonsági ellenőrzések vannak Norvégiában?
    Úgy látom, nagy a zavar, és nem látom annak sem jelét, hogy a norvégok rettenetesen felháborodtak volna. Nincsenek mécsesek, virágok, vagy legalábbis, nem tudósít a sajtó a fejleményekről. Márpedig ez olyan esemény, ami az egész világot megrázza és gondolkodásra készteti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. hallgassátok meg a youtube-n norvégia 2009-es euroviziós dalfesztivál dijnyertes dalát! amúgy szegfüszeg commentjét dijazom!-sajnos-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Az egy dolog, hogy nincs halálbüntetés, de max. 21 évet kaphat.:((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Noname!

    A Norvég egy egészen más kultúrájú nép, igenis megrázta és gyászol,
    csak nem egy mécs gyújtogató típus, a biztonság az igencsak kifogásolható, de annyira nyitottan élnek hogy ezzel soha nem számoltak! Majd mostantól biztosan fognak. A világháború óta nem éltek át ilyet’
    Tegnap Osloba voltam, ma délután értem haza, elég jól ismerem Őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. de, gyujtottak mecsest, mutatta a tv, de bizonyosan teljesen sokkos allapotban van az egesz orszag……a taborban 14-19 eves fiatalok voltak es azokat meszarolta le kimeletlenul….mivel egy szigeten voltak, se menekulesi lehetoseg, se segitseg….pontosan tudta, mit csinal…..aljas nacifereg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Kár,hogy életben hagyták a a rendőrök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Remélem ezt az embernek nem nevezhető patkányt élete végéig egy sötét tömlöcbe zárják, szárazkenyéren és vizen tengetheti napjait. Mást nem érdemel. Értelmetlen népirtás volt ez a javából. Azt sem érdemli, hogy levegőt vegyen.
    Mély részvétem és együttérzésem a fiatal diákok hozzátartozóinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Orbán háborúba vinné Magyarországot 2012. szeptember 1. szombat | AN-álláspont

A terrorizmus végének mítosza 2012. február 24. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos